Şimdi Ara

Oyun medyasının oyunculara ihaneti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
3
Favori
14.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
211 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aynen telefon da çekildiği gibi konsolda da çekilecekler. +928282 kere katılıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ya kardeş birşeyi çok biliyomuş gibi anlatmışsın ama boş yapmışsın durmuşsun.Dünyada 3 büyük pazar bölgesi var.Amerika Avrupa Asya Avrupa bölgesindeki Ülkeler Avrupa para birimine göre fiyatlar herşeyi.Bütün firmalar dolarla iş yapar yalanını nerden uydurdun gerçekten bilmiyorum.Adamların kurumsal yapılanmasına bak bir Sony İnterctive Europe Sony İnteractive America adamlar dünya üzerinde böyle kurumsal yapılanmaya gitmiş.Türkiye Avrupadaki kurumsal ofise bağlı onunda merkezi Londrodaymış Ben plyastan Networkden alışveriş yapıyorum Londoraya direk Euro olarak gidiyor veya Sterlin( Adamlar kendi para birimlerini kullanıyor ama Avrupada Euro geçerli asıl olan) Adamlar kurumsal ofisi Türkiyede olsaydı bütün Avrupaya TL üzerinden satardılar.Bu işler böyle yürüyor çok açık.Bizzat Ps Network den alışveriş yaptımı Ekstrede Londra die geçiyor yani yalan yok bence.Yani kişisel bilgi olduğu için paylaşmam burda ama yoksa atardım ekstre görütüsünü.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 29 Eylül 2020; 21:27:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • aykut291 A kullanıcısına yanıt
    Merkezin neresinin olduğu önemsiz ekstrede euro sterlin gözükür bu doğru
    Ben ödemeler dolarla yapılır demedim
    Ben mali hesaplar uluslarası piyasada dolarla olur diyorum
    Sony ben bu işi şu kadar dolara yapacağım der ve bölgeye,ülkeye göre para birimine çevirir ödemeler o şekilde olur
  • OozedX O kullanıcısına yanıt
    Valla bilmiyorum bunu hayatımda ilk defa senden duydum hiç mantıklı gelmiyor bana Sony Japonya merkezli bir firma adamlar bütün dünyaya fiyatlamayı Japon yeninden yapar ne die dolarla yapsın anlam veremiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Uluslararası ticarette dolar konuşur. İlgili kişi aşağı yukarı doğru yazmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cosmos2999

    1. Konsolun maliyeti 300 dolar değil. Sonny ve Microsoft Konsoldan zarar ediyor. Genelde maliyeti + Reklam + Servis satış fiyatından fazla oluyor. Sonny ve Microsoft oyunlardan ve oyun içi alımlarindan komisyon ile kazanıyor.
    4k 60 Fps veren bir PC yi 1000 dolardan dusuge almak imkansız.

    2. 7,70 x 500 = 3850 TL yapıyor.

    3850 %50 Gümrük vergisi = 5775 + %20 Ötv = 6930 TL

    Yani Sonyy Zararına sattığı Konsolu 500 dolar üzerinden KDV içinde Türkiyede satmak istese 6930 TL yapıyor.

    İşin kısacası Yok özel fiyatlandırma vsvs boş.

    TL çöp. Sonyy bir hayır kurumu değil yada babanızın firması.

    Oyun ise farklı bir konu. Oyun fiyatları bölgesel fiyat ile satılabilir yada en basiti belirli bir süreden sonra fiyat indirimi yapılabilir.

    A oyunu 200 e geliştiriliyor diyelim. Sonuçta geliştirme aşamasından sonra Digital olarak tek maliyeti Server.

    200 e geliştirilen oyun 250 getiri yaptıktan sonra Sonny yada diğerleri uygun fiyata satıyor. Dediğimiz gibi 0 kazanmak yerine 80 yerine 3 kazanmak bile kazançtır.

    Mesela ben god of war, Red dead redemption 2 gibi oyunları 14-20 Euro ya aldım. Belirli bir süre sonra oyunları ucuza almak mümkün.

