Şimdi Ara

Oyundayken DVİ No signal almak sonrasında restart.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yıllarca donanım haber takip eden sorunum olduğumda forumu inceleyip çözen sessiz bir takipçiydim, fakat son 1 yılda başıma gelen bir sorun var nereye baktıysam çözemedim en sonunda yazma kararı aldım. sorun tam olarak şöyle;

    Oyun içinde bazen kendiliğinden ekran gidip dvi no signal dedikten sonra otomatik restart atıyor denediğim çözümleri anlatıyorum;

    Isı değerlerine baktım kasa chaser mk1 üzerinde 4 tane 30mm fan rx480 ekran kartım strix serisi 3 fanlı işlemcim fx8350 sıvı soğutmalı.

    ramleri 4 slot kullanıyorum her slotta 4 gb takılı tek slot denedim yine aynı hatayı veriyor.

    ekran kartımı garantiye gönderdim fanın biri çalışmıyordu DVİ sorununuda belirttim fakat ekran kartımı onarıp kartın yük testini yaptıklarını bi sorun olmadıklarını söylediler

    sisteme 1060 taktım fakat 6 pin benim ekran kartım 8 pin bazı sitelerde radeon settingsin otomatik voltaj kontrolünün voltajı düzgün ayarlamadığını söylüyorlar bunu okuyup kafama göre ayar yapmadım tabiki şunu da eklemek isterim kabloda sıkıntı vardır diyenler olur diye 1060 takıp test ettim sorun yoktu eğer sorun kablo olsa yine aynı hatayı alırdım.

    Enteresan olay şu ki squad diye bir oyun var oyunu yükledim ilk başta pencere ekranında açılıp bi süre sonra dvi no signal veriyordu oyuna hiç giremeden 1060 taktım oyunu açtı sorna oyunu fullscreen yapıp kendi kartımla oyuna girdim bu sefer oynayabiliyorum ama bi süre sonra dvi no signal veriyor ısı değerleri 70lerde ekran kartımın.

    Bilgisayara 2 hafta önce format atıp driverları düzgün bir şekilde kurdum aynı zamanda gta 5 oynuyorum bazen hata veriyor bazen vermiyor bazı oyunlarda hiç hata almıyorum.

    şuan şüphelendiğim durum 1060taki pinlerin 6 rx480deki pinlerin 8 pin olması nedeniyle bence voltaj ayarı tam iyi değil güç kaynağım 4 yıllık bu arada :D yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Javez Bloodrose -- 1 Eylül 2019; 18:33:58 >







  • Hocam güç kaynağının marka modeli nedir? 12 v kanalından kaç veriyor bunları yazar mısınız? Garantide bir şey çıkmadığına göre büyük ihtimal güç kaynağın tahtalı köye doğru yol alıyor. Farklı bir psu ile dener misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 1 Eylül 2019; 0:24:11 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cooler master rs 750w amaa-b1 12v kanalından kaç veriyor hiçbi bilgim yok malesef ekran kartı işlemci vs sök tak yapabiliyorum ama daha önce hiç PSU değiştirmedim :(
  • Javez Bloodrose J kullanıcısına yanıt
    Hocam kaliteli psu imiş ya. Bana göre garantide gerçekten adam akıllı kontrol ettiler ise ve 1060'ı sorunsuz çalıştırıyorsa yavaş yavaş istenilen gücü vermemeye başlıyor olabilir(ama buna pek ihtimal vermiyorum) Psu tozunu falan almayı dene sorun bence psu da. Hocam işi bilen tanıdık falan hiç mi yok? Ben psu değiştirirken de hiçbir fikrim yoktu kasaya bağlı olan eski psu'nun nerden nereye bağlı olduğuna baka baka takmıştım yine de.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hiç bilmiyorumki PSU da sorun yoksa ekran kartı diyebilirim ekran kartıda 2019 un 12. ayında bitecek ben asusun garantisinden bu güne kadar hiç memnun kalamadım daha önce r9 290x matrix platinium vardı soğutma sistemim o kadar iyiyken yandı. sürekli aldığım kartlar sorunlu oluyor anlamadım gitti öyle saçma bi sorun ki incelendiğinde sorun şunda diyemiyorsun yazılımsal olduğunu düşünüyordum formattan sonra artık düşünmüyorum ama donanımıda test edebileceğim yedek ekran kartı dışında psu veya başka bi parça yok elimde bilmiyorum ne yapacağımı.
  • HDMI Kablo ile denediniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rx 'ten sonra okumadım.rx'lerde kronik sorun var.ingilizce de aratın dünya kadar konu var amd'nin sitesinde de.
  • GodPan kullanıcısına yanıt
    Hocam garantide furmark testinden sonra bir şey yok diyip yollamışlar ama(tabi ne kadar doğruysa orasını bilemeyeceğim).

