Şimdi Ara

Oyunlar için Konsol mu yoksa PC mi hesaplı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
3
Favori
12.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Her iki platformda da oyun oynanıyor, bence hangisi uygun dememeli ikisi de oyun için oldukça uygun ama bence asıl sorulacak soru şu; Hangisi daha ucuza getirir, hangisi hesaplı?

    Bana göre PC. HP marka aşağıdaki özelliklerdeki PC'ye ödediğim fiyat 1.680 lira sene başında. Doğru güncellemeler ve doğru dosyalar ve kurulum ile piyasadaki bütün PC oyunlarını gayet akıtıcı ve rahat oynatıyor.

    Orijinal oyunlar konsol fiyatının neredeyse üçte biri fiyatına. Buna korsan oyunların da maliyetinin internet bağlantısını bir rakam olarak saymaz isek sıfır olduğunu söyleyebiliriz.

    Tabii bunların temini, sorunu ve bunun için harcanan zamanı Xbox kıranlar ile aynı olduğunu kabul edersek yine maliyet sıfır.

    Ve her konsol sahibinin bir bilgisayarı illaki var olduğunu düşünürsek, bu bilgisayarlarının da normalde 1.500 civarında olduğunu düşünürsek, neden ellerindeki bilgisayarı 200+500 lira fark vererek daha cazip bir bilgisayar alınmasın?

    Konsolun mali yükünden kurtuldukları gibi bilgisayarın getirdiği ve yaptığı onca iş ve eğlencenin de bu oyun maliyetini haydi haydi çıkardığını varsaydığımızda ben PC'nin Konsolu 10/0 yendiğini düşünüyorum, maliyet olarak. Bakınız maliyet olarak diyorum.

     Oyunlar için Konsol mu yoksa PC mi hesaplı?

    HP Pavilion DV6-6010ST
    Windows 7 Home Premium (x64)
    işlemci
    Intel® Core™ i5-2410M
    2,3 GHz, 3 MB L3 önbellek
    Ram
    6 GB DDR3
    Grafik
    AMD Radeon HD 6770M (1 GB DDR5)

    Fiyat: 1.680
    Oyun performansı: Piyasadaki en iyi grafikli oyunlar için performans %98 High Performans.
    Oyun maliyeti: Orijinal oyunlar: 10+90 lira arası. İndirim ve son çıkanlar arasında fiyat değişir. Tamamen korsan için 0 fiyat, var olan internet bağlantısı düşünüldüğünde tabii. Eksi olan, yama dosyaları ve hatalı korsan oyunların çaldığı zaman.

    Artıları: Film izleme, indirme ,müzik dinleme indirme, bütün ofis ve grafik uygulamaları ile internet bağlantısı, sosyal ağlar gibi görevler ile oyunlar için harcanan para ve zamanı karşılaması, oyun maliyetini sıfıra indirmesi. Yalnızca internet bağlantısı fiyatı, sınırsız ortalama 65 lira.

    Toplam maliyet, PC fiyatı, internet fiyatı, elektrik, 10 orijinal, sınırsız oyun: Ortalama 2500-3500 arası.



    Konsol:
     Oyunlar için Konsol mu yoksa PC mi hesaplı?


    Sony Playstation 3: 600-1000 lira
    Microsoft Xbox 360 4GB: 600-1000 lira
    Oyunlar: 180-50 lira arası
    Korsan olmadığı sürece zaman tasarrufu, çoklu oyuncu, medya oynatıcısı olabilme, HDD sınırlı destek.
    İnternet üzerinden film, müzik indirme ve işleyememe sorunu, ofis programı ve grafik programı kullanamama ve sosyal ağlara girememe. Yalnızca ağırlık oyun için olması.

    Toplam maliyet: Konsol fiyatı, 10 orijinal oyun, internet ve elektrik: 2.500-3.500 arası.

    Amma velakin her tür oyun oynayıcının bir bilsayarın yaptığı bütün diğer işlemlere de ihtiyacı olduğunu düşünürsek bir tablet, laptop veya akıllı telefon sahibi olmak da gerektiğinden toplam rakam:

    4000-5000 lira arasıdır.

    Bir bilgisayar sahibinin konsola ihyacı olmasa bile bir konsol sahibinin bir bilgisayara illaki ihtiyacı vardır.

