Şimdi Ara

OYUNLARDA RUSÇA DİL DESTEĞİ NEDEN VAR (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Korsan kullanım var diye orjinal kullanıma göz yumacak halleri yok. Satış rakamları liste başında ve bizimkinin en az 10 katı. Biz daha Polonya ile baş edemiyoruz, nerede kaldı bu ülkelerle yarışalım.
    Polonyalılarla nasıl baş edelim adamların dünya çapında mükemmel oyunlar yapan mükemmel oyun stüdyoları var. Witcher serisi, dying light, this war of mine, frostpunk, call of juarez serisi, sniper ghost warrior serisi ve aklıma şuan gelemeyen diğer sağlam oyunlar cyberpunk 2077 de geliyor hali hazırda. Biz türkler hem kaliteli oyun geliştirmede hemde orijinal satışlarda çok gerideyiz çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KarapathiaN

    Korsan kullanım var diye orjinal kullanıma göz yumacak halleri yok. Satış rakamları liste başında ve bizimkinin en az 10 katı. Biz daha Polonya ile baş edemiyoruz, nerede kaldı bu ülkelerle yarışalım.
    Polonyalılarla nasıl baş edelim adamların dünya çapında mükemmel oyunlar yapan mükemmel oyun stüdyoları var. Witcher serisi, dying light, this war of mine, frostpunk, call of juarez serisi, sniper ghost warrior serisi ve aklıma şuan gelemeyen diğer sağlam oyunlar cyberpunk 2077 de geliyor hali hazırda. Biz türkler hem kaliteli oyun geliştirmede hemde orijinal satışlarda çok gerideyiz çok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • obasar84 O kullanıcısına yanıt
    O ülkenin nüfusunu ve ekonomik gücünü kendimizle kıyasladığımızda yaptıkları inanılmaz. Onların 3 büyük stüdyosu varsa bu mazeret değil, bizim 10 tane olması lazım. Ben bunu söylüyorum. O adamlar o kapasiteyle oyunlar yaparken biz gönüllü yerelleştirmeleri bile yok etmenin peşindeyiz. Söze gelince asil milletiz tarihimiz şöyle böyle, sanki dünya haritasının geri kalanı öpücükle çizilmiş. Bizim belki kendimize hayrımız olur ama dünyada esamemiz okunmaz. Adamlar hizmet üretirken hem kendine hem de başkasına üretiyor, karşılığını da alıyor. Belki daha önemli sorunlarımız var oyuna gelene kadar ama zaten konu ne olursa olsun genellikle yaptığımız çözüm değil boş laf üretmek.
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Elbette ki asil milletiz. Bunun oyun şirketimiz olmaması ile ya da oyun üretemiyor diye rezil rüsva bir millet mi olduğumuzu düşünelim ya da düşünsünler? Eleştiri yapacaksanız milletimizi değil bu tür işlere eğitim vermeyen ve desteklemeyen devlet büyüklerini eleştirin. Gerçi oyun ve yazılım geliştirenlere 250.000TL'ye kadar destek de veriliyor fakat eğitim ve altyapı yok olsa da yetersiz arz yok talep yok. Dünya haritası elbette ki öpücükle çizilmedi, her milletin kendi tarihi, kendi başarıları, kendi başarısızlıkları vardır. Ama sanmıyorum ki hiç biri oyun çıkarmıyor diye kendi milletine yüklensin. Ayrıca tarihimizde şöyle böyle değil, baya destanlara bile sığmayan kutlu bir tarihimiz vardır. Bundan övünç duyarım ve duymalıyız. Oyun konusunda çoğu ülkeye elbette ki esamemiz geçmez, ama çoğu konuda nazımızın geçtiği bir çok ülke vardır. Ayrıca bu oyun geliştirme olayını vatan millet olayı yapmayın! Alakasız şeyler çünkü. Esenlikle...




