Şimdi Ara

ÖTV'siz araç alım sınırı 247.400,00₺ oldu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
8.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    %23,73 oranındaki yeniden değerleme sonrası 2019 yılı için Engelli bireylerin ÖTV ödemeden edinebilecekleri araç bedelinde sınır 247.400,00₺ olarak uygulanacak.



    Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Seri No: 5).

    31 Aralık 2018 PAZARTESİ

    Resmî Gazete

    Sayı : 30642 (3. Mükerrer)

    Hazine ve Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

    ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE UYGULAMA GENEL TEBLİĞİNDE

    DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

    (SERİ NO: 5)

    MADDE 1 – 18/4/2015 tarihli ve 29330 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Genel Tebliğinin;

    a) (II/C/1.2.1) ve (II/C/1.3) bölümlerinin birinci paragraflarında yer alan “200.000 TL’nin” ibareleri “247.400 TL’nin” şeklinde,

    b) (II/C/5.1) bölümünün üçüncü paragrafında yer alan “200.000 TL’yi” ibaresi “247.400 TL’yi” şeklinde

    değiştirilmiştir.

    MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/1/2019 tarihinde yürürlüğe girer.

    MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Hazine ve Maliye Bakanı yürütür.







  • %15'lik Geçici ÖTV indirimi kalktığında, olağan zamlar ile birlikte en geç iki seneye benzinli C segment hb araba bile sınırda olur bu fiyatlara. Araç fiyatları enflasyona göre çok arttı. Uzak akrabası üzerinden suistimal yapanlar yüzünden iç hacim ve bagaj yönünden hacme ihtiyacı olan biz bedensel engelliler mağdur olacağız.

    Kendi adıma tekerlekleri sökülebilen aktif sandalye kullandığım için bütçem dahilinde almayı düşündüğüm Honda jazz işimi görüyor ama iç hacmi ve bagajı daha iyi olan araç almak istesem %15'lik geçici indirim kalktığında işimi gören araç kalmıyor.
    Geçen paraplejik bir hastam geldi, belden aşağı felçli, genç bir arkadaş.. Merak ettim, onunla dışarı çıktım, aracının kapısına yaklaştı, açtı, önce bacaklarını eliyle, sonra kendini aracın içine attı, sonra eğilip sandalyesinin tekerleklerini çıkarıp tektek tüm düzeneği ön koltuğa koydu, sonra gitti..

    Bravo dedim ama yaşlılar bunu yapamaz.. Zor işler..
    Arkadaşımın eşi bendensel engelli olduğu için engelli aracının direk arabanın içine girmesi gerekiyor. Bunu yapabilmesi içinde oldukça büyük ve tavanı yüksek bir araca ihtiyacı var. 247 bin TL'ye ancak C sınıfı ufak tefek araçlar alınabilir. Bu da gerçekten ihtiyacı olanların işini görmez. Aracı kendi kullananlara böyle bir fiyat sınırlamasının olmaması gerekiyor. Kime hangi araç daha uygunsa bunu ancak kendisi tespit edebilir. BMW, Mercedes, Audi,Leksus gibi markaları alamazsınız gibi "lüks marka" sınırı koyulsa anlarım ama böyle fiyat sınırı koyarak suv almayında gidin şunu alın yeeaa demekle sorun çözülmez, sorun yaratılır. Herkesin durumu ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Kimin ihtiyacını hangi araç görüyorsa onu alabilmesi gerekiyor.
    Katiliyorum bence de engelli istedigi arabayi alsin imkani varsa.
    Ulkemizde vergi kacirmayi seven cok var hem de bunlar zengin kesim. Eger sinirsiz olursa bunlar gider engellilere para verir Ferrari falan aldirtir kendi kullanir.
    Ferrari alicak adam ona mi tenezzul edecek demeyin. Vergi kaciriyorsa bu sekilde de kacirmaya calisir.

    O yuzden sinirsiza yakin olsa guzel olurdu mesela 1 milyon gibi. E serisi, 5 sersisi falan alacak varsa engelli gene alsin. hatta X5 alsin vs.

    Baskasi araci surerken yakalanirsa da cok buyuk bir cezasi olmali mesela engellinin bu indirimi temelli elinden alinmasi ve o aracin OTV+KDVsinin tahsil edilmesi gibi seyler.
    Haber güzel ama ihtiyacı olan kişiler yararlansa daha güzel olmazmı ? Tanıdık birisi var trilyonluk adam doğuştan gelen hafif bir topallama var ilk başta indirim için yeterli olmadığı için alamadı sonra allem ettiler gallem ettiler by-pass olduğu için rapor verdiler şimdi arabayı sadece oğlu kullanıyor oğlu denecek herifte benim arabamın fiyatı 200 bin olmuş yeawwww diye gezen bir tip. Raporu alan kişinin arabaya da gram ihtiyacı yok kendisinin zaten şuan güncel değeri 220 bini bulan traktör ve aracı mevcut.
  • Güzel haber
  • %15'lik Geçici ÖTV indirimi kalktığında, olağan zamlar ile birlikte en geç iki seneye benzinli C segment hb araba bile sınırda olur bu fiyatlara. Araç fiyatları enflasyona göre çok arttı. Uzak akrabası üzerinden suistimal yapanlar yüzünden iç hacim ve bagaj yönünden hacme ihtiyacı olan biz bedensel engelliler mağdur olacağız.