    Özetle bütün bunları alt alta koyduğumuzda 2.500 lira civarı masraf ettiğimiz bir PC, film indirme, müzik indirme, bunları işleme grafik düzenleme, ofis programı ve sosyal ağlar ve kişisel işleriniz ile birlikte size bedava oyun oynama şansı da yaratıyor ise, harcadığınız zaman karşılığında size aylık 300 ile 500 lira arasında, eğer işlerinizi de aynı bilgisayar üzerinde görüyorsanız, 1000 liraya kadar tasarruf sağlar. Yani aslında PC size bedavaya kalır.

    Konsolda yaptığınız işler sınırlı ve oyun amaçlı düzenlendiğinden size TV eğlencesi sağlar ama aylık hiç bir konuda bir tasarruf söz konusu değil. Oyunun internet üzerinde oynamak veya yan paketlerii edinmek ve ortalama her ay minimum 3 yeni oyun da aldığınız düşünüldüğünde size aylık maliyeti 150 ile 750 lira arasında ek maliyet çıkaracaktır.


    Yanlışım olabilir, hatam olabilir, bütün bunlar tartışmaya ve fikre açıktır, sataşma değildir, lütfen düzeyli şekilde fikirlerimizi paylaşalım.

    Konsol için bi küçük masrafı unutmuşum, bir konsol oyuncusu asla laptop ekranı kadar bir ekranda oyun oynamaz, konsol alındı mı o çözünürlüğü karşılayacak bir de tv alması gerekir ki bu 32 ile 47 inç bir lcd, plazma veya led demek. Bu da 1000 ile 2500 lira arası bir rakam demek.

    Ayrıca konsol oynarken ailenin diğer üyeleri için TV seyretmek mümkün olmadığı için ayrı bir TV alınması gerekebilir, bu yüzden masraf kalemini böyle de açmış bulundum.

    Toplam bir konsol oyuncusu, orijinal de aldığını düşünür isek.

    Konsol ......................................700
    Bir bilgisayar veya tablet ............. 1500
    Bir TV .........................................1500
    Orijinal oyun 10 adet ................... 1500

    Eşittir: .........................................5200 ila 7500 lira arası bir rakam masraf eder. Sadece oyun çalıştırdığından, konsol masrafını asla çıkarmaz sürekli masraf eder.

    PC oyuncusu:

    Bir bilgisayar: .............................1500
    10 Adet orijinal oyun: ....................500

    Toplamda ...................................2000 ila 3500 lira arası bir masraf eder. Ama PC bir çok şey için kullanıldığından masrafını çıkarır sıfır masraf eder.















    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 26 Şubat 2013; 15:51:57 >







  • Xbox360 4 gb nasıl 700 lira? Daha 2 gün önce istiklal teknosada xbox360 4gb + kinect + 3 oyun 599 liraya sattılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluepower

    Xbox360 4 gb nasıl 700 lira? Daha 2 gün önce istiklal teknosada xbox360 4gb + kinect + 3 oyun 599 liraya sattılar.


    Ortalama fiyatlar:

    http://www.cimri.com/microsoft-xbox-360-elite-console-120-gb



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Kasım 2012; 14:22:40 >
  • oyun delisi isen ps4 çıkıyor yaza alırsın bütçen varsa
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byelektronik

    oyun delisi isen ps4 çıkıyor yaza alırsın bütçen varsa

    PS4 oyunları da yeni ve pahalı olacağı için, kendisi minimum 1500+1800 lira desek, oyunları da 200 liradan başlar. Aylık minimum 400 ile 800 lira arası masraf demek ki sırf oyunlar için, bu ortalama bir insanın asgari ücretli maaşına doğru gidiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Kasım 2012; 14:22:04 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: byelektronik

    oyun delisi isen ps4 çıkıyor yaza alırsın bütçen varsa

    PS4 oyunları da yeni ve pahalı olacağı için, kendisi minimum 1500+1800 lira desek, oyunları da 200 liradan başlar. Aylık minimum 400 ile 800 lira arası masraf demek ki sırf oyunlar için, bu ortalama bir insanın asgari ücretli maaşına doğru gidiyor.



    peki ya ps3

    ama ne olursa olsun oyun için konsol al derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: byelektronik

    quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    quote:

    Orijinalden alıntı: byelektronik

    oyun delisi isen ps4 çıkıyor yaza alırsın bütçen varsa

    PS4 oyunları da yeni ve pahalı olacağı için, kendisi minimum 1500+1800 lira desek, oyunları da 200 liradan başlar. Aylık minimum 400 ile 800 lira arası masraf demek ki sırf oyunlar için, bu ortalama bir insanın asgari ücretli maaşına doğru gidiyor.



    peki ya ps3

    ama ne olursa olsun oyun için konsol al derim.