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 gün oyun oyna durmadan birşey olmaz belki aylarca olmaz.Nezaman olacağı belli olmuyor.
  • Ferrari kullanıcısına yanıt
    hdmi kablo ile denemedim hdmi dvi kablosu arıyordum bulamadım vatanda falan internetten sipariş edip bide öyle deneyeceğim ama bişey değişeceğini sanmıyorum
  • bende öyle düşünüyorum garantide pek bişey yapmamışlardır.
  • yokmu teorisi olan??
  • Oyundayken DVİ No signal almak sonrasında restart.

    Birde olay günlüğünde son bi kaç günde yediğim DVİ ların logları var onlarda bu şekilde
  • Konuyu açtığımdan beri araştırıyorum kernel power 41 63 hatası güç kesintisinden olabiliyormuş 3 farklı konu ve windowsun yazdığı makaleyi okudum hepsinde PSU demişler yeni bi PSU aldıktan sonra buraya gelişmeleri yazıcam..
  • Javez Bloodrose J kullanıcısına yanıt
    https://support.microsoft.com/tr-tr/help/2028504/windows-kernel-event-id-41-error-the-system-has-rebooted-without-clean

    Burada yazılımsal bir sorun olabileceği da yazıyor. Yukarıda makaleyi okursanız belki de hiç masraf çıkarmadan sorunu çözebilirsiniz.
  • https://www.vatanbilgisayar.com/cooler-master-masterwatt-mwe-750w-80-plus-gold-120mm-fanli-guc-kaynagi.html


    Bugün bu güç kaynağını aldım ve montajı başarılı bir şekilde ilk denememde yaptım dvi no signal aldığım oyuna girdim 1.5 saat boyunca aralıksız oynadım sıcaklık değerleri normal işlemcim 67 derece civarlarında ekran kartım 74 falan fakat bios ayarı yapılıyormuş dedi bi tanıdık böyle bir şeye gerek var mı bilgi verirseniz sevinirim.
  • Üst seviye rx400 ler de pcx ten güce fazla yüklenme gibi 1 sorun vardı sanki, bu konuyla alakalı bios güncellemesi fln gerekiyordu, kartın güncel bios u varsa güncellemek lazım ve zaten 1060 ın düzgün çalışması ama sendeki kartın sorun çıkartması ya güç sorunu (ki muhtemel sorun bu çıkar) yada psu'n o kart için yeterliyse, yukarıda bahsettiğim sorun olabilir.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    rx400 serisinin çok fazla güç çektiğini duymuştum ama bundan önce r9 290x matrix platinium ekran kartım vardı çok nadiren dvi no signal veriyordu ondada fazla güç kullanma gibi bi olay vardı en sonunda yandı kart :D şuanda güç kaynağını değiştirdiğimden beri her hangi bir sorun yaşamadım 3 saat oynadım her hangi bir problem çıkmadı hala. bu arada ekran kartının bios güncellemesini kısa sürede asus yaptı fakat sonrasındada kernel power 41 hatasını almaya devam ettim şuanda problem yok gözüküyor umarım yaşamam bidaha bu zamanda öğrenciyken 860 liraya güç kaynağı almak biraz acıttı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.