Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (352. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swothra

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Araştırma yaptığın belli.

    Bu üçü arasından ViewSonic'ler iyi; öncelik VX2363Smhl-W ama. Alternatif olarak parlak ekranlı istersen, Dell S23 veya 2440L de olabilir. Mat olarak ise P23 veya 2414H.

    Cevap için teşekkür ederim. Aradığım ekran 23"-24" arası olduğu için seçenekler bi hayli azalıyor. Ve Vatan Bilgisayardan alma mecburiyetim olduğu için Dell olamıyor. Markalar Viewsonic, Samsung, Philips, Aoc, Benq. İlk sayfadaki yorumlarını da okuyarak 3 model arasında kalmıştım, Viewsonic lerinde birisi IPS değil, normalmiş. Birde Dell ekranların ms değerleri çok yüksek 8. Öncesinde Asus VN247H (1ms) kullandığımdan en fazla 2ms olmasını tercih ediyorum. Ve Asus un renklerinin çok soluk olmasından dolayı Renkleri göze hoş gelsin, keyif versin diye IPS panel düşünüyorum.

    Tercihlerim IPS olsun dersem 2 ye düşüyor gibi AOC 23.6" E2461Fwh ve VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W bunların dışında Vatan Bilgisayarda bulabileceğim her türlü öneriye açığım. Birde viewsonic normalde 5ms yazılım ile 2ms oluyor iken aoc yazılımsız 2ms tepkime süresine sahip herhalde.

    Bende iki model arasında kaldım fakat AOC E2461Fwh IPS panele sahip değil TN panel kullanıyor. Bu yüzden ViewSonic almayı düşünüyorum ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Size en uygun seçenek VX2363Smhl-W o zaman.
    E2461Fwh 2 ms ama TN panel o. TN panel istersen, ondan daha performanslı olan Samsung S24D300HS almalısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Merhaba.

    Ekran kartınız yeterli ama biraz ayar kısmanız gerekir. Oyun ayarlarıyla ilgili olarak imzamdaki Multi FPS Oyuncu Rehberi'ne bakmanızı tavsiye ederim.

    Her 2 monitörle de uyum sorununuz olmaz. Içinize en çok hangisi siniyorsa onu alın. Ama bence hangisini daha ucuza bulursanız onu.

    Ikinci el düşünürseniz, çok sayıda VG248QE ilanı vardı ikinci el monitör bölümünde. Oraya da bir göz atın isterseniz.

    Vermiş olduğunuz cevap için teşekkür ederim bütün monitörler hakkında yazmış olduğunuz konunuzu 2 gün sonunda bitirebildim. Daha sonra bütçeme uygun olan bu iki monitör arasında kalmıştım gerçekten teşekkür ederim böyle bir konu oluşturduğunuz ve desteklemeye devam ettiğiniz için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şimdi bende baktım da modelleri karıştırmışım kusura bakmayın VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W LED IPS Normalde 5ms ama yazılım ile 2ms diyor. Nasıl oluyor bende merak ediyorum.
  • Xplodemre kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, sağolun. Ben de hüsn-ü teveccühünüz için teşekkür ederim.

    Monitörü alınca, izlenimlerinizi bizimle paylaşın lütfen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası, 2-5 arasındaki farkı gözle ayırt edebilmek mümkün değil. Zaten, 2 ms diye satılanlar, aslen 2 ms GTG, yani reelde 5 ms'dir hemen hemen. Bu sebeple buna takılmayın. Mesela PG278Q 1 ms diye satılıyor ama testte 2.3 ms çıkıyor bu süre.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Swothra

    Şimdi bende baktım da modelleri karıştırmışım kusura bakmayın VIEWSONIC 23" VX2363Smhl-W LED IPS Normalde 5ms ama yazılım ile 2ms diyor. Nasıl oluyor bende merak ediyorum.

    http://m.youtube.com/watch?v=SJf5oit1BII

    Technopat incelemesinde bu konudan bahsedilmiş izleyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımların için çok teşekkür ediyorum, Monitör bozuldu yerine bişi alalım dedik, işin içinden çıkamaz olduk Aslında dediğin doğru Inca 2ms monitör kullanıyordum sonra Asus VN247H 1ms kullanmaya başladım pek bişide anlayamadım zaten. Ben ilk sayfadaki ürünlerin hepsini tekrardan gözden geçirdim ve sadece 23"-24" modellere baktım. Kendi kafamda bişiler oluşturdum gibi, gerisi sizin bilginize kalıyor.

    Üst mesajlarda bir arkadaşa tavsiye ettiğin Samsung S24D300HS modelini Tn panel olduğu için iptal ettim. Çünkü amacım canlı renkler alıp, oyunda akıcı oynamak :)
    Ortada Viewsonic, Samsung gibi markalar dolaşırken AOC ye bakmıyorum bile, bu yüzden AOC i2367fm sildim gibi bişi oldu ama AOC monitörlerde OC ile 75hz olabiliyormuş galiba, gözümden kaçmadı
    Viewsonic VX2363Smhl-W modeli temelde 5ms yazılımla 2ms diyor ama 5miş gibi kabul ediyoruz
    Samsung S24D390H ve S24D590P modellerini gözüme kestirdim. Bunlarda 5ms PLS panel, IPS panele oranla oyuna daha yatkınlar ve TN panelden çok daha iyi renk sunuyor diye okudum. İki samsung modeli arasında da ayaklarının farklı olması dışında bir fark göremedim.

