Şimdi Ara

Oyun Monitörü Tavsiyeleri [ANA KONU] [Güncel] (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.591
Cevap
150
Favori
466.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
90 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim maks 450 daha fazlasi olmaz, senin kurtulma sansin varmis 600e nedense b550v ye taktim, olmadi 21,5" falan alicam sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dükkanda olanları yazdım. Elimde başka mal yok şu an.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Dükkanda olanları yazdım. Elimde başka mal yok şu an.

    Anlamadigim bu b350h nin 21,5 olani b550v nin 21,5 u gibi. 24 olani da ayni sekilde denmis 23 u neden ayni degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsimlendirmeyi neye göre yaptıklarını bilmiyorum.

    * * *

    Asus'un da PA246Q diye 10 bitlik P-IPS panel bi monitörü vardı. Sonra PA248Q çıktı. Rakama ve çıkış tarihine bakarak kıyaslasan, "PA248Q" dersin ama öyle değil.

    Şimid de Nvidia, GTX 680'in belleklerini 7000 Mhz'e çıkartıp GTX 770 diye piyasaya sürdü.

    Gibi gibi...
  • hocam o s23b550v ye aklım gidiyor :D ahhh ahh :d ulan hiç bi yerde yok ya olanda taaa ankarada :D
  • abi nvidia nın ne yaptıgı belli değil bi kart çıkarıo 600 700 lira para mı dayanır ona :D kafiyeli oldu :D

    model model tek tek araştırmak ne zormuşya anlıyorum abi seni valla :D

    senin kullandıgın hem ofis hemde oyun içindi demi ?
  • büyük bir haber bekliyorum abi senden :D 24" bile olsa bakıcaz artık bütçeyi zorlayıp düşüncez

    bi yandan diorum 600 lira monitör 24" diyelim , 82 ekran tv 850 lira samsung'un :D şeytan dio tv al ama :D işe yaramaz pek ya monitör daha iyi gelio :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykush1905

    abi nvidia nın ne yaptıgı belli değil bi kart çıkarıo 600 700 lira para mı dayanır ona :D kafiyeli oldu :D

    GTX 780 1700-1800 TL'den giriş yaptı Türkiye'ye.




    quote:

    model model tek tek araştırmak ne zormuşya anlıyorum abi seni valla :D

    Ben bu konuyu açarken ne çektim, düşünebiliyor musun? Bununla ilgili bi mesaj yazmıştım. Onu buraya da yazayım.

    quote:

    Malesef ama malesef şöyle acı bir durum var: Nedir bu durum? Ben olayım, rehber niteliğinde insanların istifadesi için açılan diğer konular olsun, birçoğunu hazırlamak günler alıyor.

    Bu konuları neden açıyoruz, biliyor musunuz? "Zamanında biz bu sorunlar sebebiyle çok çektik, sizler çekmeyin." diye.

    Şimdi kendinizi bizim yerimize koyup bi düşünün (empati yapın) lütfen. Sen günlerce uğraşıp konu açıyorsun, beyin patlatıp kişinin ihtiyaçlarına özel saatlerce mesaj yazıyorsun ama öneri isteyen kişilerin belki % 85'i (imzamdaki monitör konusunda öneri isteyenlerin oranı böyle hemen hemen) konuyu ya okumadan, ya yüzeysel okuyarak, ya da okuduğunu anlamadan ve yeterince araştırma yapmadan öneri istiyor. Bunların birçoğunun gerekçesi ise şu: "Yazı çok uzun. Bunu okurken sıkılıyorum." "Armut piş, ağzıma düş." mantığı yani. Halbuki düşünmüyor bu kişi "Benim birkaç saatini ayırarak okuyacağım konuyu açan kişi Allah bilir kaç saat uğraşmıştır?" diye... Yukarıya bi link attım. Konuyu açan arkadaşın oraya bakmadığını veya baksa bile okumadığını anlamak için kâhin olmama gerek var mı?

    Abartısız söylüyorum. Misal olarak monitör konusunu hazırlarken, henüz ilk hali için bile belki 1 haftamı harcamışımdır. Rakamlarla boğuşurken beynim resmen ambole olupta artık beynimin işlevini yitirdiği sınıra kadar çalışıp, sonra ara verirdim. Konumu anlayarak okuyan kişiler de böyle söylüyorlardı. Sonraki eklemeler ile düzenlemeler de rahat bi 3 gün sürmüştür. Konuya ekleyeceğimiz iki ürün için saatlerce uğraştığımız oluyor? Neden? Çünkü önereceğimiz üründen emin olmak için. tekbir kaynağa değil, onunla ilgili ne kadar kaynak varsa hepsine bakıyoruz. Ürünle ilgili soru olduğunda da o incelemelerdeki ortak görüş ile kullanıcı görüşlerini baz alıyoruz. Bunun ne kadar zor olduğunu anlamak için sadece düşünmeniz yeterli. İmzamdaki diğer konulara da bir göz gezdirin evvela ve kendi kendinize şöyle bir düşünün: "Ben böyle bir konuyu açmak istesem, acaba ne kadar zamanımı alır?"

