Şimdi Ara

Özel okullarda okumayın (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
9
Favori
11.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Erym


    quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Erym


    quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus

    Yıldız teknik nasıl sizce?

    Yıldız teknik'te hangi bölümü istiyorsunuz orası da önemli. TM bölümleri kötü bilgisayar mühendisliği aşırı gereksiz kodlamalar öğretiyorlar. Fen bilimleri ( fizik,kimya,biyoloji ) orta halli ama iş imkanı ne olur bilemem. Kontrol ve otomasyon güzel mesela. Bölüm söylersen daha sağlıklı bir şekilde yardım edebilirim sana

    Bölüm araştırmıyorum dostum,dışardan bakan birinin yıldız teknik'e bakış açışını merak ettim sadece.Kendim yıldız mühendislik mezunuyum.

    Tamam söyleyeyim madem yıldız hakkındaki fikirlerimi. Top class ( İTÜ odtü Koç Sabancı ) olmasa da bir alt belki de iki alt olan okullardan biri oldu maalesef yıldız. İstanbul üni dokuz eylül Ege üni ve yıldız teknik üni bu class okullardan. Hala eski geçerliliği var işverenler tarafından yıldız mezunuyum denince işveren bi olumlu bakıyor. Ama bu nereye kadar devam eder bilmiyorum çünkü iyi hocaların büyük kısmının gittiğini duydum. Kötüleşmeye doğru yola çıkmış ama daha uzun bir yol var kötüleşmek için. Yıldız sonuçta burası kolay kolay kötü bir yer olmaz

    Bir çok hocanın gittiği doğru,yalnız bunların çoğu 15 Temmuzdan sonra atılan hocalar.Kendi fakültem hariç diğer fakültelerden bir çok hocanın atıldığını duydum.Yıldızı koruyan İstanbulda olması.İstanbulda olduğu sürece bende pek değer kaybedeceğini düşünmüyorum açıkçası.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: PantheraPardus

    Birde uçak teknikerliği dediğin bölüm 2 yıllık uçak teknolojisi mi yoksa 4 yıllık uçak,gövde,motor bölümü ve uçak elektrik elektroniği gibi bölümler mi orayı açsan iyi olur.1.5 sene istanbulda,1.5 sene eskişehirde hava ikmalde uçak teknikerliği yapan arkadaşım işi bırakmış şuan kpss dershanesine gidiyor.Komiser yardımcısı olmak için.Sebebini sorduğumda havacılık sektöründe çok fazla liyakat döndüğünü,artık bıkıp usandığını,başlarına verilen adamların hiç bir şeyden anlamadığını,paranın her şey olmadığını söyledi.Maaş konusunda ise asgari ücret 900 lira civarlarında iken bu arkadaşım 1800 liraya başlamış.Yani günümüze oranlarsak 3200 lira.Birde arkadaşım havacılık işinin tehlikeli olduğundan da baya bahsetmişti.Gözünün önünde iş kazası olmuş,çalıştığı yerdeki başka bir arkadaşını uçak parçası mı ne kapmış adamın kafası kopmuş,kendi anlatıyor bunları ben söylemiyorum.Yani diyeceğim o ki hiç bir meslek toz pembe değil bence.

    Ben Zaten toz pembe demiyorum her mesleğin bir zorluğu var. Mekanik sevmeyen adamın zaten işi olmaz uçak teknikerliğinde. Dediğim 2 yıllık bölüm. Ayrıca o zamanlarda 1800 alıyorsa gene gayet iyi alıyormuş. Lisansı olmayan adamların aldığı maaş. Arkadaşınızın da muhtemelen lisansı yoktu. Lisans üç tane var hepsine de sahip olursa 12k maaş alıyorlar. Dhmi de bile 9600 brüt maaşa uçak teknikerliği işi vardı. THY 12k veriyor diğerleri biraz daha az. Başlarına verilen adam işte üniversite okuyanlar. Arkadaşım da anlatıyor endüstri mühendisliği boş bir bölümdür diyor. Adam direk üstten başlıyor mezun olunca . Alttakilerin durumunu bilmiyor üstten emir veriyor . Havacılıkta da durum bu işte. İşletme mezunu vs üslere veriyorlar . Havacılıktan ne anlar adam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dogru demissin. Normalde "uni dedigin ozelde okunur" derim cunku devlet unileri yetersizdir. O cok iyi gordukleriniz bile oyle. O yuzden ozel okuldan yanayim ama o da iyi olmadiginda devletten bile kotu oluyor. O yuzden bilkent ve koc basta olmak uzere sabanci, tobb seviyesindeki okullar disinda ozellerde okunmaz. Devlette de oyle. Tip falan okumuyorsaniz anadolu unilerindr okumak vakit kaybi. Size bir sey katmaz cunku uni degiller. Hos en ust seviye dedigimiz uniler de aslinda uni sayilmazlar ya neyse.



