Şimdi Ara

Oyun dünyasından ve grafiklerden anlayan gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şimdi kafama takılan bazı sorular var. Mesela GTA5... 2013 çıkışlı bir oyun. GTA 6'yı ne zaman geliştirmeye başlamışlardır? Hemen 2014'te geliştirmeye başladılar diyelim, ama 2014'teki grafik imkanlarıyla geliştirmeye başlamış olmuyorlar mı? Yani belki de 2020'de piyasaya çıkacak olan oyun için 2014-2015 grafik teknolojisi kullanılmış olmuyor mu? Bunu neye göre belirliyorlar?

    Bir diğer sorum da şu, bir yerden sonra bütün oyunlar klişe gibi gelmiyor mu? GTA 5'e kadar mesela her şeyi yaptık, GTA 6'da grafiklerin gelişmesi dışında gerçek anlamda ne gibi yenilikler olabilir ki?

    Dünyadaki bütün oyunlar aynı şeye sarmaya başladı gibi değil mi, belli teknik gelişmeler dışında, yapılan her şey aynı. Koş, zıpla, öldür, silah sık, uç, atla, araba sür vs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kullanılan oyun motorları, programcının detaycılığı, ekran kartlarının gelişmişliği, driverlar vs vs bir çok etken var...
    misal crysis 3 çıktığında bir çok bilgisayarda bırak oynanmayı açılmammıştı bile (dx12 desteği yüzünden) zamanının ötesinde bir oyundu... sonra bir nvidia tarafında bir driver güncellemesi oldu mx520 gibi (ekran kartı demeye utanacağınız) bir kartla oyunu oynayabildik..
    istenilse daha detay oyunlar yazılabilir
  • Rockstar games in bir cok oyunu var.Bununla ilgili bir cok projesi de var. Bildigim kadariyla gta5 den sonra Red dead redemption 2 icin calismalara basladilar.



    Yani gta6 icin hemen baslamiyorlar. Buyuk ihtimal nesil sonuna dogru (ps4-xbox) 2020 gibi de gta6 cikar cunku bu nesilde gta oyunu yapmadilar. 90 kusur milyon ps4 ve 40 kusur milyon xbox one konsol oyunculari var ve bu denli oyuncularin gta alacagini suphesiz biliyorken, gta oyunu yapmamak onlar icin sacma olur.



    Mesela gta san andreas 2005 de ps2 icin cikti. 2006 da ps3 cikmisti. 2005 in sonunda da xbox 360 cikti. Her konsol nesli yeni bir gta oyunun habercisi



    Ubisoft un watch dogs gibi gta cakmasi oyunlar yapilmaya calisiliyor cunku ubisoft EA gibi firmalar belli bir donemler icin oyun cikarmak zorundalar ve bunu gelistiricilerine baski yaparak yaptigindan “ bir sonrakinin aynisi “ gibi seyler goruyoruz.



    Rockstar games oyle bir firma ki her zaman mukemmelliyetci olan, her turlu detaya dikkat eden zaman konusunda acele etmeyen.Grafik yonunden de en basarili firmalardan bir tanesi.



    Bunu red dead redemption2 nin ps4 versiyonunda goruyoruz sony nin kendi oyunlarinin grafiklerinden bile daha iyi.



    O yuzden oyun dunyasinda gta ve digerleri var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • çok uzak ihtimal ama herşeyin simulasyon derecesinde gerçekci olduğu bir oyun gelebilir mesela

    ama tabi kaç işlemciyi kaç ekran kartını birleştirince oynarız bilemem

    sli mslay hak getire
  • tek takip ettiğim oyun tomb raider.

    o da eylülde mi ne çıkacak yenisi :f
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcdaly

    tek takip ettiğim oyun tomb raider.

    o da eylülde mi ne çıkacak yenisi :f

    en çok sevdiğin hangisi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O yüzden Star Citizen gibi oyunlara ihtiyaç var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Transskek

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcdaly

    tek takip ettiğim oyun tomb raider.

    o da eylülde mi ne çıkacak yenisi :f

    en çok sevdiğin hangisi

    Alıntıları Göster
    hepsi çocuğum gibi

    hepsi ayrı cidden. farklı temalar, farklı olaylar farklı mekanlar... karar veremem o yüzden :D




  • Ayrıca o günün imkanlarına göre yapmıyorlar. Geleceğin imkanlarına göre yapıyorlar, kullandıkları bilgisayarlar çok güçlü (binlerce dolarlık). O bilgisayarlar açıyor, 5 10 yıl sonra da bizim ev bilgisayarları açıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Omisis046

    Ayrıca o günün imkanlarına göre yapmıyorlar. Geleceğin imkanlarına göre yapıyorlar, kullandıkları bilgisayarlar çok güçlü (binlerce dolarlık). O bilgisayarlar açıyor, 5 10 yıl sonra da bizim ev bilgisayarları açıyor.
    Bir de GTA 5'i 2500 kişinin geliştirdiğini duymuştum, yani herkes fiziksel olarak bir araya gelmemiş bile. Doğru mudur bunlar? Benim merak ettiğim bu kadar geniş bir ekipte nasıl oluyor da bir kişi bile bilgi sızdırmıyor hainlik yapmıyor.



