Şimdi Ara

Özel Triple Modüler Sunucu Kasası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vaktim olursa böyle bir kasa yapmayı düşünüyorum.

    Proje: Bir kasa boyutunda 3 sunucu.

    Toplam 6 işlemci, 768 GB Ram. Bu sıkıştırma kolay taşıma ve veri merkezine aylık 1500 tl yerine 500 tl ücret ödememi sağlayacak. Ticari bir gelir elde etmediğim için maliyeti düşürmem gerekiyor. Ekran kartı ve hdd gibi büyük parçalar olmayacağı için toplamda ATX boyutlarına sığacağını tahmin ediyorum. Ama birbirinden ayrılabilir bir formatta yapmayı düşünüyorum. Henüz diskler haricinde bir parçayı sipariş vermedim. Ancak yaklaşık 1 senedir hayal ediyorum.

    Bir sistemdeki olacağını düşündüğüm parçalar: 32x8 = 256GB Ram, 2 adet Xeon E5 2650 V2 İşlemci, 1 TB NVME disk, PCI uzatma kablosu ile anakarta yatık bağlı PCI genişletici üzerinde ek daha 1 TB NVME disk. Chipsetler ve ramler üzerinde küçük fanlar.

    Her sunucu 1 blok: 8 cm kalınlıkta sadece anakart nvme disk ram işlemci, işlemci üzerinde sıvı soğutma bloğu içeren yanı açık kasa düşünelim.
    Radyatör: 12 cm ende elimde mevcut klima radyatörü var, evdeki pcde denedim arkalı önlü fan dizerek iyi performans gösteriyor. Gerekli uzunlukta ve adette kesebilirim.
    Pompa: Elimde ufacık ama 18V güçlü bir pompa mevcut, aynısından 1 tane daha alırsam yeteceğini düşünüyorum. Aliexpressten almıştım. Sıvı kabına sabitleyerek daha derli toplu durmasını sağlayabilirim.
    PSU: Kanalları izole edilmiş modüler 1800 W güç kaynağı, 3 tanesini de besleyebilmesi için elektronik olarak anakart beslemesini 3'e ayırıp, akım voltaj koruma devreleri koyduktan sonra 3 anakartı beslemeyi düşünüyorum. İşlemcileri zaten ayrı kanallardaki 12V ile besleyebileceğim için bir işlem yapmama gerek yok. Her sistem için ayrı switch eklerim.
    İleride gerektiği kadar 2.5 inç SSD eklenebilmesi için fanlı ve güç beslemeli bir kutu da ekleyebilirim.

    Radyatör, psu, disk kutusu ve pompadan oluşan 3 sistemi taşıyacak kasa böylece tamamlanıyor. Çizim programları bilseydim daha iyi anlamanız için çizerdim. Çizebilen varsa çok makbule geçer.
    Bu geometride parçaları sabitleyebileceğim bir kasayı nasıl üretirim bilmiyorum. Sanırım parçaları gerekli ölçülerde kestirip montaj yapacağım ama sac ve sac kesim fiyatları çok yüksek. Normal bir kasayı dönüştürmek ise baştan yapmaktan daha zor olacaktır. Daha önce yapmış olanlar aydınlatırsa sevinirim.



  • Selam dostum. Bayağı detaylı hesaplar yapmışsın.
    Kasa konusunda cassiyer97 nick'li bir arkadaşlar CNC ile cougar kasa yapıyordu. 3d çizim ve CNC kesime hakim bir arkadaş belliki. Onunla bir kontak kur istersen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olabilirim. Elinizde kaba taslak çizim var mıdır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.