    Sozun ozu buyuk bir sehirde iyi bir okulda okumaya bakin. Birkac istisna bolum haric.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yazı uzun olmuş

    imkanımız yoktu okuyamadık.
  • Tıp için Doğu'ya gitneyin nedir yahu? Malatya, Diyarbakır, Van, Elazığ, Urfa gayet kaliteli tıp fakültelerine sahip. Kültürü size ağır geliyorsa bunu belirtin, aksi takdirde insan hiç bir bigisi olmadığı şey hakkında konuşmamalı. Gazi Üniversitesinde 4 yıllık bölümlerin çoğunda bahsettiğin tipler yoktur, ayrıca Ankara Üniversitesindeki siyasi olaylara değinmemen de ilginç. Kendi görüşünden olmayanlara okul bıraktırma mevzuusu orada da mevcut. Genel hatlarıyla okuldan eve evdeb okula gidip, bilgi öğrenmek isteyen öğrenci Ankara üniversitesinde de okur Gazide de. Tıp okumak isteyen öğrenci, puanı yetiyorsa Diyarbakır, Bolu, Trabzon ayırt etmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu mezun olduğunuz ünv. işveren soruyor yılların en büyük yalan ve geyiğidir. Arkadaşlar 1-2 kişinin dışında yani hemen hemen her işveren diyeyim sizin nereden mezun olduğunuza bakmaz. Sizde bakacağı 2 şey vardır. 1. olarak bu kişi vereceğimiz işi kıvırabilir mi? 2. olarak da bu işe talip olanların içinde en düşük maaşa hangisi çalışır. Bunların dışında ünv. ismi filan faso fisodur. Siz kendinizi işveren olarak düşünün 2 kişi var önünüzde biri aynı işi 1000 liraya yapıyor diğeri 2000 liraya yapıyor. Siz burada adamın yaptığı işe alacağı paraya mı bakarsınız, yoksa diplomasını hangi ünv. aldığına mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerlimasuk

    Tıp için Doğu'ya gitneyin nedir yahu? Malatya, Diyarbakır, Van, Elazığ, Urfa gayet kaliteli tıp fakültelerine sahip. Kültürü size ağır geliyorsa bunu belirtin, aksi takdirde insan hiç bir bigisi olmadığı şey hakkında konuşmamalı. Gazi Üniversitesinde 4 yıllık bölümlerin çoğunda bahsettiğin tipler yoktur, ayrıca Ankara Üniversitesindeki siyasi olaylara değinmemen de ilginç. Kendi görüşünden olmayanlara okul bıraktırma mevzuusu orada da mevcut. Genel hatlarıyla okuldan eve evdeb okula gidip, bilgi öğrenmek isteyen öğrenci Ankara üniversitesinde de okur Gazide de. Tıp okumak isteyen öğrenci, puanı yetiyorsa Diyarbakır, Bolu, Trabzon ayırt etmez.

    Kardeşim neden düzgünce okumuyorsunuz şu yazıyı ? Doğuda okunmaz vs demedim . İstisnaları vardır dedim bak yukarıda tekrardan yazmışım bu durumu. Doğuda tıp için iyi üniversiteler vardır ama istisnadır geri kalan kötüdür.



    Gazi'de 4 yıllık yüksek puanlı bir bölümde okuyordum. Gayette vardı dediğim tiplerden. Ankara'da da var o tiplerden. Gazi ile karşılaştıramam nerede daha fazla nerede daha az gibisinden.



