Şimdi Ara

Oyun geliştirme sürecine katılacak ekip arkadaşları aranıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Uzun süredir bir hikaye üzerinde çalışıyorduk. Sonunda hikayeyi bitirmiş bulunmaktayız. Hikayenin konusu 2059-2061 yıllarında geçmekte olan bir bilim-kurgu hikayesi. Hikayemiz gerçekten güzel bir hikaye. Alanında uzman kişilere danışılarak hazırlanmış ve senaryo konusunda uzman kişilerin de görüşleri alınmış olup hazırlanan bir hikaye. Hepsinin de beğenisini kazanmış bir konu. Bundan sonraki süreçte bu hikayeyi oyuna çevirmek kalıyor.


    Oyun bir bilgisayar oyunu olarak planlanmakta. Eğer uygun şartlar sağlanırsa farklı platformlara da bu oyun çıkartılabilir. Ancak oyunun yapılması için ekip arkadaşları aramaktayız. Bu aşamada herhangi bir gelir beklentisi olmayan arkadaşlar lazım bize. Çünkü bir oyun şirketi değiliz. Sadece farklı platformlarda bir araya gelerek bir hayalin peşinden giden insanlarız. Eğer aynı hayale sahipseniz projeye katılırsanız emin olun ki pişman olmayacağınız bir süreç olacak sizin için. Ve işin sonunda belki de çok güzel bir gelecek bizi bekliyor olacak.


    Aradığımız ekip arkadaşları:


    1- Level tasarımcısı

    2- 3B modelleme

    3- Animasyon

    4- Efekt tasarımcısı

    5- Programcı.


    Eğer kendine güveniyorsan ve yaparım diyorsan bize katıl.








  • projeniz hayırlı olsun ama sanmıyorum ekibi toplayabileceğine.

  • crux07 kullanıcısına yanıt

    Sağ olun. Profesyonel kişiler değil de alanında son sınıf öğrencileri katılsa çok güzel olurdu. Hem güzel bir referans hem de mesleğe ilk adım olarak düşünülebilir. Ama kimseyi de zorlayamayız. Ekip olursa 4-5 ayda bitireceğimiz proje ekip olmazsa 1- 1.5 yılda biter. Bizim kaybedeceğimiz tek şey ise zaman olur :)

  • 3d tasarım yapan şu anda okulunu okuduğu için kendini geliştirmekle meşgul bir arkadaşım var. Bir sorayım ilgilenirse yönlendiririm.

  • 3d tasarım yapan şu anda okulunu okuduğu için kendini geliştirmekle meşgul bir arkadaşım var. Bir sorayım ilgilenirse yönlendiririm.

  • Gelir beklentisi olmasınmış.

    Kendisini çok akıllı sanıyor arkadaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MirageDagger M kullanıcısına yanıt

    Buna verecek cevap bile bulamıyorum. Bu kadar saçma bir yorum yani. Ne dememi bekliyorsun? Şu aşamada size aylık 10 bin TL verilecek felan mı demeliyim? Oyun yapılır ve bitirilir sonra kazanç olursa herkes paylaşır. Ama bunu o küçük aklın almıyor değil mi?

  • Treth kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam.

  • bace3434 kullanıcısına yanıt

    eyvallah hocam. Bekliyorum :)

  • Edel model hakkında fikrin var mı hocam? Yoksa youtube daire 101 edel model yazabilirsin.