  • Eleştirim oyun özelinde değil dikkatli okuyun. muasır milletler neredeyse her alanda öncülüğü temsil eder, başarı gösterir. neredeyse her alanda geride kalmak, üreten değil değil tüketen olmak asil toplumun bir özelliği değildir. tarihin her detayı şeffaf mıdır bilemem doğrusuyla yanlışıyla hepsi bir şey yazıyor, kimi cihan devleti diyor kimi barbar toplum ama bugün muasır/devlet millet değil 3.sınıf toplumuz. elbetteki değerlerimize sahip çıkıyoruz, bizim olanı bizden olanı ve daha önemlisi insanımızı seviyoruz ancak bu gerçeğimizle yüzleşmeyeceğiz demek değildir. Ayrıca oyun geliştirmek deyip geçmeyin, çağı yakalamak tabii ki devlet millet meselesidir, bugün birçok şey bu kadar dijitalleşmişken özellikle...
  • Türkçe yok ise, işine baksınlar firmalar. Satış falan bunlar hikaye, en azından firmaların gerçek sebebi bu değil.

    Almayız olur biter. Hatta bir tık ileri gidiyorum, ben devletin yerinde olsam, nasıl ki, Türkçe kullanım klavuzu olmayan ürün satışı yasak! aynen, oyun ve diğer dijital sektörlerde ve sitelerde de Türkçe dil desteğini şart koşarım.

    Bugün bir Uplay ve Origin hala ve ısrarla menülerini Türkçe yapmıyor ise bana kimse burada gelip, boş ahkam kesmesin.[sm=bansign.gif

    Bakın sadece uygulamadan bahsediyorum, oyunlardan falan değil, bu ikisinin uygulamalarında bile Türkçe YOK! Kaldı ki oyuna ne hacet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 13 Haziran 2018; 4:37:2 >




  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Ağzı olan konuşuyor deyince zorunuza gidiyor, bari destekli sallayın...

    OYUNLARDA RUSÇA DİL DESTEĞİ NEDEN VAR
  • Asgari maaşın 1600 birim olduğu oyunun 300 birime denk geldiği ülkeye kimse onların dilinde oyun çıkartmaz youtube da adamları görüyorum adam 500 doları basıp onlarca oyun alıyor bizim aldığımız bir elin parmağını geçmiyor . 500 dolar 2300 tl ediyor diyecek yobazlar yazmasın .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Origini göstersene uyanık. Tatlı su kurbagiligi yapmayın burada. Ben en son AC serisinde.uplay indirdim,

    Sizin veya benzerleriniz kadar firmaları burada babasının malı gibi savunan kişiler, milyonda biri kadar Türkçe dili savunmadiniz.

    Nedir sizin bu Türkçe dusmanliginiz?

    Hele hele Uplay gibi açık ve seçik Türk düşmanı bir firma olduğu şu son yıllarda ayyuka çıkan bir firmayı savunmak trajikomik.

    Söylediğimin arkasındayım, Türkiye'de oyun ve dijital satiyorsan benim dilimi getirmen mecburi olmalı.

    Şimdi işteyim eve geçince bakıcam bakalım Türkçe dil desteği var mı yok mu? MH lerine uygulamadan yazdiginizda Steam gibi Türkçe mi değil mi?


    Eşit 2 internetten baktım sitelere şimdi Mart ayında haberi yapılmış,yeni gelmiş bu özellik hadi Türkçe düşmanları kına yakabilir. Sevinin cosun :)))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 13 Haziran 2018; 18:35:56 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: JaReD22

    Steam hesabımda tam 85 tane oyun var ikinci hesabım da da var 12 oyun var son çıkan hellblade ile kingdomcome oyunlarını aldım umarım bu cevap yeterlidir sana kardes

    Tr dil ile çıkanlar ve tr yaması yapılan oyunları satın alıyorum ingilizce bir oyuna kuruş vermem
    Bende sizin yolunuzdanım ama multiplayer alıyorum, mesela Battlefield V çıkınca alacağım.
  • vollkan59 kullanıcısına yanıt
    Aynen kardesim bu is mecburi olmadigi surece dilimizi gormek imkansiz devletin bu ise el atmasi lazim artik
    Nasil vergiyi iyi sokuyorsa bunada bir cozum bulmasi lazim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • witcher_king kullanıcısına yanıt
    Yav he he

