Şimdi Ara

Oyun oynarken bir anda görüntü gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

i5 6500

R9 380X
    8GB Ram

H110M PRO VD Anakart

Arkadaşlar oyun oynarken bir anda ekrandan görüntü kesiliyor oyunda en son gelen ses sürekli tekrarlanıyor, yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Fazla ısınıyor olabileceğini düşündüm ancak oyunun içerisindeyken 50 dereceyi geçmiyor. Oyun Assassins Creed Revelations.

Ekran beyaz oluyorsa sorun ekran kartının core clock veya memory clockunun yüksek olmasından kaynaklanıyor eğer değilse oyunda bir sıkıntı var aynısını gta5'te yaşıyorum (oyun crackse başka crack dene)

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • Arkadaşlar oyun korsan değil. Orijinal Battlefield 3 Grand Theft Auto 4 ve Counter Strike GO'da dahi oluyor. Ancak ekran kartının bellek hızı ve çekirdek hızı ile oynanmadı. Driverlar güncel. Az önce yine oldu ve bu sefer bilgisayarı kapatmadım bekledim ve 3 dakika sonra renkler birbirine girmiş şekilde oyun devam etti. Sıkıntı muhtemelen ekran kartında.
  • msi afterburner gibi bir programla ram ve gpu saat hizlarini biraz dusurmeyi deneyebilirsin.tekrar sorun olursa da olmazsa da kartta ariza var demektir ama en azindan neden oldugunu bilirsin ve garantiye gonderebilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

msi afterburner gibi bir programla ram ve gpu saat hizlarini biraz dusurmeyi deneyebilirsin.tekrar sorun olursa da olmazsa da kartta ariza var demektir ama en azindan neden oldugunu bilirsin ve garantiye gonderebilirsin.

Teşekkürler deneyeceğim.
  • Valla hocam hiç bir problem göremedim ben açıkçası aynı kartı kullanıyom aldığımda oyunlarda iyi performans alırım diye Win 10 a balıklama daldım sonuç seninkinin aynısı kardeşim kartta bir problem yok Win 10 kaynaklı oturmamış işletim sisteminden çekiyorsun şu an ilk başlarda görüntü kesilmesi monitör devre dışı kalması ses gelip oyun devam etmesine karşın monitörde tık yok renk karışması felan kısaca win 10 mok yemesinden yaşıyorsun 3 haftasına girdim win 7 ile bir sefer bile şu yukarıda yazdığın problemle karşılaşmadım sürücü kısmında oyunlarda ufak tefek yani çözümü olan problemlerle karşılaştım o da oyun fallout 4 yani bela tam bela bir oyun

son söz işletim sistemi tam oturmadığı için ilk anlarda böyle problem yaşaman normal ilerleyen saatlerde güncelleme aldıkça sistem düzelecek yada sistemi değişecen başka çözüm yok şimdilik driverları win10 kendi nanelediği ortamdan yükletiyor onun etkisi çok fazla.....kartında problem yok hemen herkes ilk kullanım sıralarında buna benzer durumlar yaşamıştır çözümü sistem güncellemesi gerekirse elle aldırmak manuel olarak ve sürücü downgrade et başka amd sürücüleri dene 16.2.1 iyidir reg edit düzenlemesi yap tam performans kullan hayırlı olsun kartın bu arada Oc potansiyeli çok iyi bir kart banamısın demiyor canavar gibi çalışıyor...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bilgisayar boşta uzun süre bekletiliyorsa ve sonra oyun oynanıyorsa vpu recovery hatasıdır amd nin birtürlü çözemedigi sorunlardan bilgisayar ayarlarında güç yenetiminden çözülebilir
    Sefalete mahkum olmanın memleketin kaderi olduğuna inanmışcasına ve bunu kabul etmişcesine memleketin meselelerine vatandaşlarının ihtiyaclarına medeni ve ileri bir bir hayata kavuşmanın icaplarına nasıl omuz silkelercesine lakayit kalındıgını görüp yaşamış olan bir memlekettir türkiye Adnan Menderes
  • Teşekkürler arkadaşlar önce güç yönetimi ile ilgili olan çözümü deneyip olmazsa Windows 7 dönmeyi deneyeceğim.
  • umarim sorun yazilimsaldir cozersin.donanimsal bir sorunsa da ekran kartidir umarim yollar garantiye onu da cozersin ama ekran karti degilse durum kotu cunku testle filan anlayamayiz hangi parca yapiyor diye.tek tek denenmesi lazim eziyet.bi dene bakalim yazilimi nedir durum gorelim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wilson Fisk

umarim sorun yazilimsaldir cozersin.donanimsal bir sorunsa da ekran kartidir umarim yollar garantiye onu da cozersin ama ekran karti degilse durum kotu cunku testle filan anlayamayiz hangi parca yapiyor diye.tek tek denenmesi lazim eziyet.bi dene bakalim yazilimi nedir durum gorelim.

Umarım hocam. Şimdi Windows 7 kuracağım güç yönetimiyle ilgili çözümü denedim ancak 15dk sonra ekrandan yine görüntü gitti.
  • Hocam aynı sorunu birkaç dakika önce ben de yaşıyordum, HD4850 ile BF3 oynarken oyun bir anda siyah ekrana son ses durmadan devam ediyordu ve sorunu çözdüm. MSI Afterburner'den Core Clock değil de onun bir altındaki (Şu an adını unuttum ) biraz kısarsanız problem düzelecektir. Ben o ayarı en sona alıp oyuna girmiştim her 3 dkya bir bu sorun oluyordu ancak %75 civarına getirince 30-40 dk oynadım sorun olmadı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: FantomİçinF

Hocam aynı sorunu birkaç dakika önce ben de yaşıyordum, HD4850 ile BF3 oynarken oyun bir anda siyah ekrana son ses durmadan devam ediyordu ve sorunu çözdüm. MSI Afterburner'den Core Clock değil de onun bir altındaki (Şu an adını unuttum ) biraz kısarsanız problem düzelecektir. Ben o ayarı en sona alıp oyuna girmiştim her 3 dkya bir bu sorun oluyordu ancak %75 civarına getirince 30-40 dk oynadım sorun olmadı

Yardımınız için teşekkürler ancak onu denedim. Hatta Core Clock ayrı Memory Clock ayrı (bahsettiğiniz bu sanırım) ve ikisi birlikte denedim üstelik güç yönetiminden denedim son yöntem olarak windows 7 kaldı.

• Jeffrey Dahmer kullanıcısına yanıt
    Benim sistem win7'ydi belirtmekte fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim sistem win7'ydi belirtmekte fayda var

Windows 7 kuramadım zaten kurulumda hdd gözükmediği için

Benden bu kadar tecrübelerim bu kadardı kolay gelsin

Cidden kolay oldu sanırım bios güncellemesi yaptım düzeldi sanırım. Olmadı aldığım yere sıkıntıyı ileterek yardım isteyeceğim başka çarem yok.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.