Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (86. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bana da bi monitör tavsiyesi yapar mısınız?

    >>>http://forum.donanimhaber.com/m_72259541/tm.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

    27" AOC e2795Vh : http://uk.hardware.info/productinfo/124648/aoc-e2795vh#tab:specifications

    24" ASUS ML248H : http://uk.hardware.info/productinfo/160189/asus-ml248h#tab:specifications

    24" LG W2486L-PF : http://uk.hardware.info/productinfo/80349/lg-flatron-w2486l-pf#tab:specifications

    Arkadaşlar bu 3 monitör arasından hangisini önerirsiniz? AOC 27", diğer ikisi 24". Tepkime süreleri hepsinde 2 ms. AOC'yi 1 adet ölü pikselli uygun fiyata bulduğum için listeme ekledim. Boyut olarak düşündüğümde AOC'yi almak daha mantıklı duruyor. Ama benim için renk ve görüntü kalitesi boyuttan daha önemli. Monitör olabildiğince canlı ve doğal renkler versin istiyorum. Buğulu, sisli gibi görünmesin. Bu açıdan düşündüğümüzde AOC beni tatmin eder mi? Ps3 ve Pc bağlayacağım. Daha önce Samsung B2230H kullanıyordum. Led olmadığı için haliyle renkler daha sönüktü. Özellikle renk kalitesi açısından monitör yenilememin bir anlamı olsun istiyorum. Tavsiyenize göre yarın birini alacağım. Şimdiden teşekkürler.
    @Cmd.KEEN:

    E2795VH, digitalversus incelemesine göre iyi bir seçenek olarak duruyor. Madem uygun fiyata denk gelmiş. Onu alabilirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    @Cmd.KEEN:

    E2795VH, digitalversus incelemesine göre iyi bir seçenek olarak duruyor. Madem uygun fiyata denk gelmiş. Onu alabilirsin.

    Bu incelemeyi görmüştüm. Kendileri 3/5 vermiş, 1 kullanıcı skoru var o da 4/5. Baktığım diğer incelemelerde daha yüksek puan almış, hatta hardware.info da bronz ödül vermişler. Ama dijitalversus'daki face-off kısmına koydukları resmi görünce kafam karıştı, Asus'la yanyana getirince bariz fark var gibi duruyor renk konusunda. Bugün gidebilirsem Vatan'da direk incelemek istiyorum, umarım teşhire koymuşlardır. Face-off resimlerine göre siz ne dersiniz? Birde dediğim gibi 1 adet ölü piksel varmış sol kenara doğru. Oyun oynarken çok rahatsız eder mi?

    http://www.digitalversus.com/lcd-monitor/face-off/12038-14523-14445-versus-table.html

    Sol üst köşede Products - Add kısmından Asus Designo ML248H diye aratıp ekleyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonic.Storm -- 28 Şubat 2013; 16:32:54 >




  • Kenarda duran ölü piksel çok rahatsız etmez. Renk konusu ise göreceli. Kimine göre yeni TN panel monitörlerin renkleri bile güzelken, kimisi E-IPS'leri bile beğenmeyebiliyor. Bu sebeple kendiniz görmenizde fayda var.
  • Bocekgrafik hocam 1 hafta önce Asus ML229h model 21.5" led IPS monitör aldım. Bugün led panel kasa içersinde oynadığı için vatana geri getirip iade ettim. Ayrıca stoklarındaki aynı model olan 3 adet sıfır monitörüde açarak paneli kontrol ettik hepsinde de oynama az miktarda vardı fakat iade ettiğim monitörde aşırıydı. Kararımı yine Asus tan yana kullanarak ML248H modelini istedim ellerinde 3 adet vardı hepsinde de ölü piksel bulduk. En son teşhirde ML249H modeli temiz bir şekilde duruyordu piksel testi yaptık sağlam çıktı fakat tek problem GTG 8ms tepkime süresi olması. Sizden ricam almaya değer mi oyunlara karşı aşırı bir düşkünlüğüm yok tabi ghost sorunu yaşamakta pek istemem. Hobi olarak grafik tabanlı programlarla uğraşmaktayım. Tavsiyeniz ne yönde olur. Samsun mağazalarında çok fazla seçenek yok maalesef. AOC 23" E2343F2 önerir misiniz?
  • Oyunla fazla alakan yoksa IPS panel almanı öneririm. Renk olarak gözlerin ham bayram, hem de rahat eder. Kendi kullandığım Dell U2312HM iyi mesela. Bunu oyun için de kullanabilirsin. Çok yönlü bir monitör yani.
  • - hocam senden monıtör tavsıysı ısteyecem

