Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.570
Cevap
37
Favori
100.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
Giriş

Hocam ben müdürlüğe gittim ilk başta karşılayan kisiye ozel fiber projesi için planlama ile görüşmek istiyorum dedim oraya yönlendirdiler ordaki adamlarda şeyi anlattılar buradan bizim bilgi vermeniz neredeyse imkansiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Turk Telekom planlama erişim elinde fakat fazla şikayet olursa belki yaparlar bir de yıl sonu yapmazlar dedim apartman ufak bir fiber projesi değil.

TÜRK TELEKOM A.Ş.

İl Müdürlüğü

(İlgili İl Müdürlüğü Adı)

Konu: Fiber İnternet Bağlantısı Talebi ve Özel Fiber Projesi Oluşturulması

Sayın Yetkili,

Ben, [Adınız Soyadınız], [Adresiniz] adresinde ikamet etmekteyim ve şu anda mevcut bakır kablo üzerinden VDSL internet hizmeti almaktayım. Ancak, mevcut internet hızımın yeterli gelmediğini ve bu sebeple daha hızlı ve güvenilir bir internet bağlantısına ihtiyaç duyduğumu belirtmek isterim.

Bu nedenle, [adresinizi yazın] adresime Fiber to the Home (FTTH) altyapısının kurulmasını talep etmekteyim. Mevcut internet hızımın, özellikle [iş/öğrenim vb. kullanım ihtiyaçlarınızı açıklayın] gibi ihtiyaçlarımı karşılamakta yetersiz kaldığını belirtmek isterim.

Ayrıca, tarafıma uygun bir maliyet çıkartılabilmesi için özel bir fiber projesi hazırlanarak maliyet ve altyapı çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilmesini talep ediyorum.

Yapılacak çalışmaların detayları ve süreci hakkında tarafıma bilgi verilmesini rica eder, talebimin en kısa sürede değerlendirilmesini beklerim.

Gereğinin yapılmasını arz ederim.

Saygılarımla,

[Adınız Soyadınız]

[T.C. Kimlik Numaranız]

[Telefon Numaranız]

[E-posta Adresiniz]

[Adresiniz]

• smart0201 kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Superonline’a yaklaşık 1 yıl önce, oturduğum siteye komşu üst veya alt sokağından fiber altyapının ulaştırılması için talepte bulundum. Ancak aradan geçen bir yıla rağmen sitemize herhangi bir kazı yapılmadılar. (sadece sokağımıza kazı yapıldı) Defalarca talep oluşturmama rağmen sadece kayıt açtılar ve bugüne kadar tarafıma hiçbir geri olumlu dönüş yapılmadılar, herhangi bir tarih de vermediler.

Superonline üst sokağımıza tahminen 2023 yılında kazı çalışması yaptı, fiber altyapıyı ulaştırdı ve bazı aparman sakinleri Superonline'ın fiber internet hizmetini aktif olarak kullanıyor. Alt sokağımıza ise çalışmalar 2022 yılında Vodafone (Vodafone ile Superonline anlaşmalıdır aynı zamanda bahsi geçen iki firma da belediye

ile anlaşmalıdır) tarafından başlatıldı ve halen devam ediyor. (İşe genellikle belediye karışmadı Vodafone ve Superonline kazıyı kendisi yaptı %75 Vodafone ve Superonline %25 Belediye ilgilendi...) Bunun üzerine ben de fiber altyapının sitemize üst veya alt sokaktan (anlaşmalı oldukları için) ulaştırılmasını istedim.