    Sıfır masrafla ayda 250 lira üzerine kar getiren laptobum varken, 700 liraya, ayda 300 ila 600 lira arası masraf kalemi çıkartan konsol ve oyunlarını almam, o parayı aç insanlara ve hayvan barınaklarına bağışlarım daha iyi:)))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 24 Kasım 2012; 20:07:46 >




  • Valla Artık PC'de oyun oynamak işkence . Rahat oyun için Konsol Şart
  • öncelikle yazının şurasına takıldım:

    "Oyun performansı: Piyasadaki en iyi grafikli oyunlar için performans %98 High Performans."

    o laptop'ın ekran kartı ile bu bilgi imkansıza yakındır.(ekran çözünürlüğüne de bağlıdır)

    ikinci takıldığım nokta ise:

    "Oyun maliyeti: Orijinal oyunlar: 10+90 lira arası. İndirim ve son çıkanlar arasında fiyat değişir. Tamamen korsan için 0 fiyat, var olan internet bağlantısı düşünüldüğünde tabii. Eksi olan, yama dosyaları ve hatalı korsan oyunların çaldığı zaman. "

    hatalı korsan oyunlar çok eskide kaldı.ayrıca yama dosyaları ve uygun kürekleri temin edebiliyorsunuz gayet rahat bir şekilde.bu yüzden kırmızı ile belirttiğim bilgi de yanlış.

    gerçek bir bilgisayar oyuncusu laptop ile oyun oynamaz.ben 99'dan beri masaüstü kullanıyorum hiç konsol veya laptop hevesim olmadı.mobilite konusunda laptop tabii ki iyi fakat iş oyun ve upgrade kısmına gelince tersine dönüyor.masaüstü bilgisayarda istediğiniz parçaları çıkartıp ekleme yapabilirsiniz.fakat laptopta bu imkanlar masaüstüne göre çok daha kısıtlı.masaüstüne istediğiniz kadar (ekran kartı kalitesine göre) ve istediğiniz büyüklükte monitör takabilirsiniz.laptopta sadece bir monitör bağlayabilirsiniz, fakat böyle olunca laptopın mobilite artısı gitmiş oluyor.laptopta size uygun görülen ekranı kullanmak zorundasınız.daha bunun anakart,ram,işlemci,ekran kartı var; say say bitmez.

    fakat @Jakoß arkadaşımın dediği gibi, artık pcde oyun kalmadı.hepsi konsol portu; insanı fps düşüşleri yüzünden cinnet geçirecek hale sokuyor.fakat ben konsol almama konusunda ısrarcıyım.oyun yapımcıları konsola çalışıyor diye ben konsol almak zorunda değilim çünkü.bana göre konsolun tek artısı halo, gt, gow gibi exc oyunlarıdır.

    saygılar.




  • hiç bir pc'de Uncharted, Gow, GT, Heavy Rain, Killzone, Halo, Geow, Forza oynayamazsınız oyun demek konsol demektir ps3'e gelecek olan The Last of Us'ı, Beyond'u, Gow ascension'ı saymıyorum bile
  • al xboxu yap fw ni oyunları 8 tl problem ?
  • Yahu ne kadar komiksiniz, yazının içeriğini okumak yerine Xbox veya PS3 de şu şu oyunlar var diye gereksiz polemiklere girmişsiniz.

    Birincisi MOH, NFS Run, Battlefield ve GTA4'ü otomatik olarak hangi grafik ayarlarında oynadığımı kanıtlarım SS çekerek ama üşeniyorum. Yani şaşmayın oynatıyor doğru güncellemeler ve doğru kurulum ile, ama ben de inanmazdım yalan yok, yukarda Allah var son çıkan güncellemeler ile gayet akıcı ve süper oynatıyor. Hele NVIDIA PhysX de çıktı yağ gibi akıyo yağ:)

    Ayrıca sadece PC'de çıkan oyunların da tadından yenmiyor. Alttaki link 2012 yılında sadece PC için çıkacak oyunları kapsamaktadır, diğer seneler ve gelecek seneler dahil bu sayının 500'ü bulacağı tahmin ediliyor:

    http://www.oyunhabercisi.com/2012/01/16/2012-yilinin-sadece-pc-icin-cikacak-oyunlari/

    Yani konu bu da değil, sırf, 5,6 farklı oyun için cebinden her ay minimum 300 lira ve bunları oynatmak için de minimum 700 liralık bir makine almak yerine büyük bölümü zaten PC için de çıkan bütün oyunları PC kullanarak tadını çıkarmak ve fazlasıyla kar etmek mümkün.

