Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (292. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kauseg kullanıcısına yanıt
    Son 2-3 sayfada aynı fiyat aralığı için yazdığım çok mesaj var. Onlara bakabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy-Ghost kullanıcısına yanıt
    Fiyatlar sürekli değiştiği ve ben de burada satıcı olmadığım için bunu yapmam mümkün değil.
    O bütçeyle alacağın sıfır monitör işini görmez. Bu sebeple ikinci ele bakmanı tavsiye edeceğim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevaplarım hakkında olumlu veya olumsuz bir dönüş yapmadın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,
    ilk sayfadaki asus,lg ve dell monitörleri uzunca inceledikten sonra, asus mx279h ,DELL S2740L VE LG IPS 277 arasında kaldım. LG zaten alamıyorumisıfır olarak satışını göremedim hiçbir yerde. DELL ve ASUS arasında ise kararsızım. ASUS tasarım olarak çok hoş,fakat duvara asılamıyor.DELL duvara asılabiliyor ama parlak ekran var ve 7ms var. İki monitörün de detaylı video incelemelerine baktım,yine karar veremedim.Monitörü hem oyun oynamak için,hem film izlemek için,hem de çektiğim fotoğrafları daha güzel görebilmek için almak istiyorum.Yani her alanda hitap etmeli. Sizin fikriniz nedir? aradaki 100 lira farkı hesaba katmadan düşnecek olursanız.
    Son olarak ASUS'un mx299q diye bir monitörü de var. Aynı monitörün 21:9 olanı. O modele de baktım,sinemadaki oran olduğu için film izlerken harika olur.Ayrıca panaroma fotoğraflarda da mükemmel olabilir,oyun incelmelerine de baktım ama youtube dan, yorumlarınızı alabilir miyim?




  • MX299Q'nun ayağı sabit. Onun yerine PB298Q'yu düşünebilirsin. İkisi de tavsiye listemde var ama altlarda olduğu için görmedin sanırım.

    MX279 içinse, ilk sayfadaki yorumumu gördün mü bilmiyorum ama, onun yerine ViewSonic VX2770Smh veya AOC i2757FM'ye bakabilirsin. Dell S2740L de dahil olmak üzere bu dördünün paneli aynı çünkü.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Şuan disardayım, bilgisayara geçince hemen bakacağım :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Arkadaşlar bu ürünlerden hangisini önerirsiniz? 400 TL bütçem vardır. FPS, mmorpg türü oyunlar oynarım. Bugün almam lazım.
  • m3lijh M kullanıcısına yanıt
    Hiçbirini. Konunun ilk mesajını oku lütfen.
  • 1 - Şu an mat ekranı geçici kullanıyorum hocam. eski monitörümü tamire verdim tekrardan , adam para almayacak. Gerçi kaç gün oldu aramadı oldu mu olmadı mı belli değil. 1 haftadır 22 inçlik TV'yi söktüm kullanıyorum yüzeydeki kaplamayı sökmeyi düşünmüyorum çünkü geçici olarak kullanıyorum.

    2 - Zaten monitörü gidip direk Vatandan alacağımdan parlak mı mat mı belli olur :D Dediğiniz gibi video ve resimlere bakarak da anlayabilirim

    3 - VX238H sizin tavsiye listenizde var ama forumda bi kullanıcı input lag'ın 0 olmadığını söylüyor yani birazcık gecikme hissetmiş bu da kararsız kalmama sebep oldu. Arkadaşın yazıyı aynen yapıştırıyorum

    quote:

    İlk olarak iki monitörü bağladım(eski monitörüm ve şimdiki ASUS'u) ve PES açtım. Eski monitörde isimler uzun toplarda okunmuyordu şimdiki monitörde böyle bir durumu sadece topu ilk attığım an yaşadım. Yani bir anlık gecikme oluyor gibi, input lag sıfır değil diyebiliriz. Yeni monitörümde bazı yerlerde dikey çizgilenmeler oluyor gibi sanki pikseller görünüyor, fakat bunun yazılımsal olduğunu düşünüyorum çünkü aynı oyunu ps3'te denedim ve asla bunu yaşamadım. NVIDIA ayarlarından yada görüntü kalibrasyonuyla düzelteceğimi sanıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neroXIII -- 15 Eylül 2014; 22:03:26 >




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    hocam ,viewsonic'i hiç beğenmedim.Tasatırımı çok kaba geldi bu iki monitör arasında.
    AOC ile ASUS arasındayım. Asus'ta ghosting demişsiniz,mx279h için, bu monitörü alırsam kesinlikle bu problemi yaşayacak mıyıım.
    İkisi arasında kesinlikle AOC mi diyorsunuz?
    Bir kere alayım ,uzun süre kullanayım istiyorum.O yüzden karasız kaldım. ?
  • "Eski monitörümde gölgelenme vardı da şimdikinde yok" diyeceği yerde, "Bunda lag var" demiş.

