Şimdi Ara

Oyun bilgisayarına gtx 960 mı yoksa r9 390 mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşım için topluyoruz bilgisayar oyun odaklı kullanılacaktır. Hangi sistemi tavsiye edersiniz bütçe 2500 tl.

i3 , ddr 4 sklake sistem, gtx 960

buda i3, ddr3 ucuz sistem ama ekran kartı sapphire r9 390 olarak seçildi. psu 600w yeterlimidir?

• Gtx960 r9 380 in rakibi, r9 390 ise gtx960 ve gtx970 arası bir kart

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • R9 390 ve i3 6100 ile bazı oyunşarda performans sorunu yaşayabilirsiniz ama sorun olmaz R9 390 alın GTX 960 rakibi R9 380 yada 380x tir. İlerde işlemciyi yükseltirsiniz ve corsaır vs650 yeterli gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sapphire r9 390 nitro modelini alın
  • R9 390 ile en az 10-15 FPS fazla alırsınız ama ben fazla masraf etmeyeyim derseniz tek fan 960lar uygun fiyatlara satılıyor.

• Bunu al akarsiniz
    Bu mesaja eklenen görseller:

• quote:

Orijinalden alıntı: Jb.ati

Bunu al akarsiniz
    Bu mesaja eklenen görseller:

hocam anakart z serisi olsun ki i3 oc yapabilelim değil mi. Bu skylake de K olmayan serilerede oc yapılabliyor

• selmand kullanıcısına yanıt
    z serisi ddr4 kartlarda yeni gelen bios güncellemesi ile o.c yapıldığını biliyorum. ama düşük bütçe olduğu için bewn böyle tercih ettim bence 250 tl daha verip 6500 alıp sisyemin aynı kalmasıdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jb.ati

z serisi ddr4 kartlarda yeni gelen bios güncellemesi ile o.c yapıldığını biliyorum. ama düşük bütçe olduğu için bewn böyle tercih ettim bence 250 tl daha verip 6500 alıp sisyemin aynı kalmasıdır...

Evet fikir güzel lakin ucuz anakartlar çabuk bozuluyor o nedenle sağlam bişey olsun istiyorum ilerde i3 yetmezse i5e geçiş yapılabilir ama ilerde yüksek ihtimalle iyi bir anakart bulamazsınız. 2500k Sb sistemde bu sıkıntıyı çok yaşıyorum. İşlemci sağlam ama anakartda bir sıkıntı var anakart bulamıyorum mecburen anakartı ikinci el aldım. 5 yaşında anakarta 250 tl ödedim. Anakartımı ilk aldığımda paraya kıyıp daha iyi bişey alsaydım şimdi anakart değil 3770k arıyor olurdum.

• 2600 lira ile skylake i5 + gtx960/r9 380 toplanır. ilk sistem çöp malesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B780E0A07 -- 15 Mart 2016; 13:53:17 >
  • selmand kullanıcısına yanıt
    Merhaba

390 dx12 ile işlemciyle pek darboğaz yapacağını sanmıyorum ileriye yönelik olarak.Olmadı sonradan 4. nesil orta-üst segment işlemci alıp upgrade edersiniz.

600 watt power yerine 650 watt 80+ alın garanti olsun.

Birde alakasız olacak ama western digital harddisk yerine seagate alın.Aradaki fiyat farkını azda olsa verin.Benim şansımamıdır nedir bilmiyorum ne zaman western digital kullansam kafa vurma sorunu hasıl oldu.Seagate'lerin hiç birindede bu durumu yaşamadım.Depo olarak falan kullanılırsa ilerde deponun uçmaması açısından garanti olsun en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: GSkill fN

Gtx960 r9 380 in rakibi, r9 390 ise gtx960 ve gtx970 arası bir kart

Merhaba,
    Hangi gezengende yaşıyorsunuz ?

Teşekkürler
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Algılayamadın galiba ? R9 380 GTX960'ın rakibi , R9 390 ise tam rakibi olmayan GTX960 ve GTX970 arası olan bir kart yazdım ?
  • quote:

Algılayamadın galiba ? R9 380 GTX960'ın rakibi , R9 390 ise tam rakibi olmayan GTX960 ve GTX970 arası olan bir kart yazdım ?

elim ayağım boşaldı gtx 960 ve r9 390 ı yanyana görüncede
  • quote:

Forumdaki amd cilere göre gtx 970 bile rakibi değilmiş r9 390 ın. Hatta dx12 de r9 380x bile gtx 970 ten iyiymiş. Kafalar dumanlı bu aralar.

• GSkill fN kullanıcısına yanıt
    İyi saçmalamışsınız R9 390 a gtx 960 ve gtx 970 arası kart derken heralde hiç benchmark testlerine göz gezdirmiyorsunuz.
  • Kebabs kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım dalgamı geçiyorsun ? Benchmarka göre bakarsan her kart birbirini geçiyor (karşılıklı rakip olmayanlar bile) benchmarka göremi söylüyoruz biz pratikte işler farklı oluyor
  • GSkill fN kullanıcısına yanıt
    390 970den daha iyi bir kart

• naak98 kullanıcısına yanıt
    390 alırsan konuşuruz , tartışmak istemiyorum iyi forumlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.