Şimdi Ara

Oyunlarda GPU Kullanımım Nasıl %75'ten %99 Olabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Vsync gsync bunlar lag yapiyor kapa bunlari bırak yırtılan yırtılsın ayrıca sorunun kaynağı oyun ayarlarında 60 fps sabitlenmiş olabilir.



    Ve sakın ekran kartı programlarıyla experince gibi optimize et deme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sadece ekran kartini nasil %100 kullanabilirim diye merak etmistim. Sonucta onceki mesajlarimda soyledim.. 60 fps ile 120 fps arasinda fark olmadigini benim icin. Amacim fps artmasini saglamaktan ziyade ekran kartinin performansini nasil artirabilirim diye ogrenmekti. Bazilari sacma yerlere cekerek kucuk dusurmeyi nedense cok seviyor.. ;))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SezZzaR S kullanıcısına yanıt
    Aldırmayın siz onlara. Bilip paylaşmamak ya da paylaşsa bile bunu sanki bir lütufta bulunuyormuş gibi yapmak onların ayıbı :)

    Öncelikle ekran kartını %100 veya buna yakın kullanmak, doğrudan kartı zorlamak ile ilgilidir. Eğer sizin kartınız 60 FPS'i %75 ile veriyorsa bu sizin açınızdan iyi bir şeydir. Ne kadar az yük ve sıcaklık o kadar uzun ömür demek.

    %100'e ulaşmak adına ayarları artırabilir, FPS limitini kaldırabilir, açıksa V-Sync'i kapatabilirsiniz. Bunların hepsi performans artırdığı için ekran kartınızın da kullanım yüzdesi artacaktır.

    Diğer taraftan Windows 10'un saçmalığından ötürü bazı oyunlarda FPS limiti kaldırsanız veya V-Sync'i kapatsanız bile FPS 60'a sabitlenmekte. Bunun sebebi de Windows 10'da XBOX uygulamasındaki DVR özelliği. Bu DVR sizin oynadığınız oyunun video kaydını almanızı vs sağlar. DVR'ı XBOX uygulamasından ya da Başlat'a Oyun Çubuğu yazıp gelen seçeneğe tıklayarak Oyun Çubuğu ayarlarından kapatabilirsiniz.

    Bu arada unutmadan, bazı oyunlarda işlemciniz ekran kartınızı yeterince besleyemeyebilir. Bu da kullanım yüzdesini düşüren sebeplerdendir. Tabii sizin böyle bir sorununuz yok. Bahsettiğiniz ekran kartı - işlemci ikilisinin henüz günümüz oyunlarında bunu yapacağını sanmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 20 Kasım 2017; 5:21:12 >




  • Siannis kullanıcısına yanıt
    Aynen, çok teşekkür ederim :)
    Dediğiniz gibi şuan işlemci ekran kartı ikilisi güncel oyunları çok rahat kaldırıyor. 1 sene sonra da bu konu sayesinde öğrendiğim; ekran kartını %100 performans ile çalıştırmayı kullanırım muhtemelen. Sonrası için bir yorum yapamam maalesef. Belki ufak dokunuşlarla yine ultra ayarlarla oynayabilirim diye düşünüyorum. :)
    Saygılar.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.