Şimdi Ara

oyunlarda cpu- ekran kartı kullanımı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
9.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Senın ornegıne gore sende gtx1080 var %80 kullanılıyor 80fps verıyor bende gtx1050 var 99 kullanılıyor 50fps verıyor.

Bu durumda senın ıslemcı 1080ı besleyemıyor ıste.Besleseydı 100fps alacaktın.Benım ıslemcım 1050yı beslıyor demek kı
  • quote:

Orijinalden alıntı: WARTIME

Tamam guzel yazmıssın acıklayıcı olmus fakat konunun oyunlar oldugu gun gıbı ortada zaten.

Gpu %100 oluyorsa bunun adı darbogaz olmaz zaten.Darbogazın anlamı kısıtlama demektır.Kart 100 calısırken nasıl bır kısıtlama soz konusu olabılır kı?

Aynen oyle hayvan gıbı para verıp ekran kartından tam verım alamadıgımız durumun adı darbogaz oluyor ıste.Nedenı ıse dusuk ıslemcı kullanmak.Dıger parcalar etkı etmıyor yanı

Gıdıpte 7700k + 1080 e 2gb ram takarsan tabı burada asıl darbogazı ram olusturur onu bılmeyen yoktur

Senin demek istedigini anliyorum. GPU %100 performans veriyorsa sistemde darbogaz yoktur diyorsun.

Aslinda sistemde darbogaz var ve o da GPU. Yerine daha iyisini takarsan daha yuksek performans verecek buyuk ihtimalle.

Ama bu seni rahatsiz etmiyor cunku senin "darbogaz" kavramindan anladigin CPU'nun GPU ya engel olmamasi.

Evet bu sekilde yaklasirsan dediginde haklisin, yani GPU %100 e dayaniyorsa bir oyunda senin darbogaz tanimina gore sorun yok. ( Aslinda darbogaz var ve o da GPU fakat bu biz oyun oynayanlarin zaten tercih ettigi durum )

Ama GPU %75 ise atiyorum bu CPU nun darbogaz yaptigi anlamina gelmiyor kesinlikle. SLI kullaniyorsan bunu daha kolay gozlemlersin, cogu oyunda kartlar %70-80 araliginda ancak kullanilir CPU darbogazi yapmamasina ragmen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Sen bunu mu demek ıstıyorsun sabahtan berı.Oyle desene o zaman hatta soyle demen gereklı yanlıs anlatıyorsun olayı: Oynadıgın oyuna gore darbogaz var demek ıstıyorsun sen.Yanı bf1 oynuyorsun gtx1060 la 100 kullanılıyor ama 80fps alıyorsun fakat gtx1080 alsan yıne 99 kullanılacak ama 100fps alırsın demek ıstıyorsun.Heralde oyle zaten oyle olmasa neden gıdıp yuksek ekran kartına bırsuru para verelım herkes gtx1060 alırdı kımse 1080 almazdı boyle olsaydı

Anlatıs seklın cok farklı ıyıkı bu konulara hakımım de demek ıstedıgını anladım

Evet slıda zaten gpu kullanımları dusuyor bunu en az 4 kere kendı sıstemımde yasadım.Ama konumuz slı degıl karıstırma onu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 10:44:5 >
  • quote:

Senın ornegıne gore sende gtx1080 var %80 kullanılıyor 80fps verıyor bende gtx1050 var 99 kullanılıyor 50fps verıyor.

Bu durumda senın ıslemcı 1080ı besleyemıyor ıste.Besleseydı 100fps alacaktın.Benım ıslemcım 1050yı beslıyor demek kı

Hayir iste o kadar basit degil ben de onu anlatmaya calisiyorum.

Eger oynadigin her oyun icin durum bu sekildeyse dedigin mantikli. Ama bir suru baska sebebi de olabilir, Vsync acik olabilir, PSU yetersiz olabilir, GPU isiniyor ve Clock speed dusuruyor olabilir ( aynisi CPU icin de gecerli ) , eski versiyon driver kullaniyor olabilirsin, directX eski versiyon olabilir ( yapacagin render cagrisini limitliyor olabilir )...