    Emeğe saygı, yapılan öneri sonrasında edilen teşekkürden ibaret değildir. Asıl teşekkür, o konu/konuları hazırlayan kişinin konusunu iyice okuyup anlamaya çalışmaktır öncesinde. Bu yapılmadığında ise, emin olun ki çok üzülüyoruz...

    Af buyrun ama bu konuda çok doluyum. Rehber niteliğinde konular açan diğer arkadaşlarında görüşlerini, ne düşündüklerini merak ediyorum açıkçası...





    quote:

    senin kullandıgın hem ofis hemde oyun içindi demi ?

    Ofis için lüks sayılır. İş için dersen olur. Oyun için de en iyi birkaç IPS'den biri.




    quote:

    büyük bir haber bekliyorum abi senden :D 24" bile olsa bakıcaz artık bütçeyi zorlayıp düşüncez

    Yazacağım monitörler, ilk sayfadaki önerilerimden farklı olmayacak ama yine de yazayım ama bu son olsun bak. Kararını ver artık. Ben olsam Asus VE247H'yi alırdım.

    - Asus VE247H: mormani'de varmış. F/P üründür. Yeni versiyonu olan VE248H'den iyidir bence. 24" olarak bundan daha ucuza oyun monitörü yok sanırım.
    - BenQ RL2450H
    - Samsung S24B350H




  • Tekrar merhaba, u2211h tan genelde memnunum, fakat parlaklığı (250 cd/m2) az olduğundan dolayı aydınlık veya fazla ışıklı yerlerde ekrandaki görüntü seçilmekte zorluk yaratıyor. Benim evdeki monitörüm de konum gereği (zorunluktan) gün ışığı almakta bu nedenle özellikle parlaklığı min 300 cd/m2 olmalıdır ki bu da u2312hm de mevcut. Bütçeme de uygun. 1440p için şu anda (ne kadar gönül istese de) piyasa istenen performansı verecek ne film ne de uygun motorlu frp oyun f/p açısından donanımsal olarak verebilmekte. Sistemler (istisnalar veya proçözümler hariç) 1440p için hazır değiller. Hem css yi 1440p yada en azından 27'' monitörde oynamak (kilo vermeden) zor....:))
    Benim açıklığa kavuşturmak istediğin en asıl mesele lag için monitörün tepgi süresi(reel G2G) + input lag= toplam lag mıdır?
    Böyle ise benim şu anki monitörümün lagı (2ms G2G olmasına rağmen) 2+30ms=32ms olmakta (inpu lag G75vx monitörüne clone ile bağladım ve ölçtüm bu yüzden daha fazla olabilir)
    u2312hm ise 14ms(G2G)+0,6 ms=14,6 ms ile daha az olmakta mıdır?




  • Öyle değil. İkisi birbirinden bağımsız. İlk sayfadaki Monitörünü hem iş, hem de oyun için kullanacaklara göre öneriler kısmını ve monitörler için verdiğim linkleri inceleyecek olursan, U2312HM'nin oyun için de önerildiğini görürsün. U2211H de önerilerim arasında var dikkat edersen ama U2312HM daha üstün.

    Oyun için değiştirmene değecek fazla bir fark yok arada ama 250-300 renk parlaklığı senin için önemliyse geçebilirsin.
  • ÖNEMLİ:

    Asus PB278Q'yu 3 inceleme linkiyle birlikte önerilerime ekledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykush1905

    hocam o s23b550v ye aklım gidiyor :D ahhh ahh :d ulan hiç bi yerde yok ya olanda taaa ankarada :D

    Ankarada nerdeee :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle bu yüzdne genel olarak herkes hep amd bölümüne geçmektedir kanımca :D

    araştırmak konu açmak hazırlamak bunda çok iyi anlıyorum seni farkındaysan şuanda bende kafayı yemek üzereyim =) biliyorum çünkü bende araştırmadan almak isteyen birisi değilim biyandanda sorup soruşturuyorum ney nedir ne değildir diye Allah razı olsun çok yardımınızda oldu örnekler vs.