    Tıp isteyen adam akıllı eğitim istiyorsa ayırt eder. Kadavra olmayan okullar var. Sırf tıp okumak için bomboş eğitim alan var. Çok gördüm burada şikayet x üniversitesinde kadavra yok, şu alanda hoca yok falan gibisinden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    Şu mezun olduğunuz ünv. işveren soruyor yılların en büyük yalan ve geyiğidir. Arkadaşlar 1-2 kişinin dışında yani hemen hemen her işveren diyeyim sizin nereden mezun olduğunuza bakmaz. Sizde bakacağı 2 şey vardır. 1. olarak bu kişi vereceğimiz işi kıvırabilir mi? 2. olarak da bu işe talip olanların içinde en düşük maaşa hangisi çalışır. Bunların dışında ünv. ismi filan faso fisodur. Siz kendinizi işveren olarak düşünün 2 kişi var önünüzde biri aynı işi 1000 liraya yapıyor diğeri 2000 liraya yapıyor. Siz burada adamın yaptığı işe alacağı paraya mı bakarsınız, yoksa diplomasını hangi ünv. aldığına mı?

    Diploma aldığı üniye bakarım.



    Tüik verileri vardı onu bulursam buraya da eklerim. Kısaca şöyle özet geçeyim. İşsizlik oranı 2015 de bilmem kaç iken 2018 de %35 civarına çıktı. İşverenler Türkiye'deki en iyi 10 okuldan mezun kişilerle anlaşmaya varınca işe alıyor . Geri kalanlarda ise yazılı,sözlü onlarca mülakat ve test uyguluyor. Özel okulların fazlalığından güvensizlik söz konusu.



    He inanmazsın eyvallah git Nişantaşı'nda oku madem. Tıp istemediğini varsayarsak mühendislik var git oku orada.



    İyi yerlerde çalışmak isteyenlere de ayriyeten tavsiye vereyim. Okul ismi çok önemli. Savunma sanayi hedefi olanlar özellikle;okul ismini soruyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Gördüğünüzü, duyduğunuzu yazacaksınız o halde. Komple bir bölgenin tıp fakültelerini-hocalarını-emeklerini silip atmayacaksın!

    "Anadoludaki üniversiteler" desen yine anlarım da "Doğuda tıp okunmaz" tarzında ezberci, tamamen dedikodulardan ibaret önyargılı yaklasıminızı kabul etmem mümkün değil. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Van çok kaliteli tıp fakültelerine sahiptir, zaten en doğunun en baba okulları bu üniversiteler.

    Dicle Üniversitesi kadavra sıkıntısı çekiyor da, Erciyes Üniversitesinde her öğrenciye 1 kadavra mı düşüyor? Hacettepe Üniversitesi bile kadavra ile alakalı sıkınti yasıyorsa, Çinle anlaşma yapma yoluna gidiyorsa, Harran Üniversitesi de yaşar tabii ki. Tıp fakültelerinde Doğuda çok kıymetli hocaları da göz önünde bulundurarak, biraz daha vicdanlı yorum yapmanızı öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerlimasuk -- 16 Şubat 2018; 8:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Erym


    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    Şu mezun olduğunuz ünv. işveren soruyor yılların en büyük yalan ve geyiğidir. Arkadaşlar 1-2 kişinin dışında yani hemen hemen her işveren diyeyim sizin nereden mezun olduğunuza bakmaz. Sizde bakacağı 2 şey vardır. 1. olarak bu kişi vereceğimiz işi kıvırabilir mi? 2. olarak da bu işe talip olanların içinde en düşük maaşa hangisi çalışır. Bunların dışında ünv. ismi filan faso fisodur. Siz kendinizi işveren olarak düşünün 2 kişi var önünüzde biri aynı işi 1000 liraya yapıyor diğeri 2000 liraya yapıyor. Siz burada adamın yaptığı işe alacağı paraya mı bakarsınız, yoksa diplomasını hangi ünv. aldığına mı?

    Diploma aldığı üniye bakarım.



