Şimdi Ara

Oyunlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
48
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun Oynamanın Yararları
    Gerek bilgisayarlardan, gerekse mobil cihazlardan oynanan oyunların yararları birçok kişi tarafından bilinmemektedir. Bu yazımızda sizlere oyun oynamanın yararları adına ne varsa kısa da olsa anlatmak istiyoruz. Özellikle çocukların üzerindeki etkisinin olumlu olduğunu bilmenizi isteriz.
    Bilgisayar oyunlarında öncelikle çocuklarınızın oynayabileceği keyif verici, eğlenebildiği oyunların oynanması çocuklarınızın gelişimi için çok önemlidir. Oyun oynamak isteyen bir çocuğunuz varsa eğer kesinlikle oynayamazsın gibi cümleler kurarak çocuğunuza engel olmayınız. Çok fazla olmamak şartıyla belirli günler yine sizin belirleyeceğiniz zaman dilimi içerisinde oynaması tavsiye edilmektedir. Bu tavsiye çoğu zaman çocuk eğitmenleri tarafından onaylı olmaktadır. Birçok kişi çocuklarının oyun oynamasını gereksiz olarak, boş olarak, boşuna gürültü olarak görse de bunun aksini iddia eden bilimi asla göz ardı etmemek gerekir. Erkek çocuklarınız için araba oyunları neyse kız çocuklarınız için de kız oyunları o kadar önemli ve dikkat çekicidir. Çoğu anne-baba çocuklarının zekalarının gelişimi için zeka oyunlarının çocukları tarafından oynamasını tercih etmektedir. Bu aileler bilinçli olan aile olarak ele alınabilir.
    Oyun Oynamanın Çocuklar Üzerindeki Faydaları
    Çocuğunuzun kendine olan güveninin sağlaması, pekiştirmesi için oyun oynaması gerçekten çok önemlidir. Bu sayede problem çözme yeteneklerini geliştirirler ve zor durumda kaldıklarında neler yapması gerektiğini iyi bilirler. Tıpkı oyunda çıkan zorlukları nasıl geçerim düşüncesinde oldukları gibi…
    Çocuğunuzun hayal gücü gelişir, oyunda kendisine verilen görevleri tamamlamak adına bir mücadele gösterir. Mantıklı hareket etmeyi öğrenir.
    Kız çocuklarının oynadıkları oyunu örnek alırsak eğer, kız oyunları kategorisinde bulunan giydirme oyunları çocuğunuzun oyun kahramanı ya da karakterinin partiye hazırlanmasında hangi aşamalardan geçeceğini öğrenirler. Doğum günü hazırlıkları için oyun sayesinde neler olduğunu, neler hazırlanması gerektiğini ve arkadaşlarıyla nasıl bir sosyal hayat içerisinde olduklarını iyi bilirler.

    Çocuğunuz zeka oyunlarına karşı ilgiliyse eğer zekasının gelişmesinde önemli bir rol oynayabilirsiniz. Yapmanız gereken günlük ya da haftanın belirli günlerinde çocuklarınıza makyaj oyunları zarar verici oyunlar yerine zekalarının gelişmelerine yönelik oyunlar oynamasına izin vermeli bir plan oluşturmalısınız.
    Daha önce yapılan araştırmalar bilgisayar oyunlarının görsel zekayı geliştirdiği açıklanmıştır.
    Ayrıca çok yönlü düşünmeyi ve derin düşünmeyi geliştirir. Buna göre nerede nasıl konuşulacağını önce düşünüp sonra cevap verebilir bir hale gelir. Bu konuda kız oyunları için birçok seçenek bulunmaktadır.
    Acil durumlarda ne yapması gerektiğini oyun çok iyi bir şekilde öğretmektedir. Mesela bir araba yarışı oyununda kendisini oyunda geçen diğer rakiplerinin bitiş çizgisine yaklaştıklarında hangi yolu denemeleri gerektiğini iyi bildikleri gibi…
    Çözüm odaklı davranış içerisine gireceklerdir. Oyun içerisinde bir problem varsa eğer nasıl çözerim mantığı çocuklarda gelişecektir.
    Hafızayı kuvvetlendirir. Mesela bir önceki bölümü şu şekilde geçmiştim. Bu bölümü de şu şekilde geçebilirim mantığı yürütebilirler. Sürekli olarak bir önceki bölümler akla gelir. Başka oyunlarda yaptıkları başarı akıllarına gelir ve aynı mantığı yine yürütebilirler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.