Şimdi Ara

Özel sektörde şartlar neden iyileştirilmiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yani abi ben anlamıyorum herkes memur olmak İstiyor herkes işte kpss giriyor Milyonlarca kişi falan 3600 kişi temizlikçi alınacaktı Türkiye çapında 1 milyon 600.000 kişi başvurdu Yani insanlar Demek ki iş beğenmemezlik yapmıyor Çünkü Özelde de temizlik görevlisi işi var ama nedense herkes kamuda temizlik görevlisi olmayı tercih ediyor Bunun da sebebi bence şartlar yani çünkü Özel sektörde haftada 6 gün günde 12 saat çalışıyorsun ama kamuda En azından bu cumartesi pazarım var Aile ile geçirebileceğin zamanın oluyor ve maaş daha iyi En azından asgari ücrete sürünmüyorsun.


    Ya şunu sormak istiyorum Neden özelde 8 saat çalışma ve hafta sonu tatili neden getirmiyorlar?


    Yani şu dediğimiz şartları yapsalar Özel sektörde iyileştirme yapılsa işsizlik büyük oranda çokça düşecek zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Özel sektörde çalışmak gerçekten işkence patron zengin etme işi aman patron mutlu olsun aman patron niye surat astı remote - hibrit kolaylığını bile çok görenler var keşke bunlara denetleme cezalar getirilse.

  • Ne yazık ki senin gibi düşünen çok kişi var ve özel sektörde bu tür sorunlar gerçekten yaygın. Patron odaklı sistemler, çalışanı sadece bir araç gibi görme eğiliminde. Uzaktan çalışma ya da esnek modellerin bile lütuf gibi sunulması çok can sıkıcı. Bu noktada çalışan haklarını savunmak, birlikte hareket etmek, belki de sesimizi daha güçlü duyurabileceğimiz platformlar kurmak şart. Umarım zamanla bu anlayış değişir; çünkü gerçekten nitelikli işler, mutlu çalışanlarla mümkün olur.

  • durdur yere özel sektörde şartlar iyileşmez. batı avrupada sendikalar keyfiyetten değil mecburiyetten oluşturuldu. ne zamanki kollektif mücadeleye saygı duyulur ise özel sektörde hak elde edilmeye başlanılır.

  • supreius S kullanıcısına yanıt

    O da Bu ülkede sittin sene olmaz hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bunu bir ara denedik. Belki başka bir konuda da yazmışımdır. Bizim insanımızın beyni köleliğe programlanmış gibi. Butik bir kafe işletiyorduk. Pandemi filan bir şekilde atlattık, yasaklar kalkınca, insanlar biraz rahatlayınca bizim hizmet sektöründe de hareketlenme başladı.

    Tek bir şubeydik 4+2 şeklinde çalışıyorduk. 8 saat mesai bunun içerisinde ise 45 dakikalık yemek ve dinlenme molası vardı. Haftanın iki günü izin. Biri hafta içi biri hafta sonu şeklinde. Bazen çalışanların durumuna göre hafta sonu 2 hafta içi 2 şeklinde dönüyorduk. 4+2 içerisinde bulunan 2 bu izinleri çeviriyordu. 4 kişi asgarinin üstü, 2 diğer çalışana ise asgari ücrete denk gelen ücret ödeniyordu. 4 full sigortalı 2 part çalıştığı dönemler günlük sigortalı şeklinde.

    Dükkan saat sabah 10 akşam 11 arası açıktı. 13 saat yani. Bunların bütününe ek fuller multinet kart, ürün primi gibi şeyler ile devam ediyordu. Görünürde şartlar mükemmel gözükse bile, sonrasında bu rahatlığın çok acısını çektik.

    Hizmet sektörü ciddi psikolojik baskı yaratır. İnsanlarla uğraşmak zordur. Biz istedik ki çalışanın iş saatleri içinde kafası rahat olsun hem biz hem onlar kazansın. İşe alımda karşımdakine tek sözüm şartlar bunlardır senden istediğim özel hayatında ne sorun varsa bu dükkan kapısından içeri girdiğin an o sorunu kapının dışında bırak.