    Tüik verileri vardı onu bulursam buraya da eklerim. Kısaca şöyle özet geçeyim. İşsizlik oranı 2015 de bilmem kaç iken 2018 de %35 civarına çıktı. İşverenler Türkiye'deki en iyi 10 okuldan mezun kişilerle anlaşmaya varınca işe alıyor . Geri kalanlarda ise yazılı,sözlü onlarca mülakat ve test uyguluyor. Özel okulların fazlalığından güvensizlik söz konusu.



    He inanmazsın eyvallah git Nişantaşı'nda oku madem. Tıp istemediğini varsayarsak mühendislik var git oku orada.



    İyi yerlerde çalışmak isteyenlere de ayriyeten tavsiye vereyim. Okul ismi çok önemli. Savunma sanayi hedefi olanlar özellikle;okul ismini soruyorlar.

    Arkadaşım anlamadığın konu şu iyi bir ünv. mezun olanlar avantajsız demiyorum tabiki bazı özel iş yerleri veya sektörlerde kısmi avantajı olabilir. Ama işin genelinde önemi yoktur. Bir şirkete eleman alınacaksa genelde aynı işi yapacaklar arasından en uygun fiyata çalışacak kişi alınır. Ayrıca senin verdiğin örnek savunma sanayi. Sorması ayıp savunma sanayinin hangi kolu neyi kocaman bir işden bahsediyorsun. Yeri gelir 2 yıllık tekniker odtü itü mühendisinden fazla maaş alır. Çünkü 10 yıldır sektördedir, ama savunma sanayi dediğin şey derya deniz. Gemi yapacaksan ona göre adam çalıştırırsın füze yapacaksan gemide çalışan adam senin işine yaramaz ona göre adam çalıştırırsın. Burada önemli olan o işle ilgin var mı. Mesela stajlarını oradamı yapmışsın, daha önce deneyimin varmı. Kendin bir proje geliştirmişmisin vb. şeylerdir. Kimse sana odtü mezunusun gel başla demez. Ayrıca bir sürü odtü mezunu işsiz veya eğitim aldığı alanda iş bulamayan insan gösterebilirim sana. Türkiyede en uygun fiyata çalışan tercih edilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerlimasuk

    Gördüğünüzü, duyduğunuzu yazacaksınız o halde. Komple bir bölgenin tıp fakültelerini-hocalarını-emeklerini silip atmayacaksın!

    "Anadoludaki üniversiteler" desen yine anlarım da "Doğuda tıp okunmaz" tarzında ezberci, tamamen dedikodulardan ibaret önyargılı yaklasıminızı kabul etmem mümkün değil. Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Van çok kaliteli tıp fakültelerine sahiptir, zaten en doğunun en baba okulları bu üniversiteler.

    Dicle Üniversitesi kadavra sıkıntısı çekiyor da, Erciyes Üniversitesinde her öğrenciye 1 kadavra mı düşüyor? Hacettepe Üniversitesi bile kadavra ile alakalı sıkınti yasıyorsa, Çinle anlaşma yapma yoluna gidiyorsa, Harran Üniversitesi de yaşar tabii ki. Tıp fakültelerinde Doğuda çok kıymetli hocaları da göz önünde bulundurarak, biraz daha vicdanlı yorum yapmanızı öneririm.

    Kardeş senin cidden okuma problemin var. Onu çöz sonra senle konuşuruz. Hayır bir de açıklıyoruz gene anlamıyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Erym


    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    Şu mezun olduğunuz ünv. işveren soruyor yılların en büyük yalan ve geyiğidir. Arkadaşlar 1-2 kişinin dışında yani hemen hemen her işveren diyeyim sizin nereden mezun olduğunuza bakmaz. Sizde bakacağı 2 şey vardır. 1. olarak bu kişi vereceğimiz işi kıvırabilir mi? 2. olarak da bu işe talip olanların içinde en düşük maaşa hangisi çalışır. Bunların dışında ünv. ismi filan faso fisodur. Siz kendinizi işveren olarak düşünün 2 kişi var önünüzde biri aynı işi 1000 liraya yapıyor diğeri 2000 liraya yapıyor. Siz burada adamın yaptığı işe alacağı paraya mı bakarsınız, yoksa diplomasını hangi ünv. aldığına mı?

    Diploma aldığı üniye bakarım.