    Eğer ülkeniz üretici ülke değil ve para biriminiz çöp ise o zaman üretenler ile aynı kalitede yaşamayı bekleyemezsiniz.

    Türk Halkının en büyük hatası bir Rüyada yaşadıklarını daha doğrusu yasatildiklarini anlamadılar.

    2002-2007 arası AKP iyi şeyler yaptı ama asıl lüx hayatı sağlayan

    2008 den sonraki Dolar bolluğu idi.

    Ekonominin basit kuralı vardır. Bir ülkeye Yabancı sıcak para girdiğinde Yerel para birimi değerlenir. Sıcak para eğer üretimde kullanılmaz ve ithalat ile dışarıya gittiğinde. Yabancı yatırımcı parasını geri çektiği anda o ülkede Döviz krizi yaşanır.

    1000 birim ülkeye giriyor ise 800 ü ile ithal ürün ile dışarı gönderiliyor ise o ülke 1000 birimi geri ödemek istediğinde ortaya o değeri karşılayacak ürün koymak zorundadır.

    Yollar köprüler ihracat edilecek ürün değildi.

    Neyse konunun dışına çıkmamak gerek kısacası Ps5 in Donanım fiyatı

    7000 TL den aşağı olamaz. Oyun tarafı ise Üreticilerin insafına kalmış ama oyuncularında ellerinde Zaman silahı var. 1 yıl sonra Last of Us 2 yi oynadığınız zaman hiçbirşey kaybetmezsiniz
    Zarar ediyorsa babasının hayrına mı ediyor? Sonraki senelerde çıkarıyor parasını. Ayrıca bu durum 800 dolarlık telefon ile 500 dolarlık konsolun aynı fiyatta olmasını açıklamıyor. Sony hayır kurumu değil ama o zaman bu mantığı müşteriye uygun fiyat çekmeyen her firmaya yapalım. O zaman her firma gitsin fahiş fiyat belirlesin kimse hayır kurumu değil sonuçta. Satmak istiyorsan düzgün fiyat koyarsın.

    Hadi makineye koymadın orası yine anlaşılır da bu oyun fiyatları nedir?

    Steam'deki 250 liralık oyun 400-500 liraya satılıyorsa burada Sony'i suçlamakta kimse haksız değil. Steam hayır kurumu mu oluyor şimdi? Sony tr oyunları hiçbir şekilde uygun fiyata satmıyor. Tüm dünyada indirim yapılırken sony tr sessiz kalıyordu, taklalar atıyordu indirim yapmamak için.

    Türk halkına atıp tutup ekonomi dersleri vermenize gerek yok. Herkes neyin ne olduğunu biliyor. Elin Endonezyalısı bile yerel fiyatlarla oyun oynarken biz 500 liralara mahkum bırakılıyoruz. Buna tepki gösterenlere de "E bırakın birkaç sene sonra oynayın" diyorsunuz. Ulan düzgün fiyat koyun da çıkar çıkmaz oynayalım demek varken bu mantık nedir? Güdülmeye mahkum mu olalım? Sanki kimse tl'nin çöp olduğunu bilmiyor anasını satayım. Asıl tl'nin çöp olduğunu bildiğimiz için uygun fiyatlar istiyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peace Sells.. kullanıcısına yanıt
    İyide benim yazdıklarımı pek okumamışsin. Ben zaten Donanimdan zarar ediyor ama oyundan kazanıyor demişim. Ayrıca oyunun ayrı konu olduğu bölgeye göre fiyatlandırma yapılacağını. Hatta oyunun geliştirme maliyetinin standart olduğunu sonra üretim maliyeti olmadığı için çok uygun fiyata bile satılabilecegini ve zaten belirli bir süre sonra öyle yapıldığını.

    Ama asıl sorunun TL nin degersizlesmesi olduğunu göz önüne alınması gerektiğini.

    Ve ayrıca Kapitalist sistemde duygulara ve iyiliğe pek yer yoktur.

