Şifremi/Kullanıcı Adımı Unuttum
Bağlan Google+ ile Bağlan Facebook ile Bağlan
Şimdi Ara

!!!!!Overclock Şoku!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir Kullanıcı, 2 Masaüstü Kullanıcı
40
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Giriş
Mesaj
  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    arkadaşlar dün bilgisayarıma o/c yapayım dedim keşke demeseydim.
    sistem imzada yazıyor.biostaki cell menüde işlemcinin fsb sini 200mhz e aldım anakarta bir daha görüntü gelmedi.Biosu pilden sıfırladım jumperdan sıfırladım ama yok yinede görüntü
    bütün parçaları denedim bir tek anakartım çalışmadı.ama anakartın üzerinden bir parça çıkarınca hata veriyor(örnek ram)sizce görüntü neden gelmiyor.



    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    777 Mesaj
    bios reset için jumber vardir onunla reset at + bi süre pili cikartip bekle...

    sorun bence işlemcinin o fsb yi kaldiramamasindan...
    |
    |
    _____________________________
    In love with BMW - F30 M-Sport
    Selftouch |
    Gezi Jet | BookingGo | Hotelz.tv
  • Yüzbaşı
    755 Mesaj
    bencede hemen tırma :D


    pili cıkarıp bekle biraz
    |
    |
    _____________________________
    ...
  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    arkadaşlar pili çıkartıp bir gün bekledim ama yok
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    228 Mesaj
    Aynı şey aynı şekilde benimde başıma gelmişti, eğer anakartın MSI K7N2 Delta-L ise işlemcinin alt taraflarında anakartın üzerinde bir jumper var, o default' ta 1-2' ye takılı galiba, eğer öyleyse onu 2-3'e alıp dene mutlaka olucaktır. Eğer 2-3 üzerindeyse 1-2 üzerine al. Bende çok korkmuştum, ama korkulacak bişi yok, merak etme düzelir
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: tugrull84

    Aynı şey aynı şekilde benimde başıma gelmişti, eğer anakartın MSI K7N2 Delta-L ise işlemcinin alt taraflarında anakartın üzerinde bir jumper var, o default' ta 1-2' ye takılı galiba, eğer öyleyse onu 2-3'e alıp dene mutlaka olucaktır. Eğer 2-3 üzerindeyse 1-2 üzerine al. Bende çok korkmuştum, ama korkulacak bişi yok, merak etme düzelir

    arkadaşım onuda yaptım 2-3 aldım yine yok yine yok..
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    228 Mesaj
    Şimdi baktım, anakartın kitapçığına bak, orda J10 numaralı jumper' ın yerini gösteriyor, onu bul ve eğer eski haline geri getirmek istiyorsan orda default' ta 1-2 üzerinde duran jumper' ı 2-3 üzerine takıp pc' yi aç, gerekli ayarları yapıp kayıt edip çık, sonra jumper' ı eski 1-2 seçeneğine tak ve sorun bitti
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    228 Mesaj
    J10 numaralı jumper' ı denediğine eminmisin ?
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: tugrull84

    J10 numaralı jumper' ı denediğine eminmisin ?


    arkadaş şimdi denedim pilin hemen çaprazında jbat1 jumperı var onu 2-3 aldım yine olmadı.
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2203 Mesaj
    ramlerin yerini değiştirip çalıştırmayı dene
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    228 Mesaj
    hayır o değil işte, sana işlemcinin altında dedim. Anakartının kitapçığına bak orda sana J10 numaralı jumper' ın tam olarak nerde olduğunu gösterir, o jumper' ı 2-3' e al.
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: Druigard

    ramlerin yerini değiştirip çalıştırmayı dene


    denedim farklı ram farklı cpu taktım ama yine olmadı
    |
    |
    _____________________________
  • Yarbay
    2237 Mesaj
    o zman geçmiş olsun .....

