Şimdi Ara

Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar herkese merhaba. Öncelikle henüz kayıt olduğum için konuyu yanlış yerde ve yanlış biçimde açtıysam özür diliyorum. Bir ay oldu bir bilgisayar topladım özellikleri şunlar

    ANAKART : Asus maximus vi extreme z87
    İŞLEMCİ : i7 4770K
    EKRAN KARTI : Gtx 760 II O.C
    CPU COOLER : Corsair H100i
    HDD : Samsung SSD 128 540 - 480
    RAM : Gskill ripjawsx 16gb 1866mhz
    POWER SUPPLY : RM-850w
    KASA : Cooler master HAF X - full tower

    Bu kasa bana 7.000 TL ye mal oldu tabi haricinde ekranı klavyesi ıvırı zıvırı falan da var.
    Geçen overclock denemelerinde bulundum ve sistemin kendi değerlerine ekleyerek başladım fakat doğal olarak mavi ekranlarla karşılaştım. Öncesinde şunu da açıklayayım, Asus'un kendi programında otomatik çıkabildiği seviyeleri test ederek stabiliteyi sağlayan start butonu bastığım zaman 4.2'yi bile göremeden mavi ekran alıyordum.

    Denemelerim;

    1.54v = 4.5Ghz stabil gibi fakat kasılmalar yaşıyorum.
    1.55v = 4.6G için ayarladım fakat açılışta overvoltage uyarısı aldım pc açılmadı.

    Paylaşmış olduğum resim gösterge amaçlı overclock'u biostan direkt olarak yaptım.

    Asıl problem ise aida64 ile 4.5Ghz de sistem 100 dereceye kadar çıkabiliyor yükte 90-100 boşta ise 40-60 civarı seyrediyor. Bu normal mi? Şimdiden teşekkür ediyorum.
     Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN! Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justice91 -- 24 Nisan 2014; 15:31:46 >







  • Kesinlikle normal değil. Çok yüksek değerler.

    Kasandaki bir fanı veya işlemci fanını yanlış yere üfleyecek şekilde taktıysan, kasa içindeki hava akışı yanlış deveran ediyor ve ısınmaya sebep oluyordur.
  • 1,55 volt mu? bir an evvel sistemi default hale getirin aksi takdirde işlemcinizi kaybedebilirsiniz.

    acemiyseniz 1.3v üzerine kesinlikle çıkmayın.
  • Arkadaşlar denemeler sonucunda bu kadar yükseklere çıktım düşük voltajlarda bilgisayar stabil olarak çalışmasını bırak açılmıyor bile bu voltajlarda açılışını sağladım bir de konuyu 2 farklı yere açmışım sanırım o konuda kim yardımcı olabilir önce onu bi halledelim de forumda kirlilik yaratmasın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Justice91

    Arkadaşlar denemeler sonucunda bu kadar yükseklere çıktım düşük voltajlarda bilgisayar stabil olarak çalışmasını bırak açılmıyor bile bu voltajlarda açılışını sağladım bir de konuyu 2 farklı yere açmışım sanırım o konuda kim yardımcı olabilir önce onu bi halledelim de forumda kirlilik yaratmasın?

    işlemci + anakartı garantiye gönderin kurcalamadan.
  • İyi ama adamlar işlemcim 3.9 ghz ile çalışıyor ben de bu konuda iddialıyım diyor işlemci zaten 1.05v ile 3.9 da stabil ben adamlara ne diyeyim 4.5 ghz e çıkmadığı için bunlara bi bakın falan mı? :D yok kardeşim zannetmiyorum garanti ilgilenmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Justice91

    İyi ama adamlar işlemcim 3.9 ghz ile çalışıyor ben de bu konuda iddialıyım diyor işlemci zaten 1.05v ile 3.9 da stabil ben adamlara ne diyeyim 4.5 ghz e çıkmadığı için bunlara bi bakın falan mı? :D yok kardeşim zannetmiyorum garanti ilgilenmez.

    benim fx 8150 işlemcim vardı , işlemciye o.c yapınca 6 çekirdeği çalışmıyordu , garantiye gittim çekirdekler devreye girmiyor dedim , turbo core diye bir özelliği var açık oldugunda stabil çalışmıyor diye gönderdim değişim yaptılar , sizde böyle sebepler uydurarak gönderip şansınızı deneyin.

