Şimdi Ara

Oturduğunuz yerde Fiber var, hayır yok, valla var :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bostancı'da oturuyorum. Oturduğumuz eve yerleşirken TTnet o bölgede olmadığı için SOL Fiber kullanmak istedim. Kendi siteleri üzerinden sorgulama yaptığımda "bulunduğunuz apartmanda altyapı mevcut!!" diyordu.

    Müşteri hizmetleri bana ulaşıp, altyapının burada bulunmadığını, istersem ADSL verebileceklerini söyledi. Ben de sorgulamadaki durumdan bahsettim. Görevli bayan altyapının olabileceğini ama henüz aktif olmadığını, başka birkaç blokta bağlantının aktif olduğunu, ilerleyen zamanlarda oturduğumuz blokta da aktif olabileceğini söyledi.

    İyi diyip ADSL aldım o zamanlar.

    Dün kapıya akşamüzeri SOL görevlileri geldi ve "fiber geldi" dediler, broşür dağıtıyorlardı. Tamam dedim evde ADSL var, nası geçerim?

    Siz müşteri hizmetlerini arayın, ücretsiz kuruluma gelecekler, kapıya kadar da fiber kablo çekecekler dediler, ok dedim.

    Bugün müşteri hizmetlerini aradım, müşteri hizmetleri hala sistemdeki hikayeyi bana anlatıyor, ama dedim dün adamlar geldi böyle böyle oldu...
    O zaman siz bi görüştüğünüz kişiyi arayın, lokasyon numarası var, onu bize bildirebilirseniz yardımcı oluruz dediler.

    İyi diyip, broşürde cebi yazan vatandaşı tekrar aradım, durumu açıkladım, lokasyon no. rica ettim.
    Kendisinde olmadığını, ofiste olduğunu, bilgisayar başında arkadaşların verebileceğini iletti. İyi dedim, ofis numarası verdi, orayı aradım ama açmıyorlar kesinlikle.

    Sonradan internette ufak bi araştırma yaptım, Ataşehir Anadolu Teknik kendi kendine takılıyor, hiçbir şekilde dışarıdan gelen telefonları açmıyormuş (!!!).

    Bunun üzerine cepten ulaştığım broşürde ismi yazan vatandaşı tekrar aradım, başka numara versin, cep falan versin diye, adam bu sefer de meşgule attı Daha sonra Anatolia vardı sanıyorum bir de, orayı aradım, durumu anlattım, lokasyon numarası rica ettim.

    Ne olsa beğenirsiniz?

    Telefondaki vatandaş, müşteri hizmetleri ile muhtemelen aynı sistemi açtı, "sizin blokta görünmüyor" dedi
    Yav dedim zaten görünmediği için sizden lokasyon numarasını istiyorum...
    Ama işte henüz aktif olmadığı için göremiyoruz onu dedi

    Teşekkür edip kapattım.

    Kısır döngüye soktu adamlar resmen beni

    Ne zaman olur peki sizin sistemde de güncellenir diye sordum, 1 gün de 1 ay da sürebilir, bi süre beklemeniz gerekicek dedi.

    Vay anasını...

    Lan o zaman gelmeyin kapıya "fiber geldi" diye.
    Ya da önce prosedürlerinizi adam gibi tamamlayın, var mı yok mu kesin bi belli edin.
    Bu nası bi ana merkezle iletişimsizlik, nası bi ciddiyetsizliktir ya?







  • sen merak etme ruhun bile duymadan fiber geldimi hızını direk 20Mbps çıkarıcaklar :D ama çok kötü bir durumun içine girmişsin Allah kolaylık versin
  • Mail de göndermiştim kendilerine, sağolsun Müşteri Hizmetlerinde Levent adlı arkadaş bir çözüm buldu, madem altyapı oralarda var görünüyor, biz bir türlü burada sistemden işlem yapamıyoruz sizin bloğu göremediğimiz için, o bölgedeki firma ile de görüştük (Anatolia sanıyorum) ve teyitleştik, işlemlerinizi A blok üzerinden yapacağız, kaydı da o şekilde açıp not düşeceğiz dedi.

    Şimdi telefonda bekliyorum bakalım, birimler kendi aralarında da görüşüyorlar, çözmek için baya uğraştılar.

    İlk açan 2 müşteri temsilcisi böylesine ilgilenmediler, muhtemelen sorunu anlamamışlardı bile.

    ......