    demeden önce senin bütün parçaları başka board da dene....eğer yoksa garantiye git....
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    301 Mesaj
    kardesim biosla düzelmez o kart chip setle cpu yakınlarında cpu carpanını 100-(133-200) yapan tek bi jumper var sadece 2 pin üzerinde monteli onu sökünce ne yaparsan yap cpu 100 mhz nin üstüne cıkmıyo onu sok onun az capraz yukarısında 133-200 jumper ı var onuda 133 olcak sekilde 1-2 . pinlere tak sistem acar bide msı ledli bi zımbırtısı var d-bracs onda hangi lambalar ne renk yanıyo en kotu ihtimalle bios ucmusdur aynısı benim basıma geldi 223 fsb de biosu aldık elimize garantiden degişti bord ok bunuda bi dene
    |
    |
    _____________________________
    ..fake doğduk..
    ...fake yaşadık...
    ....fake öleceğiz....
    .....fake gömüleceğiz.....
  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    arkadaş anakart jumperla o/c olmuyo ki bios tan o/c yapıyosun...
    |
    |
    _____________________________
  • Yüzbaşı
    755 Mesaj
    bencede baska bi board bul we dene


    yoksa bole cok ugrasırsın

    cunku bizde elimizde olmadan cok zor yardım edebilmemiz


    bence bi board la dene

    weya
    kapanmadan bilgisayarcı

    oraya gotur

    bu arada gcmiş olsun
    |
    |
    _____________________________
    ...
  • Teğmen
    228 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: R@pTOr
    arkadaş anakart jumperla o/c olmuyo ki bios tan o/c yapıyosun...


    Yaw dostum sen bizi katil mi edicen Dediklerimizi yaparsan mutlu olucan, tabiki bizde biliyoruz anakarttan o/c olmadığını ama sen fsb' yi 200 yapmışsın ve pili çıkarttığın halde sorun çözülmemiş. Bence sorun ramlerde çünkü 333 mhz, sen fsb' yi 200 yapınca onlarda 400 mhz' de çalışmaya zorlanmış ve voltaj vermediğin için böyle bir hata vermiş. Bu sebeple pili çıkarsanda birtürlü ram' ler 400 mhz' den aşağı düşmüyor, eğer sen dediğimi yaparsan işlemci fsb' si 133' e düşecek ve otomatik olarak ram' lerde düşecek, daha sonra sen kendin gereken ayarları yapıcan.
    |
    |
    _____________________________




  • Yüzbaşı
    389 Mesaj
    quote:

    Orjinalden alıntı: tugrull84

    quote:

    Orjinalden alıntı: R@pTOr
    arkadaş anakart jumperla o/c olmuyo ki bios tan o/c yapıyosun...


    Yaw dostum sen bizi katil mi edicen Dediklerimizi yaparsan mutlu olucan, tabiki bizde biliyoruz anakarttan o/c olmadığını ama sen fsb' yi 200 yapmışsın ve pili çıkarttığın halde sorun çözülmemiş. Bence sorun ramlerde çünkü 333 mhz, sen fsb' yi 200 yapınca onlarda 400 mhz' de çalışmaya zorlanmış ve voltaj vermediğin için böyle bir hata vermiş. Bu sebeple pili çıkarsanda birtürlü ram' ler 400 mhz' den aşağı düşmüyor, eğer sen dediğimi yaparsan işlemci fsb' si 133' e düşecek ve otomatik olarak ram' lerde düşecek, daha sonra sen kendin gereken ayarları yapıcan.


    kitapçık elimde fakat öyle bir jumper yok
    |
    |
    _____________________________




  • Teğmen
    228 Mesaj
    Yaw aslında kitapçıpada gerek yok, işlemci ile ekran kartı arasında 2 adet jumper göreceksin, birisi 2 pinli diğeri 3 pinlidir, sen 3 pinli olanı bul. Normalde 1-2 numaralı pinlerin üzerine takılmıştır bu jumper, sen onu 2-3 üzerine tak ve pc' yi aç, daha sonra bios' tan gerekli işlemleri yap (fsb' yi 166 yap, ram' leri 33 mhz yap) ve kayıt edip çık. BİTTİ
    |
    |
    _____________________________
  • Teğmen
    228 Mesaj
    Ahada sana resim, artık bulamıyorsan kendini köprüden aşağı at yada bir daha o/c işine girme

    |
    |
    _____________________________
HızlıCevap
Sayfaya Git:
Sayfa:
Reklamlar
son dakika
haberler
google reklamları
SEO
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Mini Sürümü

DHBR1
0,526
1.2.165

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.