    Ama, babanın kesesidir bak ona laf yok, ya da hakikaten oyunları için meblağ önemli değil, yeni bir konsol türü ve 6 farklı oyun çıksın 2000 lirama üşenmem veririm dersin, amenna, buyur, uzaya da çık derim. Para senin.

    Benim sözüm cebindeki paranın değerini ve hesabını bilenler için. Zaten bilgisayarınız var hepinizin, muhtemelen buraya girip mesaj yazdığınıza göre kesin öyle evinde konsolu olup internet kafeden internete giren de biraz komik olur, işte söylediğim o bilgisayar bence herşeye yeter, parasının değerini bilene tabii.

    Eğer hesabını bilen biri iseniz bir dizüstü alın. Bakın masa üstü demiyorum burada hesaplı oyunculuktan bahsetmişiz.

    Monitörü, kasası, hoparlörü, mouse, klavye, ona uygun masa derken iki katına çikar siz bir dizüstü düşünün, tatile de götürürsünüz oyun dünyanızı.

    İnanın bedavaya oyun oynar üzerine de her ay film müzik şu bu ekler kar edersiniz. Bilgisayar da öğrenir, program yapar bir de iş sahibi olursunuz.

    Konsol zenginlerin oyuncağı bana göre. Çok para yiyo:)))




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Kasım 2012; 0:33:48 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Player_97

    al xboxu yap fw ni oyunları 8 tl problem ?

    700 liralık Xbox 360'a oyunları 8 liraya oynamak için Fw atarsan garanti dışı kalmıyo mu hacı? Al sana problem




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Kasım 2012; 0:36:55 >




  • haziran ayında 1700liraya pc topladım sadece kasa cok memnunum 3 4 yıl idare ederi var..ps3de sahibiydim tv sıkıntım vardı satmıştım..inş kendi evimde ps3 ya da 4 sistemimi kurarım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Yahu ne kadar komiksiniz, yazının içeriğini okumak yerine Xbox veya PS3 de şu şu oyunlar var diye gereksiz polemiklere girmişsiniz.

    Birincisi MOH, NFS Run, Battlefield ve GTA4'ü otomatik olarak hangi grafik ayarlarında oynadığımı kanıtlarım SS çekerek ama üşeniyorum. Yani şaşmayın oynatıyor doğru güncellemeler ve doğru kurulum ile, ama ben de inanmazdım yalan yok, yukarda Allah var son çıkan güncellemeler ile gayet akıcı ve süper oynatıyor. Hele NVIDIA PhysX de çıktı yağ gibi akıyo yağ:)

    Ayrıca sadece PC'de çıkan oyunların da tadından yenmiyor. Alttaki link 2012 yılında sadece PC için çıkacak oyunları kapsamaktadır, diğer seneler ve gelecek seneler dahil bu sayının 500'ü bulacağı tahmin ediliyor:

    http://www.****.com/2012/01/16/2012-yilinin-sadece-pc-icin-cikacak-oyunlari/

    Yani konu bu da değil, sırf, 5,6 farklı oyun için cebinden her ay minimum 300 lira ve bunları oynatmak için de minimum 700 liralık bir makine almak yerine büyük bölümü zaten PC için de çıkan bütün oyunları PC kullanarak tadını çıkarmak ve fazlasıyla kar etmek mümkün.

    Ama, babanın kesesidir bak ona laf yok, ya da hakikaten oyunları için meblağ önemli değil, yeni bir konsol türü ve 6 farklı oyun çıksın 2000 lirama üşenmem veririm dersin, amenna, buyur, uzaya da çık derim. Para senin.

    Benim sözüm cebindeki paranın değerini ve hesabını bilenler için. Zaten bilgisayarınız var hepinizin, muhtemelen buraya girip mesaj yazdığınıza göre kesin öyle evinde konsolu olup internet kafeden internete giren de biraz komik olur, işte söylediğim o bilgisayar bence herşeye yeter, parasının değerini bilene tabii.