    Tüik verileri vardı onu bulursam buraya da eklerim. Kısaca şöyle özet geçeyim. İşsizlik oranı 2015 de bilmem kaç iken 2018 de %35 civarına çıktı. İşverenler Türkiye'deki en iyi 10 okuldan mezun kişilerle anlaşmaya varınca işe alıyor . Geri kalanlarda ise yazılı,sözlü onlarca mülakat ve test uyguluyor. Özel okulların fazlalığından güvensizlik söz konusu.



    He inanmazsın eyvallah git Nişantaşı'nda oku madem. Tıp istemediğini varsayarsak mühendislik var git oku orada.



    İyi yerlerde çalışmak isteyenlere de ayriyeten tavsiye vereyim. Okul ismi çok önemli. Savunma sanayi hedefi olanlar özellikle;okul ismini soruyorlar.

    Arkadaşım anlamadığın konu şu iyi bir ünv. mezun olanlar avantajsız demiyorum tabiki bazı özel iş yerleri veya sektörlerde kısmi avantajı olabilir. Ama işin genelinde önemi yoktur. Bir şirkete eleman alınacaksa genelde aynı işi yapacaklar arasından en uygun fiyata çalışacak kişi alınır. Ayrıca senin verdiğin örnek savunma sanayi. Sorması ayıp savunma sanayinin hangi kolu neyi kocaman bir işden bahsediyorsun. Yeri gelir 2 yıllık tekniker odtü itü mühendisinden fazla maaş alır. Çünkü 10 yıldır sektördedir, ama savunma sanayi dediğin şey derya deniz. Gemi yapacaksan ona göre adam çalıştırırsın füze yapacaksan gemide çalışan adam senin işine yaramaz ona göre adam çalıştırırsın. Burada önemli olan o işle ilgin var mı. Mesela stajlarını oradamı yapmışsın, daha önce deneyimin varmı. Kendin bir proje geliştirmişmisin vb. şeylerdir. Kimse sana odtü mezunusun gel başla demez. Ayrıca bir sürü odtü mezunu işsiz veya eğitim aldığı alanda iş bulamayan insan gösterebilirim sana. Türkiyede en uygun fiyata çalışan tercih edilir.

    Hocam uygun fiyata eleman diyorsanız tekrar diyorum Nişantaşı'nda okuyun madem. Sizin dediğinize göre İTÜ odtü vs kapatılsın hatta nitelikli eleman veriyorlar adamlar çıkınca da ben bu kadar kafa patlattım neden 2000 tl maaş alayım diyorlar. Haklılar 4-5 sene okuyup 2000 tl ye neden çalışsınlar? Özel okullarda ve o diğer devlet üniversitelerinde kolayca okuyup mezun oluyorsun. Adama bırak 2000 1500 versen memnun kalır. Bu da benim konumun içeriğiyle aynı. Özel okullar ve devlet okulları gereksiz. Çok üniversite açıldı.



    Savunma sanayi örneği geldi aklıma. Koç holdingde iş ilanı var desem ona ne bahanen olacak? Çok vardı iş ilanının yanına ( İTÜ odtü mezunu tercih sebebidir ) yazan. Çok vardı top10 okullardan mezun olmayanlar başvurmasın okumayız yazan. İsteyen istediği yerde okur istediğini yapar. Ben öneri sunuyorum,yardımcı olmak istiyorum.



    Ayriyeten odtü mezunu işsiz demişsin yok proje yapmayan falan. Arkadaşım odtü makine kazanmıştı. Çocuğun ne projesi var ne başarısı. Bu mezun oldu ve ford'da çalışıyor. Odtü mezunu olması sayesinde girmiş işe.

    Bir arkadaşım daha var konuda yazdım mı bilmiyorum. İtü imalat mühendisliği okudu. Ocak ayında mezun oldu. Aselsan ve ford buna iş teklifi sundu . Birini seçerek şimdi belki seçmiştir tam bilmiyorum. Şu an en ufak yalanım ya da saptırmam varsa ne olayım. Bunları neden işe aldılar? Söyleyeyim okulları çok iyi.

