< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrystalChamp -- 10 Temmuz 2020; 21:45:34 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrystalChamp -- 10 Temmuz 2020; 21:45:34 > |
Konunun özünü 250 ile kavrayabilmiş olman isabet olmuş. Kolay gelsin sana da.
|
Sonradan yapılan Türkçe yamaların dahi satışları olumlu yönde etkilediği konusuna değinmeniz doğru olmuş hocam. Örneğin Witcher 3'ü (60 TL'idi yanlış hatırlamıyorsam), çok uygun fiyata satmalarına rağmen satın almamıştım. Türkçe dil desteği geldikten sonra satın aldım şahsen. Hikayesini anlayamadığım bir Witcher benim için hiçbir şey ifade etmiyordu çünkü.
|
AAA oyun fiyatlarının 400-500 liraya dayandığı şu günlerde biz varız diyebilmek biraz zor bence.
|
Arkadaşlar firmalara mail atarsak toplu olarak bence bizi önemserler ve TR dil desteği gelir.
Ben size kısa bir anektodumu anlatmak istiyorum, gta online creator modunda en fazla 150 obje kullanılabiliyordu bu da benim yaptığım haritalar için yeterli gelmiyordu, sonra Rockstar'a 10-15 hesaptan bunu yükseltmeleri için mail attım belirli zaman aralıkları (1-2 gün gibi) ile ve creator gruplarında atmaları için istekte bulundum oradaki insanlar da taş çatlasın 30 tane falan atmışlardır, 1 ay sonra bir baktım 200'e çıkartılmış obje sayısı. Bu anektoddan da analaşılacağı üzere herkes birlik olursa bu işler olur bence. Bu mail atma olayını yayıncılara söyletmek lazım, geçen Dost Kayaoğlu yayındayken TR dil desteği oylamasına yönlendirdi insanları ve bir anda anket 5 bin civarı arttı. Yayıncılar çok izleniyor TR'de yayıncılara da mail atmak lazım, onların kitlesi çok olduğu için çok daha kişi mail atar. |
Bence ezelden beri yapılması gereken tek şey budur arkadaşlar, oyun firmaları bazen kasten çoğu zamanda umursamazca oyunlara Türkçe dil desteği sunmuyorlar, yıllardır gönüllü çevirilerle bun gibi zorlukları aştık biz ama bir de şimdi ticari çeviri grupları bu Türk oyuncusunu umursamayan oyun firmalarının ekmeğine yağ sürüyor...
Oyunu Türkçe yapmayan oyun firması satmaya devam ederken oyuncumuz birde ekstradan Türkçe oyun için para harcıyor ve bu Türkçe yamalar oyunların Türkiye de satışlarını kesinlikle artı yönde etkilemeye devam ediyor, o zaman bu yamaları yapanların bir yerde hakkı varsa onu oyun firmalarında aramaları gerekiyor, kimse oyun satılmıyor falan demesin Türkiye de gayette oyun satılıyor ama bu etki tepki meselesi birazda oyunları Türkçe çıkarmaya başlasınlar bakalım o zaman izleyelim satışları |
Yayıncıların zerre umurunda olmaz hocam. Büyük bir çoğunluğunun tek dertleri oyun kodlarının ücretsiz ve zamanında gelmesi. Sony UK'a mail kampanyasında bu durum net olarak gözüktü.
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrystalChamp -- 10 Temmuz 2020; 22:12:42 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ColdDragon -- 10 Temmuz 2020; 22:35:50 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|