    Kendi adıma tekerlekleri sökülebilen aktif sandalye kullandığım için bütçem dahilinde almayı düşündüğüm Honda jazz işimi görüyor ama iç hacmi ve bagajı daha iyi olan araç almak istesem %15'lik geçici indirim kalktığında işimi gören araç kalmıyor.
  • Gerçekten engelli olup büyük bir aracaba sahip olmak isteyen kişiler için çok iyi haber sayılmaz en kötü c sınıf suv lar bile bu paralardan yüksek sayılır d sınıf araç zaten alınmıyor c sınıf araçlar küçük kalıyor
  • bence gayet yerinde bir fiyat olmuş.

    bu paraya bedensel engelliyseniz Nissan X-trail hem iç hacim hemde bagajı ile fazlasıyla iş görür. D-Suv X-trail yerine C suv, c stationwagon ya da MPV modellerde alınabilir.

    bir akrabası adına alıp artislik yapmak peşinde olanlar içinde audi a4 iş yapar. geçen senelerde 5.20i ve E180 alıyorlardı.

    Seneyede düz hesap 300.000 yaparlar artık.

    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donald Draper -- 2 Ocak 2019; 11:45:42 >
  • boyle boyle paramızın degeri dusuyor.
  • Haber güzel ama ihtiyacı olan kişiler yararlansa daha güzel olmazmı ? Tanıdık birisi var trilyonluk adam doğuştan gelen hafif bir topallama var ilk başta indirim için yeterli olmadığı için alamadı sonra allem ettiler gallem ettiler by-pass olduğu için rapor verdiler şimdi arabayı sadece oğlu kullanıyor oğlu denecek herifte benim arabamın fiyatı 200 bin olmuş yeawwww diye gezen bir tip. Raporu alan kişinin arabaya da gram ihtiyacı yok kendisinin zaten şuan güncel değeri 220 bini bulan traktör ve aracı mevcut.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ocak ayından Aralık ayına kadar fiyatlar aynı kalırsa tabii Martta %15 ötv indirimi kalktı diyelim, üstüne bir de normal zamlar var. Araç fiyatları hep enflasyondan fazla arttı. Yeniden değerleme enflasyona göre belirleniyor. Eski sistemde Bakanlar Kurulunun, yeni cumhurbaşkanlık sisteminde ise Cumhurbaşkanın yeniden değerleme oranını %50 artırma yetkisi var (mevcut artış oranı + %50si) ama bu sene kullanmadı.

    5 sene önce ekim ayında araç alan kişiyi düşünelim, 5 sene satamama süresi Ekim 2019'da dolacak. Bu fiyat limiti sistemi Ocak - Şubat aylarında alacağını aldın yoksa yılbaşını bekle diyor.

    Geçen sene de bu sistem ilk geldiğinde Mazda 6, Subaru Forester, Toyota Rav4 alabileceksiniz, eskiden alamıyordunuz denmişti. Daha nisan ayı civarında bu araçlar limitin üstünde kaldı. Yıl 2019 bu araçlar alınamıyor gene. Araç fiyatları enflasyondan fazla arttı. Seneye de Peugeot 3008 baz model (En yaygın C Suvlardan) limitin üstünde kalır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 2 Ocak 2019; 11:59:37 >




  • Arkadaşımın eşi bendensel engelli olduğu için engelli aracının direk arabanın içine girmesi gerekiyor. Bunu yapabilmesi içinde oldukça büyük ve tavanı yüksek bir araca ihtiyacı var. 247 bin TL'ye ancak C sınıfı ufak tefek araçlar alınabilir. Bu da gerçekten ihtiyacı olanların işini görmez. Aracı kendi kullananlara böyle bir fiyat sınırlamasının olmaması gerekiyor. Kime hangi araç daha uygunsa bunu ancak kendisi tespit edebilir. BMW, Mercedes, Audi,Leksus gibi markaları alamazsınız gibi "lüks marka" sınırı koyulsa anlarım ama böyle fiyat sınırı koyarak suv almayında gidin şunu alın yeeaa demekle sorun çözülmez, sorun yaratılır. Herkesin durumu ve ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Kimin ihtiyacını hangi araç görüyorsa onu alabilmesi gerekiyor.
  • Herşey ÖTV oldu poşet bile,,

    Çöpten poşet toplayıp çamaşır makinesinde yıkayıp satacağım,, yeni iş alanı sakın girmeyin bu iş ben buldum,,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen paraplejik bir hastam geldi, belden aşağı felçli, genç bir arkadaş.. Merak ettim, onunla dışarı çıktım, aracının kapısına yaklaştı, açtı, önce bacaklarını eliyle, sonra kendini aracın içine attı, sonra eğilip sandalyesinin tekerleklerini çıkarıp tektek tüm düzeneği ön koltuğa koydu, sonra gitti..