Bu süreçte, Superonline ekipleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi mahallemizde çeşitli kazı çalışmaları yaptı. Su hattı için yapılan genel bir kazı sırasında fiber altyapı kazısı da yapıldı (su için kazı yapıldı ya işlerine geldi ve kendi kablolarını da döşediler... hatta kablo döşenirken borunun üstünde "DİKKAT!!! SUPERONLINE FİBER OPTİK HATTIDIR" yazıyordu) ve fiber kablo evimizin yaklaşık 100 metre yakınına kadar getirilmiş durumda. Metro istasyonunun önünde fiber kablolar ve üzerinde İBB F/O yazan rögar kapağı bırakıldı, fakat bizim siteye halen fiber altyapı ulaştırılmadı. Üst sokağımızdaki müstakil apartmanlarda ve çeşitli komşu sokaklarımızdaki mahalle aralarında Superonline fiber altyapısı var. (üst sokağımız neyse de mahalle aralarında talep olmamasına rağmen Superonline'ın fiber altyapısı var!) Sokağımızın başında ve çeşitli komşu sokaklarda Superonline’ın fiber altyapısı bulunmasına rağmen, bizim siteye bu hizmet ulaştırılmadı. Bazı sokaklardaki apartmanlar Superonline fiber altyapısından faydalanırken, bizim sitemiz ve çevremizdeki bazı siteler bu hizmetten mahrum bırakılıyoruz. Ne yapmam gerekli?? ve sadece sokağımıza yapılan kazı çalışmasının fotoğrafını atabiliyorum üst sokağımız ve alt sokağımıza yapılan kazılar pek belli olmuyor. Eklediğim fotoğraflarda kazı yapılan yere zift döküldüğü açık açık belli oluyor...

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursadicc -- 30 Ekim 2025; 22:6:53 >

• ozgursadicc O kullanıcısına yanıt
    Online talep açmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor Süperonline ‘da. Türk Telekom gibi müdürlükleri var ( bayiler ) bunların görevi altyapı tahsisi ve bu altyapının iletilmesi. Kendilerine verilen bütçeye göre taleplere göre altyapı çekiyorlar.

Türk Telekom gibi herhangi bir altyapı zorunlulukları olmadığı için bütçeleri kısıtlı bu bütçeleri nakite dönüşecek yerlere harcıyorlar bazı yerlede sadece 5G altyapısı için kullanıyorlar 1 yıla yakındır.

Sizin yapmanız gereken bölgenize bakan bayiyi bulup talebi direkt bayiye yüz yüze iletmeniz diğer türlü hiçbir karşılık bulamazsınız. Benim altyapım aktifleştiğinden çağrı merkezinde bile gözükmüyordu ben fibere geçmiştim öyle anlatayım.

Türkcellde taşeron sistemi Telekom gibi değil işi hızlı ve standart yapıyorlar aşırı denetim var ondan uygun değilseniz yapmazlar kesinlikle benden söylemesi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Patron12 P kullanıcısına yanıt

Anladım hocam. Fakat uygun olup olmamak neye göre belirleniyor? ve adresime en yakın bayiyi bulmaya çalıştım İstanbul Üsküdar'da bile bayi yok çok gülünç... (doğru anladıysam eğer) Zaten uygun olmamamız imkansız fiber altyapı sadece 100 metre ötemizde bu forumda 90 metre öteden 3 tane ek noktası ile fiber altyapı getiren birisi vardı sanırsam nasıl bize gelmiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgursadicc -- 31 Ekim 2025; 21:28:23 >

Uygunluk tamamen size harcanılan paranın potansiyel dönüşüne bakıyor.

Kazı maliyeti, işçilik, kullanılan malzemeler bunların hepsi sizin uygunluğunuzu etkiliyor.

İstemeyipte getirilen çok yer gördüm ondan bir şey diyemiyorum. Siz başvurun onlar reddetsin Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

PM attım bakmanızı tavsiye ederim.

aslında fiberin parasını teb bankası verdi ben değil onun sayesinde yaptırdım.

• Ben de başvuru yapmayı düşünüyorum alt sokakta var ama bize gelmedi. Zaten artık havadan falan rastgele çekiyorlar heryere illa kazı vs beklemeye gerek yok diye düşünüyorum. Bakalım nasıl bir dönüş olacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.