Şimdi Ara

Oyun oynayanların sayısı artıyor ancak sektörün geliri 15 yıldan sonra ilk defa düşüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun oynayanların sayısı artıyor ancak sektörün geliri 15 yıldan sonra ilk defa düşüyor
    Karantina ve pandemi döneminde video oyunlar ve akış hizmetleri büyük bir patlama yaşayarak şişkin bir sektör haline geldi. Pandeminin geride bırakılmasından sonra ise bu şişen pazarların eski hallerine hızla döndüğü görülüyor ancak oyun sektöründe durum biraz daha farklı.



    Ayrıca Bkz.Blizzard oyunları artık Çin’de oynanamayacak



    Newzoo'nun en son Küresel Oyun Pazarı Raporu, dünya çapında oyun oynayan insan sayısının bu yıl yüzde 4,6 arttığını gösteriyor. Bu veri etkileyici zira pandemide oyun oynamaya başlayan insanların süreç sonrasında da oyunlara devam ettiği ortaya konuyor.



    3,2 milyar oyuncu var



    Oyun oynayanların sayısı artıyor ancak sektörün geliri 15 yıldan sonra ilk defa düşüyor
    Öte yandan Orta Doğu ve Afrika, bu yıl yüzde 8,2 artışla 488 milyona ulaşarak oyuncu sayısında en büyük artışı gören pazar oldu. Ardından ise yüzde 4,8 yükseliş ile Latin Amerika ve yüzde 4,2 ile Asya-Pasifik bölgesi geldi. En az yükseliş ise yüzde 2,6 ile Kuzey Amerika oldu. Toplam oyuncu sayısı ise neredeyse 3,2 milyar seviyesine geldi.



    15 yıl aradan sonra gelirler ilk defa düştü



    Oyun oynayanların sayısı artıyor ancak sektörün geliri 15 yıldan sonra ilk defa düşüyor
    Kovid-19 salgın dönemi aynı zamanda oyun gelirlerinde de önemli bir doping etkisi yarattı. Öyle ki, 2020 ile 2022 arasındaki büyüme, Newzoo'nun öngördüğünden 43 milyar dolar daha fazlaydı. Ancak karantina sonrasında ise gelirlerde yüzde 4,3 düşüş yaşanmış ve yıllık 184 milyar dolar seviyesine gerilenmiş durumda. Her ne kadar gelirler 15 yıl sonra ilk defa düşse de oyun sektörünün 2022'nin ekonomik türbülansını diğer birçok sektörden daha iyi atlattığını belirtmek gerekiyor.



    Oyun oynayanların sayısı artıyor ancak sektörün geliri 15 yıldan sonra ilk defa düşüyor
    Tüm küresel oyun gelirinin neredeyse yarısı Asya-Pasifik bölgesinden (87,9 milyar dolar) gelirken, Kuzey Amerika ise gelirlerin dörtte birinden biraz fazlasını (48,4 milyar dolar) karşıladı. Dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise oyun gelirlerini yüzde 6,6’lık yükselişle 6,8 milyar dolara çıkaran Orta Doğu ve Afrika.



    Her zamanki gibi paranın çoğu, 2022'de toplam gelirin yüzde 50'sini veya 92,2 milyar doları oluşturan mobil oyunlardan geldi. Bunu yüzde 28 (51,8 milyar dolar) ile konsol oyunları, yüzde 21 ile indirilen/kutulu PC oyunları izledi. Newzoo, 2025 yılına kadar 3,5 milyardan fazla insanın oyun oynayabileceğini ve yaklaşık 211,2 milyar dolar harcayacağını tahmin ediyor.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/96720-there-32-billion-gamers-2022-but-revenue-set.html



  • bir ara oynarım diye aldığım 500 é yakın oyunum var

    ama inanınki hiç biriyle oynayacak 5 dk bile yok !

