Şimdi Ara

Oxford'lu Şeyhmus KİNO'nun 350 Bin Liralık Tablosu ve Gerçeği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Oxford'lu Şeyhmus KİNO'nun 350 Bin Liralık Tablosu ve Gerçeği

Kaynak:http://www.sapergalleries.com/Gonsalves.html
    Kaynak:http://kiziltepe.meb.gov.tr/modules/news/article.php?storyid=1335

Mardin’de 42 yaşındaki Leyla Kino, bu yıl liseyi bitiren oğlu 17 yaşındaki Şeyhmus Kino’ya, İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden gelen burslu okuma teklifini yanlışlıkla ekmek pişirdiği tandırda yaktı.

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki Mezopotamya Lisesi’nden bu yıl mezun olan ressam Şeyhmus Kino, Almanya’nın Mannheim Eyaleti’nde düzenlenen ve dünyanın bir çok ülkesinden yaklaşık 200 bin kişinin katıldığı ’Hayal dünyasında serbest çalışmalar’ adlı resim yarışmasında birinci oldu.

Fabrika işçisi baba ile ev kadını annenin 5 çocuğundan biri olan Şeyhmus Kino, birincilik ödülü olan 350 bin lirayı Afrika’da açlıkla mücadele eden Somali’ye bağışlamasıyla da bir anda dikkatleri üzerine çekti. Aradan geçen süre içerisinde resim yeteneği nedeniyle Oxford Üniversitesi başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışından bir çok üniversiteden burslu eğitim teklifi alan Şeyhmus Kino, bu teklif yazılarını bir dosya haline getirerek evindeki kitapların arasına koydu.

Bu yıl gireceği üniversite sınavı için çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirten Kino, "Sınava girdim ancak migrenim olduğu için sanırım stresten olacak ki baş ağrım başladı. Ve sınavı yarıda terk etmek zorunda kaldım. Eve geldiğimde üniversitelerden gelen teklifleri değerlendirmek için dosyayı bıraktığım yere gittim. Ancak dosyanın yerinde olmadığını gördüm. Dosyanın nerde olduğunu anneme sorduğumda ise dünyam yıkıldı. Annem, tandırda ekmek pişireceği zaman, önceden eski gazete ve kağıtlarla tandırda ateş yakardı. O gün yine odama gelmiş ve kitaplarımın arasındaki dosyayı da eski kağıt zannederek tandırda yakmış" dedi.

Oxford Üniversitesi’nden gelen teklifi tandırda yaktı

Olayın aslını öğrendiğinde büyük üzüntü yaşayan anne Leyla Kino, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada, "Okullar kapandığı için ekmek yaptığımda her zaman çocuklarımın kitaplarını tandırda yakıyordum. Dün de tandırı yakmak için çocukların kitapları arasından bazı kağıtları tandırda yaktım. Oğlum da kaybolan belgeleri sorunca yaktığım belgelerin onlar olduğunu anladım. Kendimi nasıl affedeceğimi bilmiyorum. Kendi elimle çocuğumun geleceğini yaktım. Maddi durumumuz da iyi değil. Özel üniversitelerden bize yardım etmelerini istiyorum" diye konuştu.

Hayalleri yanan Kino, yardım bekliyor

Üniversitelerin burslu eğitim tekliflerini yakan annesini teselli etmeye çalışan Şeyhmus Kino, ortada kalmanın şokunu üzerinden atamadığını belirterek şöyle konuştu:

"Belgelerde gideceğim üniversitelerde kiminle görüşeceğim, kiminle irtibat kuracağım bilgiler vardı. Ama o belgeler olmayınca ben de Oxford Üniversitesini telefonla aradım, ancak yardımcı olan kimse olmadı. Daha önce birçok yarışmaya katıldım. Ve hepsinde birinci oldum. Hatta birinden 350 bin TL. ödül aldım ve bu ödülü Somali’ye bağışladım ama bugün ne yazık ki üniversitelerle görüşmek için Ankara ve İstanbul’a gidecek yol param bile yok. Yetkililerden ve üniversite yönetimlerinden yardım bekliyorum."

Milli Eğitim Müdürü: "Çok üzüldüm"

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ise, Oxford Üniversitesi’nden Şeyhmus Kino’ya davetiye geldiğini doğrulayarak, onu bizzat tebrik ettiğini söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, "Yeteneğinden dolayı bir çok üniversite kendisine davetiye göndermişti. Bu davetiyelerin kazara annesi tarafından yakılmasına bizlerde çok üzüldük. Kendisine yardımcı olmayı çok isterdik, ancak bizim de elimizden bir şey gelmiyor" dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *EKSeLaNS* -- 29 Ağustos 2012; 20:46:23 >

• Beyler içerdeki detayı gördünüz mü? "Okullar kapandığı için ekmek yaptığımda her zaman çocuklarımın kitaplarını tandırda yakıyordum." Bu nasıl bir iştir yahu, bizden kitapları geri toplarlar, bunlar ne fatura ödüyor ne bişey ödüyor birde kitapları da yakıyorlar.

Kaynak:http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=59838&rid=2&p=15
    Kaynak:http://www.worldart.com.au/clown-art/

• quote:

Orijinalden alıntı: k8aan

Beyler içerdeki detayı gördünüz mü? "Okullar kapandığı için ekmek yaptığımda her zaman çocuklarımın kitaplarını tandırda yakıyordum." Bu nasıl bir iştir yahu, bizden kitapları geri toplarlar, bunlar ne fatura ödüyor ne bişey ödüyor birde kitapları da yakıyorlar.

Sen kimsin olm ? Elalemi fişlemek senin haddin mi ?