    Çözümü bulan arkadaş iletti ancak diğer birim "adresi böyle girersek yanlış olur, yanlış işlem yapmış görünürüm ceza alırım, sizin de süreciniz uzar" dedi.

    Apartmandan başka bi SOL kullanıcısı bulmaya çalışıcam, müşteri no. ile adresi teyit etmeye çalışacaklar. Ama anlamadığım neden benim müşteri no. ile bulamıyorlar da başkasınınkini istiyorlar... Sanırım kayıtlı adres yüzünden bi sıkıntı yaşıyorlar ama bakalım. Herhalde sokak vs. isimleri anlamında bir karışıklık var.

    En kötü ihtimalle A blok üzerinden yapacaklar.




  • Binanın girişinde switch yada bask var mı?
  • Kardeşim aynı durum benim başıma geldi. Bizim evin çift cephesi var, iki ayrı sokağa bakıyor. Şöyle bi durum varki bizim aparmanın girişi bizimle aynı hizada olan apartmanlara göre tam ters sokağa bakıyor. Haliyle kapı no değişik. Arka sokakta fiber var. Araştrdım müşt hiz aradım, size bağlayamayız dediler. Bizim yönetici cabbardır accık. Bunların yerlerini bulmuş gidip konuşmuş. Keşfe geldiler, bizim garajın giriş arka sokaktan, yani fiberin olduğu yerden. Garaja hemen kablo çektiler, kutu koydular, sonra aktif edip bağlandık. Totalde 3 ay sürüyor altyapı mahllende olupta apartmanında yoksa. Sen sana en yakın SOL merkezine git yüz yüze görüş. Telefonlar olacak iş değil.
  • Hocam kapıcı ve yöneticiye bi soracağım nerede diye...
    Konuştuğum ve apartmana gelen SOL merkezi çalışanı "binada switch var, müşteri hizmetlerine öyle söyleyin" demişti.
    Girdiği dolaştığı bloğu binayı da karıştırmamıştır herhalde artık

    Bunun haricinde Müşteri Hizmetlerinde görüştüğüm bir başka çalışan ise "eğer kapıcı veya yöneticiye sorup apartmana koydukları kutuyu bulursanız, yani gerçekten varsa, üzerinde lokasyon numarasının yazması gerekiyor, onu söylediğiniz anda hallederiz" dedi.

    Akşam veya yarın yönetici ve görevli ile bi konuşacağım.

    Edit:
    Biraz önce görevli ile konuştum, kutuyu bunlar koyalı bikaç ay oldu, Çarşamba günü değil yani dedi.
    SOL'un süpersonik haritada sorgulama sisteminde niye altyapı var göründüğü ortaya çıktı.
    Altyapıyı kurup gitmişler, daireye kablo çekip aktif etmeleri kalmış, ama hala ana sistemde aktif değil.
    Haliyle SOL'un merkezdeki çalışanları haklı olarak ne yapacaklarını bilemiyor.

    Akşam kutuya bakıp yarın da Anadolu Teknik'i bi ziyaret edeceğim herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 25 Nisan 2014; 14:38:13 >




  • usenmeden okudum hepsini

    komedia

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi asıl komedyaya gelin.

    Zamanında "apartmanınızda yok" diye fiber yerine ADSL aldım.
    Ancak kutu yapılalı bikaç ay olmuş ve eğer ADSL değilse bir süredir apartmanda fiber kullanan da var

    Kapı dolaşıp numarasını bırakan vatandaşı tekrar aradım, kutuda yazar mı dedim, bilmiyorum ben de ama en kolayı apartmandaki komşulardan öğrenmek, siz en iyisi öyle yapın dedi.

    Yav adamları tanımıyorum ki, nerden bulayım kim kullanıyo ediyo... Faturalarına bakın diyor komşuların Bir de apartman yaşlı dolu, kullanan olduğunu sanmıyorum zaten dedim, yo yo var dedi. Dedim ney var, fiber mi ADSL mi? Yoo fiber diyor. Yani apartmana demek ki fiber yeni gelmemiş... Kapıya gelen düdükler de yanlış bilgi verdiler, sadece kampanya için broşür dağıtmışlar anlaşılan.

    Kafam iyice attı o öyle diyince. Çünkü gerzomat SOL zamanında bana yine o aptal sistemden göremedikleri için "efendim orda yok, size mecbur ADSL vereceğiz" diye ADSL çakmıştı.

    O arada apartman görevlisi aradı tekrar, inmiş kutuya bakmış, bi numara söyledi ama lokasyon no. olduğunu sanmıyorum pek...

