Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.592
Cevap
150
Favori
466.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ASUS 23 VX238H alındı 470 tl ye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bmw. -- 26 Ağustos 2013; 7:39:43 >
  • Bmw. kullanıcısına yanıt
    Konuya yazdım.
  • hocam linkteki monitörü düşünüyordum fps oyunları için kullanıcağım ama yukarıdaki mesajnda önermemişsin peki bana önerebiliceğin 20 inç altı olmayan oyunlarda çok iyi performans veren bir monütör var mı ? bütçem max. 500 tl şimdiden teşekkür ederim.
    şunuda düşünüyorum fiyatı bakımından da uygun geldi. Ama kötü yorumlar okudum genelde : ''Ben iki gün önce aldım. Vatandan şu an iade etmeyi düşünüyorum. 1920x1080 çözünürlükte siyahları veremiyor grimsi bir tonlama var. Kesinlikle yavsiye etmem boşa harcanmış bir para olur. Hemen bu akşam iade edeceğim. Full HD de ışık süzmesi var''
    Bilemiyorum hocam gördüğün üzere kafam çok karışık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeswesheR -- 17 Ağustos 2013; 3:30:08 >




  • DeswesheR kullanıcısına yanıt
    Öyle bir soru sormuşsun ki. Konuyu okumadın sanırım. Önerilerin tamamına yakını 20" üzeri zaten. Sen konunun en azından öneri kısmına bi göz at öncelikle. Hemen hepsi hakkında özet bilgi yazmışım oraya. Onunla yetinmezsen, inceleme linklerine bizzat bakarsın. Çünkü, aynı fiyat aralığında bir sürü monitör varken ben bunların hepsini yazmam saçma olacak. Misal olarak kimisinin LG'ye, kimisinin de AOC'ye alerjisi var. Sen alabileceğin monitörleri belirt. Yani "Şu şu modeller arasında kaldım. Hangisini alayım?" diye sormanı istiyorum.
  • @bocekgrafik
    Üstad bana 27" S275hlbmii tavsiye etmiştin. Almadan sana birşey sormak istiyorum. Asus MX279H ile kıyaslarsan birbirinin arasında hangisi hangi özelliklerde ağır basıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Eyvallah.
  • Bütün sorular böyle olsa keşke.

    MX279H'nin cüz'î bir farkı var ama onu anlaman pek mümkün görünmüyor. Acer, HLb serisi ile kendini ispatlamış durumda ve tasarım olarak da daha şık bence. Hangisi daha çok içine siniyorsa onu al.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Bütün sorular böyle olsa keşke.

    MX279H'nin cüz'î bir farkı var ama onu anlaman pek mümkün görünmüyor. Acer, HLb serisi ile kendini ispatlamış durumda ve tasarım olarak da daha şık bence. Hangisi daha çok içine siniyorsa onu al.

    Tamam üstad çok bir farkı yok diyorsun. İkisi de mat ekran mıydı bunların ? Bir de çerçeveli çerçevrsiz ekran durumları nasıldı ? Hangisi iyidir ? Sanırım monitörlerde hep en az 3 yıl garanti var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Garanti durumlarını bilmiyorum. Fiziksel durumu hakkında bilgim olmayan ürünlerin de videolarına bakıp öğreniyorum. İnce çerçeve ve mat-parlak durumu için sen de öyle yap bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    quote:

    Orijinalden alıntı: f3v0123

    bu monitörden değil oyundan kaynaklı bir olay online oyunda farklı yerde gösterme :)
    ayrıca bendede 23" lg E2360V var led çok güzel :)

    "online oyunda farklı yerde gösterme"nin ağırlıklı pingden kaynaklı olduğunu biliyorum. Monitörden kaynaklanan kısmı ise zaten input lag süresi oluyor (LG E2250V örneği aşağıda) ki bizim azaltmaya çalıştığımız süre de işte tam olarak burası aslen. Oyun içinde belli bir başarım elde etmek istemiyorsak, böyle bir derdimiz zaten olmazdı, öyle değil mi?

    Kullandığımız farenin tuşunun gecikme süresinden tutta, monitörün anakarta bağlandığı kabloya kadar bir sürü etken var işin içinde. FPS oyunlarındaki zaman kazancının ne kadar önemli olduğunu bütün iyi FPS oyuncuları bilirler. Bazı anlık karşılaşmaları saliselik zaman kayıpları sebebiyle kaybettilerini de iyi bilirler. Mesela benim kullandığım bilgisayarın monitörünün tepki süresi 14 veya 25ms imiş (input lag süresini siz hesap edin artık) ve ekran kartım da ATI 2600HD iken ("Bununla nasıl FPS oynuyordun?" diye soracaksınızdır eminim. Sadece oynamaya çalışıyordum diyeyim. ), yaptığım en iyi skor 15 kili geçmezken, bir gün "bir arkadaşımın bilgisayarında (monitörünü hatırlamıyorum ama ekran kartı GTX 260 idi) oynayayım." dedim. Daha bilgisayarın başına ilk oturduğumda, "Bu nasıl bir görüntü farkı, akıcılık ve serilik?" diye sormadan edememiştim. Ben bütün efektleri kapalı ve detaylar low'da olduğu halde 1024x768 çözünürlükte oncak oynayabilirken (daha doğrusu oynamaya çalışırken), o bütün efektler açık ve yüksek çözünürlükte olduğu halde oyunu gayet akıcı olarak oynayabildiğini gördüm ve aradaki uçurumluk fark karşısında resmen ağzım açık kalmıştı. Neyse bizim o zaman klan da vardı ve kendi aramızda da Team Speak kullanarak sesli iletimişim de kuruyorduk oyun içinde. Oyunu (COD MW2) bitirdiğimde skorum (yalan olmasın) 32/6 gibi birşeydi sanırım ve açılmamış 4 killstreak paketim daha vardı (henüz atmıştım). Arkadaş bana döndü "Sen ne yaptın ya?" dedi. "Valla görüyorsun işte, sadece oyunumu oynadım." dedim. Sonuca hem ben, hem de o şaşırmıştı. Çünkü daha düne kadar 15 killden fazlasını yapamayan kişi, farklı bilgisayardaki ilk oyununda 32 kill yapmıştı. Sanırım iyi bir örnek olmuştur bu. Oyuncu aynı oyuncu ama donanım ve monitör farklı.