    Bir de itü çevre mühendisi var onu da söyleyeyim. O da bir ilaç firmasında çalışıyor. Kimyasal içeriklerle alakalı bir şey yapıyor. İtü mezunu diye alındı bu da. Çocuğun hiçbir vasfı yok bilgisayar başından kalkmayan biri bu.



    İşsizler demişsin sosyoloji mezunu vs ise Boğaziçi de işsiz kalır yapacak bir şey yok. Sevdiğiniz şeyi okumayın geleceği olan mesleği okuyun. Sevdiğiniz şeyi okuyun para gelir koca bir yalan. Binlerce sosyoloji felsefe mezunu işsiz var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Okuma problemim yok, siz yazdıklarınızın ne anlam ifade ettiğini farkedemiyorsunuz sanırım. Türkiyede bir çok okul, fakülte, zor şartlarda eğitim vermeye çalışıyor. Sizin ilk duyduğunuza inanıp buraya yazmak yerine, biraz daha konuları derinlemesine irdeleyip, öyle analiz kasmanız gerekiyor, çok çiğ bir "genelleme" yapmadan önce. Size çok basit bir mukayese yaptım.



    Neden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilir de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilmez?

    Neden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilir de Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilmez?

    Neden Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilir de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilmez?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerlimasuk -- 16 Şubat 2018; 9:20:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Erym


    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mr Erym


    quote:

    Orijinalden alıntı: karasimsek06

    Şu mezun olduğunuz ünv. işveren soruyor yılların en büyük yalan ve geyiğidir. Arkadaşlar 1-2 kişinin dışında yani hemen hemen her işveren diyeyim sizin nereden mezun olduğunuza bakmaz. Sizde bakacağı 2 şey vardır. 1. olarak bu kişi vereceğimiz işi kıvırabilir mi? 2. olarak da bu işe talip olanların içinde en düşük maaşa hangisi çalışır. Bunların dışında ünv. ismi filan faso fisodur. Siz kendinizi işveren olarak düşünün 2 kişi var önünüzde biri aynı işi 1000 liraya yapıyor diğeri 2000 liraya yapıyor. Siz burada adamın yaptığı işe alacağı paraya mı bakarsınız, yoksa diplomasını hangi ünv. aldığına mı?

    Diploma aldığı üniye bakarım.



    Tüik verileri vardı onu bulursam buraya da eklerim. Kısaca şöyle özet geçeyim. İşsizlik oranı 2015 de bilmem kaç iken 2018 de %35 civarına çıktı. İşverenler Türkiye'deki en iyi 10 okuldan mezun kişilerle anlaşmaya varınca işe alıyor . Geri kalanlarda ise yazılı,sözlü onlarca mülakat ve test uyguluyor. Özel okulların fazlalığından güvensizlik söz konusu.



    He inanmazsın eyvallah git Nişantaşı'nda oku madem. Tıp istemediğini varsayarsak mühendislik var git oku orada.



    İyi yerlerde çalışmak isteyenlere de ayriyeten tavsiye vereyim. Okul ismi çok önemli. Savunma sanayi hedefi olanlar özellikle;okul ismini soruyorlar.

    Arkadaşım anlamadığın konu şu iyi bir ünv. mezun olanlar avantajsız demiyorum tabiki bazı özel iş yerleri veya sektörlerde kısmi avantajı olabilir. Ama işin genelinde önemi yoktur. Bir şirkete eleman alınacaksa genelde aynı işi yapacaklar arasından en uygun fiyata çalışacak kişi alınır. Ayrıca senin verdiğin örnek savunma sanayi. Sorması ayıp savunma sanayinin hangi kolu neyi kocaman bir işden bahsediyorsun. Yeri gelir 2 yıllık tekniker odtü itü mühendisinden fazla maaş alır. Çünkü 10 yıldır sektördedir, ama savunma sanayi dediğin şey derya deniz. Gemi yapacaksan ona göre adam çalıştırırsın füze yapacaksan gemide çalışan adam senin işine yaramaz ona göre adam çalıştırırsın. Burada önemli olan o işle ilgin var mı. Mesela stajlarını oradamı yapmışsın, daha önce deneyimin varmı. Kendin bir proje geliştirmişmisin vb. şeylerdir. Kimse sana odtü mezunusun gel başla demez. Ayrıca bir sürü odtü mezunu işsiz veya eğitim aldığı alanda iş bulamayan insan gösterebilirim sana. Türkiyede en uygun fiyata çalışan tercih edilir.