    derdım, akşamları işten dönünce rahat rahat oyun oynamak, film izlemek

    ama öyle kasan bı adam degılım. yok oyun monitörü olsun yok tepki süresi bilmem kaç olsun diye bir beklentim yok. olursa iyi olmazsa fifi

    kullandıgım ekran kartı 4870. ama bırkac ay sonra degıstırmeyı düşünüyorum, bakalım

    tercıhım 21.5 inch ten yana

    bir de, ıps panel olmasını tercıh ederım. lakin olmasa da çok dert değil açıkçası. fiyat performans öncelikli düşünüyorum.

    fılm ızlemeye gecınce monitörü ayarlamam gerekebilir.

    monitörde olmasını istemediğim tek şey ise, sağında solunda, altında üstünde, aydınlatma. film izlerken gözüme çarpar, uyuz olurum

    bugün vatan indiriminden almayı düşünüyorum.

    yardımcı olursan sevinirim

    şimdiden teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi başı dönen semazen -- 2 Mart 2013; 17:26:24 >




  • Asus VS229H iyi gibi. Bundan başka bi arkadaşta almış ve memnun kalmıştı.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_72374745/tm.htm hocam şu konuya bakarmısın bi zahmet zamanında sözünü dinlemedik haklıymışşın hocam
    samsung s23b350h alacak arkadaşlar monitörü alırsanız 100 tl lik monitör size daha güzel gelecektir
    1. pikseller aşırı belli oyunlarda vs pikseller renk değiştirirken aşırı belli keten pantalon gibi resmen
    2.masaüstünde mouse oynatırken ghosting oluyor siz düşünün
    3.renkler doygun değil

    ben monitörü iade edip samsung s23b550v alacağım.
  • Hep yazdığım ama bazı arkadaşların anlamadığı bir yazım vardı: "Emin olmadığım ürünü kimseye önermiyorum." Bu olay yeni bir örnek oldu sanırım.
  • Ben arkadaşa SAMSUNG S22B350H aldırmıştım. F/p ürün. Benim monitöre göre görüntü falan tuhaf gelmişti bana ama o CRT'den geçtiği için onun için muazzam bir yenilikti. Hala memnun ama pekte anlamıyor bu tip şeylerden. Takıntılı değil. Ama ben aldırdığım için içime bir kurt düştü şimdi bu arkadaşın s23b350h monitörle ilgili yorumundan dolayı. Hayırlısı bakalım.
  • Onu ben de görmüştüm ve renkleri gerçekten berbattı. Benim baktığım mı öyleydi, yoksa o serinin tamamı mı öyle; o kadarını bilemem tabi.
  • SAMSUNG S22B350H Bende alıcam bu yorumlar
  • Merhaba arkadaşlar.
    Dün Vatan Bilgisayardan AOC marka e2795Vh monitör aldım. Bu monitör forumdaki oyun monitörleri arasında tavsiye edilen modeller arasında da geçtiği için ve fiyatı da uygun olduğu için tercihim oldu. Yalnız bir problem yaşıyorum:
    Monitörü VGA/DVI'dan kullandığımda herhangi bir problem olmazken, HDMI bağlantısı ile kullandığımda ilginç bir problem oluşuyor. Herhangi bir video'yu örneğin BS player'da izlerken pencereden tam ekran moduna geçirdiğimde ekran görüntüsü 1-2 saniyeliğine gidiyor, arka planda herşey çalışmaya devam ediyor ve 1-2 saniyelik kararma sonrası monitör yine normal çalışmasına devam ediyor. Bunun tam tersini yaptığımda da yani tam ekran çalışan bir video'dan çift tıklayarak pencere moduna geçtiğimde de yine 1-2 saniyeliğine monitörde görüntü gidiyor.
    Sebebini anlamak için birkaç şey denedim. Örneğin video 720p veya 1080p ise bu tarz kararmalar yaşarken düşük çözünürlüklü bir avi veya mp4'de aynı sorun olmadı. Dahası bu problem sadece tam ekrana geçerken de değil, mesela BS player'daki bir video'yu pencere modunda izlerken mouse'un topunu ileri geri hareket ettirerek pencerenin boyutunu arttırıp azalttırabiliyoruz malum. Bu işlemi yaparken pencerenin boyu ne zaman monitörün kenarlarından taşacak kadar büyürse bu 1-2 saniyelik monitörün çalışmaması olayı yine gerçekleşiyor.
    Monitörü aynı ekran kartına aynı anda hem HDMI hem VGA'dan bağladığımda da bir sorun olmuyor. Ama sadece HDMI olunca böyle bir sorun yaşadım. Ayrıca monitör'ü çift bağlantı ile kullanırken 2 masaüstünde de aynı ekranı gösterme özelliği ile kullandığımı da ayrıca belirtmek isterim. Bu çift bağlantı sırasında bir de şöyle garip bir durum yaşadım, bir filmi (sadece o filmde oldu ama) pencerede izlerken ileri geri alırken hiçbir sorun yaşamazken, tam ekran modunda ileri geri alma işlemi sorun yaşattı, ve titreme takılmalar meydana geldi.