    Her çalışan 3 4 ay iyi performans gösterdi yalan yok ama sonrasında bu rahatlık battı. Tek tek neler olduğunu yazmama gerek yok bu konu uzar gider sonra. Özel sektörde çalışana şu şekilde davranmalısın. 10 12 saat mesai, öyle bir yoracaksın ki özel hayatına vakit ayıramayacak. Haftada bir gün izin gerekirse o bir gün izinde bile rahatsız edeceksin. İş hayatı beyninde hep öncelik olacak. Diyecek ki yarın iş var yorgunum gidip uyumam lazım. Parasının bir tık fazlasını veriyorsan ekstra iş kitleyeceksin. Dükkan iş yapsın yapmasın sabah 9 gece 1 2 mesai attıracaksın. Yapacaksın da yapacaksın.

    Çünkü Türk insanının beyni köleliğe odaklı yukarıda da yazdığım gibi. Ona sadece hayatta kalma olanağı sağlayacaksın. Emin olun bu şartlarda insanlar daha normal davranıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Özel sektörde şartlar memurların ki gibi iyi olduğunda memurların hayatıyla beraber tüm sektördekilerin hayatı ortada buluşur. Çünkü reel üretim düşer, marjinal üretim maliyeti artar ... Yapılacak şey kamu sektörünü azaltıp özel sektördeki yükü azaltmak veya yine kamu sektörünü azaltıp özel sektörde en alt tabakaya kölelik şartları getirmek. Almanya'da Türkler ve Balkan göçmenleri kölelik yaptılar yıllarca bizde de 10 çocuklu aileler PKK yandaşları ile Suriyeliler afganlara kölelik şartları sunmalıyız ki diğer kesimler rahat etsin..hatta buna mahkumlar eskiden suça karışmış olanlara da katabiliriz. Bu kesimler az maaşla madende ,yolda i,nşaatta , çöpte,kanalizasyonda çalışacak ki diğer yerde cakisankar rahat etsin ama şimdi inşaatta çalışan PKK yandaşı 70 bin alıyor yine HDP kontenjanindan çöpçü olan 80 bin maaş alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 29 Mayıs 2025; 22:35:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ImPerspektif I kullanıcısına yanıt

    Herkes bir değil hocam ama milletçe bize her şey müstahak bize


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abd ab ye kaçıp özel sektörde yatıracaklarmı diye deneyebilirsin?


    bunun nedeni türk halkının rahatçı ve aylak iş sevmesi tembel hazırcı miras yedi bir ırkız.


    her yerde statü sınıf farkı var yatarak az çalışmak istiyorsanız iyi eğitim kariyeri yapıcaksınız londrada iyi eğitimli yazılımcı hayatı paylaşmakla olmuyor o, sanki burada o kesim ağır çalışmaktan canı çıkıyor kimisi haftada 3-4 gün çalışıyor sadece gözümle görüyorum.


    hayat böyle ne kadar ekmek o kadar köfte bunu daha lisedeyken düşünücektiniz abd de 14 saat çalışan bile dolu özellikle polisler mesaileri çok fazla olabiliyor hatta dizilerde dalga geçilir eleştirilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Mayıs 2025; 23:6:6 >
  • Burası norveç değil
    Bizde norveçli değiliz.

    Böyle şeye böyle şey...
    Diye bir laf var ya.
    "Çalışan-özel sektör" durumu tam olarak bu!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • norveçtede yok öyle bir şey yine paylaştığınız kapı gibi iyi eğitimli meslekli,kariyerli,statülü insanlar tır şoförü,marketeki eleman,fabrikadaki işçi ne kadar çalışıyor git ona bak sen hafta sonu full yatıryormu diye.? 3-5 saat çalışıyormu diye? okey.


    yazılımcı yüksek mühendis hayatı paylaşa paylaşa oralardan beyinleriniz mavi ekrana düştü kapitalizm her yerde vahşi ve acımasız adaletide yok. 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Mayıs 2025; 23:13:59 >
  • İnsanlar istedi böyle olmasını

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

    Bence tembel bir millet değiliz. Tembel değiliz ama iş ahlakımız yok. Eğer sistemi biz kurmuşsak anında gevşeme eğilimine gidiyoruz.


    Mantalite geliştiremiyoruz. Süreci inşaa edemiyoruz. Bütün kurulan sistemler eninde sonunda gevşiyor. Ama ne zaman iş halihazırda iyi kurulmuş bir sistemede çalışmaya geliyor o zaman çok başarılı oluyoruz.