    Bu sırada kutuda yazıyormuş meğer kimlerin kullandığı, adam başladı, 41, 42, 45 46 no.lu daireler kullanıyor dedi. Allaaaaaaaaaaah oldum bi an uçan adam Sabri gibi

    Ama anlamadığım, bu diğer komşular zamanında nasıl fiber almışlar o zaman. Oturduğum blok bu adamların sistemlerinde görünmüyor

    Bakalım akşam herşey ortaya çıkacak sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 25 Nisan 2014; 15:05:22 >




  • heyecanlı bir hikaye :D
    dizi bile çekilir buna

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sonuç ne oldu? :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm bunlarla uğraşmanıza gerek yoktu, çalışan biriyseniz cumartesileri açık olan sol bölge bayine gidin. Zaten kutuyu onlar koyuyor. Müşteri hizmelerini arasanızda bilmezler, bizim apartmanda olmasına rağmen internet sitelerinde hala hizmet yok görünüyor. Sizin gibi birisi arayıp sorsa yok diyecekler ama bende dahil 3 kişi kullanıyor şuan.
  • Tamamdır çözüldü çok şükür

    Akşam baktım apartman görevlisi bi fatura getirdi. Turkcell Superonline Fiber... Görünce beynimden vurulmuşa döndüm tabi. 3-4 aydır bu aptalca durum yüzünden Fiber parasına ADSL kullandım resmen. Üstelik kutudan görüldüğü kadarıyla da daireye kadar fiber getirmişler mis gibi.

    Hemen Müşteri Hizmetlerini aradım. SOL Bayi de yardımcı olamıyor/olmuyor çünkü telefonu açmıyorlar. O yüzden uğraşmaya gerek vardı. Asıl kalkıp heriflerin ayağına gitmezdim bi dandik numara öğreneceğim diye. Telefonlarını açsınlar önce. Herneyse... Hatta cepten aradığım vatandaş bile bana lokasyon no vermek zorundaydı. Aç ofisini de bi öğren be... Ben zorunda mıyım bu işlerin peşinde koşmanın. Ama ne demişler, kendi işini kendin halledeceksin

    Müşteri hizmetlerinde daha önce bi not almışlardı bu durumu anlatan. Daha sonra aradığınızda başka bir müşteri no ile lokasyon numaranızı bulabilir işlemi hallederiz diye... Aradım, bana en son 6.eleman yardımcı olabildi.
    1-2 tanesi ilgili birime aktaracağını iletti. Hadi onlar öyle yırttı ama, günahlarını da almayayım diyorum ama 1-2 tanesi resmen ne dediğimi bile anlamadı. Hele ki bi tanesine durumu anlattım, hatta not düşülmüştü dedim. Hmmm tamam diyor, 8 nisanda size bilgi verilmiş başka not göremiyorum diyor. Bu konuyla ilgili bilgi vermemi ister misiniz diyor bana... Ben de sesimi yükselttim. Yahu dedim demin ben ne anlattım, siz ne diyorsunuz, apartmanda fiber kullanan var, bana yok deniliyor, fiber istiyorum bu konuyla ilgili ne yapabiliriz o zaman bana yardımcı olun dedim. Ha o zaman ben sizi bilmemne birimine aktarayım. E günaydın be...

    Neyse sonunda konuştuğum bi bayan, düşülmüş notu da gördü, faturasını aldığım başka abonenin müşteri numarasından lokasyonu buldu, benim adresi de düzeltti. Soruna sadece bir "Kaya Sultan" ifadesi neden olmuş Kaya Sultan demeyince bizim B blok seçeneklerde görünse bile fiber yok gibi görünüyor. Kaya Sultan nedir anlamadım ama, sokağın ismi midir, başka bişey midir, benim adresime ek olarak faturada sadece Kaya Sultan yazıyor ve bu yüzden sorun yaşıyoruz düşünün

    Baya uzuuuun bi şekilde bu bayan arkadaşla konuştuktan sonra (artık telefonda hatuna espiriler falan yapıyorum, ciddi konuşma arasında heheh falan diye gülümsemeler, düşünün öyle bi ortam oldu ahahah ) kendisi herşeyi halletti sağolsun. En son zaten sizi de çok uğraştırdım zamanınızı aldım, kusura bakmayın ama çok teşekkür ederim sorunu sayenizde hallettik dedim. O da güldü, yok dedi halledebildiysek ne mutlu, önemli olan oydu falan filan...

