< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Çok kısa sürede yazabilirsin kardeş. Senin yerine yazacak birine göndereceğin EFT süresi kadar vakit harcayarak doktora tezi bile yazdırırsın. Hatta ekonomi bakanı bile olabilirsin. Anladın sen onu. |
Hayır daha evvelde yazdınız ihmal etmedim fakat düzeltmeye değer bir tarafı yok ötv kadar para piyasada çevrimde bırakılırsa dolar dediğiniz tepkiyi vermez o araba fiyatları da o seviyede kalmaz. Gene olacak çünkü geçmişte o şaşaalı propagandalara malzeme olan politik , rant, altyapı ve "itibar" yatırımları için harcanan uzun vadeli ucuz döviz kredileri vardıya hah onların ödeme vadesi geldi ve ne gariptir döviz rezervimiz yok piyasada yeterince döviz yok ödeme vadesi gelen piyasadan topluyor daha ucuza almak için erkenden topluyor. Bu faaliyetin sonucunda döviz azalıyor piyasada stok kalan döviz fiyatı artıyor bollaşan TLnin değeri düşüyor. Doğal çevrim bu şekilde. Son paragrafta itiraz edeceğim tek nokta oyun konsolunu bir şekilde kamu kaynaklarından elde ediyorlar |
Karavana bakırdandır kışla yolu çamurdandır zengini bedel öder askerimiz fakirdendir...
|
Gerçek; Dünyada adı ÖTV değil ama otomotiv veya bu denli cari kalemlerinden den negatif etkilenen ekonomilerde böyle vergiler alınıyor ismi ötv değil çünkü herkes Türkçe konuşmuyor Gerçek; İhracata özendirmek veya tüketimi baskılamak için vergi yürütülebilir hükumetin egemenlik hakkıdır Gerçek; Çin yuanı sadece abd doları için değil dünyanın geri kalanı içinde yuanın değerini düşürmektedir. Gerçek; Dünyanın hiç bir ülkesinde vergiler yerel ekonomiler için gelir değildir üretim katma değer ve rezerv yaratacak faaliyetler gelir sayılır Gerçek; konuyla ne alakası var tribünlere oynama siyaset yapacaksan git bi tarikate falan gir |
Gayet tabi o alıntıdaki özne sensin şaşkın ben değil.. Nasıl biri olduğunu bilmen gerekiyor yazdıklarımın yalan yanlış ve yanlı olup olmadığını anlamak için |
Gerçek: Türkçe özürlü, "ÖTV" değil ÖTV benzeri başka vergiler bu gibi yüksek oranlarda ve geniş kapsamlı olarak gelişmiş ya da gelişmekte olan ülkelerde yok. Gerçek: Hükümetin bir şeyi yapabilecek yetkiye sahip olmasının konuyla bir alakası yok. Dolayısıyla "egemenlik hakkı" diye bir savunma olamaz. Dahası konu tüketimi baskılamaktan öte gelirleri arttırmaya yönelik. Sen de burada sayfalardır gelir penceresinden savunma yaptıktan sonra kıvrak hareketler yapmaya başlama. Birisi gelir sana etek giydirir sonra. Gerçek: Çinli bir vatandaş 2004 senesinde 8 yuanı ile 1 Amerikan doları alabiliyorken şu anda 6 yuanı ile 1 Amerikan doları alabilmektedir. 1.4 milyar Çinlinin her gün yaşadığı gerçeğin aksini iddia edebilmek için senin gibi bir ekonomist olmak gerekir demek ki. Bunu yuan euro, yuan yen gibi farklı para birimleriyle de yapabiliriz. Sürekli değer kaybeden para Türk lirasıdır. Örneğin 2004 senesinde 1.5 TL (o zamanın parasıyla 1.5 milyon TL) ile 1 Amerikan doları alınabiliyorken şu anda 8 TL'ye 1 dolar alınabilmektedir.
Gerçek: Dünyanın her ülkesinde vergi devletler için gelirdir. Bütçe gelir ve giderler üzerinden hesaplanır. Gelirler az ise bütçe açığı var denir. Ülkenin yarattığı üretim ve katma değer ise başka bir şeydir. Gerçek: Konu ÖTV olduğuna göre, ÖTV'yi belirlemenin "hükümetin" egemenlik hakkı olduğunu beyan ettiğine göre, "hükümet" siyasi partiler tarafından kurulduğuna göre, ÖTV siyaset ile alakalıdır. Dolayısıyla ÖTV tartışılan bir konunun ucunun siyasete dokunması doğaldır. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guaire -- 25 Ekim 2020; 23:4:40 > |
|
Seninki külliyen yalan boş propaganda. Var olmak zorunda Kıvrak hareketler sana yakışır ben vergi nin gelir olmadığını baştan beri savunuyorum Çin her yıl ekonomisi büyüuür cari fazla veriyor olduğu halde parası neden aynı kalıyor sence?? Bunu çinden ihracat yapan her ekonominin yerel parası için yaparsın. Dünyanın her ülkesinde ekonomisini büyütmek isteyen hükümetler bütçe açığı verir kasten verir. bütçe gelir gider arasındaki fark değildir bütçe açığı gelir gider arasındaki farka denir Ülkenin yarattığı üretim ve katma değer gelir kalemidir ihracata konu olursa rezerv sayılır. Konu ÖTV ama mesele senin egoistliğin aslında anlamamak için sabahtan beri bana tekrar ettiriryorsun. Siyasi bir tercihte olsa bilimsel bir faaliyettir 2000lerden evvel otv yok iken siyaset piyasadan nasıl para çekiyor ise aynı şekilde para çekebilir Devletler için bunun bir sınırı yok olamaz. |
|
ÖTV yüzünden sıfır alınmaz düşüncesini gerçekliğini yitirdi. Döviz çok yüksek beyler, 2007-2008 yıllarında millet 45,000 TL'ye sıfır Passat alırken Euro daha 3 TL bile değildi. Merak eden açsın baksın, Ağustos 2007'de dolar 1 TL seviyesine kadar gerilemişti. Bugün ÖTV kalksa bile otomobil pahalı çünkü döviz kurları çok yüksek. Kaldı ki her şeyin vergiden karşılandığı ülkede ÖTV'nin kalkması da hayal. |
ötv li bile 58 bine hala sıfır km araba alabilirsiniz. bajaj qute < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erka1907 -- 26 Ekim 2020; 10:43:41 > |