Şimdi Ara

ÖTV yi %20 ye çekecek PARTi İKtiDar olsun (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
6.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
131 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • belki 20'ye çeker ama zamanla yine yükseltir, kaçış yok.
  • Millet kafayı yemiş mevcut araba sahipleri zarar etmesin diye ötv devam etsin diyorlar. 🤔 Ötv deyince herkes arabayı hesaplıyor neredeyse götümüze giydiğimiz dona kadar herşey den ötv adı altında vatandaş soyuluyor. İçtiğimiz gazozda bile ötv var. Avuraplı bir ergenin 10 gün pizzacıda çalışıp aldığı playstation için senin yemeden içmeden 2 ay çalışman lazım hiçmi zorunuza gitmiyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cem uzan abi onun sayesinde bedava pringles ve son cıkan elektronik alete gazete topluyarak sahip olduk..

    şimdi böbrek satsak alamaz durumdayız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 sene bekleyin yada şimdi alın araba alacaksınız gidipde 2.el işini şansa bırakmayın
  • kaldırılmasın abi şuan bile adam donunu satsa araç almak için ugrasıyor o zaman her taraf araç kaynayacak istyi düşünemiyorum. 18 e giren herkes altına arabayı ceker bilinçsiz sürücüler daha fazla artar. degil araç koyacak yer yok gıdım adım atamazsın. nufus ortada, yapılanma ortada.
  • o kadar körleştirildik ki hakkını bile savunamaz duruma gelmişiz...


    2020 yılında yılındayız araç özel tüketim değildir ötv nin komple kalkması lazım zaten kdv ödüyoruz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel_lowe -- 19 Eylül 2020; 8:5:16 >
  • taha yasin arıcı kullanıcısına yanıt
    Bence araç fiyatları kesinlikle ucuzlamali, gerekirse LPG yakıt , MTV artsın....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv kalksın. Bütün vergiler asgari düzeye çekilsin. Normalleşelim. Bunu yaparım diyen oyları toplar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ben seçim öncesi bütün partilerin vaatlerini söylemesini, bunları hangi süreçte nasıl yapacaklarını anlatmasını istiyorum fakat söyledikleri süreçte yapamazlarsa yeniden seçim olmasını istiyorum :) tabi makul sebepleri varsa ayrı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ÖTV o kadar düşerse satışlarda patlama olur.Zaten her sene 100 milyar dolar civarı açık veriyoruz.Halimiz yaman olur.3 seneye dolar 50 TL olur herhalde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan arabası olanlar zarar edeceği için vermez. 2015te 90binTL ye aldığım aracımın piyasa değeri 190 bin TL.

    Benim zararımıda karşılasın ötv yi düşüren
  • ÖTV de nedir? hemen kaldırılması lazım, verginin vergisi de kaldırılması lazım...
  • [__Zahid__] kullanıcısına yanıt
    Bu biraz sert gibi arabayi 1 kere alacaksin ama gv yi her ay %80 vereceksin araba disindaki alim gucunu dusurur bu seferde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv kaldıracak parti aranıyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fırıncılar odası başkanını oyder e atiyacaksin, fiyatlar ekmek gibi hiç değişmez, hep halkın alıştığı fiyatlarda olur

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çocukça bir istek ve kimsenin yerine getiremeyecegi bir vaat olur. Neden mi?

    Ülkenin düştüğü borç batağı düzelmeye baslasak bile zaten önümüzdeki 5 veya 10 seneyi ipotek altına almıştır en iyi ihtimalle. Yeni geleninse sabırsızca bir seyleri duzeltmesi beklenecek ve düzelme olmayınca alacağı negatif feedback gidenlerin ekmegine yağ sürecek.

    Göz göre göre bunlara oy verenler de en az onlar kadar suçludur. Unutmayın, milyonlarca insanın hakkına da giriyorsunuz oy vererek. En azından onlara oy atmış olanlar hesabınızı sorun, size verdik zaten bu mu karşılığı diye...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt
    Cari açık BIKBIK demiyoruz, haddini bil.
    Ekonomi bir bilimdir anlamıyorsan otur adam sansınlar.

    Ben mi yaptırdım köprüyü otobanı ?

    Ama 2+2=4 sen bu ekonomik düzende Kredi ve al SAT vergi gelsin düzeninde bir anda banaNe vergi kaldıracağım diyemezsin


    Bu adamları her 2 kişiden 1'i oy verdi de bu günlere getirdiniz muhalefet eden bu kadar çoktu da ne diye oy verdiniz ?