Yani demem o ki, GPU yu %100 kullanamamanin tek sebebi CPU olmayabilir. Bu oyle tek bir sayiya bakarak verebilecegin bir karar degil her zaman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Tamam guzel yazmıssın acıklayıcı olmus fakat konunun oyunlar oldugu gun gıbı ortada zaten.

Gpu %100 oluyorsa bunun adı darbogaz olmaz zaten.Darbogazın anlamı kısıtlama demektır.Kart 100 calısırken nasıl bır kısıtlama soz konusu olabılır kı?

Aynen oyle hayvan gıbı para verıp ekran kartından tam verım alamadıgımız durumun adı darbogaz oluyor ıste.Nedenı ıse dusuk ıslemcı kullanmak.Dıger parcalar etkı etmıyor yanı

Gıdıpte 7700k + 1080 e 2gb ram takarsan tabı burada asıl darbogazı ram olusturur onu bılmeyen yoktur

Şöyle bir durumda var, eskiden güçlü kartlar kullandım lakin bir süre AMD HD5870 kullanıyorum. Örneğin bu kart Far Cry 4 oyununu açabiliyor ve oynayabiliyorsun hatta GPU kullanımı % 100 ' de, ancak öyle bir şey varki, FPS ler çok kötü (20-30 arası), buda sizin verdiğiniz örneğe uymuyor ?

Ama şimdi derseniz ?
    Ben bu örneği güncel ekran kartları için veriyorum yada güncel işlemciler için veriyorum ama o zamanda şu durum oluşur: Güncel kartlarda da dediğiniz gibi bir sorun büyük ihtimal çıkmayacaktır ?

O zaman verdiğiniz örnek aslında şöyle olmalı ?
    Birbirine denk olmayan işlemci + grafik kartı kombinasyonları için gerçeli bir örnek olur.

• quote:

Kalıteyı dusurursen eger aldıgın fps artmaz zaten bunun adıda darbogaz oluyorCpu darbogazı oluyor yanı ıslemcın ekran kartını kısıtlamıs oluyor.Atıyorum 7700k ıle 470 kullansan aldıgın fps den en az 20fps fazla alırsın.

Tamaaaam :D şimdi geldin mi bizim anlatmaya çalıştığımız mevzuya demek ki neymiş gpu kullanımı %95 üzeri olunca darboğaz yoktur diye bir yokmuş ilk mesajını ve bu mesajını tekrar okuyup yaptığın hatanın farkına varırsın artık
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Tum hersey sorunsuz olan pc den bahsedıyorum.Yanı dırectx guncel, gpu veya cpu ısınmıyor, vsync kapalı,psu yeterlı,yenı drıverlar kullanıyorsun boyle bır sıstemden bahsedıyorum konunun basındakı cumlemde bunları belırtmeme gerek olmadıgını dusundum.

Boyle bır sıstemde gpu nun %100 kullanılmamasının sebebı cpudur.
  • Darboğaz yoktur diye bir şey yoktur. Her sistemde darboğaz vardır sadece minimuma indirebilir. Söylenenin aksine sistemlerde en büyük darboğazı sabit diskler yapar (SSD bile olsa sistemde) Ramlerin ulaşabileceği hızlara ve HDD/SSD'nin ulaşabileceği hızlara bakarsanız durum anlaşılabilir.

Darboğazı oyunlardaki cpu/gpu kullanımına göre yorumlamak yanlıştır.
  • GAJU kullanıcısına yanıt
    ıyıde 7700k ıle rx470 kullanan adam bunun farkında olmayacak mı.Bakacak oynadıgı oyuna gtx1080 140fps almıs, kendı sıstemıne bakacak 70fps alıyor.Dıcek kı hee 1080 alırsam bende 140fps alacam.Demek kı kart yetmıyor dıyecek.

Bunun farkında olunmayacak mı?

Hata yok ortada bosuna hata arıyorsun
  • Konu ne hale geldi ya. Millet birbirine ayni seyi anlatip farkliymis gibi ikna etmeye calisiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam guzel cevap fakat soyle bırsey var ben dedıgın gıbı guncel sıstemlerden ornek verıyorum.Mısal i5 4460 gtx 1080 ıkılısı darbogazın alası demek.