    Kullanıcı izlenimleri ve testleri tabii ki önemli ama hassas testler kadar değil. İlk sayfadaki inceleme linklerine hiç bakmadın sanırım. Bak şuraya...




  • Testlerde gölgelenmeden bahsediliyor ama şu an adını hatırlamadığım bir uygulamayla buna kısmen de olsa çözüm bulunabildiğini de yazmıştı bir arkadaş önceki sayfalardan birinde. Şu da var: Ben testlere göre yazıyorum. Bir de kullanıcılara danışmanda fayda var.

    Mesela şu arkadaşa soralım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Testlerde gölgelenmeden bahsediliyor ama şu an adını hatırlamadığım bir uygulamayla buna kısmen de olsa çözüm bulunabildiğini de yazmıştı bir arkadaş önceki sayfalardan birinde. Şu da var: Ben testlere göre yazıyorum. Bir de kullanıcılara danışmanda fayda var.

    Mesela şu arkadaşa soralım.

    Trace Free'yi indirince ghosting olayı bariz şekilde kalktı, onu açarsanız çok ghosting oluyor. Şuan monitörden memnunum fakat kronik sorunu olan elktriklenme zaman-zaman baş gösteriyor. Sebebinin manyetik koruyucu olmadığından ötürü, yanındaki hoparlörlerden etkilendiğini düşünüyorum. Z5500 ve M-Audio BX5 kullanırken bu sorunları yaşadım, şuan hoparlör yok kendi hoparlörlerini kullanıyorum sorun çıkmış değil.

    Tavsiyem hoparlör kullanıyorsanız kesinlikle almayın, kendi hoparlörü yeter diyorsanız güzel bir seçim olacaktır. Diğer alternatifleri de gözden geçirin Örn: Sf1.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lossenergie

    Dell P2714H bu monitörde seçenekler arasına eklenebilir 27 inç düşünen arkaşlara alternetif olur AD-PLS panele sahip tft centralde incelemesi mevcut

    http://www.tftcentral.co.uk/reviews/dell_p2714h.htm

    Bu mesajı yazdığında "Paylaşım için sağol. Notlarım arasına ekledim" yazmıştım ama bir gün önce eklemişim zaten. Şimdi başka birkaç model daha ekleyeceğim.




  • O zaman bu monitoru almayacagim.AOC ve viewsonic disinda baska secenegim var mi acaba?
    Eksenbilgisayar kur sabitlemis,fiyatlarda biraz indirim olmus, bugun ya da yarin almak istiyorum, cunku halen daha NEC FE990 tuplu monitor kullaniyorum
  • Ben şugün bir monitör alacak olsam viewsonic'e bakardım iyice diye düşünüyorum, panel yapan bir firma onlar bildiğim kadarıyla. Asus'un diğer modellerinde sıkıntı duymadım hiç, yani okduuğum kadarıyla. Sadece bunu kullandım ve bahsettiğim sorun çıktı. Ofiste kullandığım da Asus IPS ama MX serisindeki renk kartelası, canlılığı hiç birinde yok, ben göremedim ya da.
  • Güncelleme:
    2 yeni incelemesinin ardından Samsung U28D590D'yi tavsiye listemden çıkardım. 4K monitör almak isteyenler, ilk sayfadaki diğer alternatiflere baksınlar.

    İnceleme linkleriyle birlikte eklenen modeller:
    Acer Predator GN246HLBbid. (144 hz)
    BenQ BL3200PT (32", 1440P).
    Dell UP3214Q (32", 4K).

    İnceleme linki eklenen model:
    Asus PB287Q
  • Olanlar ilk sayfada hepsi. Panelinin parlak olması senin için sorun olmazsa, en iyi monitörlerden biri de Dell S2740L. Ona da bakabilirsin.
    MX serisinin renklerinin daha canlı olma sebebi, kontrastının daha yüksek olması.
    ViewSonic'in panel üretimi yok bildiğim kadarıyla. Panel üreten firma sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Bazı monitörlerin panelleri aynı.
    MX279H ile aynı paneli kullanan monitörler de var. İlk sayfada bununla ilgili notlar vardı.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Şu Dell'e kafayı iyice taktım, bnm monitör satılırsa o Dell S2740L gibi bişey almayı düşünüyorum. Ya da aynı modelin düşüğü de vardı S2340L idi yanlış hatırlamıyorsam o da olabilir.

    Ama 2K Monitör de düşünmüyorum değil, gerçi o fiyata çıkınca 40" TV al diyorum kendime vs vs dallanıyor budaklanıyor iş..
  • Dell s2740L aldım, tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 290291292293294
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.