Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (413. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akinoo kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun. Sistem fena olmuş.

    Monitör için gördüğün eksi ve artı yönlerini yazar mısın. Fazla alan yok çünkü bundan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Bütçene uygun olarak 120 veya 144 hz monitör almalısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    hocam şimdi söyleyeceğim yanlış anlaşılmasın.Onu geçen sefer de dediniz ama ben hangi marka ne tür olacağını bilmiyorum.Siz birkaç tane tavsiye verirseniz ben aralarından inceleyip seçmek istiyorum.
  • brightlord kullanıcısına yanıt
    Türü 120+ gz işte. O bütçeye göre AOC G2460pqu, BenQ XL2411Z veya ikinci el herhangi bir 120 ya da 144 hz monitör alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam. Bana 6 ay kadar önce i2269VW tavsiye etmiştin alıcaktım ancak bazı sorunlar nedeniyle ertelemem gerekti. Bidaha sormak istedim belki 6 ayda birşeyler değişmiştir diye. Benim fiyat aralığım 200-300 idi ancak o fiyatlara düzgün bişey alınamıyor diye buna yöneliyodum. Shooter oynamam pek genelde MMO / Moba / Hack and slash oynuyorum.

    Şu an 250 TL nakit var bi 50-100 tl daha çıkabilirim. Halen aynı mönitör mü dersin yoksa değişik seçenekler var mı?
  • Ecmelt E kullanıcısına yanıt
    O bütçe için yeni bi tavsiyem yok aslen. Kendini biraz daha zorlayıp, Dell S2240L alırsan daha iyi olur. Yoksa, ikinci ele bakmanda yarar var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Hayırlı olsun. Sistem fena olmuş.

    Monitör için gördüğün eksi ve artı yönlerini yazar mısın. Fazla alan yok çünkü bundan.

    Hocam - yönü kişileştirme ekranında USER1-USER2-FPS1-FPS2-RTS-WEB bu mode kısmında pek fazla renk iyi ayar verememisler kendim ayarladım color brig vs vs on numara , + yönü FPS'lerde Turbo modunda 240 HZ oyun keyfi :)
  • http://www.webdenal.com/dell-s2240l_551415.html?gclid=CMeupIum0sUCFUzItAodGgcARw

    Tam emin olmak için soruyorum bu değil mi? Fiyatı 615 - 500 ve 400 olarak bulunca ayrı ayrı yerlerde emin olmak istedim.
  • akinoo kullanıcısına yanıt
    Keşke inceleme konusu açsanız ilk mesajdaki testleri yapsanız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecmelt E kullanıcısına yanıt
    Evet, bu. webdenal'da kampanya var şu anda onlar için. Ekranı parlaktır ama siyahları falan çok iyi veren bi monitördür.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Taksit imkanıda var bi zorlıyalım bakalım alabilicekmiyim.
  • Evet konu sahibine çok teşekkür ediyorum Çok bilgilendirici bir konu ve özel mesajlarıma anlaşılar yanıtlar verdiği için ayrıca teşekkürler. Uzun zamandır, ( Eylül ayında sistem topladım ) monitör aramaktaydım. Malumunuz fiyatlar düşer diye beklemekten fiyatlar uçtu gitti ve sonunda acil bir durum çıkması nedeniyle almış bulundum. Aldığım ekran VX239H IPS Asus ekran. Ekranı Topkapı - Vatan'dan elden ölü piksel ve ışık sızmasını kontrol ederek aldım. O konularda aldığım panelde bir sıkıntı çıkmadı. Yaklaşık 5 Gündür kullandığım ekran hakkında ilk görüşlerimi söylemek için bu konuya yazıyorum. Bundan önceki CRT 19" 1600x1200 75Hz ekrandan geçişte yaşadıklarımla başalayım.

    Genik Ekrana geçiş ve 1080p

    Geniş ekran olduğundan ekranın tamamını aynı anda görememek biraz rahatsız etti 21" civarı 1080p ile yazılarda sorun yaşayabilceğimi göz önüne alarak 23" aldım ve okuma işlerinde gerçekten çok iyi oldu. Bundan dolayı 23" bence 1080p de iş için çok ideal bir büyüklük. Çözünürlükte ise çok büyük farklılar yaşamadım. Oyunlarda kalite çok arttı ama internetteki içeriklere 1080p kalitesinde internetimiz hala yetmediği için büyük umutlar beslememekte fayda var ama bu saatten sonrada daha altı alınmamalı.

    Ghosting ve Tearing

    60Hz ve Ghosting konusuna gelirsek. Çok uçuk fpslerde tearing oluşuyor ama bunun IPS ekran ile alakası yok. FPS sınırlayıcı olarak 200 ve altında görüntü akıcı seyrediyor. 400 ve üzerinde belirgin kırılmalar mevcut. Ghostingde UFO testinde oyunlarda %20-40 blur etkisi açılmış gibi bir izlenim veriyor ama oyunlarda hiç ama hiç şurda gölgelen mi oldu diye sorgulamadım test etmeye çalıştım ama hiç bir etkisini göremedim. Bundan dolayı IPS diye ghosting için endişelenmek biraz abartı olacaktır en azından bu model için. Kısaca CRT geçişinde sadece boyutta bir farklılık yaşadım diyebilirim. Ortalama bir kullanıcı olarak beni ele alırsanız sizde de durum çok farklı olmayacaktır bence.