    Hocam uygun fiyata eleman diyorsanız tekrar diyorum Nişantaşı'nda okuyun madem. Sizin dediğinize göre İTÜ odtü vs kapatılsın hatta nitelikli eleman veriyorlar adamlar çıkınca da ben bu kadar kafa patlattım neden 2000 tl maaş alayım diyorlar. Haklılar 4-5 sene okuyup 2000 tl ye neden çalışsınlar? Özel okullarda ve o diğer devlet üniversitelerinde kolayca okuyup mezun oluyorsun. Adama bırak 2000 1500 versen memnun kalır. Bu da benim konumun içeriğiyle aynı. Özel okullar ve devlet okulları gereksiz. Çok üniversite açıldı.



    Savunma sanayi örneği geldi aklıma. Koç holdingde iş ilanı var desem ona ne bahanen olacak? Çok vardı iş ilanının yanına ( İTÜ odtü mezunu tercih sebebidir ) yazan. Çok vardı top10 okullardan mezun olmayanlar başvurmasın okumayız yazan. İsteyen istediği yerde okur istediğini yapar. Ben öneri sunuyorum,yardımcı olmak istiyorum.



    Ayriyeten odtü mezunu işsiz demişsin yok proje yapmayan falan. Arkadaşım odtü makine kazanmıştı. Çocuğun ne projesi var ne başarısı. Bu mezun oldu ve ford'da çalışıyor. Odtü mezunu olması sayesinde girmiş işe.

    Bir arkadaşım daha var konuda yazdım mı bilmiyorum. İtü imalat mühendisliği okudu. Ocak ayında mezun oldu. Aselsan ve ford buna iş teklifi sundu . Birini seçerek şimdi belki seçmiştir tam bilmiyorum. Şu an en ufak yalanım ya da saptırmam varsa ne olayım. Bunları neden işe aldılar? Söyleyeyim okulları çok iyi.

    Bir de itü çevre mühendisi var onu da söyleyeyim. O da bir ilaç firmasında çalışıyor. Kimyasal içeriklerle alakalı bir şey yapıyor. İtü mezunu diye alındı bu da. Çocuğun hiçbir vasfı yok bilgisayar başından kalkmayan biri bu.



    İşsizler demişsin sosyoloji mezunu vs ise Boğaziçi de işsiz kalır yapacak bir şey yok. Sevdiğiniz şeyi okumayın geleceği olan mesleği okuyun. Sevdiğiniz şeyi okuyun para gelir koca bir yalan. Binlerce sosyoloji felsefe mezunu işsiz var

    Arkadaşım senin dediklerinin hepsine bir cevabım var ama ne anlatsam sen fikrinden dönmeyeceksin. Sen bir şeylere tepkilisin, zaten konuyu da bir tepkiyle açmışsın. Hayat senin gördüğün kadar düz değil, inişleri çıkışları olan çokta ilerisini göremiyeceğin bir şey. Bu gün baktığın çok doğru zannettiğin şeyler zamanla yaş aldıkça ne kadar yanılmışım diyeceğin şeylere dönüşebilir. O yüzden sabit fikirli olma ,sana başarılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerlimasuk

    Okuma problemim yok, siz yazdıklarınızın ne anlam ifade ettiğini farkedemiyorsunuz sanırım. Türkiyede bir çok okul, fakülte, zor şartlarda eğitim vermeye çalışıyor. Sizin ilk duyduğunuza inanıp buraya yazmak yerine, biraz daha konuları derinlemesine irdeleyip, öyle analiz kasmanız gerekiyor, çok çiğ bir "genelleme" yapmadan önce. Size çok basit bir mukayese yaptım.



    Neden Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilir de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilmez?

    Neden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilir de Malatya İnönü Üniversitedi Tıp Fakültesi tercih edilmez?

    Neden Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilir de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi tercih edilmez?