    Neden GTA'nın nasıl geliştirildiği ile ilgili detaylı bir belgesel çıkmıyor ya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Metal gear fanıyım 90'lardan beri ve metal gear yapımcısı hideo kojima bile Rockstar ekibini ve gta'nın detaycılığını takdir etmişti.



    Ama oyun tarzı olarak GTA zaten detaylı olması gerekiyor hayatın her parçasından bir şeyler var. Metal gear tamamen başka bir oyun kategorisindeydi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Omisis046 kullanıcısına yanıt
    Stüdyoda herkesin yaptığı tüm işlemler merkezdeki tek bir süper bilgisayar biriminden yapılıyor ve monitörlere aktarılıyordur hocam her iş için ayrı kasa çok zahmetli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu çok önemli konu günceldir. Bump.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunlar genelde güncel olmayan motorlarla yapılıyor zaten. Mesela MMORPG oyunlara bak, bunların yapım süreçleri 4-8 sene arası değişiyor ve genelde yeni oyun motorlarının verdiği performansı veremiyor bu sebeple.

    Oyunlardaki değişikliklere gelirsek, genelde o camiadaki müşterilerin istek ve beklentilerine göre şekilleniyorlar. Yine MMORPG üzerinden gidersek eskiden deli gibi level kasmalı oyunlar tutulurken artık yeni nesil sıkılıyor, istemiyor öylesini, o yüzden maksimum levela ulaşma olayı en fazla 1 ay sürerken end-game denilen, değişik mekanikleri öğrenmen gereken şeyler revaşta.

    Bu yukarıda söylediğim şey de artık eskidi, o yüzden gelecek nesil oyunlarda canlı/kendi kendine gelişen oyunlar popüler olacak. Yapay zekanın gelişmesinden yararlanıp kendi kendine öğrenen, uyum sağlayan oyunlar çıkarılacak. GTA da bir sonrakinde olmasa da gelecekte oyuncunun kararlarına göre şekillenen, kendi dünyasını tamamen değiştirmeye olanak veren bir şekle dönüşebilir. Bu sayede oyunu her baştan oynayışında başka bir deneyim sağlar. Skyrim tarzı oyunların geleceği bu sebeple parlak, bildiğin geleceğin oyunlarının kendi hikayeleri olabilir ben oynarken şöyle şöyle yaptım, şunlar oldu, ilginç bir yere geldi tarzı.

    Bunun da haricinde augmented reality tarzı teknolojiler iyi bir şekilde entegre edilirse bambaşka oyun deneyimleri yaşatabilir. Öyle bir doyum noktasına ulaşıp bir yerden sonra tüm oyunların birbirini tekrar etmesi söz konusu değil yani, devamlı değişecektir oyunlar.




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Evet. Ar, vr, ai gibi yeni teknolojileri iyice görmek istiyoruz artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GTA eskiden iyiydi. Şimdi amaçsız boş bi oyun olmuş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte tam bu noktada hikaye devreye giriyor ben bu koş zıpla vur türünde hiçbir oyunu oynayamıyorum half life gibi, risen gibi hikayesi olan oyunlar daha zevkli. Grafikler önemsiz geliyor hikayesi sağlamsa oyunun.
  • şuan çok daha iyi grafiklere sahip oyun çıkarmaları imkansız değil ki sadece halka satılan ekipmanlar o kadar iyi değil :)
  • GTA 6 geliştirmeye başlamadılar zaten öyle bir şey yok. GTA 6 çıkcağını sanmıyorum çıkarsa San Andreas gibi yan isimlerde çıkar.

    Grafik imkanları diye bir şey yok. 2012'de başladığın bir şeyi sonra 2017'de güncelleyebilirsin. Eski oyun motorunu kullanıyor diye bir şey saçmalıktır oyun motorunu alıp güncelleyebilirsin sıfırdan yapmana gerek yok bu kadar basit.

    Klişe değil aslında GTA 6'yı GTA 5 kopyası yaparlarsa klişe olur ama günümüzde san andreas remake yapılırsa harika olur mesela. Rockstar zaten GTA 6 yapma gibi bir planı yok, GTA 5 ile aynı olcağından

    Para onlarda var ki onlar yapılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 16 Ağustos 2018; 19:9:43 >
  • Bir oyunu 3-4 senede yapma olayı günümüzde rockstar harici bir firmada yok. Cd project diyebiliriz belki de. Bethesda da olabilir ama hep eski ip'lerin oyunları bunlar. Artık firmalar için 3-4 sene vakit harcayıp oyunun tutup tutmayacağını düşünmek riskli geliyor.



    Grafik olarak, aslında gta5 %70 daha iyi grafiklerle çıkabilirdi o zaman. Detaylar gta4 gibi fazla olurdu vs. Ama oyuncularin ekran kartları her zaman 1080 değil. Buna bak:

    https://youtu.be/9owTAISsvwk

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.