    Görüş açısı ve renk tonları

    IPS ekranlarda en büyük kriter görüş açısı ve doğru renkler olarak geçiyor. Görüş açısı konusunda bir televizyon gibi değil ama yinede oturduğunuz alanda hiç bir renk kaybı oluşmuşyor. Açıyı biraz arttırınca yatayda renkler hafif soluyor dikeyde ise beyazda bariz bozulmalar oluşuyor. Onun dışında siyah ve tonları çok güzel. Yansıma önleyici kaplamasından dolayı olsa gerek siyah renklerde ekrandaki o parlama gibi oluşan görüntü yok. Kullandığım telefonda oled ekran mevcut aralarında fark yok desem yeridir. Siyah ve beyaz dışında ise renkler gerçekten çok canlı ve zevkli kesinlikle ortalama bir kullanıcıyı memnun edecektir.

    Genel Fiziksel Özellikleri ve Kutu İçeriği

    Birazda dış özelliklerine gelirsek. Uyarı ışığı çok küçük ve gözü almıyor. Bence önemli bir nokta rahatsız olanlar varsa diye söylemek istedim. Ayar tuşları ışıklandırma olmadığı ve dokunmatik tarzı olduğu için geceleri sorun çıkarabilir zira ekran parlaklığını kısmak isteye bilirsiniz. Ayak kısmı çok iyi ekran klavye kullanımı sırasında veya çevrede birisi yürüdüğünde titreme yaratmıyor ve şık duruyor. Dahili hoparlörler sadece idare eder kısmında. 5 liralık bir cep telefonu kulaklığı ile aynı kalitede ses çıkarıyor. Kenarlar ince ama siyah bir şerit ekranda mevcut. Çoklu ekranlarda kullanımı çok doğru olmaz bence. Zaten hoparlor çıkıntılarından dolayı aynı ekranda 2 tane yan yana koyarsanız arada boşluk oluşuyor. ( İnternette incelemelerde gördüm. ) Ondan dolayı etrafınızı bununla çevirmeniz pek güzel durmaz. Üründe 2 tane HDMI ve VGA girişi mevcut. ses olarak bir adet diğer cihazlara bağlaya bilceğiniz bir giriş ve kulaklık çıkışı var. Kutudan ses kablosu ile beraber VGA kablosu çıkıyor. Yani alan kişiler HDMI kablosunun fiyatınıda düşenmelidir. Bunlara ek olarak piyasadaki diğerlerinden bece ayrın bir özelliği harici adaptörü çok küçük. Harici adaptörlü bir model ile daha uzun bir güç kablosu sağlıyor ve ekranda ısınma sorunu kesinlikle olmuyor. ( CRT monitör sayesinde kışında çok sıcak geçti. :) ) Sorusu olan var ise cevaplayabilirim. İçinde oyun modu sinema modu vs mevcut ama tam kurcalamadım onları standart modda renkler daha doğru gibi geliyor. Bir tanede resim eklemeyi deniyorum ( parlaklık sıfırda daha iyi foto çıkması için). İyi forumlar.
    Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0netw0 -- 22 Mayıs 2015; 13:41:58 >




  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Hocam osd ayarı yaparken çok sallanır bu düşer gibi olur.Kuzendede var bu tarz monitör.Oyun için çok kötü monitör bunlar.Kabul etmek lazım.Fps için geçerli dediğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HungryBody H kullanıcısına yanıt
    Usta dediğim gibi ortalama bir iseniz bence hiç bir konuda rahatsızlık duymazsınız. Çok iyi bir oyuncumuyum tartışılur ama CS:GO'da Usta Muhafız II rütbem var. Oynarken hiç bir fark yaşamadım. FPS Max'ı 150-300 arasında değerlerde sabitledikten sonra sorun oluşmuyor. Bu seviyin üstünde birşeyler istiyorsanız gidip zaten bütçe çok uçuk noktalara ulaşıyor. TN panel almak yerine IPS almak isteyenlere yatakta dizi film izlemeyi isteyen ama aynı zamanda oyunda oynayan kişilere önerebilceğim bir monitör.
    FPS için test ettiğim oyunlar: Cs:Go, BF4, Skyrim, Dishonored. TPS: Hitman: Absolution, GTA V. Strateji Moba: AoE2 HD edition, Dota2. Araba Yarışı-Simülasyonu olarakta ETS2. İnput lag olarak değerleri daha önceden bu konu altında paylaşıldı diye biliyorum. Fiyat/Performans olarak iyi bir ekran değil ama görüntü kalitesi ve kulanışlılığı açısından ben çok yerinde.
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Memnunsanız ne güzel hocam bize hayırlı olsun demek düşer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0netw0 0 kullanıcısına yanıt
    Tekrar hayırlı olsun. Memnun kalmana sevindim.
    Konuya yaptığın katkı için de ayrıca teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HungryBody H kullanıcısına yanıt
    Kendi sınıfının iyi monitörlerinden biri. 120+ hz TN panel monitörlerle kıyaslamamak gerek bunu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Öyle dell s2240l mi vx239h mı sence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VX279Q Bugün geldi ve tek kelimeyle harika
    Ben bu zamana kadar oyun oynamıyormuşum yav
    Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için vallahi harika monitör tavsiye etmişsiniz :)
  • HungryBody H kullanıcısına yanıt
    Bu ikisi de farklı. Mat ekran isteyen Asus, parlak ekran isteyen Dell alır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 411412413414415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.