    Eğer hesabını bilen biri iseniz bir dizüstü alın. Bakın masa üstü demiyorum burada hesaplı oyunculuktan bahsetmişiz.

    Monitörü, kasası, hoparlörü, mouse, klavye, ona uygun masa derken iki katına çikar siz bir dizüstü düşünün, tatile de götürürsünüz oyun dünyanızı.

    İnanın bedavaya oyun oynar üzerine de her ay film müzik şu bu ekler kar edersiniz. Bilgisayar da öğrenir, program yapar bir de iş sahibi olursunuz.

    Konsol zenginlerin oyuncağı bana göre. Çok para yiyo:)))



    Hiç değilse orjinal oyun alıyoruz o oyunda emeği geçenlerin hakkını yemiyoruz hadi sen git torrentden indirdiğin oyunlarını full HD olarak oyna, ayrıca da attığın linkteki oyunların yarısı multiplayer diğer yarısında ise d3 dışında adam gibi oyun yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • "al xboxu yap fw ni oyunları 8 tl problem ?"

    Sen bu arkadaşın yukarıdaki mesajına cevap olarak yazdın herhal, o bir konsol oyuncusu?

    Ha PC oyuncularının hepsinin korsan kullandığını düşünüyor ve beni de öyle yargılıyorsan sana elimdeki orijinallerin resmini özelden yollamak gerek.

    Yazıyı dikkatli okursan PC'nin yaptığı diğer yüzlerce işle beraber oyun için harcanan parayı fazlasıyla çıkardığını o yüzden masraf kaleminin sıfır gösterdiğini yazmışım. Her şeyi korsan o yüzden öyle demiyorum.

    Ayrıca hakkıyla full HD oynamak için minimum 32 maksimum da 47 inç bir tv de lazım ki masraf kalemine 1000 ile 3500 lira daha ekliyorum. Böylece toplam masraf 5000 liraya doğru giriyor. Bak bunu unutmuşum iyi oldu hatırlattığın, konsol alıp küçük tüplü tv de ama laptop ekranı kadar bi şeyde oynarsan kahrından ölürsün sanıyorum.

    Ayrıca PC de TV ye bağlayıp yine oynanır, malum, aynı konsol aparatları kullanılabiliyor artık. 1366x766 az da bir rakam değil çözünürlük olarak!

    PC'de oynanacak düzgün hiç bir oyun yok demen de ayrıca başka büyük bir hata. Bu resmen cahillik.



    Lütfen aylık kazancını ve ayda kaç orijinal oyun aldığını samimice yazarsan, konsol için bütçenin ne olduğunu ve nasıl oluyor da PC'de oynamaktan daha ucuza geliyor bizler de öğrenmiş oluruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Kasım 2012; 16:05:40 >




  • ben orjinal oyun almıyorum.hep korsan alıyorum ama orjinalden hiç bir farkı yok.aldığım oyun fiyatları oyundaki her dvd için 4tl,her cd için 2tl.ve bu durumda şu maddi krizde bir insan niye orjinal oyun alır çok merak ediyorum
  • Orijinal sadece oyunla alakalı değil, DVD, Blueray, Müzik, Program ile devam eden bir ahlaki sorun mu yoksa bir gereklilik mi diye insanın kendisine sorduğu bir soru.

    Bütün bunları orijinal almak elbet güzel olur ama iki türlü ayrımda kalıyor insan, 1, mp3 seviyor, kapaklı şeyleri evinde barındırmak yerine HDD'de topluca bulundurmayı seviyor kimisi, ikincisi ise bunların aylık olarak getirdiği maddi yük.

    Hepsini orijinal almaya kalktığında 200 ile 1100 lira arası bir rakam çıkıyor. Ortalama bir tüketici için ise 450 kafadan gidecek rakam. Bu herkesin ha diye harcayabileceği bir rakam değil.

    Kopya kullanmak ister istemez yapılan bir şey durumuna geliyor. Her iki tarafta haklı bana göre.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Her iki platformda da oyun oynanıyor, bence hangisi uygun dememeli ikisi de oyun için oldukça uygun ama bence asıl sorulacak soru şu; Hangisi daha ucuza getirir, hangisi hesaplı?

    Bana göre PC. HP marka aşağıdaki özelliklerdeki PC'ye ödediğim fiyat 1.680 lira sene başında. Doğru güncellemeler ve doğru dosyalar ve kurulum ile piyasadaki bütün PC oyunlarını gayet akıtıcı ve rahat oynatıyor.