    Araba almayınca mi aklınız başınıza geldi? Hangi patenti hangi tescili yaptınız ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 19 Eylül 2020; 11:24:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izengel kullanıcısına yanıt
    Şu konudan sonra gördüm ki bu ÖTV az daha fazla lazım. Aklınızda arabadan başka birşey yok mu??? Konudaki yorumları okudukça diyorum ki bu millete müstahak bunlar. Ülkemizde neden bu kadar çok ÖTV , kdv vs alınıyor (harcama vs ceza kalemlerine) neden en çok bunlara yükleniliyor düşündünüz mü? Ben söyleyeyim vergi denetimi yapilmadan en kolay harcamadan alırsınız vergileri. Cezalarda öyle. Ulkemizde vergi denetimi yok. Bordrolu çalışan dışında gelir vergisi diye birşey yok. Bir tane ileri zekalı demis ki ÖTV kalksin gelir vergisi %80 e çıksın. Bunu diyen kesin serbest meslek , firması var vergi kaçırıyor. %80 yaparsan işçinin memurun maaşı kalmaz. Firmalar yine kaçırır. Bu iş senelerdir böyle. Yandaş firmanın vergisi silinir. Bu ülkede kaymağı yiyenler hep ticaretle uğraşanlar olmustur. Kimse kimseyi kandirmasin ben bankada çalışıyorum kredi veriyorum. Önüme gelen firmaların odedikleri vergileri gorseniz ağlarsınız arkadaşlar. Adamin yıllık cirosu 15.000.000 tl. Yilda sadece 2500 lira vergi ödemiş. Mizandan görüyoruz gider gostermis amortisman filan saymiyorum bile. O çok sevdiğiniz 2 Panemara, 1 range rover bir tane da Mercedes var bu firma da. Bunlardan o kadar çok var ki. Vergi diye yilda 2500 lira ödüyor. Bu verdiğim örnek istisnai filan değil. Ben bordrolu çalışan olarak 3 ayda bunu ödüyorum zaten daha elime gecmeden devlet aliyor elimden. Şimdi bu adalet midir? Üstüne bir de benden yaptığım harcamalardan vergi aliyor. Ben asgari ucretle çalışmıyorum. Bir de o insanları düşünün yazık degil mi devlet ne kadar acımasızca adaletsiz vergi aliyor. Bir tarafi kayiriyor bir taraftan al alabildigin kadar.

    Özetle Vergi denetimi, düzenlemesi gelmeli gelir ve kurumlar vergisinde kaçak olmamalı, kaçak kesildikten sonra zaten bu ÖTV de düşer, kdv de diğerleri de. Bunu yapacak parti var mı? Yok. Bu ülkede hep birileri üstte olmak ister. Hep şark kurnazlığı vardır. Sen o firmalardan adam gibi vergi alırsan zaten secilemezsin birileri de en kisa zamanda seni harcar.

    Son olarak şöyle bir örnek vereyim de anlayın bir bok olmayacağını. Askerliğimi gecen sene bedelli yaptim. Evli baraklı iyi mesleği olan pek çok insanla tanıştım. Avukat ve mali müşavir gibi meslekte insanlarin orada konuştukları duyunca zaten hepten umut kalmadı. Ticaret hukuku tarafında uzmanlaşmış avukat anlatıyor diyor ki filanca musteri mi şu kadar vergiden kurtardım. Dedim ki adama niye yardım ettin vergi kaçırmış. Avukatın cevabı şu yasada açık vardı bizde onu kullandık açık birakmasalardi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi One Shot One Kill -- 19 Eylül 2020; 11:40:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Olay ötv'yi düşürmek değil, ötv ve diğer çoğu vergi düşerse doların artışı hızlanacak. Olay sürdürülebilir bir ekonomi modeli ile Türk ekonomisini toparlamak. İhracat yetersiz olduğu için vergiler ile ithalatın önüne geçmeye çalışıyorlar. Ekonomi düzelirse zaten yüksek vergilere gerek kalmayacağı için vergilerde otomatik olarak düşecektir. Vergi artışlarının sebebi devletin ekonomiyi yönetememesi.

    Sen ötv düşünce alacağın arabayla yine ötv'yi artıracak hamleler yapacaksın. Ülkede kaç kişi ekonomiyi düzeltmek için ne aldığına dikkat ediyor? Halkı bilinçlendirmek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mokıta -- 19 Eylül 2020; 12:16:26 >
  • Mokıta kullanıcısına yanıt
    Bu yorumunuza hiç katılmıyorum. Vatandaş ekonomi bozulmasın diye almak istediğini almayacak öyle mi? Cari açık için ÖTV artışı yapma gün kurtarmaya yönelik ve bu arkadaşlar araç alması dahi o açık kapanmaz. Birşey üretmiyoruz ki. Katma değeri yüksek ürünler uretebilirsek böyle cari açık filan olmaz. Ayrıca ekonomi duzeldiginde bu vergilerde öyle düşüş beklemeyin devlet çay kaşığıyla indirim yapar kepçeyle geri alır. En basitinden bu hafta icinde benzine 11 kuruş indirim yapıldı 2 gun gecmedi 24 mu 28 kurus mu ne bindim geldi. Vatandaşın aklıyla oynayan dalga geçen zihniyetten umudu kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.