Valla iyiymiş. |
Türksat için çekilmiş fiber kablosu (GPON değil) (4. sayfa)

-
-
Bende vdsl bile yok hatta ADSL için bile port sırasına girecen diyorlar,şu an karşı apartmana birisi fiber çektirirse herhangi bir zili çalar apartmana girer, o kablonun bulunduğu evin zilini çalar direk konuşup onlardan yardım isterim.Yok biz bilmiyoruz yok biz tanıdık sokmadık gibi yapıyorsa o kablonun orada sağlam kalması
-
KABLONUN NEREYE GİTTİĞİNİ BULDUM
Biraz önce apartmana gidip kapıları çaldım ve birisi kapıyı açtı, olayı anlattım, ve binadaki kutuları incelememe izin verildi.
Ben de turuncu kabloyu takip ettim ve ucu Türksat Kablo kutusuna çıkıyordu.
OBİ-FREE denilen ve DOCSİS teknolojisinin fiber kablolardan iletilmesini sağlayan bir cihaz çıktı
Gelen kablo Türksat kablo için yapılmış özel bir fiber koaksiyel dönüştürücüsüne bağlı.
Yani bu fiber kablo aslında Türksat Kablo hizmeti için getirilmiş.
Geçen sene bizim sokakta televizyonlar çalışmıyordu, anlaşılan bu yüzden getirip bağlamışlar.
Bu kablo üzerinden 100mbit üzeri hizmet verilmiyor, bu yüzden Türksatı aradığımda sadece 100mbit hız alabileceğim söylenmiş. Ben de 100mbit denildiği zaman fiber kablonun Türksat olma ihtimalini elemiştim. fakat Türksat, 100mbit erişim için de fiber cihazlar ,kullanıyormuş öğrenmiş olduk.
Anlaşılan kimseye özel çekilen fiber falan yokmuş, türksat kablo için çekilmiş. Bu üzücü oldu.
İşin garip tarafı kablonun Turk Telekom menhollerinden geçerek gelmesi, bu yüzden TurkTelekom fiberi sandık ama değilmiş.
Konu burada son buluyor arkadaşlar. Aşağıya cihazın fotoğraflarını ve modelini bırakıyorum. İyi günler.
simbacorp.com.vn
FTTB Optical Node WR-1201-JK-TD, FTTB Optical Node, Simba-Prevailhttp://simbacorp.com.vn/en/fttb-optical-node-wr-1201-jk-td.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 14 Mart 2022; 15:31:3 >
-
Ana konularımızda anlattığımız hususları denediniz mi hocam?
-
E hadi hayırlı olsun hocam, merakınız geçmiş oldu :) Bir sonraki Sherlock Holmes konunuzun içeriğini merakla bekliyorum.
-
Artık fiber için umutlu değilim :( Demek ki VDSL ile hayatımıza uzun bir süre daha devam edeceğiz, 100 mbit sınırında yıllarca takılacağız
-
Turknette bildiğim kadarı ile yeni menhol döşemiyor çoğu yerde turktelekomun menhollerini kullanıyor. Ankaranın küçük bir beldesinde turktelekom fiber çekerken gördüm. Menholler 10 sene 3 önce döşenmiş tekrar kazı yapılması gerekmiyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne kadar saçma sapan bir sistemmiş o.
-
İnternet konusunda o kadar kötü durumdayız ki, Fiber kablodan bile DOCSİS kullanıp 100mbit sınırına takılmayı başardılar.
Yani şu kabloyu getirmişsiniz, direk GPON yapsalar 1 gibit alabileceğiz. Ama yok, sürekli eski teknolojiler
-
Olması gereken o zaman, zamanında halka hizmet için döşendi o menholler, şimdi tüm firmaların kullanabilmesi gerekiyor.
-
Sıkmayın canınızı hocam, hallolur insallah.
-
Evet hocam, birçok bölgede yeraltı kablo kanalları ortak kullanılıyor.
-
www.fiberkablonet.com
Türksat Uydunet | Kablonet Alt Yapı Sorgulamahttps://www.fiberkablonet.com/internet/uydunet-altyapi-sorgulamaBuradan ilgili adresi sorgulayınca kaç hız alınabileceği çıkıyor?
-
Ben Türksatı aradım detaylı şekilde adres verip sordum. Ben ''500 mbit paket almak istiyorum olmaz mı?'' dedim, 2-3 dakika boyunca kontrol etti ama olmayacağını söyledi. ''Bu adreste 100mbit üzeri veremiyoruz'' dedi. Bu fiber gerçek fiber değil yani, sadece uzak mesafe yüzünden zayıflayan docsis sinyalini fiber kablo üzerinden kayıpsız iletmek istemişler. Normal Kablo hattından hiçbir farkı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 14 Mart 2022; 16:22:56 > -
Hayırlısı olsun hocam. Bir üst mesajımda attığım linkten sorgulama yaptığımda bana da Türksat kablo fiberi var binanızda diyor ama öyle bir şey yok esasen. Siteleri hatalı bilgi paylaşıyor muhtemelen.
-
Şu an Kablo hattı veya ADSL,VDSL erişimi olan her yerde fiber var yazıyor o site. Türksata göre 1mbit adsl bile Fiber çünkü :)
-
He ya hocam, farklı farklı iller denedim, nereyi denesem hepsine fiber diyor maşallah. Yoksa her eve fiber girdi haberimiz mi yok. Bizden habersiz nasıl olmuş bu, nasıl fark etmedik?
Şaka bir yana yakında siteyi güncellerler diye düşünüyorum.
-
Türksat artık TürkTelekom altyapısından DSL ile hizmet verebiliyor. Bu yüzden 1 mbit ADSL altyapısı olsa bile sitede sorgularsanız Türksat Fiber var yazıyor. Şaka gibiler
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X