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ironmaster17 İ kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam kusura bakmasınlar ben bir dünya para vereceğim ve hikayeyi anlamayacagim hiç kusura bakmasınlar

    Tr dil ile çıkan popüler oyunlardan bf1 almadım onu da yakın zamanda alacağım inş

    Örneğin need for speed 2015 satın aldım bu oyunda Türkçe dil yok zaten gerekte yok bu tür oyunlara eklemesinler ama hikaye tabanlı oyunlara eklesinler bir zahmet

    Korsandanmi sikayetciler yap rockstar gibi önce konsola sonra pc ye bak oyun nasıl satıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin ülken ile koskoca rusya ve aynı alfabe ve dilin farklı varyasyonlarını kullanan bir sürü ülke ve insanlar var

    Rusça ve benzerlerini kullanan ülkeleri de eklediğinde bir de bunların yanında alım gücünü orjinal alınan oyun sayısını eklediğinde çok çok büyük bir rakam ortaya çıkıyor rusyadaki bazı kişiler ingilizce bilmiyorlar yada ingilizce oyunları satın almıyorlar.

    RUSYA FEDERASYONU NÜFUSU 2018 : 143,964,709
    TÜRKİYE NÜFUSU 2018 : 81,916,871
  • Bu kur var iken ne bekliyorsun üstelik ülkenin içine edilmiş köken sorunu var, göçmen sorunu var sen Rusça dil desteği varda bizde neden yok diyorsun. Açık net 4. bak 3. değil 4. dünya ülkesiyiz o yüzden. Rusya dünya gücü bir ülke maddi değil ama askeri güç olarak USA eşit diğer tüm dünya ülkelerini de ezip geçer, para değerleri 2 yılda bizim gibi %50 değer kaybetmiyor deli gibi korsan grupları ve kullananları var ama devleti çıkıp bunun için ülkeye özel oyun satış fiyatlarını steam ve diğer birçok psn vs. türevleri ile anlaşıp sabit kurlu dijital satışın önünü açıyor, oyunların alımında ciddi artışın üstüne oyun yapımcıları da rusça alt yazı ve dublaj ekliyor. Biz ne yapıyoruz kur işini geç steam önerdiği 1 dolar 2 tl sabit kur anlayışını Aral ağlayarak çoğu sattığı AAA oyunda uygulanmamasını sağlıyor. Psn ve türevleri zaten 300 tl bandını gördü, oyun bazlı kısaca ülke bitmiş. Eskiden zaten alımların çoğuda yabancı site bazlıydı ve kur 2.5 civarı olan dönemden bahsediyorum ve 2.5 yıl önce ki zaman bu çokta uzak değil artık oda bitti artık 1 yıl bekle indirim görsün o zaman al devri var.

    Peki bu durumda ne yapılır iç oyun piyasana dönersin ve çevirmenleri el üstünde tutarsın destek olursun. Ama burada ne yapılıyor translate çeviri konuları açılıyor işte bu kafa oldukça Uganda dili bile gelir oyunlara tr dili gelmez bekleme. Ülke düzelmedikçe türkçe oyun nerede diye dert yanmayın düzelme olacağını ben düşünmüyorum. Bu ülkede dolar ne kadar yükselmiş ise o seviyede kaldı ülke az silkelense bile asla deli bir düşüş yaşamaz artık para değerimiz dolar bazlı afrika ülkelerin seviyesine doğru gidiyor.




  • Sevip sevmemeleri ile ilgisi yok. Hala şu Osmanlı kafasından kurtulamadı insanlar. Dünya'yı şirketler yönetiyor anlayın artık bunu. Şirketleri de para yönetir. Yüksek prestijli ülkeler dışında, adam bir ülkeden para kazanıyorsa her türlü desteğini verir. Burada önemli olan tek şey şirketlerin kar marjı.

    Ülkemizde malesef kur değerleri ve alım gücü düşünüldüğünde oyun ve PC olayı artık tamamen lüks tüketim haline geldi. 2014 başlarına kadar orta düzeyde kazancı olan kişiler rahat bir şekilde ulaşıyordu bunlara. Artık orta düzey ekran kartı 3000 TL civarında çıkıyor. Oyunlar 250 TL den aşağı değil. İster istemez bir süre sonra korsana yönelim oluyor. Bunda en büyük suç tedarikçi firmaların ve buna dur demeyen devletindir.