    Sorunun ne olabileceğine dair her hangi bir fikri olan var mı? Acaba ekran kartının sürücüsünü baştan yüklemek gibi birşey çözüm olabilir mi? Ayrıca bu tarz bir sorun sizce neyden kaynaklanıyor olabilir? Ekran kartım gtx570 bu arada.

    Ayrıca bu konuya yazma sebebim de bu monitör (AOC e2795Vh) bu sayfada tavsiye edilen ve fiyatı ile de fiyat/performans'da iyi gözüken bir monitör olması. Yani almayı düşünen arkadaşlar benim yaşadığım problemi de göz önüne alabilirler, tabi problem monitör'den değil de benim yanlış yaptığım birşeyden kaynaklı ise o ayrı :)
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.




  • Öncelikle monitörünüz hayırlı olsun. Bu sorun, nadir karşılaşılan sorunlardan biri. O sebeple ayrı konu açmanıza fayda var. Monitörle ilgili de olmayabilir. Belki aynı sorunu yaşayan başka birileri de vardır.
  • HOCAM full hd led 19 a 10 en az 22 '' 2 adet hdmi girişli monitör arıyorum.. ama aradığımı bulamadım bi türlü. ya iyi marka değil ya 27 '' (ki bu bana çok fazla) yada tek hdmi oluyo : (
  • Tavsiyenize uyup ayrı konu açtım. Buraya da not düşülsün istedim zaten önceki mesajımda da belirttiğim üzere. Bu arada monitörü almış ve 1 günlük de olsa kullanan biri olarak şunu söylemeliyim, yaşadığım sorun ve bir de ekran parlaklığının kısayolu olmaması dışında aslında monitörden memnunum. Sorun düzelirse bence bu fiyat ile oldukça ideal bir monitör.

    Bir de nadir karşılaşılan bir sorun dediniz, yani nadir de olsa daha önce böyle bir sorun gündeme geldi olarak algılıyorum bunu, peki çözümüne dair de bilginiz var mı?
  • En küçük Philips 228C3LHSB/00 sanırım.

    Diğer seçenekler için Teknobiyotik'in sitesinden bakabilirsin. Orada detaylı arama imkânı var. Seçenekler arasında çift HDMI da var.
  • en küçük derken 22 '' üstü arıyorum yani 23'' 24'' ama 27 '' istemiyorum ve full hd led oyun ve film için. 2 adet hdmi .
  • Hocam s23b350h rezalet çıkmış arkadaşın dediğine göre peki 350-400tl arasında oyun için hangi monitörü önerirsiniz BENQ 21.5" RL2240H önerileriniz arasında var ancak şuan vatanda stokda yok %25 fiyatı 360tl civarına geliyor ama rengi beyaz siz bana hangisini önerirsiniz hocam 1 aydır ne alıcamı şaşırdım
  • 
Sayfa: önceki 8485868788
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.