    Telefonu kapadım, keşke dedim kızcağızın adını soyadını bi yere not etseydim. Turkcell SOL'a mail atıp bu arkadaş bana acayip yardımcı oldu bi ödül verin bişey yapın, ses kayıtlarından da kontrol edin kim sallamış, kim sallamamış bi izleyin diye öneride bulunacaktım. Neyse geçti artık, sakinleşebilirim

    3 iş günü içinde kurulum yapılacak dediler bu arada. Telefonu kapadıktan sonra sanıyorum Anadolu Teknik aradı. Müsaitseniz gelip kurulum yapıcaz... Alla alla saat olmuş 20:00, kapalı değil misiniz, yok değiliz Hanımla sinemaya gidecektik, yok dedim o zaman yarın çalışıyosanız yarın gelin. Tamam gelelim... Haydeee. Yav iş günü dememiş miydiniz Bugün hallolacak inşallah. Bakalım başka bi acayiplik çıkmaz inşallah.




  • Pişman olucaksın TSO gerçek fiber de hız alını falan haberdarsındır herhalde vede en acısı upload kotandan yiyior


    Uploadla hiçbir işin olmasa dahi sitelerde gererken 5GB Harcarsın farkındasındır umarım

    Gende Hayırlı olsun yazmayı unutmuşum affola



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tekno moomce -- 27 Nisan 2014; 10:16:03 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tekno moomce

    Pişman olucaksın TSO gerçek fiber de hız alını falan haberdarsındır herhalde vede en acısı upload kotandan yiyior

    Ne demek istediğini anlamadım.
    Zaten ADSL'de de fiberde de hız alanı olayı var.
    Bağlantı kotasız ama çeşitli değerlere kadar hız alanı sınırı mevcut.

    Kullandığım ADSL'de de 75gb idi, şimdi de 25mbit hız 75gb hız alanı şeklinde aldım.

    Haliyle sorun yok yani...
    Upload'lık da çok işim olmuyor, bişeyden yemez...
  • Pişman olacaksın hikayelerini dinleme kardeşim, geç biran önce. SOL de problem ADSL alanlarda oluyor genelde. Fiberde de yaşayan oluyor belki ama asıl sorunlu olan ADSL. O da TTnet ile kondinasyonsuzluk ve TTnetin gereksiz hizmeti. Sen fiberle gayet mutlu mesut yaşayacaksın.
  • Geçtim geçtim, biraz önce halledildi çok şükür
  • Bu kadar gayrete arkadaşı bölge müdürü yaptılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KURSAD.

    Bu kadar gayrete arkadaşı bölge müdürü yaptılar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ormanci

    Geçtim geçtim, biraz önce halledildi çok şükür

    Hepsini okudum usenmeden.Dostum bende bu musteri hizmetlerinden cok çektim. Tek kusuru bu superonlinenin.Interneti 10 numara.4 aydır kullanıyorum bir kez bile 26-27 mbps alrina dusmedi.torrent indirmelerim 3 mbps
    Su musteri hizmetleri isini halletseler süper olacak.Bazilari bi mok bilmiyor.Hep eleman mi değişiyor nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef öyle.. Bildiğim kadarıyla zaten hepsi İstanbul'da değil, başka illerde de bir sürü çalışan istihdam ettikleri call centerlar var. Kimisi çok standart bilgi sahibi o yüzden onları da suçlamak istemiyorum, yani çok standart işleri yapıyorlar ona alışmıştır ancak böyle karışık durumlarda çok daha fazla bilgi sahibi, kendilerinden bir iki kademe daha üstte bir şef vs tarzı, hani ABD'de supervisor derler ya, hemen ona aktaracak biri lazım. Kendi kendine çözmeye çalışmak yerine bi dk sizi şuna bağlayacağım diyecek, bağlandığım kişi de sorunu her şekilde çözebilecek yetki ve sorumlulukta biri olacak. Yani sistemde hata varsa tamam anladım ben halledeceğim diyecek.

    Dediğiniz gibi en büyük eksik bu. Zaten sorunların çoğunu da bu yüzden yaşıyorlar, bayileriyle adam gibi iletişimleri yok, abone formunu gönder, adamlar gelsin bağlantıyı yapsın, bitti. Yüzde olarak çoğunlukla bu işleri yapıyorlar. Şikayetvar'a bakın, hep sorunlar buradan kaynaklı, çalışanlar kendi başlarına bişeyler yapmaya çalışıyorlar ama olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ormanci -- 27 Nisan 2014; 1:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.