Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.943
Cevap
185
Favori
244.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    marmot genelde büyük kalıptır, amerikan tarzdır. North face’in kalıbından genelde bir tık daha büyüktür


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam. Rahatsız ediyorum ama gram bilgim yok bu tarz outdoor konularında.

    Bütçem 1500TL, *sadece asfaltta* okula giderken yağmurda, çamurda, soğuk günlerde kış boyu giymek için bot mu almalıyım outdoor bir ayakkabı mı? Tabanı asfalt ve mermerde kaymamalı. Çok teşekkürler. Lütfen mesajımı yanıtlayın ki bildirim gelsin.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dursung_ kullanıcısına yanıt
    Benim de bilgim az ama soyle bir durum biliyorum: outdoor botlarin tabani sivri kara-camura saplanmak icin sert ve parlak mermerde kayabilme potansiyelli oluyorlar.. Timberland gibi markalarda botumsu ama tabani spor ayakkabi tabani gibi olan, esas odak noktasi rahatlik olan ‘yuruyus botu’ diye gecen modeller size daha hitap ediyor gibi..

    Ornek: Timberland Davis Square Mid Hiker erkek yürüyüş botu.https://www.amazon.com.tr/dp/B07JYKTD8M/ref=cm_sw_r_cp_api_i_W76PHB2P85XZP2EGWGCC

    Mesela onerdigim modeli 1500₺ ye kasim ayinda indirim-outlet yakalarsaniz bulabilirsiniz diye dusunuyorum..

    Sizin bakmaniz gereken tipler: tabani spor ayakkabi gibi, rahatligi spor ayakkabi gibi, chukka tarzi, su gecirmez veya su ittirmeli bir model olmali.

    Daha bilgili arkadaslar daha bilgili cevaplar verecektir…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • dursung_ kullanıcısına yanıt

    Araziye çıkmıyorum, otobanda araba kullanacağım land rover defender mı alayım land cruiser mı alayım oldu ne yazık ki bu soru 😁.


    Zaten bu sorunun düzgün cevabı yok. Columbia ve north face gibi markaların aşırı pahalı, yumuşak ve dayanıksız modelleri bu iş için biçilmiş birer kaftan tabii ama o kadar para saçmadığımız için biz gerçek markalarla idare etmeye çalışıyoruz. Asolo gibi scarpa gibi lowa gibi aku gibi.


    benim tavsiyem mega grip vibram tabanlı

    hiking botlarını (kısa konçlu ya da konçsuz) modellere bakmanız.


    https://www.kutupayisi.com/urun/evolite-spark-evo-tex-outdoor-ayakkabi-gri


    https://www.kutupayisi.com/urun/evolite-traper-evo-tex-outdoor-bot-gri



    https://www.amazon.com.tr/Wolfskin-Texapore-erkek-mekan-ayakkab%C4%B1s%C4%B1/dp/B087MR53S5/ref=sr_1_10?keywords=jack%2Bwolfskin%2Btexapore%2Bayakkab%C4%B1&qid=1665821951&qu=eyJxc2MiOiIxLjk3IiwicXNhIjoiMC4wMCIsInFzcCI6IjAuMDAifQ%3D%3D&sprefix=jack%2Bwolfskin%2Bte%2Caps%2C352&sr=8-10&th=1


    https://www.alpinist.com.tr/urun/sprayway-mull-mid-hydrodry-erkek-bot-black



    https://www.meydankamp.com/urun/mondeox-lytos-phantom-block-28-stucco-bot





    Mega grip asfaltta daha iyi tutunma sağlıyor. Kabaca bakmanız gereken şey yumuşak tabanlı ve diş yapısı agresif olmayan modellere bakmak.


    1500 liraya amazon.com.tr de güzel ürünler denk getirebilirsiniz. Yoksa normal outdoor mağazalarında evolite gibi giriş sınıfı markalar da olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 15 Ekim 2022; 11:27:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Hocam bu aralar decathlonda benim de denk gelip ilgimi bahsedilen senaryo icin kendime gore ceken su model ile ilgili fikirleriniz nedir acaba?

    QUECHUA Erkek Kar Botu - Su Geçirmez - Sh100 X-Warm 990,00₺https://www.decathlon.com.tr/p/_/R-p-x307054?mc=8544960&utm_source%3Dmobileapp%26utm_medium%3Dshare%26utm_campaign%3Dproductpage=

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Özetlemenize bayıldım 😂 YDS Targa almıştım, büyük geldiği için iade etmiştim. YDS Targa benim şehir yaşamıma, asfalt-fayans üzerinde kullanımıma uygun değil, değil mi? Dişleri bayağı derin çünkü. Linkini attığınız botlardan birini almaya çalışacağım. Çok teşekkür ederim. Hala gülüyorum :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dursung_ -- 15 Ekim 2022; 13:57:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ne demek :) Amaç hem güldürmek hem bilgi vermek :).