Eger kı oyunda 20-30fps alıyorsan gpu 99 kullanılsa ne olur kullanılmasa ne olur.Konuları cok baska yerlere cekmeyın anlatılmak ıstenen ortada

Ya cok basıt bırsey anlatmısım: İşlemci oyunda %30-50 kullanılıyorsa ekran kartına fazlasıyla yetıyor cumlesı tamamen yanlıstır.Dogru olanı soyluyorum ekran kartı oyunda sabit %95 ve uzerınde kullanılıyorsa ıslemcı yetıyor ekran kartına darbogaz yapmıyor demektır.

Burada ne cpu bellı ne gpu anlatılmak ıstenen ortada.
  • lerenturk kullanıcısına yanıt
    Konu cpu nun ekran kartına yaptıgı darbogaz dıger sıstem bılesenlerınden bahsedılmıyor.Bahseden ben degılım yanı dıgerlerı bahsedıyor.
  • togi1975 kullanıcısına yanıt
    Sayılan 3 maddeyede onay verıyorum dogru soyledıklerı arkadasın

Oyunda optımızasyon sorunu yoksa zaten benım ılk mesajımda dedıgım dogrulanmıs oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 11:8:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GAJU

daha saçma bir açıklama yapılamazdı herhalde ...

7700k + gtx 1080 aldım örnek olarak LOL oynuyorum cpu %30 gpu %60 kullanılıyor diyelim şimdi burada darboğaz mı var ?

Oyun gpu yu yeteri kadar zorlamayacaksa gpu kendini %95 üzerinde tutmaz veya oyun içinde yer yer düşmesi de sadece darboğaz olarak açıklanamaz cahil cahil konuşmayın

Hocam bu konu sahibi arkadaşın amd'ye düşmanlığı var sanırım :) İntel kesin her altı ayda bir buna erzak yardımı yapıyor ki bu kadar savunuyor.
  • CagriErcan kullanıcısına yanıt
    Konunun amd veya ıntelle ne alakası var?7700k ornek olarak gosterıyorum konu oyun oldugu ıcın, 1800x deseydım mutlu mu olacaktınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 11:14:53 >
  • R9 270 ekran kartimla quantum break oynarken gpu kullanimi hic sabit%99 olmuyor. %80-99 arasi. Islemci kullanimida %40-60 arasi. Simdi 6700k islemcisi r9 270 e yetmiyor mu?

Alin size gunun sorusu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vamp -- 9 Mart 2017; 11:19:38 >
  • vamp kullanıcısına yanıt
    amd kartlarda gpu bazen oyun ıcındeyken %0 sıfıra dusuyormus yazılımla alakalı bır sorun gıbı gozukuyor.rx480de de varmıs bu olay.

ama bu oyunun fps sını etkılemıyormus calısmasınıda etkılemıyormus ekran kartının

gtx1060 var bende her oyunda sabıt 99

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 11:22:25 >
  • quote:

amd kartlarda gpu bazen oyun ıcındeyken %0 sıfıra dusuyormus yazılımla alakalı bır sorun gıbı gozukuyor.rx480de de varmıs bu olay.

ama bu oyunun fps sını etkılemıyormus calısmasınıda etkılemıyormus ekran kartının

Bu durum sadece quantum break oyununa ozel. Digerlerinde sabit %99 :)

95 100 arasi normal de 80 lere oyun sirasinda sik sik dusuyorsa bir anormallik var.

Islemci veya ekran karti fazla isiniyor olabilir.

Guc kaynagi yetmiyor olabilir.

Virus olabilir

Driverlarda bir hata olmus olabilir

Vsync acik olabilir

Fps limitlemis olabilirsin

Oyunun kendisinde fps limitli olabilir

Low grafik ayarlarinda 150 fps almaya calisiyo olabilirsin

Trolluyor olabilirsin.

Oyunu oynamadım bılmıyorum eger oyleyse bır kac oyun daha var bunun gıbı gpu yu tam verımlı kullanmayan optımıze ozurlu oyunlar

Ama bunun konuyla ılgısı yok neden mı?Cunku burada donanım kısmından bahsedıyoruz yazılım kısmından degıl.

Bak tam dedıgım gıbı amd kartlarda gpu kullanım sorunu var

6.dkkadan sonra ızle: https://www.youtube.com/watch?v=QTzsnm-PzT0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 9 Mart 2017; 11:31:45 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.