    Sonny Sevabına Türk oyunculara iyilik yapmaz aynı şekilde steam, Microsoft..

    Steamin Reklam, Geliştirme, Personal gideri Sonny ve Microsoft kadar yüksek değil.

    PC ile konsolu pek karıştırmamak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan bilgisayarda kusursuz çalışan oyun sayısı çok az, nerdeyse bütün oyunlarda micro stuttering var gıcık oldum ben de hic bisey oynamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ps de fiyat tamam pahalı bari hakkını versinler. Horizon, spiderman, cod, gta vs. Uzar gider bu liste oyunlar altyazılı olsa gam yemicem. Single oyunlar çok keyifli ama anlamayınca hep eksik kalıyor. Sırf bu yüzde pcye geçecem. Bi yamayla iş bitiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scapegoat111

    Şuan bilgisayarda kusursuz çalışan oyun sayısı çok az, nerdeyse bütün oyunlarda micro stuttering var gıcık oldum ben de hic bisey oynamıyorum
    Sizin pc gitmis haberiniz olsun. Bize oyle bir haber gelmedi. Her oyun akiyor. Nvme en az 2500mbs ssd ve 2080 ile 120 fps'de oyun ne demek oluyormus onu goruyorum. Ne stutteringi. Gsync var yahu artik stuttering mi kaldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardan beri Mustafa nın oyunculara yaptığı kötülükleri anlatıyoruz. Sony Ps Türkiye kan emici bir firmadır. Bir çok teknoloji sitesi ve perakendeci bu işin içinde.

    Bunlar zamanında milyonlarca Tl ceza yemedi mi ?

    Olan senin gibi garibana oluyor bizde elimizden geldiği kadar bunun böyle olmaması için çabalıyoruz ama bazı fanboylar sırf ücretsiz aldıkları oyunlar yüzünden kişiliklerini satıyorlar.

    Adam tutmuş hala 4K60 Fps bilgisayar 1000 dolar diyor. Bilgisayar ve konsolları kıyaslıyor bu adama ne verebilirsin ki ? Zaten benlik gitmiş adamda yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runeterra -- 30 Eylül 2020; 9:4:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarida ekonomi anlatmis sayin ekonomi uzmani.

    Istemiyorsan alma diyor. Lan ben zaten almiyorum. Salak miyim ben alayim. O hurda ps4 pro tozlandi kenarda actigim yok. Pcde torrent basta olmak uzere steam epic yardiriyorum.

    Sony yerel fiyatlandirma yapmak zorunda demiyoruz. Yapmazsa pasa keyfi bilir diyoruz. Ben yuzune bakmam. Bir cok kisi de bakmaz. Isterse yerel fiyat yapmasin. Pasa pasa ya yapacak ya dittirolup gidecek.

    Ulan boyle mantik var mi?

    Dijital lan bu oyun. Maliyeti yok nakliyesi yok akari kokari yok. Sen asil parayi yurtdisindan vuruyorsun zaten. Turkiyeye hala o kuru yansitirsan satamazsin satamazsin lan kafana sok SATAMAZSIN.

    Hala diyor ki 800 lira yapicam. E git yap git otur izle kac kisi alacak.

    Yok boyle bir beyinsizlik. Ulan satamayacagin acik. 800 liraya 10 kisi alacagina yap 200 lira 5000 kisi alsin. Aptal misin sen? Dijital maliyetin de yok.

    20 dolar kazaniver bir oyundan ne olacak? Satamamaktan iyi degil mi sayin salak.

    Koy ulkeye kilit. Adres dogrula telefon dogrula tc kimlik bilmemne cart curt. Ondan kolayi mi var.

    Hala daha kur dolar diyorlar. Lan salak biz senden once bagiriyorduk kurlari dolarlari. 18 senedir dilimin kemigi ....kildi laf anlatmaktan. Biz bilmiyor muyuz lan dolari kuru?