    Orijinal oyunlar konsol fiyatının neredeyse üçte biri fiyatına. Buna korsan oyunların da maliyetinin internet bağlantısını bir rakam olarak saymaz isek sıfır olduğunu söyleyebiliriz.

    Tabii bunların temini, sorunu ve bunun için harcanan zamanı Xbox kıranlar ile aynı olduğunu kabul edersek yine maliyet sıfır.

    Ve her konsol sahibinin bir bilgisayarı illaki var olduğunu düşünürsek, bu bilgisayarlarının da normalde 1.500 civarında olduğunu düşünürsek, neden ellerindeki bilgisayarı 200+500 lira fark vererek daha cazip bir bilgisayar alınmasın?

    Konsolun mali yükünden kurtuldukları gibi bilgisayarın getirdiği ve yaptığı onca iş ve eğlencenin de bu oyun maliyetini haydi haydi çıkardığını varsaydığımızda ben PC'nin Konsolu 10/0 yendiğini düşünüyorum, maliyet olarak. Bakınız maliyet olarak diyorum.

     Oyunlar için Konsol mu yoksa PC mi hesaplı?

    Hewlett-Packard HP Pavilion dv6 Notebook PC
    Windows 7 Home Premium (x64)
    2,30 gigahertz Intel Core i5-2410M
    6092 Megabytes Usable Installed Memory
    “AMD RADEON HD 6470M”

    Fiyat: 1.680
    Oyun performansı: Piyasadaki en iyi grafikli oyunlar için performans %98 High Performans.
    Oyun maliyeti: Orijinal oyunlar: 10+90 lira arası. İndirim ve son çıkanlar arasında fiyat değişir. Tamamen korsan için 0 fiyat, var olan internet bağlantısı düşünüldüğünde tabii. Eksi olan, yama dosyaları ve hatalı korsan oyunların çaldığı zaman.

    Artıları: Film izleme, indirme ,müzik dinleme indirme, bütün ofis ve grafik uygulamaları ile internet bağlantısı, sosyal ağlar gibi görevler ile oyunlar için harcanan para ve zamanı karşılaması, oyun maliyetini sıfıra indirmesi. Yalnızca internet bağlantısı fiyatı, sınırsız ortalama 65 lira.

    Toplam maliyet, PC fiyatı, internet fiyatı, elektrik, 10 orijinal, sınırsız oyun: Ortalama 2500-3500 arası.



    Konsol:
     Oyunlar için Konsol mu yoksa PC mi hesaplı?


    Sony Playstation 3: 600-1000 lira
    Microsoft Xbox 360 4GB: 600-1000 lira
    Oyunlar: 180-50 lira arası
    Korsan olmadığı sürece zaman tasarrufu, çoklu oyuncu, medya oynatıcısı olabilme, HDD sınırlı destek.
    İnternet üzerinden film, müzik indirme ve işleyememe sorunu, ofis programı ve grafik programı kullanamama ve sosyal ağlara girememe. Yalnızca ağırlık oyun için olması.

    Toplam maliyet: Konsol fiyatı, 10 orijinal oyun, internet ve elektrik: 2.500-3.500 arası.

    Amma velakin her tür oyun oynayıcının bir bilsayarın yaptığı bütün diğer işlemlere de ihtiyacı olduğunu düşünürsek bir tablet, laptop veya akıllı telefon sahibi olmak da gerektiğinden toplam rakam:

    4000-5000 lira arasıdır.

    Bir bilgisayar sahibinin konsola ihyacı olmasa bile bir konsol sahibinin bir bilgisayara illaki ihtiyacı vardır.

    Özetle bütün bunları alt alta koyduğumuzda 2.500 lira civarı masraf ettiğimiz bir PC, film indirme, müzik indirme, bunları işleme grafik düzenleme, ofis programı ve sosyal ağlar ve kişisel işleriniz ile birlikte size bedava oyun oynama şansı da yaratıyor ise, harcadığınız zaman karşılığında size aylık 300 ile 500 lira arasında, eğer işlerinizi de aynı bilgisayar üzerinde görüyorsanız, 1000 liraya kadar tasarruf sağlar. Yani aslında PC size bedavaya kalır.

    Konsolda yaptığınız işler sınırlı ve oyun amaçlı düzenlendiğinden size TV eğlencesi sağlar ama aylık hiç bir konuda bir tasarruf söz konusu değil. Oyunun internet üzerinde oynamak veya yan paketlerii edinmek ve ortalama her ay minimum 3 yeni oyun da aldığınız düşünüldüğünde size aylık maliyeti 150 ile 750 lira arasında ek maliyet çıkaracaktır.


