Şimdi Ara

Oyun anında Laptopun güç ayarları kendiliğinden değişiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Eski ve sessiz bir üyeniz olarak ilgililere bir sorunumu iletmek istiyorum. Umarım çözümlenir.
    Asus N56VZ laptop'um var. Win7 işletim sistemi kullanıyorum ve kullandığım bütün yazılımlar orjinal hatta oynadığım oyunlar da tamamen orjinal. 1.5 senedir oldukça yüksek grafik özelliklerine sahip bir online oyun oynuyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyordum ta ki son birkaç aya kadar...

İşte karmakarışık bir sorunun başlangıcı:
    SADECE bu yüksek grafik özellikli online oyunu oynarken son zamanlarda kasmalar yapmaya başladı. Sorunun kaynağını ararken farkettim ki güç modları oyun oynerken bir anda "Yüksek performans modundan Pil moduna" geçiş yapıyor ve oyun bir anda kasıyor. Oldukça kısa bir süre (1-2 sn) sonra tekrar yüksek performans moduna geçiyor. Bu döngüyü ard arda 3-5 kere tekrarlıyor. Bir geçtikten sonra tekrar aynı döngüye başlıyor.
    Oyun anında masaüstüne geçiyorum oyun arkada çalışmasına rağmen güç modu sabit yüksek performans modunda gayet normal işliyor. İnanın oynarken elim ayağım titremeye başladı. Bir türlü bu problemi çözemedim.

Problemi çözerken yaptığım denemeler:
    Yüksek performans modundan bir anda güç tasarrufu moduna geçtiğini görünce "acaba yazılımsal bir sorun mu" diyerek bataryayı çıkarttım ki bakalım elektriğin gerçekten kesilip laptop kapanacak mı diye. Aynen de öyle oldu. Oyun oynarken bataryayı çıkarttım laptop anında kapandı.
    Bunu bir de oyuna hiç girmeden denedim. Yani masaüstünde şarkı dinlerken video izlerken hiç batarya kullanmadım. Laptopda hiçbir problem yok. Kapanma filan olmadı.
    Sonra adaptör kablosunun bozulmuş olabileceğini düşündün kabloları büktüm çektim evirdim çevirdim. Laptop hiç güç tasarrufu moduna geçmedi. Hatta prizde mi bir problem var diyerek onu bile değiştirip denedim. Hiçbir sonuç elde edemedim.
    Yaklaşık 2 senedir kullandığım laptopa hiç format atmamıştım. (Oldukça da temiz kullandım) Artık format vakti gelmiştir diyerek format da attım. Win 8 yükledim. Ancak, yine bahsettiğin online oyuna girince sorunları tekrar yaşadım.

Anlayacağınız, şu can sıkıcı sorunu bir türlü çözemedim. Sadece o oyunu oynarken kendi kendine güç modları bir anda değişiyor. Sanırım laptop bir şekilde güç kaybı yaşıyor o oyun oynananırken. Elimden gelen en iyi şekilde anlatmaya çalıştım sorunumu. Bir çözüm öneriniz var ise can kulağıyla dinliyorum arkadaşlar.
    Hayırlı günler dilerim.

• Adaptörünüz orijinal mi ?
    eşit değerde V/A adaptör ile deneme yapın ,Oyun sırasında ekran kartınız yükleneceğinden maksimum akım değerlerine ulaşır , adaptörünüz de problem varsa batarya var gibi algılar ,bataryayı çıkarıp oyun oynadığınızda kapanması adaptörün yeterli akımı yetiştirememesinden kaynaklıdır.

yan sanayi olan 25-30 TL adaptörler yazdıkları akımları sağlamaz , Yan sanayi olarak Belkin ,Hama tavsiye ederim . cihazınızın soketine uygun en önemlisi volt/amper değerine uygun adaptör ile deneme yapmanız .

Elektronik bilginiz olsaydı ,Amper ölçümü yapın diyecektim ama .

Ben olsam iyi bir elektronikçi ( bilgisayarcı değil ) adaptörün çıkış amperini ölçtürürdüm . Yükte amperi kesiyor olabilir. Elektronikçilerin tamir edebileceği bir arızadır . ama isterseniz yukarıda belirttiğim markaların size uygununu alırsanız sanıyorum sorununuz çözülür .
    Kolay gelsin .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 1 Nisan 2015; 11:42:49 >

• Cevabınız için çok teşekkür ederim. Adaptör, sıfır Laptop ile beraber geldiği için orjinal olduğunu düşünüyorum. Ancak başka bir adaptör kullanıp deneme yapmadım. İlk işim başka bir adaptörle o oyunu oynayarak güç ayarlarında kendiliğinden değişiklik olup olmadığını incelemek olacak.
    Söylediklerinizden yola çıkarak benimki yan sanayi adaptör olmadığı halde amper değerlerindeki problem yüzünden bu oluyor ise anlaşılan yeni bir adaptör almam gerekebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus n56v modelini kullanıyorum. Cihaz 4 yaşında. Yukarıda bahsedilen arızanın aynısından bende muzdaribim yaklaşık 4 aydır. Her yazılım ve donanım bileşenim orjinaldir sadece adaptörün, adaptor pc arasindaki kablosu değişti eski kablo kopma yaptiği için. Bulunduğum yerde bi servise götürdüm arizayi anlayamadılar. Çözüm bulamadılar. Müsait olduğumda asus un yetkili servisine götürmeyi düşünüyorum. Bu arada laptop ve ekran metal kasa oldugu icin pirizde takiliyken elinizi gezdirdiğinizde elektriğin varliğini parmaklarinizda hissedebiliyorsunuz. Kaçak mi var yoksa kablo yada soket entegreleri mi arizali anlamadim. Fakat Bataya modunda yani sarj kablosu takili degilken elektrigi hissedemiyorsunuz elinizle metal kisimlara dokunarak. Çözüm bulabildin mi acaba??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektürükçü isimli arkadaşın dediği gibi. Adaptörümde bir arıza varmış. Hiç tamirle uğraşmayıp aynı değerlerde yeni bir adaptör aldım ve sorunum anında çözüldü. Umarım sizinki de sizi çok uğraştırmadan çözülür.