    Diyor ki 3. Parti sirket bilmemne. Gececen sen o isi. Steamdeki Ea i bakkal himmeta abi yonetiyor da psdeki ea i george mu yonetiyor? Neden steamdeki oyunlar ucuz, hadi gectim, microsoft da bile ucuzken ayni oyun psde anasinin orekesinde? Bu mu lan 3. Parti?

    Yok abi sizdeki mallik ayri boyut. Zam geliyor adam elinde tuzla kosuyor. Lan alma. Alma lan alma alma. Yurtdisinda boykot kulturu ne guzel. Burada adamin donunu alacaklar elinden. Hala alisveris hala bilmemne. Lan alma sayin salak. Sen aldikca artiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Simdi bir kere iphone 11 turkiyeye girdiginde dolar kacti en son zam yaptiginda dolar kacti belkide apple turkiyeye daha uygundan teefonlari sokuyor bilemeyiz ama sony yada microsoft ucuza sokamaz zaten adam zararina konsol satiyor
    Bu sekilde olmasi tamamen vergi ile alakali

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    Sizin pc gitmis haberiniz olsun. Bize oyle bir haber gelmedi. Her oyun akiyor. Nvme en az 2500mbs ssd ve 2080 ile 120 fps'de oyun ne demek oluyormus onu goruyorum. Ne stutteringi. Gsync var yahu artik stuttering mi kaldi.

    Alıntıları Göster
    valla çevremdeki herkeste böyle bilgisayarın gittiği felan da yok 3 bilgisayar değiştirdim hepsi aynı
  • İthalat yapan birisi olarak yazayım.

    Konsolların geldiği yer neresi? Çin. Hadi bilemedin tayvan vietnam. Bilgisayar parçalarıda öyle. Bu ülkeler de çoğunlukla dolarla iş yaparlar. Yani Sony çine ödeme yaparken 500 dolar ödüyorsa bunu euro ödeyeceği zaman pariteye böler ve atıyorum 400 euro öder. Gidipte 500 euro ödemez.

    Bizim gibi gümrük vergisi çok olan ülkelere de gidip konsolu yüksek fiyatla getirmez. Gümrüğe minimum fiyatla getirir ki gümrükte peşin ödeyeceği ötv kdv ıvır zıvırı az ödesin.

    Nasıl mı?

    Şimdi ben Microsoft veya Sony olsam şöyle yaparım ve yapıyorlar.

    Şimdi atıyorum 500 dolardan gümrüğe soksa ödeyeceği vergiler ne kadar hesaplayalım.

    500*1,5*1,2*1,18= 1062 dolar yaptı. Yani 1062-500 = 562 dolar vergiyi girişte peşin trink ödeyecek.

    İkinci ihtimale gelelim. Konsolu 350 dolarla gümrüğe giriş gösterdi.

    350*1,5*1,2*1,18 = 743 dolar. Yani 743 - 350 = 393 dolar vergi ödedi.

    Aradaki fark ne? 562-393 =169 dolar konsol başı gümrük vergisinden karda.

    100 bin konsol getirse. 100.000*169 = 16.900.000 dolar daha az vergi öder. (Gümrük ek vergisi %50 değilde %20 olursa o zaman da konsol başı yaklaşık 100 dolar karda bu da 10 milyon dolar kar demek gümrük vergisinden)

    10 yıl önce çalıştığım şirketin patronuna, ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı firma yetkilisinin sorduğu ilk sorusu neydi biliyor musunuz?

    "Ben bu ülkede nasıl vergi ödemem?"

    Siz ülkemiz ilk 500 vergi rekortmenleri sırasında yabancı bir firma gördünüz mü? Tek tük belki. Ki hepsi global firmalar ama burada hiç kar etmiyorlar nedense, yersen.

    Bunlar burada vergi ödememek için her türlü çakallığı yapıyorlar. Devlette bunu biliyor gümrükte ne alırsam kardır diye bakıyor olan vatandaşa oluyor.

    Cep telefonlarında da böyle düşük fiyatla ithalat yapıp gümrükte az vergi ödüyorlardı devlet fiyat beni bağlamaz ben en az 200 dolardan giriş kabul ederim dedi. Ama vatandaşa da vergiler çok yoksa biz ucuza satacaz diye ayak yapıyorlar.