    Ama önce imkan varsa anakartınızda başka bir işlemci ya da işlemcinizi başka bir anakartda deneyin.
  • yok ya evde 2 pc daha var ama şuan 4. nesil işlemci kullanıyorum olmaz sanırım ama yine de teşekkür ederim şansımı bu şekilde de deneyeceğim çünkü çok para verdim bu sisteme bu şekilde çalışıyor olması hayal kırıklığı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Justice91

    yok ya evde 2 pc daha var ama şuan 4. nesil işlemci kullanıyorum olmaz sanırım ama yine de teşekkür ederim şansımı bu şekilde de deneyeceğim çünkü çok para verdim bu sisteme bu şekilde çalışıyor olması hayal kırıklığı.

    Ben okadar para versem ne yapar eder bi çözüm yolu bulur garantiden değişmesini sağlardım , vatandan filan aldıysanız götürün ordaki elemanlara filan anlatın orda denettirin , belki serviste işinizi dahada kolaylaştırabilirler.
  • Vatandan aldım evet vatanın müşteri memnuniyetine hayran kaldım fakat müşteri hizmetlerinde bulunan arkadaşlar hiç bir bilgiye sahip değil ben de infopark yazılım geliştirme şirketinde çalışıyorum ve eminim bütün elemanlarından daha çok şey biliyorum kasayı defalarca farklı sebeplerden götürdüm müdahale etmemek adına ama hepsinde hiç bir çözüm üretemeyip kasayı verdiler hepsine de ben çözüm ürettim + sdd mi kırmışlar ve sistem yüklenemiyo dediler onu da verdiler köşesi kırık kullanıyorum bi şekilde de sistemimi kurdum yani vatan iyi ama elemanları tırt.
  • 4,5 için max 1.30v dene en kötü 4.4 yaparsın ancak öncelikle biostaki diger ayarlar içinde biraz diger konulara bakmanı öneririm.


    benim 4.5 ghz için voltajlar resimdeki gibi



     Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN!

     Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN!




  • FREEMAN kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım çok teşekkür ederim pc konusunda geçmişim var ama ilk o.c denemem bu konuda sanırım acemiliğimi kabul etmem gerekiyor. Bu konuyu bayağı bayağı açsak? Mesela bios görüntülerine baktım ama benim bios ile alakası yok hatta vermiş oldukları başlıklar bile yok çok araştırdım 1 ayda her gün ve eminim forum donanım ile buna çözüm üreteceğiz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FREEMAN



    4,5 için max 1.30v dene en kötü 4.4 yaparsın ancak öncelikle biostaki diger ayarlar içinde biraz diger konulara bakmanı öneririm.


    benim 4.5 ghz için voltajlar resimdeki gibi



     Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN!

     Overclock 1.55v ve 100 derece YARDIM LÜTFEN!




    Hocam şuan bir kaç deneme yaptım diğer arkadaşın dediği gibi anakartın üstünde olan slow mode u kapadım 1.3v ile 4.2 verdim pc açıldı şuan 4.3 verdim aida64 zorluyor ısı 65 fakat sonrası için yine sistem kapanacak. Hatta kapandi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Justice91 -- 24 Nisan 2014; 18:36:54 >




  • Garantiye verin hocam 1.55v ütopik bir değer...
  • Peki madem herkes aynı şeyi söylüyor...
  • 1.55 V ile işlemciyi yakarsınız. 1.3 yukarısını vermeyin. İşlemcinin oc işi şans işi batch kodu vs. 1.232 V ile 4.5, 1.312 v ilede 4.7ghz ı görmüştüm fakat sistem kararlılık testinde 90 dereceyi görünce 4.5 de kullanmaya devam etmiştim. Şu anda anakartım garantide olmasa size 4.5 için ayarlarımı paylaşırdım buna göre siz stabilite sağlamak için voltaj arttırır yada düşürürdünüz. O voltaj ile kullanmayın sakın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boss06 -- 24 Nisan 2014; 21:17:02 >
  • boss06 kullanıcısına yanıt
    Aşağısı işlemci için çok yetersiz siz 4.7 de 90 ı gördünüz ben dün 4.5 1.5v da 100 ü gördüm macun su gibi olmuştu.
  • garantiye neden göndersin ben o kısmı bi türlü anlamadım :D
  • garantilik birsey yok ama o ivy bridge islemci 1.55 veremezsin LN2 lazim googleden ve youtubeden bakiver islemci ve anakartinin adini yazip o.c yaz izleyiver burdan yardim gelene kadar korkma birsey omaz suan
  • Justice91 kullanıcısına yanıt
    Malesef ısınıyor bu işlemciler voltajı düşürüp 4.0 da bırakın kanaatimce..

    http://forum.donanimhaber.com/m_77079373/tm.htm şuraya bakın bi baya bi konuşulmuş edilmiş yararı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panmordeczka -- 25 Nisan 2014; 2:15:33 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.