    Seçeneklerim bunlar oluyor herhalde ama her türlü fikir ve öneriğe tabiki de açığım. Birde ips paneli OC yaptığında görüntü kalitesinde bozulma olmuyor ama PLS de oluyormuş galiba, ne derece doğru bilemem.

    Buradan çıkacak cevap 3 kişiye yarıyacak ve karar vermesine sebep olucaktır diye düşünüyorum. @Xan'ela Video yu izledim ama o veletin incelemelerine pek güvenemiyorum. İlk sayfadaki inceleme sitelerine bakarak araştırmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 15 Ocak 2015; 2:19:01 >




  • Öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler 3 adet monitör tavsiyesi istiyecektim
    Xbox 360 ve PS3 için max 1-1.5 Metre bakış mesafesinde hangi monitörü önerirsiniz
    Xbox One ve PS4 için aynı mesafe için öneriniz ne olur
    Konsollar için TV mi daha iyidir Monitör mü bunuda pek bilmiyorum
    PC için ise r9 290 , GTX 780 veya GTX970 segmentinde ekran kartları için monitör öneriniz ne olurdu ?
    Bütçe max 1000
    teşekkürler
  • Ben de bu konuyu açmadan önce kendime monitör almak için araştırma yaparken işin içinden çıkamaz olmuştum. Ilk sayfadaki uzun mesajlardan birinde bunu anlattım hatta. Konu zamanla gelişti ve sonunda bugünki halini aldı.

    OC'ye tek yatkın olan AOC değil. TN panellerin tamamı ile diğer birçoğu buna yatkın ama, aynen GPU ve CPU'larda olduğu gibi monitörlerde de OC kapasitesi muhtelif olmakta. Hani takoz denk gelirse, 65 hz bile olamaz yani. Bahtına ne çıkarsa yani.

    Konuyu okuduğun için tekrar sağol. Senin de araştırmana göre bulduğun sonuçlar, seni doğru yere çıkarmış. Samsung S24D390H veya S24D590P doğru tercih olacaktır bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Ocak 2015; 7:53:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • logistics kullanıcısına yanıt
    TV de olabilir ama TV'lerin lag süreleri monitörlerden fazladır. Konsollarda tek olarak oynayacaksanız bu pek sorun olmaz ama multi oynayacaksanız pişman olabilirsiniz. Bunu göz önünde bulundurarak alın TV alacaksanız. Monitör alacaksanız, o kullanım mesafesi için ideal boyut 27". Ilk sayfadaki 27" monitörlere bi göz atın.

    PC'de de kullanım amacı oyun ise, o bütçeye ve bu sisteme en uygun monitör BenQ XL2411Z.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bocekgrafik -- 15 Ocak 2015; 8:09:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kararımı verdim. Samsung S24D590P alacağım. İnş oyunlarda ghosting yaşamam. Onceki monitörüm 1ms tepkime sureli Asus VX238 di. Bu monitörde bu 4 ms lik farki gorurrum diye cok korkuyorum aslında
  • Konu gayet zengin içerikli.Eline sağlık.
  • Hardware.info adresinden Samsung S24D590PL ile AOC I2367Fh modellerini karşılaştırdım. Tepkime bakımından AOC daha iyi gibi gözüküyor. Birde linkten siz bakabilirseniz eğer.
    http://uk.hardware.info/comparisontable/868528/geen_username/monitors-comparison-table-1
    Birde AOC nin i2367FH ve i2367FM diye iki modeli var ikiside Vatanda satılıyor. Farkı nedir anlayamadım ama birisi önce diğeri sonra çıkıp üst modeli olma gibi bir durum mu söz konusu acaba?

    http://uk.hardware.info/ comparisontable/868528/geen_username /monitors-comparison-table-1 Boşlukları silerek linki kullanabilirsin. Kendim basınca gidiyorda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beyaz_Peynir -- 15 Ocak 2015; 11:17:50 >




  • Link ölü dostum
  • Teşekkürler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Link bozuk ama baktım yine de. Doğru diyorsun ama aradaki fark itibariyle kafa kafaya sayılır. Anlaşılmaz yani. Içine en çok hangisi siniyorsa onu veya ucuz olanı al o zaman.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    2 Samsung modeli arasındaki fark da ayakları ve Samsung un "Elegant Touch of Color design" olayıymış. Arkadaş biz bu işin içinden çıkamayacaz ya, en sonunda kömürlükten yadigar 17" Philips i çıkarıp takacam
  • Bunda içinden çıkılmayacak ne var ki? Hangisini daha çok beğendiysen onu al işte.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Ben samsung alacağım :) karar verdim.
  • 
Sayfa: önceki 350351352353354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.