    Avrupa'ya giden bir çok arkadaşım var.(beyaz yakalar mavi yaka nasıl bilmiyorum)


    Herkes işinden çok memnun. Herkesin söylediği de Avrupa'daki hizmet sektörü çalışan Türk beyaz yakalardan çok memnun. Türkler direk iyi bir sistemde çalıştığında süperstar oluyor çok hızlı yükseliyor şirketlerde.


    Bir de Avrupa'da o kadar çalışmıyorlar verim o kadar yüksek değil aslında. Ama adamların sistemi düzgün. Dediğim gibi benim sektör genelde yazılım. Arkadaşlarım da yazılımcı. Diğer sektörler nasıldır bilmiyorum.


    Amerika öyle değil. Amerikan halkı da çok çalışkan ümüğünü sıkarlar adamın orada.


    E beyaz yaka Türkler de çalışkan düzgün bir sisteme girince hemen yükseliyorlar.





  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    iyi eğitimli statülü kariyerli insanlar için hayat her yerde güzel global o.

  • Çok iyi şartlar sunan, iyi maaş veren, giyim parası, yemek kartı veya yılda birkaç kez çift maaş vs veren özel sektörler var. Hatta her sene kendi şirket otellerinde bir hafta bedava tatil veren şirketler bile var.


    Burada asıl önemli olan devletin özel sektöre destek vermesi. Mesela SGK priminde indirim yapacak veya yemek çeklerinden vergi almayacak aradaki farkı işçiye verilecek. Ama devlet varsa yoksa memurunu besliyor, şimdi her yere radar koymuşlar gelene geçene ınsafsızca hız cezası kesip memuruna maaş ödemekle meşgul, radar cezalarıyla ekonomiyi düzeltme acziyetine kadar düştüler artık. Şimdi Temmuzda memurlara zam gelecek onlara para lazım 6 şeritli bulvarda bize traktör kullanır gibi 50 km hız ile Passat kullan diyorlar. Seçimde görüşürüz bak tekrar yazıyorum buraya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 31 Mayıs 2025; 0:23:50 >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    İşin ilginç tarafı memurun çoğu elliki tayfadan değil. En elliki emekli onlarada hep gülü gösterip kaktüs veriyorlar 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden iyileştirsinki köpekten beter koşullara köleye verilmeyecek maaşta işçi bulabiliyorlar.22 bin para değil aylık çerez parası vallahi abartmıyorum çikolata çerez parası ama bu paraya bile millet sıraya giriyor çalışmak için.Sorun verende değil çalışanda.Yoksulluk sınırı ne kadar?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolkanCOO -- 31 Mayıs 2025; 13:22:24 >
  • Türkiye'nin en büyük 5 holdingi gibi büyük bir holdingin bir firmasında çalışıyorum burada bile 1 kişiye 3 iş yaptırıyorlar :) hele taşeronlar tam köle olmuş


    Yukarıdakiler yüzbinlerce lira maaş alırken en alta öğlen yemek vermeyi bile lüks sayacaklar yakında


    Bu ülkede şu var ne kadar okursan oku eğitim al en büyük şirketlerde müdür direktör ol hala yoz kalabiliyor vizyon sıfır


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özel sektördeki şartların biraz da senin vasfına bağlı aslında.

  • Velvet Golet V kullanıcısına yanıt
    Çok doğru bir yorum .

    Ancak işin kök nedenlerine gelince bu büyük holding sayılan firmalar halen birinci veya ikinci nesil şirket yönetiminden çıkamamış ve kurumsallaşmamış firmalardır .

    Çünkü genelde müteahhit kökenli ve maksimum kâr düşünen zihniyet ile üretim yapan kurumsallaşmış ve kârlarını önceden hesaplayabilen firmalar arasında büyük bir yönetim farkı bulunmaktadır .

    Almanya kökenli eski firmalar mesela siemens vb birçok firmada şirketi kuran ve global hale getirenlerle sonradan belki yüz yıl sonra yönetime geçenlerin vizyonları bir değildir .

    Bu bir gelenek değil ülkemizin 10 yıllı geçmeyen ekonomik buhran ve hükümet çarklarının bir sonucudur .

    Benzer gelişmekte olan ülkelerin firmaları da benzer şekilde rant ekonomisinin çarklarına tabii olan bir yapıdadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 31 Mayıs 2025; 13:40:37 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.