    Gelir beklentisi olmayacak şeklinde değil de oyun tutarsa %x'i geliştiriciye verilecek şeklinde bir anlaşma sağlayabilirseniz ama baştan netleştirirseniz ekibi oluşturmanız mümkün yoksa hadi bakalım oyunu çıkaralım sonra bakarız modunda hiçbir yazılımcı 3d oyun geliştirmek gibi ağır bir yükün altına girmek istemez tahminimce. Üstelik reelde tanımadığı birisi için bu riske girmez bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

    Bahsettiğiniz sisteme biraz baktım. Az çok bizim de yapmaya çalıştığımız bu aslında. Herkes ortaya bir şey koyacak ve oluşan ürün nihayetinde satılacak. Alıcısı olurda para kazanılırsa herkes payını alacak. Bahsettiğiniz bir diğer kısım ise tanımadığın insanlarla çalışıp güvenmek. Şöyle bir şey söylemek istiyorum. Yaklaşık 5-6 aydır bir hikaye üzerinde çalışıyordum. Çok şükür bitirdim. Baya bir düşünce ve emek var. Yeri geldi saatlerce oturdum bir satır yazamadım. Yeri geldi bir oturuşta 2-3 sayfa yazdım. Ama bir şekilde bitti hikaye. Bu hikayeye bir sürü kontrol yaptırıldı. Kontrolü yapanlar alanında uzman kişilerdi ve bu hikayeyi gerçekten çok sevdiler. Gerek bilim-kurgu yapısı gerekse de içerisinde Türk Mitolojisi'nden esintiler barındırması ve bunları uzaylı konseptinde birleştirmek bu kişilerin beğenisi kazanıyorsa demek ki güzel bir hikaye. Bu kadar emek verdiğim bir şeyi ben de yabancı kişilere sunuyorum. Aslında burada karşılıklı güven öne çıkıyor. Hep beraber bir şeyler yapıp geleceğimizi şekillendirmek için karşılıklı güven.





  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt

    Hocam size yapabileceğim en büyük iyilik sanırım şu iki videonun linkini bırakmak olur. Kendiniz yapmayı deneyin bence. Çok aşırı zorlanırsanız parça parça aratarak internette bedavaya çözebilirsiniz sorununuzu ha ama 2-3 yılı bulur mu projenize göre bulabilir onu bilemem. Çünkü para verseniz bile gerçek anlamda istediğinizi yaptıramayabilirsiniz istediğiniz vurucu etkide olmayabilir. Hikayeniz gerçekten çok vurucu bir nitelikte olabilir bilmediğim için bir şey diyemem bilsem de oyun yapacak yetkinlikte değilim henüz. Yani bence aslında önemli olan fikre sahip olabilmek değil uygulamaya sokabilmek. Yoksa pek çoğumuz başarılı bir proje gördüğümüzde şu hisse zaman zaman kapılmışızdır: Ya tam da benim fikrimdi bak benden önce yapmışlar tüh ! gibi...


    O yüzden yerinizde olsam gerçekten yardım isteyecek olsanız bile hikayenizin bir kısmını kendiniz gerçekleştirin. Hem bu şekilde çalınma korkunuz da olmaz çünkü kalan kısmı herkes istediği gibi yorumlayabilir -yani vardır ya öyle metinler devamını siz yazın gibi- , hem de yardım isterken elinizde somut bir örnek olur yardım edebilecek nitelikteki insanlar daha yakından ilgilenirler.

    Game Dev Unlockedyoutube
    My name is David and I make games for a living... which blows my mind, since I'm horrible at coding and I'm self-taught with art/design. In this mini-documentary, I go through my life and explain how I got here. I hope it inspires you to start, finish, and market your game—because trust me, it's worth it. Check out the official Game Dev Unlocked website, and sign up for the official newsletter to receive a 270 MB asset pack full of game dev goodies! https://www.gamedevunlocked.com Song credit: “Highest Name” by Generdyn Get a free trial of the best music for your videos: http://share.mscbd.fm/gamedevunlocked Credits (used with permission): archjoe, Edward256, LMHPoly, Chris Zabriskie
    https://www.youtube.com/watch?v=Y3Rs1z7it5M&t=378s
    Karbon Socialyoutube
    Bu bölümde hikayenin en başını merak edenler için birkaç ipucu eklemek istedik. Ayrıca ofisimizin yeni duayeni Hayrettin Abi ile de bu bölümde sizleri tanıştırıyoruz. Hayrettin Karaerkek ile ilgili incelemeye değer sayfalar: http://fineartamerica.com/profiles/hayrettin-karaerkek.html http://www.sabah.com.tr/pazar/2012/04/22/kagit-devri-bitti-simdi-sira-ekran-ressamlarinda https://www.facebook.com/hayrettinkaraerkek/ edelkrone: http://edelkrone.com.tr Twitter: https://twitter.com/baska1sey Instagram: https://instagram.com/baska.bir.sey Facebook: https://facebook.com/baska1sey
    https://www.youtube.com/watch?v=Ge3as--l5FQ&t=6s