  • Düşer tabi 3 liralık ekran kartını 333 liraya satarsan olacağı bu...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Grafiklere dikkat edersen gelirde düşüş mobil ve konsolda olmuş.
    Pc de artış var.
    Bence insanlar mini ödemeli sömürü işini bıraktılar artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ProjectMan kullanıcısına yanıt
    Çok güzel yerden girdiniz hocam, akşam geliyoruz yemek çocuk derken oynamaya vakit kalmıyor. Hafta sonu ne kadar vakit ayıracaksın. İnsanları bu köle sistemin bir parçası yaptılar. Çalışma saatlerimiz çok fazla...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eskiden 2 tane tam zamanlı işte çalışıyordum. (8:00-16:00 ve 16:30-00:00) Yine de eve gelince 2-3 saat oyun oynar ya da film izler sonra yatardım. Şimdi ise eskisi gibi oyun oynarken ya da film izlerken genel olarak eski keyfi alamıyorum ,bunun bir çok sebebi var. Ama çoğu pahalılık ve yetersiz kazanç. Eskiden tek iş ve asgari ücretle bile her şeye erişebilirdik. Yeni çıkan herhangi bir konsolu ve oyunları rahatlıkla alabilirdik. Ev sahipleri bu kadar Kira için bunaltmıyorlardı: İstediğimiz telefonu, televizyonu falan alabiliyorduk , ben asgari ücretli olmama rağmen her zaman en kaliteli markaların ürünlerini kullanırım. Az alırım yani yılda bir defa tek parça kıyafet ya alır ya almam ama kaliteli alırım. Bunları hava atmak ya da fakirlikten yazmıyorum : Harley Davidson çizmeyi enaz 25 yıldır(Lisede almıştım) giyiyorum. 20 yıldır Nike'ın aynı modelini kullanıyorum ama 4-5 yılda bir yenisini alırım. İlk defa param yetmediği için tamir ettirmek zorunda kaldım. 2020 Yılından beri tatile de gidemiyorum , neredeyse her gün alacağımız herhangi bir ürün pahalanıyor. Yani ev alışverişi için bile bugün alacağın peynir yarın daha pahalı oluyor. Hal böyleyken insanın hiçbir şey için hevesi kalmıyor , köle gibi çalışıyoruz ama gençler asgari ücretle eskisi gibi birikim yapamıyor. Biz gençken böyle değildi köşeye atacak paramız olurdu. Şimdi sigara yok alkol yok hiçbir ekstra harcamam yok ama hiçbir işe yaramıyor. İnsanları hayattan soğutuyorlar , hal böyleyken nasıl insanlar eğlenebilir ki. Anca aile parası yerler sonra da aile desteği bitince mahvolurlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 23 Kasım 2022; 13:18:50 >
  • Cunku doyuma ulasildi artik...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • son nesle kadar iyi kötü rekabet vardı. artık yok. misal futbolda aç gözlülük yapıp lisans oyunu oynayan fifa pesi bitirdi tekel oldu. sawaş oyunu diyorsun codun rakibi yok. bf cacık modunda. online fps desen eski oyunlar devam. macera desen yenilik adına hiç birşey yok. en son sony ex oyunları pcye çıkarttıda çeşitlilik oldu. 3 kere remake yemiş gta yı hala oynuyorsan yeni oyun senin neyine kardeşim. hangi sektör olursa olsun zirveye çıktığın an düşmeye başladığın andır. 35 yaşındayım. çocukluğum oyunlarla geçti. son zamanlarda çıkan hiç bir oyun heyecan vermiyor. baydımı yaşladın mı zewkmi alamıyorum yoksa aynı oyunlardan nefretmi ettim bilemedim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kafam rahat, vakitim çok ama ne oynayacağıma ne izleyeceğimi şaşırıyorum bu aralar felaket bolluk bereket var. :)

  • tobepeople kullanıcısına yanıt

    Şimdi sıfırdan birşeyler almak imkansız. Araba ev fiyatları uçmuş. İnsanlar ömür boyu yani insanların %95 i bir ev bir de araba için çalışıyor onun dışında senede bir iki tatil haftasonları sinema kafetarya hobi vb gibi şeylerini yapıyor. Herkesin beklentisi bu yönde ama bu bile artık hayal olmuş. 2 tane kahve aldım 84tl para ödedim dışarda. Yani kahve içmek bile lüx olmuş bu ülkede. Ne yaşama sevinci kaldı ne de azıcık para biriktirip birşeyler satın alma umudu kaldı. Köleden daha beter haldeyiz şuanda.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.