17 yaşındaki Şeyhmus'un mağduriyetini Oxford Üniversitesi'ne soran Zaman muhabirine, sözkonusu öğrenciye yönelik bir 'burs teklifi' ve 'okulumuza gel' çağrılarının olmadığı cevabı geldi.
    Açıklamada, Oxford Üniversitesi'nin dünyadaki üstün başarılı ve özel yetenekli öğrenci adaylarını kabul ettiğini fakat, kendilerine bizzat, posta ve web üzerinden yapılan başvuruları değerlendirdiklerinin altı çizildi.
    İşte o açıklama:
    Dear Mr Altıntaş
    In short, the story is not true. Here is our statement:
    A University spokesperson said:
    'This student has neither been offered a place to study nor a scholarship at the University of Oxford. The University has no record of a student of that name applying to study here.
    'The University only offers places through a rigorous merit-based applications process.
    Losing an offer letter would not disqualify a student from being admitted to Oxford.'
    Best wishes
    Matt
    Matt Pickles
    Press Officer
    University of Oxford
    Tabloları da yalan!
    Resme olan kabiliyeti sebebiyle Oxford'a çağrıldığını belirten Şeyhmus Kino'nun, kendisine ait olduğunu iddia ettiği tablolarda çalıntı çıktı. Kino'nun 'Ben yaptım' dediği tablolar Endonezyalı sanatçı Veri Aapriyatno'ya ait.
    http://www.haber7.com/neler-oluyor-hayatta/haber/919294-muthis-seyhmusun-herseyi-yalan-cikti

• quote:

Orijinalden alıntı: dedektif

'Müthiş Şeyhmus'un herşeyi yalan çıktı
    Oxford Üniversitesi'nden burslu eğitim teklifi aldığı ancak annesinin okuldan gelen belgeyi tandırda yaktığı haberiyle gündeme gelen Mardinli Şeyhmus Kino'nu bütün medyayı aldattığı ortaya çıktı.

17 yaşındaki Şeyhmus'un mağduriyetini Oxford Üniversitesi'ne soran Zaman muhabirine, sözkonusu öğrenciye yönelik bir 'burs teklifi' ve 'okulumuza gel' çağrılarının olmadığı cevabı geldi.
    Açıklamada, Oxford Üniversitesi'nin dünyadaki üstün başarılı ve özel yetenekli öğrenci adaylarını kabul ettiğini fakat, kendilerine bizzat, posta ve web üzerinden yapılan başvuruları değerlendirdiklerinin altı çizildi.
    İşte o açıklama:
    Dear Mr Altıntaş
    In short, the story is not true. Here is our statement:
    A University spokesperson said:
    'This student has neither been offered a place to study nor a scholarship at the University of Oxford. The University has no record of a student of that name applying to study here.
    'The University only offers places through a rigorous merit-based applications process.
    Losing an offer letter would not disqualify a student from being admitted to Oxford.'
    Best wishes
    Matt
    Matt Pickles
    Press Officer
    University of Oxford
    Tabloları da yalan!
    Resme olan kabiliyeti sebebiyle Oxford'a çağrıldığını belirten Şeyhmus Kino'nun, kendisine ait olduğunu iddia ettiği tablolarda çalıntı çıktı. Kino'nun 'Ben yaptım' dediği tablolar Endonezyalı sanatçı Veri Aapriyatno'ya ait.
    http://www.haber7.com/neler-oluyor-hayatta/haber/919294-muthis-seyhmusun-herseyi-yalan-cikti

nick-mesaj uyumu desem ayıp olur mu?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok saçma

adamlar devetiye göndererek bu adamın oraya gitmesini istiyor,davetiye şu an yanmış olsa ne olcak,gider derki beni çağırdınız geldim der
    sonra davetiyeyi bu adama kim göndermişse onun karşısına çıkar,zaten o kişide bunun adını biliyordur

bu haberler tamamen uydurma safsata başka şey değil mantık dışı şeyler anlatıyorlar,haber olsun heyecan olsun diye

Orijinalden alıntı: baris195

çok saçma

adamlar devetiye göndererek bu adamın oraya gitmesini istiyor,davetiye şu an yanmış olsa ne olcak,gider derki beni çağırdınız geldim der
    sonra davetiyeyi bu adama kim göndermişse onun karşısına çıkar,zaten o kişide bunun adını biliyordur

bu haberler tamamen uydurma safsata başka şey değil mantık dışı şeyler anlatıyorlar,haber olsun heyecan olsun diye

Aynen öyle , çağırdığın bir insanın illa belgeyle mi gelmesi lazım ? Düğün salonu mu oxford .

Üniversiteyi 5 yılda bitiren 1 sene , 4 yılda bitiren 4 sene kaybetmiştir .
  • bu sallamasyon haberi yapan gazeteci CSB'nin kralını yapmış yemin ediyorum.

Orijinalden alıntı: *EKSeLaNS*

Olayın aslını öğrendiğinde büyük üzüntü yaşayan anne Leyla Kino, Türkçe bilmediği için Kürtçe yaptığı konuşmada

Irkçı, faşist diye damgalanacağım ama bunu okuduktan sonra resimlerin çalıntı, Oxford teklifinin yalan olduğunu yorumlarda görünce şaşırmadım..
  • artık haber kanallarına pek inanmayın iyice raydan çıktı bu ülke

Orijinalden alıntı: baris195

artık haber kanallarına pek inanmayın iyice raydan çıktı bu ülke

Katılıyorum,herkes güzel senaryo yazıyor bizim insanlarımızda güzel yiyiyor!!!

• Şaşırmadım.
    İşleri güçleri dolandırayım, zarar vermeyin, kavga çıksın zaten..
    Ne bekliyorsunuz?

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.