    Konumuza dönecek olursak; benim araştırdığım kadarı ile input lag süresinin kısa olmasının önemi, her ne kadar tepki süresinden daha önemli olsa da, 2 ms tepki süresine sahip bir monitörün verdiği görüntü ile 5 ms tepki süresine sahip bir monitörün verdiği görüntüler arasındaki fark, ekranda oynayan görüntünün hızlı olduğu durumlarda fark edilebiliyor (aşağıdaki kadar olmasa da). FPS oyunlarında da sürekli olarak hızlı ve ânî hareketlerin bolca olduğunu bildiğimiz için, monitör önerilerimi sıralarken, tepki süresini üst limit olarak 2 ms (GTG) olarak belirledim.



    Bende de LG E2250V vardı. Renk itibariyle memnundum ama FPS için hiçte uygun bir monitör değilmiş; sonradan öğrendim. Tabi o zaman bu işlerden anlamıyordum. Tepki süresi 5 ms, input lag süresi 32-35 ms arasında olan bir monitörün FPS oyunları için uygun olduğunu iddia edemeyiz sanırım.

    LG E2250V Input Lag:


    Senin monitörün için de durum çok farklı değil. Ya gözün çok hassas değil, ya da bu gecikme süresi daha kısa olan bir monitör kullanmadığı için aradaki farkı fark edemiyorsun sanırım.

    LG Flatron E2260V İncelemesi

    Böcek açıkçası çok uzun olduğu için ve işte olupta telden girdiğim için okuyamadım ama monitör konusunda birkaç tavsiyede bulunabilirim;aslında tek tavsiyem bende tavsiye üzerine aldım;Asus VG248QE 1ms 144 Hz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zZzerk kullanıcısına yanıt
    Önerilerim arasında var zaten o.
  • düzelteyim o zaman
    hocam şu beşinin arasında kaldım hangisi sence :
    1,2,3,4,5




  • DeswesheR kullanıcısına yanıt
    E2343F2 veya S23B350H. Hangisi içine siniyorsa onu al. Diğerlerini önermiyorum.
  • Monitör konusunda arama yapmak içinhttp://www.n11.com/monitor-ekran-C1047 tavsiye ederim...Fiatlar her ne kadar cazip değilse de satış listesinde her yerde bulamayacağınız kadar fazla Marka ve Model var...
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Hocam PHILIPS 249C4QHSB-Dell U2312HM şu iki monitörü oyun performansı(online fps ve futbol oyunlarıda dahil), renk sıcaklığı vs. konularda karşılaştırsan ne söylersin.
  • Dukapta kullanıcısına yanıt
    İkisini kıyaslamak zor. 249C4QHSB'nin performansı oyun için önerilebilecek seviyede değil.
  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Peki 2-5 ms arası sadece futbol oyunlarında farkediliyor demiştiniz daha önce sanırsam Dell U2312HM bu konuda nasıldır bilginiz var mı?
    Ek olarak ''Anladığım kadarıyla IPS panel monitör almak istiyorsun. IPS panel olmayıpte IPS'ye yakın ve/veya bazen IPS'den bile iyi görüntü veren TN paneller de mevcut'' bu yorumu 38. sayfada yazmışşınız, tanıma şu anda satışta olan ve türkiyede bulunan(23-24'') hangi monitörler uymakmatadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dukapta -- 22 Ağustos 2013; 0:55:27 >
  • @böcekgrafik
    Araştırmalarım sonucunda, Asus MX239H almaya karar verdim. Açıkçası multi BF için alıyorum, diğer oyunları da oynarımda bu oyundaki perf. benim için daha önemli öyle söyleyeyim e.kartı olarak GTX770 4GB düşünüyorum, sence nasıl bir monitör? Fiyat olarak değerlendirmene gerek yok çünkü arkadaşımdan alıcam kısmetse, uygun yani sadece perf. olarak dersen ki 500tl'ye şu monitör MX239H'tan daha iyi diye onu incelerim?
  • @Dukapta
    Futbol oyunu oynamadığım için bilgim yok. 2-5 ms farkına dair yazdığım bilgi, bu tür oyunları oynayan arkadaşların ortak görüşleriydi.
    Bu sözü iş monitörleri için söylemiştim sanırım. Asus'un ve ViewSonic'in kimi monitörler böyleler ama fiyatları hiçte ucuz değil. Asus PA2..Q'lar mesela. Bir de W-LED aydınlatmalı olanlar var. Philips'in monitörleri genelde öyle ama bu iş monitörlerinin oyun performansları da iyi olanların fiyatları da yine yüksek.

    Ben yerinizde olsam Acer S235HLBBMII alırdım sanırım. Oyun açısından bunun muadili Dell U2312HM ama S235HLBBMII daha şık. İçinize sineni alın.




    @J.Maharaja
    MX239H'u kullanıpta memnun olan arkadaşlar var ama ben prensip olarak testi olmayan monitörleri önermiyorum. Bunun da yok. Dukapta'ya önerdiğim S235HLBBMII veya U2312HM size de uyar.




  • 
Sayfa: önceki 152153154155156
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.