    Asus aliyim dicem mormanide var dediginiz gibi oda ankarada eğer ankaradan alsam :D 550v yi alırım
    benq biraz değişik geldi dizaynı masanın yarısını kaplıyo gibi
    samsung u zaten fiyattan dolayı reddettim valide görünce şaşırdı :p ama bunların hepsini bir yere yazıorum alırken seçicem

    yanlış anlama abi :) boşa iş yapmıyouz kusuruma da bakma seni çok yordum =)
  • valla tam bilmiorm nova bilgisayardı sanırım , ama görmeden almak sorun yaşatır kanımca çünkü testlerini yapamıyorsunuz ölü pixel geldigini düşün tekrar göndericen bakılacak yapılacak gönderilecek en aşşa 2 hafta yok monitör :D sen düşün artık
  • Teşekkürler cevap için,
    Monitörü değiştirmek istememdeki sebep ghosting var, parlak ayna gibi ve 1680x1050 olması. Gözleri yormakta oyun esnasında...
    Ya da hepsi boşverip G75vx te mi sadece oyun oynasam??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bykush1905

    valla tam bilmiorm nova bilgisayardı sanırım , ama görmeden almak sorun yaşatır kanımca çünkü testlerini yapamıyorsunuz ölü pixel geldigini düşün tekrar göndericen bakılacak yapılacak gönderilecek en aşşa 2 hafta yok monitör :D sen düşün artık

    O monitörün 430 liraya alındığını görünce daha fazlasını vermek içimden gelmiyor 100 liraya yakın fark var novadakiyle. Ankara diyince sevinmiştim başka bi yer mi acaba diye ama değilmiş :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    İsimlendirmeyi neye göre yaptıklarını bilmiyorum.

    * * *

    Asus'un da PA246Q diye 10 bitlik P-IPS panel bi monitörü vardı. Sonra PA248Q çıktı. Rakama ve çıkış tarihine bakarak kıyaslasan, "PA248Q" dersin ama öyle değil.

    Şimid de Nvidia, GTX 680'in belleklerini 7000 Mhz'e çıkartıp GTX 770 diye piyasaya sürdü.

    Gibi gibi...

    Keşke bi düzene göre çıkarsalar daha iyi olur diye düşünüyorum, bu nedir böyle :) Aynı şeyi AMD de yapıyor sanırım HD5770 - HD6770
  • - U2211H'nin paneli mat değil mi "parlak ayna" gibi dedin.

    - "Ghosting var" diyorsan, bu bir geçiş sebebi olabilir ama monitördeki gölgelenmeyi farketmen, senin gözlerinin hassas olduğundan mı, yoksa monitörde gerçekten böyle bir sorun olduğu için mi? Bundan emin bence öncelikle ve diğer U2211H kullanıcılarıyla irtibata geçip bunu sormanı tavsiye ederim. Eğer onlar böyle bir sorundan şikâyet etmezlerse, U2312HM'de de benzer sorunu yaşama ihtimalin olabilir diye geçmiyor değil aklımdan. Çünkü gölgelenme, tepki süresinin yüksekliğinden kaynaklı bir sorun.

    - Çözünürlüğünün 1680x1050 olduğuna dikkat etmemişim. Bu da bir geçiş sebebi olabilir. Çözünürlüğe bakarsak, U2211H 16/10 orantısında galiba. U2312HM ise 16/9 orantısında. Aynı ebattaki 16/10 orantısında olanların çözünürlükleri 1920x1200 çünkü. 24"lik model öyle mesela.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: RoBiN*

    Keşke bi düzene göre çıkarsalar daha iyi olur diye düşünüyorum, bu nedir böyle :) Aynı şeyi AMD de yapıyor sanırım HD5770 - HD6770

    Bi düzene göre çıkartmak işlerine gelmez. Çünkü burdaki maksat kafa karışıklığı zaten.

    AMD'deki durum ise öyle değil. 5770'in yeni versiyonu 6870 olur. İkinci rakam artarak gider yani. 6770 ise 5670'in yeni versiyonu olur bu bağlamda. X900'larda rakam artmaz, çünkü artacak yer yoktur. Sadece baştaki seri rakamı değişir.



    @bykush1905:
    Linkini verdiğim VE247H'yi kullanan arkadaşım var ve memnun. Samsung'un 23" monitörü parasına bunu alacaksın işte. Daha fazla düşünmenin anlamı yok. Çünkü VE247H 24".




  • Samsung S24B350H 24" buldum incehesap'ta 550 600 lira arası ama son 3 ürün diyor :S nasıl olacak bilmiyorum az önce telefonla görüşme yaptım kendileriyle %40 indirimdeymiş monitör ve son 3 ürün :D 550v için sordugumda ise şuanda stoklara gelmesi belli bir gün yok diyor. haydi hayırlısı :S
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.