    Nasıl Samsung veya apple özel fiyat çekiyor ülkemize?

    Evet vergiler çok ama şirketlerde en az devlet kadar kitliyorlar.

    Sen rusyaya özel fiyat çekiyorsunda bize neden çekmiyorsun. Ülkemiz rusyadan güçlü de bizim haberimiz mi yok?




  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    sonny güzel bir abimizdi. dalga boyuyla da ünlüydü. corleone ailesi gerçek veliahtıydı. evet sonny hata yaptı ve öldü. ama tek başına öldü. ailesini peşinde sürüklemedi, maykıl piçinin aksine
  • Oyun medyasından kastınız kim? Bir takım markalarının reklam yüzü olmuş insanlar mı? yıllardır etliye sütlüye karışmayan aman tadımız kaçmasın ali rıza bey modunda takılan, ben bana gelecek reklam parasına bakaram diyenler mi sizin için oyun medyası. Kusura bakamyın hepsinin derdi kendi cebini doldurmak. Ben şahsen hem işin ticari tarafında hem medya tarafında çalışan biri olarak her zaman dile getirdim, korkacak bir şey yok. Doğru insanları takip etmeyi öğrenmediğiniz sürece yanlış insanlardan doğru çıkışlar beklemeyin. Bu arada bölgesel fiyatlandırmanın en iyi örnekleri Steam'de var. yurt dışında 35 dolar'a çıkan f1 2020 55 TL'den satılıyor bizde. Rusya Brezilya ve bizim için bölgesel fiyatlandırma yapılmış. Yani isteyen yapıyor bölgesel fiyatlandırmayı. Bir de kötü örnek vereyim Mafia Definitive Edition yurt dışında 39 dolardan satışa çıkmış Steam'de. Bölgesel fiyatlandırma yapılmamış. Türkiye fiyatı 240 TL. her iki oyun da benzer fiyatlara çıkmış yurt dışında. Benzer vergiler gelmiş, aynı yollardan geçmişler. Biri 55 TL'ye satılırken diğeri neden 240 TL? O yorumu da size bırakıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnakeBrada -- 30 Eylül 2020; 15:32:55 >




  • Cosmos2999 kullanıcısına yanıt
    1 - Bu vergilerin 500 usd üzerinden hesaplanması yanlış. 500 usd son tüketiciye satış fiyatı. Onu Türkiye'ye getirip satacak olan ithalatçı 500 usd den mi gümrükten sokacak sizce? Tabiki Hayır. Gümrükten giriş fiyatını tam bilemesekte binlerce getirtileceğini düşünürsek 500'den çok daha uygun fiyatla ülkeye giriş yapacağı kesin. Yani o 500*7,75=3.850 TL üzerinden vergilerin hesaplanması kadar saçma birşey daha yok.

    2 - Amazon vs. gibi sitelerden satın alırsan da 500 usd'nin içinde %20 VAT var. Yani amazon fatura kesmese(mesela yani) 417usd den satabilir. Amazon'dan yurtdışında alışveriş yaparsan faturasına bakarsan matrah 417 usd + bunun üzerinden hesaplanan %20 VAT(vergi) vardır ve toplam tutar 500 usd çıkar. Amazondan Türkiye'ye sipariş verirseniz eğer bu VAT kesilmez ve Türkiye'ye göre 417 usd girer vergileri de amazon sizden buna göre alır.

    Konu sahibi arkadaş her türlü haklı. Milleti aptal yerine koyuyolar bunları anlamak çokta zor değil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi play1533 -- 30 Eylül 2020; 15:34:48 >




  • Arkadasa?sonuna kadar katiliyorum mesut cevik hesapliyp 9500 cikartiyo youtubede 10 bin ps5 fiati die yayinlar yapiliyo bu kadarida cok fazla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony de ozel fiat cekicek baska yolu yok 8000 ps5 mi olur kimse almasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.