    Yanlışım olabilir, hatam olabilir, bütün bunlar tartışmaya ve fikre açıktır, sataşma değildir, lütfen düzeyli şekilde fikirlerimizi paylaşalım.

    Konsol için bi küçük masrafı unutmuşum, bir konsol oyuncusu asla laptop ekranı kadar bir ekranda oyun oynamaz, konsol alındı mı o çözünürlüğü karşılayacak bir de tv alması gerekir ki bu 32 ile 47 inç bir lcd, plazma veya led demek. Bu da 1000 ile 2500 lira arası bir rakam demek.

    Ayrıca konsol oynarken ailenin diğer üyeleri için TV seyretmek mümkün olmadığı için ayrı bir TV alınması gerekebilir, bu yüzden masraf kalemini böyle de açmış bulundum.

    Toplam bir konsol oyuncusu, orijinal de aldığını düşünür isek.

    Konsol ......................................700
    Bir bilgisayar veya tablet ............. 1500
    Bir TV .........................................1500
    Orijinal oyun 10 adet ................... 1500

    Eşittir: .........................................5200 ila 7500 lira arası bir rakam masraf eder. Sadece oyun çalıştırdığından, konsol masrafını asla çıkarmaz sürekli masraf eder.

    PC oyuncusu:

    Bir bilgisayar: .............................1500
    10 Adet orijinal oyun: ....................500

    Toplamda ...................................2000 ila 3500 lira arası bir masraf eder. Ama PC bir çok şey için kullanıldığından masrafını çıkarır sıfır masraf eder.












    Afedersiniz ama senin şu an yaptığına pc fanboyluğu denir ayrıca yukarıdada biri açıklamış hardcore oyuncular masaüstü kullanır o laptop bf3 ü zor açar +5000-7000 tl ne alaka.Konsol en fazla 700 desek xbox monitöre bağlanıyor tv parası sayma, o tablet yada telefon muhabbeti nerden geldi anlamadım oyunları pahalı orası öyle pc ye göre. Sonuç olarak bende pc oyuncusuyum fakat son zamanlarda pc uğraştırmaya başladı +YENİ nesil kapıya dayandı + ps3 e bomba oyunlar geliyor fps ve strateji dışında her oyun konsolda oynanır ve senin pc in 5 yıl idare ederse konsollar daha ucuza 7 yıl gidiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    "al xboxu yap fw ni oyunları 8 tl problem ?"

    Sen bu arkadaşın yukarıdaki mesajına cevap olarak yazdın herhal, o bir konsol oyuncusu?

    Ha PC oyuncularının hepsinin korsan kullandığını düşünüyor ve beni de öyle yargılıyorsan sana elimdeki orijinallerin resmini özelden yollamak gerek.

    Yazıyı dikkatli okursan PC'nin yaptığı diğer yüzlerce işle beraber oyun için harcanan parayı fazlasıyla çıkardığını o yüzden masraf kaleminin sıfır gösterdiğini yazmışım. Her şeyi korsan o yüzden öyle demiyorum.

    Ayrıca hakkıyla full HD oynamak için minimum 32 maksimum da 47 inç bir tv de lazım ki masraf kalemine 1000 ile 3500 lira daha ekliyorum. Böylece toplam masraf 5000 liraya doğru giriyor. Bak bunu unutmuşum iyi oldu hatırlattığın, konsol alıp küçük tüplü tv de ama laptop ekranı kadar bi şeyde oynarsan kahrından ölürsün sanıyorum.

    Ayrıca PC de TV ye bağlayıp yine oynanır, malum, aynı konsol aparatları kullanılabiliyor artık. 1366x766 az da bir rakam değil çözünürlük olarak!

    PC'de oynanacak düzgün hiç bir oyun yok demen de ayrıca başka büyük bir hata. Bu resmen cahillik.



    Lütfen aylık kazancını ve ayda kaç orijinal oyun aldığını samimice yazarsan, konsol için bütçenin ne olduğunu ve nasıl oluyor da PC'de oynamaktan daha ucuza geliyor bizler de öğrenmiş oluruz.



    bence 5 bin çok abartı olmuş.Rahat 2000-2500 süper bir sistem kurabilir arkadaş.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.