    Sırf diş derinliği de değil. Yumuşaklık da önemli. Normalde attığım modellerin muadili olan YDSyi atmışsınız zaten kesinlikle doğru ürün. Yeterince yumuşaksa kullanabilirsiniz. Bu da ayak bastığjnızda yeterince kıvrılıp zemine sarılsın yeter demek.


    Benim attıklarım da kabaca aynı performansı sunuyor zaten. O yüzden bence olur :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    Bu model yüksek bilekli ve yalıtımlı ayakkabı sadece. Dış dayanımı neredeyse sıfır. Amacı tamamen şehirde kullanım. Ancak sağa sola sürtmek bile hasar verebiliyor.


    Fiyatı ürüne göre yüksek bence. Yakından bakarsanız kalite sıkıntısı olduğunu görürsünüz.


    Sıcak tutar, orta seviye konfor sunar ancak ömürsüzdür.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Hem kışın hem yazın giyebileceğim, ayağı terletmeyen sıcacık tutan konforlu bir deneyim sunan aynı zamanda su geçirmeyen asfaltta kaymayan bot olmayan şık bir ayakkabı istiyorum çok şey mi istiyorum :D Var mı bildiğiniz, Adidas Nike Sketcher Decathlon bakıyorum ama karar veremedim

  • Merhaba, Vogel 1490 marka model bir bot beğendim. Fakat bu bot aynı zamanda yds astor ve scooter meridyen 1490 olarak da mevcut. Üçü de aynı ayakkabı. Bunlar yurtdışında ürettirip, burada kendi markalarını basıp mı satıyor yoksa burada birisine fason mu ürettiriyor?


    Ayrıca bu bot hakkında bilgisi olan var mı? İyi midir, alınır mı?

  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt

    sadece 1-2 post üstte paylaştıklarım dışında böyle bir ürün yok :).



    Terletmemesi için ince olması + gore-tex olması gerek.

    Sıcak olması için ince olmaması gerek

    Su geçirmezlik için ya su geçirmez astar ya da gore-tex gibi nefes alabilir astar gerek

    Asfalt kaymaması için bot tabanlı olmaması gerek, yumuşak tabanlı ve az dişli olması gerek. Zemini sarması gerek.

    Şık olması için kişinin beğenmesi gerek :D. Bu zaten tamamen kişisel tercih.



    Adidas Nike kesinlikle tavsiye etmediğim markalar. Sketchers da aynı şekilde. Decathlon'un kalitesi muazzam düştü tavsiye edemiyorum artık.


    Bence sizin ara noktanız Salomon, Merrell gibi markalar. Onlara bakın derim.

  • setnha S kullanıcısına yanıt

    YDS bildiğim kadarıyla kendi üretiyor TR içinde. Yani o diğerlerine fason üretiyor olabilir.


    Bot taktiksel seriden olduğu için ıslak asfalt/kaldırım sıkıntı yaratabilir. Onun haricinde YDS botları genel olarak sağlamdır ve f/p oranları başarılıdır.

  • Merhabalar Salomon x ultra 4 mid gtx satıyor arkadaşım ona olmamlıs alalı 9 gün olmus 2500 e anlaştık şuanki fyati 4200 sizce alınır mı alıcı olmazsa ben 2300 demiştim ona vercek ?

  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    Spor model arıyorsan vans sk8 gtx olabilir.Klasik ayakkabı arıyorsan ecco clarks timberland markalarından gtx model bakabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    Hocam ne kadar sicak tutar bilmem ama ben sehirde kisin yuksek konfor ile giymek icin adidas boost tabanli ve gtx modellerini uygun fiyata yakalasam yapistiracagim ama ultraboost normal modellerine outlet magazasina dustugunde dahi guc yetiremiyoruz, bunlar daha da yuksek rakamli 5k seviyesinde (mesela terrex free hiker)... Yuksek bilekli olmayan ultraboost gtx ler var biraz daha ucuza fakat onlar da tam sonbahar ayakkabisi veya doga yuruyusu tarzi bir seyler gibi geliyor bana…

    Mantiken kisin giyilebilecek bir ayakkabi olarak o boost rahatligini bana sunsun daha ne olsun… Ama asiri soguk havalarda disarda yapilan yuruyusler uzun sureliyse biraz sikinti yaratir gibi… Hocamin da kastettigi gibi kalin olmadigindan muhtemelen asiri sicak tutmayan bir modeldir…

