Şimdi Ara

Oyunlarda parlama efektleri katman katman oluyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
98
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Renkli sahnelerde gayet güzel dururken ekrana koyu renkler gelince soluklaşıyor renk canlılığını kaybediyor ve katman katman oluyor görseldeki gibi. Ets2'de de bu şekil oluyor akşam olunca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zAlperw -- 23 Nisan 2025; 18:34:56 >

• Sanırım monitörünüz 6 bit veya frc ile 8 bit o yüzden koyu ve karanlık sahnelerde bu dalgalanmaları görmeniz normal, düz 8 bit ve 8 bit frc 10 bit veya saf 10 bit olan monitörlerde bu sorunlar pek olmuyor, nette color banding diye aratırsanız size daha iyi fikir verir. Ya da monitörün paneli kötü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neman -- 24 Nisan 2025; 13:1:21 >
  • neman N kullanıcısına yanıt

normal midir yani bu? laptop kullanıyorum yapabileceğim birşey yok galiba.

• zAlperw Z kullanıcısına yanıt

Ben monitör diye hemen düz mantık yazdım ama oyunda da sorun olabilir, diğer oyunların veya filmlerin karanlık sahnelerine de bakmanız lazım.

• neman N kullanıcısına yanıt

Ets2 ve LOL'de de aynı şeyler oluyor. Mesela Discord'un overlayı orjinalindan daha parlak duruyor bu oyunlarda. filmlerde veya youtube videolarında böyle birşey yaşadığımı hatırlamıyorum. Yada ben anlamıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.