    Bravo dedim ama yaşlılar bunu yapamaz.. Zor işler..
  • Bana kalsa sınırsız yaparım ama insanımızı da tanıyorum kesin şeyini çıkaracaklar biliyorum yani.

    Ülkemdeki 5-6 milyon yabancı hayatını yaşayacağına benim engelli vatandaşıma yardımım dokunsun. Dediğim gibi suyunu çıkarmayacaklarını bilsem elimde yetki olsa sınırsız yaparım.
  • Sanal Bellek S kullanıcısına yanıt
    %15'lik geçici indirim sizi nasıl etkiliyor ki? Siz zaten ötv siz almıyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    %15'lik geçici indirim sizi nasıl etkiliyor ki? Siz zaten ötv siz almıyor musunuz?
    Sınır ötv+kdv dahil rakam üzerinden olduğu için etkiliyor.

    ÖTV indirimi kaltığı zaman şu an 245 bin ₺ olan araç 280 bin ₺ (rakamları öylesine yazdım) olacak ve ÖTV indirimli alınamayacak.
  • commandx C kullanıcısına yanıt
    Normalde 247.400'tl'nin üzerinde olup, geçici indirim sayesinde alınabilen araçlar var. Nissan Xtrail böyle bir araç mesela. Geçen seneki 200.000-TL limitin üstündeydi uzun süre, vergi indirimi olunca alt paketlerde alınabilir oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Bellek -- 2 Ocak 2019; 16:35:2 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Bana kalsa sınırsız yaparım ama insanımızı da tanıyorum kesin şeyini çıkaracaklar biliyorum yani.

    Ülkemdeki 5-6 milyon yabancı hayatını yaşayacağına benim engelli vatandaşıma yardımım dokunsun. Dediğim gibi suyunu çıkarmayacaklarını bilsem elimde yetki olsa sınırsız yaparım.
    Katiliyorum bence de engelli istedigi arabayi alsin imkani varsa.
    Ulkemizde vergi kacirmayi seven cok var hem de bunlar zengin kesim. Eger sinirsiz olursa bunlar gider engellilere para verir Ferrari falan aldirtir kendi kullanir.
    Ferrari alicak adam ona mi tenezzul edecek demeyin. Vergi kaciriyorsa bu sekilde de kacirmaya calisir.

    O yuzden sinirsiza yakin olsa guzel olurdu mesela 1 milyon gibi. E serisi, 5 sersisi falan alacak varsa engelli gene alsin. hatta X5 alsin vs.

    Baskasi araci surerken yakalanirsa da cok buyuk bir cezasi olmali mesela engellinin bu indirimi temelli elinden alinmasi ve o aracin OTV+KDVsinin tahsil edilmesi gibi seyler.




  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Ötv indirimi 245bin olan hiç bir aracı etkilemiyor ki. 189bin ve altındaki araçları etkiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanal Bellek S kullanıcısına yanıt
    Ötv dilimi %45 ve %50 olan modellerde indirim oldu. Nissan elinde stok çok olunca karından verip alt vergi dilimine düşürdü. Bu tür örnekler her zaman olmaz ve tek model üzerinden gidilmez. Bu geneli kapsayan bir vergi dilimi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Katiliyorum bence de engelli istedigi arabayi alsin imkani varsa.
    Ulkemizde vergi kacirmayi seven cok var hem de bunlar zengin kesim. Eger sinirsiz olursa bunlar gider engellilere para verir Ferrari falan aldirtir kendi kullanir.
    Ferrari alicak adam ona mi tenezzul edecek demeyin. Vergi kaciriyorsa bu sekilde de kacirmaya calisir.

    O yuzden sinirsiza yakin olsa guzel olurdu mesela 1 milyon gibi. E serisi, 5 sersisi falan alacak varsa engelli gene alsin. hatta X5 alsin vs.

    Baskasi araci surerken yakalanirsa da cok buyuk bir cezasi olmali mesela engellinin bu indirimi temelli elinden alinmasi ve o aracin OTV+KDVsinin tahsil edilmesi gibi seyler.

    Alıntıları Göster
    Cezası var. Araç bağlanıyor. Şoföre ciddi bir ceza veriliyor, araç bağlanıyor ve ötv tahsil ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Ötv indirimi 245bin olan hiç bir aracı etkilemiyor ki. 189bin ve altındaki araçları etkiliyor.
    Rakamlara hiç bakmadan yazmıştım zaten örneğimi. Şimdi siz uyarınca kontrol ettim, haklısınız. %50 lik dilim, %35 e düşürülmüş. Burada da zaten matrahta 120.000 ₺ sınırı var. Bu durumda; 120.000 x 1,50 x 1,18= 212.400 ₺ ye tekabül ediyor. En azından fiyatlar bu seviyede kaldıkça olumsuz bir yansıması olmayacak. Uyarınız için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.