    Bir de salomonda predict hike mid gtx modeli hem gorsel olarak hem de is gorme acisindan cok hosuma gitti fakat yine cok yüksek etiketli.. Bu ulkede dustugumuz alim gucu ile premiuma kayan modeller artik cok ulasilmaz… Eskinin ucuz yollu gorunen decathlon urunleri dahi alim gucumuzu ciddi zorlar olmus… Keske rahat rahat 250-300$ lik ayakkabilari heves ettigimizde alabiliyor olabilseydik… Fakat hevesin dibini yasasak da, ayakkabi manyagi olmak lazim bu rakamlari odeyebilmek icin, ya da yillik gelirimizin ulkenin %1 lik kesiminde bulunmasi lazim

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Ohzman kullanıcısına yanıt

    Selam hocam teşekkürler verdiğin bilgiler için ben anladım olayı birazcık, en önemli anahtar kelime Gore Tex oldu. Gore tex'e sahip ayakkabılar 1800 TL'den başlıyor şu an hangi marka olduğu farketmez. Salomon vesaire diğerleri 2000 tl üstü. Ben hayatımda hiç Adidas, Nike, Sketchers, Decathlon, Salomon, Merrell giymedim. Hep Kinetix, Jump vs. Bu sefer bir ayakkabı alayım uzun süre kullanayım dedim şimdi anlamadığım nokta neden Adidas değil çünkü Adidas'ın https://www.adidas.com.tr/tr/terrex-ax3-yuruyus-ayakkabisi/BC0524.html şu tarz bir ayakkabısı dikkatimi çekti, benim kulaktan dolma bildiğim adidaslar 4-5 sene götürüyormuş.


    Salomon'un da https://www.hepsiburada.com/salomon-alphacross-4-gtx-erkek-outdoor-ayakkabi-l47064000-p-HBCV00002QU5EA şöyle bir ayakkabısı var benzer türde. https://www.hepsiburada.com/salomon-madcross-gtx-mallard-mavi-gore-tex-erkek-outdoor-ayakkabisi-p-HBCV00000TB9NW


    Ama asıl fark ettiren https://www.hepsiburada.com/salomon-xa-pro-3d-v8-gtx-erkek-outdoor-ayakkabi-l40988900-p-HBV00000WR87H şu model görünümü biraz tuhaf geldi ama en beğenilen bu sanırım, tahminimce bu yazın da giyilebilir??? Ama aynı ürünün trendyoldaki yorumlarını görünce soğudum, zaten fotoğraftan da belli önü uzun vadede götüremeyeceği.


    Ben bu fiyatları görünce şuna döndüm, Gore tex falan değil baya olumsuz yorumu var ama 560 TL. Bir de üstüne şöyle bir ikili yaparım

    Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgilerwww.decathlon.com.tr
    Erkek Kar Montu - Su Geçirmez - SH100 X-Warm
    https://www.decathlon.com.tr/p/erkek-kar-montu-su-gecirmez-sh100-x-warm/_/R-p-331992


    Tabiki, şunun farkındayım yılbaşından sonra her şeyin fiyatı çok artacak ben 1.5 asgari ücret kazanıyorum hani alacağım şey kaliteli olmasının yanı sıra uzun vadede götürmesi gerek modelleri incelediğimde pek güvenemedim çoğu premium ürün gerçekten ama emin olamadım. Ama hani sizin varsa tavsiyeniz şu ürünü kesinlikle almalısın 3-4 sene rahat götürür.





  • eapantherea kullanıcısına yanıt

    Hocam tavsiyeler için teşekkürler. Adidas ayakkabıları sevdim, ultraboost'u ben beğenemedim daha düz bir ayakkabı istiyorum ama güzel özelliklere sahip ayakkabı. Hani bir de şey mantığıyla bakıyorum bir kere alınca uzun vadelik alayım. Tavsiye ettiğin varsa açığım

  • hayallereinanmak H kullanıcısına yanıt
    Hocam ucuz ayakkabi 6 ay gidiyorsa ayni senaryoda kaliteli 1 yil gider diyebilirim… Ya da ucuz ayakkabiyi cesit cesit kullaniyorsan ve 2-3 sene gidiyorsa, kaliteli de dondure dondure kullanimda 6-7 sene gider diyebilirim… Sonucta kaliteli dendigi zaman arada 10 kat dayaniklilik farki olmuyor onu mutlaka bilmek gerek..

    Bence siz magazalarda burada biraz bahsedilen ayakkabilari ayaginiza gecirip deneyimleyin, begenin, sonra internetten indirimini filan kovalayin. Magazada ayaginiza gecirip 3-5dk deneyimlemeden kesinlikle bir sey almayin derim.

    Magazalarda dolastiktan sonra en son decathlona ugrayin, orada begendiginiz olursa zaten direk alip cikarsiniz, kovalama derdi olmayan bir yer sonucta..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 22 Ekim 2022; 22:26:0 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba. Termal içlik önerisinde bulunabilir misiniz

  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.