Orijinalden alıntı: D3ath0ath

Merhabalar donanım haber sakinleri,
    Eski ve sessiz bir üyeniz olarak ilgililere bir sorunumu iletmek istiyorum. Umarım çözümlenir.
    Asus N56VZ laptop'um var. Win7 işletim sistemi kullanıyorum ve kullandığım bütün yazılımlar orjinal hatta oynadığım oyunlar da tamamen orjinal. 1.5 senedir oldukça yüksek grafik özelliklerine sahip bir online oyun oynuyorum. Hiçbir sıkıntı yaşamıyordum ta ki son birkaç aya kadar...

İşte karmakarışık bir sorunun başlangıcı:
    SADECE bu yüksek grafik özellikli online oyunu oynarken son zamanlarda kasmalar yapmaya başladı. Sorunun kaynağını ararken farkettim ki güç modları oyun oynerken bir anda "Yüksek performans modundan Pil moduna" geçiş yapıyor ve oyun bir anda kasıyor. Oldukça kısa bir süre (1-2 sn) sonra tekrar yüksek performans moduna geçiyor. Bu döngüyü ard arda 3-5 kere tekrarlıyor. Bir geçtikten sonra tekrar aynı döngüye başlıyor.
    Oyun anında masaüstüne geçiyorum oyun arkada çalışmasına rağmen güç modu sabit yüksek performans modunda gayet normal işliyor. İnanın oynarken elim ayağım titremeye başladı. Bir türlü bu problemi çözemedim.

Problemi çözerken yaptığım denemeler:
    Yüksek performans modundan bir anda güç tasarrufu moduna geçtiğini görünce "acaba yazılımsal bir sorun mu" diyerek bataryayı çıkarttım ki bakalım elektriğin gerçekten kesilip laptop kapanacak mı diye. Aynen de öyle oldu. Oyun oynarken bataryayı çıkarttım laptop anında kapandı.
    Bunu bir de oyuna hiç girmeden denedim. Yani masaüstünde şarkı dinlerken video izlerken hiç batarya kullanmadım. Laptopda hiçbir problem yok. Kapanma filan olmadı.
    Sonra adaptör kablosunun bozulmuş olabileceğini düşündün kabloları büktüm çektim evirdim çevirdim. Laptop hiç güç tasarrufu moduna geçmedi. Hatta prizde mi bir problem var diyerek onu bile değiştirip denedim. Hiçbir sonuç elde edemedim.
    Yaklaşık 2 senedir kullandığım laptopa hiç format atmamıştım. (Oldukça da temiz kullandım) Artık format vakti gelmiştir diyerek format da attım. Win 8 yükledim. Ancak, yine bahsettiğin online oyuna girince sorunları tekrar yaşadım.

Anlayacağınız, şu can sıkıcı sorunu bir türlü çözemedim. Sadece o oyunu oynarken kendi kendine güç modları bir anda değişiyor. Sanırım laptop bir şekilde güç kaybı yaşıyor o oyun oynananırken. Elimden gelen en iyi şekilde anlatmaya çalıştım sorunumu. Bir çözüm öneriniz var ise can kulağıyla dinliyorum arkadaşlar.
    Hayırlı günler dilerim.

Başlığa göre yorum yapayım konu çok uzun olduğu için okuyamadim.güç ayarlarının degismesi normal oyuna girdiğiniz zaman sistem yük bindiği için otamatik güç ayarlarınız değişecektir saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3ath0ath

Elektürükçü isimli arkadaşın dediği gibi. Adaptörümde bir arıza varmış. Hiç tamirle uğraşmayıp aynı değerlerde yeni bir adaptör aldım ve sorunum anında çözüldü. Umarım sizinki de sizi çok uğraştırmadan çözülür.

aynı sorunu bende yaşıyorum. 3 senedir böyle bir sorunum yoktu fakat 3 sene sonunda ortaya çıktı. sanırım asusun bu serisinde genel bir sorun bu adaptörden kaynaklanan. ayrıca Darkomania'nın bahsettiği elektriği hissetme sorunuda vardı bir süre. acaba hangi markayı aldınız, piyasada bir çok yan sanayi ürün varda hepsine güvenilmiyor.
  • Konu açılalı baya olmuş ama sorayım dedim n56vz kullanıyorum birkaç aydır benim cihazda da başladı bu sorun oyun oynarken iki mod arası gidip geliyor sanırım adaptörü değiştirme vakti geldi. Aldığınız muadil adaptörün markası nedir?
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.