  • Geceüçteisimbulmakzor kullanıcısına yanıt

    Bu kadar ilgilendiğiniz için gerçekten teşekkür ederim :) Gelecekte sizin gibi insanları her daim yanımda görmek isterim. Umarım bir gün gerçekleşir :)

  • + ses teknisyeni

    + sanat direktörü de lazım.


    projeye bazı konularda destek olabilirim. madem gelir yok, sağlam bir sözleşme imzalamak gerekiyor. teliflerden ve ürün satışlarından pay, ileride şirketleşme durumunda hisse gibi. bu şartlar nasıl?

  • command_4 kullanıcısına yanıt

    Zaten bu şekil düşünülüyor hocam. Bir oyundan milyonlarca dolar para kazanıp bu işe emek verenlere al şununla idare et meselesi değil bizimkisi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam anladığım kadarıyla sadece hikayen var. Ayrıca ücretsiz bir proje olacak gibi geldi bana ,DH de parasız iş yapan olmaz 


    Hikaye malesef heryerde var ve bolca var, her ne kadar eşsiz ve güzel olsada Türkiye de tutulması zor.


    Cidden hikayene güveniyorsan yurtdışı firmalarına mail at, hikayem/fikrim var geliştirmek için yardımcı olun diye.


    Desen ki hikayem + kodcum var, eyvallah, grup toplayabilirsin belki, yada hikaye + grafiker.. Senin gibi bir arkadaşım vardı, yüzüklerin efendisi gibi kendine bir evren yaratmıştı, binlerce sayfa hikaye yazmıştı. Hepsini de anlatırdı bana, seve seve dinleyip fikrimi söylerdim. O da çok uğraştı bu hikayeyi oyun yaptıracağım diye; ama olmadı.


    Moralini bozmak istemiyorum, dene şansını. Ama ya 10-15k (acemi işi, demo bir oyun için) civarı bir bütçe ayırıp gir bu işe, yada direk hikayeyi satma yolları ara.





  • Valla ben konustum cocukla abi cok erken daha kalkamam altından yeni basladim 3d ye dedi. Birsey demedim o zaman bende. Haber vereyim dedim.

    5 gundur zclay ile demonic bir 3d hatun yapmaya calisiyor en son gordum kiyafetini giydiriyordu ;)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Treth kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam. Sağlık olsun. Buradan pek kimse yanaşmadı ama başka platformlarda birilerini buldum. Umarım güzel gider :)

  • Zero Degrees kullanıcısına yanıt

    Hayırlısı umduğunu bulursun inşallah. Bir şeyler için çabalamanın keyfi ayrıdır. Birde başarılı olursanız tadından yenmez :)

  • Böyle bir işe girişmen gayet güzel ve desteklenesi ama piyasa şartlarını hesaba kattığımızda oyunun iyi satacağının garantisi olmalı ki insanlar ücretsiz(tabiki oyun çıkana kadar) bunun üzerine uğraşsın. Senin aradığın pozisyondaki insanlar zaten piyasada iş bulabiliyorken, bedava çalışmaya ikna etmek gerçekten zor olacak. Şahsen projede bulunup yardımcı olmak isterdim, en azından mesai saatlerim dışında ama çok uğraştırıcı olacağa benziyor. Umarım ihtiyaç duyduğun insanları bulursun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.