    Hocam blocklayıp geçin yoksa ben blocklayayım valla okuduğunu anlayamayan benle muhattap olmasın.



    İşte bunlardan bahsediyorum her yerde okul açılınca Türkçe bilmeyenler giriyor üniversitelere. Matematik bilmeyen özel okullarda burslu şekilde rahatça mühendis olabiliyor Türkçe bilmeyen de rahatça tm bölümleri kazanabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • üniversitede ders kitabı zorunluluğu nedir? ilkokulda mısınız siz ya? üniversitede ders kitabı olmaz istediğiniz kaynaktan çalışırsınız kütüphaneden online sistemden istediğiniz kitabı alır çalışırsınız...

    bence de iyi bir okulda okuymayacaksanız hiç okumayın..liseden bakıyorum 2. sınıf üniversitelere gitmiş arkadaşlara lisedeki kafa neyse okula gitmemiş birisindeki kafa neyse bunlarda da hala aynı kafa...

    türkiye gidilebilecek 10 üniversite vardır ya da yoktur.. onun dışında yok gazi imiş yok şeyh bilmem ne imiş yok giresun vanmış.. hiç okumayın dahi iyi.. size katacak hiç bir şeyleri yok...
  • Bir yazı yazmadan önce, lafınızı tartmanız lazım, pardon da bu nasıl bir aşağılayıcı üsluptur? Rahatsız olduysan bloklarsın, cevap veremiyorsan da ya sözünü geri alırsın, yada ben böyle düşünüyorum der geçersin. İnsanı bu yerin dibine sokma çabası nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: voodoo child

    üniversitede ders kitabı zorunluluğu nedir? ilkokulda mısınız siz ya? üniversitede ders kitabı olmaz istediğiniz kaynaktan çalışırsınız kütüphaneden online sistemden istediğiniz kitabı alır çalışırsınız...

    bence de iyi bir okulda okuymayacaksanız hiç okumayın..liseden bakıyorum 2. sınıf üniversitelere gitmiş arkadaşlara lisedeki kafa neyse okula gitmemiş birisindeki kafa neyse bunlarda da hala aynı kafa...

    türkiye gidilebilecek 10 üniversite vardır ya da yoktur.. onun dışında yok gazi imiş yok şeyh bilmem ne imiş yok giresun vanmış.. hiç okumayın dahi iyi.. size katacak hiç bir şeyleri yok...

    Heh işte bende bundan bahsediyorum. Kitap zorunluluğu nedir? Kütüphanede o kitap yok neden çünkü hocanın özel kitabı para kazanması lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben de Doğu Akdeniz Ünivetsitesi Hukuk Fakültesinde okuyorum ve bu bahsettiğin davranışlar ve tutumların daha birisiyle karşılaşmadım sen önyargılı yaklaşıyorsun daha gitmediğin nice özel okul varken bu tutumun doğru değil bu sitede üniversite sınavlarına hazırlanan insanlar var bunun yanında belki de onların babaları var bu insanları yanlış yönlendiriyorsun gitmediğin görmediğin özel okullar hakkında umarsızca "Gitmeyin" demişsin anlıyorum aslında seni ben de bu okula gelmeden önce Yok Kıbrıs şöyle Yok böyle diye atıp tutuldu ve ailem sırf bu atıp tutmalardan dolayı benim bir yıl daha hazırlanmamı istediler burada hatalı olan benim elbette ailem değil fakat sence çevrenden gelen Kıbrıs karı kız hayatı şu bu diye atıp tutanlar etkilemez mi aileni elbette etkiler ve bünün yanında ben bu yüzden 1 yıl kaybettim olsun şu anda okulumdayım ve o Kıbrıs'a atıp tutanlar kendi okulum için konuşayım Doğu Akdeniz'e atıp tutanlar gerçekten en azından hukuk fakültesi için gördüğüm kadarıyla aşağı yukarı bütün bölümler için gayet deneyimli ve birikimli hocalarla ders yapıyorlar ve burada hocalar sadece emeğine bakıyorlar o yüzden lütfen böyle önyargılı olma ki gelip görmediğin yerler hakkında atıp tutma ki insanların doğru bilgi edinme hakkını elinden alma

    @Mr Erym

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 18:29:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.