    Withcer 3 gibi en az 250 saat oyun deneyimi sunan AAA bir yapım 60 TL den satıldı. Aldığı sonuç ortada. Adam bu fiyatlandırmadan para kazanıyorsa herkes kazanabilir. Yani ticarette sürümden kazanmak diye bir olay var sonuçta. Bu noktada yine şirketlerin satış politikası devreye giriyor. Adam ucuza satıp çok kişiye ulaşınca da, yüksek fiyata satış az kişiye ulaşınca da birbirine yakın kazanıyor demek ki. O zaman kardeşim ülkemize özel bir fiyatlandırma yapın herkes mutlu olsun. Bu sekilde ülkemizdeki pazarın da büyüklüğü ortaya çıkar, dil desteği de gelir, dublaj desteği de. Ama yapmıyorlar işte...

    Ben çalışmaya başladığım 2013 yılından bu yana bir tek korsan oyun oynamadım. Gerektiği yerde en sevdiğim serilerde bile 3-4 ay indirim bekleyip o zaman aldım. Ancak artık yetişememeye başladım. İlk kez Far Cry 5 i korsan indirip oynadım. Ha makul fiyata düşünce yine satın alacağım ama 25-30 saatlik oyun için fahiş fiyatlar ödemek artık biraz gücüme gidiyor. Oyun alımını azalttım, sadece çok çok sevdiğim serileri takip ediyorum ve mümkün mertebe ödediğim paranın hakkını verecek uzun saatler tükenmeyen oyunlara yöneliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 20 Haziran 2018; 8:50:16 >




  • Bu konu çok tartışıldı dostum. Orjinalci tayfaya pek çok şey yazdım ama onlar Türk oyuncusuna suç bulacak kadar şımarmışlar. Onlara bişey anlatamazsın.Gir bak pc lerine korsan yazılım, filmlerin alası vardır.


    Firmaların yaptıkları ırkçılıktan başka bir şey değil. Altyazı bile lüks oldu Türk oyuncusuna. Ver dilime desteğini, alayım orjinali. İŞ BU KADAR BASİT.
  • yusufulas Y kullanıcısına yanıt
    Tüm yorumları okudum bu fikir e baştanm karşıyım adam oyunu sattıktan sonra bunlar ingilzce alıyor zaten kalkıp yama ile uğraşmaz bir oyun firması ilk önce iyi niyetli olacak bakın Footbal Manager serisinde sanırım 2015 ti Türkiyede 100 bin satış rakamına ulaşırsak bundan sonra Türkçede çıkaracaz dediler millet asıldı firma sözünü tuttu.ve Günden beri Sega oyunlarına dil desteği getiriyor Call of Duty serisi satılmıyor mu Assasins Creed serisi satılmıyormu bu ülkede bir oyunu türkçe çıkarırsın öncekileri ile kıyas alırsın ona göre yatırım yaparsın veya yapmazsın yada şu kadar adet satarsak bir sonraki oyunumuzda dil desteği getirecez dersin öyle kıyas alırsın kalkıp yok biz korsancıymışız çin şöyle böyle felan boş boş firma seviciliği yapmayın güldürüyorsunuz .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavizamanda

    Bu konu çok tartışıldı dostum. Orjinalci tayfaya pek çok şey yazdım ama onlar Türk oyuncusuna suç bulacak kadar şımarmışlar. Onlara bişey anlatamazsın.Gir bak pc lerine korsan yazılım, filmlerin alası vardır.


    Firmaların yaptıkları ırkçılıktan başka bir şey değil. Altyazı bile lüks oldu Türk oyuncusuna. Ver dilime desteğini, alayım orjinali. İŞ BU KADAR BASİT.
    Alamazsın asgari maaşın 1600 olduğu ülkede 300 liraya çıkan oyunlar satamaz bu durum bizim ülkenin dandikliğidir yoksa hiçkimsenin bir suçu yok anca herkes seferber olucak yemeyip içmeyip oyun alacak öyle çıkarırlar bak .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.