< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 31 Ocak 2025; 11:25:24 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Otoparka Araç Teslim Etmek

-
-
Büyük konuşmayayım da anahtarı vermem herhalde kimseye, büyük risk. Alsa götürseler kazaya karışsalar kasko karşılar mı? Otopark sahibi sorumluluk alır mı, çalışan almıştır bizi bağlamaz diyip ortada bırakır mı?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii ki bırakır.
-
otopark resmi bi yerse sorumluluk alır da mahalle arası ne olduğu belirsiz ise sallar haliyle.
ben de kimseye vermem kendim uzağa bırakırım gerekirse. yetkili serviste bakımda bile uzun kalmasını istemem.
-
yer kalmayacak şekilde sıkıştırıyorlar sen gidip aracını istediğinde araç arkada kalmışsa önde duran diğer araçları çekip aracını çıkarıyor bu yüzden istiyor anahtarı tabi her araca oturup binen şahıslara bende vermezdim anahtarını hem temizlik hem güven meselesi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M0meNtS -- 28 Eylül 2024; 18:56:5 > -
Türkiye’de trafiğe kayıtlı 30 milyon tane araç var. Bu araçlar için yeterince park yeri yok özellikle istanbul gibi yerlerde. Otoparka anahtar teslim edilmez. Anahtarı isterse çıkar giderim başka bir otoparka veya müsait yerlere.
Geçen yıl marmaris’teydi. Park yeri bulamadık orda bir otopark bulduk adını hatırlamıyorum. Girdik otoparka, içerden yaşlı bir amca çıktı maksimum 2-3 saat kalıcaz dedim fiyatını sordum söyledi ödedim. Arabayı park ettim. Davarın biri uzaktan böğüre böğüre geldi. Hayırdır ödemeyi yapmadan anahtarı bırakmadan nereye gidiyorsun diye böğürüyor. Tamam biz hallettik amcayla dedim işaret ettim. Sen bana ne kafası sallıyorsun dedi hırbo. Para verdiğimiz buranın çalışanı bile değilmişmiş. Müşteriye böyle davranılmaz haddini bil dedim. Yaşlı amcayı çağırdık içerden geldi aralarında tartışmaya başladı bunlar. Çoluk çocukta arabada. Ya sabır çektim parayı geri aldım çıktım ordan. Sonra arabayı ara sokağa park etmiştim. Sevmem marmarisi bu hırbo yüzünden. Tam deniz kenarındaki otopark değil bu şehir merkezine girerken sağda bir yerdeydi. Otoparkın girişinde sağda oto yıkama vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kurumsal bir otoparksa, verdiği teslim fişinde tarih saat plaka yazıyorsa anca öyle bırakırım.
benzer riskler onarım için bırakılan serviste de var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim oto yıkamada bagajdan eşya çalınmıştı. Hiç fark edemeyeceğiniz parçaları da çalabilirler. Burası Türkiye. Oto kiralama yapıp araçları airbagini çalıyorlar. Airbag sensörünü iptal ediyorlar, airbag lambası da yanmıyor. Yıllar sonra fark ediliyor.
-
Dahası otoparkçılar sizin aracınızla ölümlü-yaralamalı kaza yapsalar hukuki olarak çok sıkıntı çekme ihtimaliniz de var. Özellikle de olaya dair hiçbir kamera kaydı yoksa, şahit yoksa, otoparkçı kaçıp gittiyse ve yalan beyanda bulunursa.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bazı yerlerde mecbur veriyorsunuz. Sultanahmet çevresinde bu şekil vermek istemezseniz de araçsız geleceksiniz veya 08:00-09:00 dan geç gelmeyeceksiniz.
-
Otoparkçıya arabayı anahtarıyla vermektense araçsız gitmeyi tercih ederim.
Kurumsal yerler sorumluluk alırlar
-
Hukuk bu haldeyken ben kurumsallığın da kaldığını düşünmüyorum.
Kurumsallıktan kasıt sadece plaka tarih saatin yazılı olduğu teslim fişi, yoksa kasko ödeme yapmıyor
Hukuk? Yenen bir şey mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 8 Ekim 2024; 22:45:9 >
İfade etmek istediğinizi şimdi daha iyi anladım. Doğru.
7 sene önce kuzenimin 1 haftalık aracının şoför kapısını vale onarılamaz hale getirdi, siz yaptırın biz masrafları ödeyeceğiz denildi kuzenim yetkili serviste yaptırdı masrafları almaya gittiğinde tehditle karışık ödemeyeceklerini söylediler hem arabası zarar gördü hem kendi ödediği için cebi. Bu olay yaşanana kadar rahat rahat anahtar bırakmalı otoparkada veriyordum valeyede bu olaydan sonra hiç vermedim diyalog genelde şöyle oluyor onlar aracı bırakın biz halledeceğiz diyor ben anahtar bırakmayacağım gösterin ben çekeyim diyorum o zaman alamam diyorlar eyvallah kolay gelsin diyorum çıkıyorum ya anahtar almayan otopark arıyorum ya yer arıyorum. Yıllardır belki gideceğim yere daha fazla yürüyorum ama kafam rahat oluyor. Ayrıca bir defa arkadaşımla bir mekana gittik arkadaşım aracı valeye verdi ve biz aracın valeleri diğer araçları almak üzere park edilmiş uzak noktalara götürmek için servis aracı olarak kullanıldığını gördük 2-3 defa görüp ne olduğunu anlamaya çalıştık sonra olayı farkedince müdahale ettik adamlar özür bile dilemeyip arabayı sadece park ettiler. Böyle garip olaylara tanık olduktan sonra vermeye hiç razı olamadım bir olayda ben yaşamak istemedim istemiyorum. Bunlar bildiklerimiz bilmediğimiz kim bilir neler oluyor. Valeye verince en azından mekanda oluyorsun otoparka bırakıp gidince ne olduğu yada olacağı hiç belli değil çalınsa ne olacak araçtan eşyam alınacak mı o mu olacak bu mu olacak ben bunları düşünmek zorunda kalmak istemiyorum. Anahtar vermediğim otoparkta sorun yaşamıyor muyum tabiki yaşıyorum kapı vurmalarından oluşan göçükler yılda 1-2 defa başıma geliyor daha geçen ay tamponun köşesini biri resmen tıraşlayıp gitmiş. Anahtar verdiğim otopark bu masrafı karşılayacak mı sanki bana göre hayır. Benim tam tersim düşünenler olabilir herkesin kendi düşüncesidir belki 40 yıldır arabasını verip hiç problem yaşamamış olanlar olabilir ben böylesini tercih ediyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kuzeninizin yaşadığı durumda polis çağırıp tutanak tutturmak, emniyete şikayette bulunmak, etraftaki tüm kamera kayıtlarının delil olarak istenmesini sağlamak muhtemelen daha doğru bir hamle olurdu. Kimsenin sözüne güvenilmez oldu çünkü.quote:
Orijinalden alıntı: SkyTraveler
7 sene önce kuzenimin 1 haftalık aracının şoför kapısını vale onarılamaz hale getirdi, siz yaptırın biz masrafları ödeyeceğiz denildi kuzenim yetkili serviste yaptırdı masrafları almaya gittiğinde tehditle karışık ödemeyeceklerini söylediler hem arabası zarar gördü hem kendi ödediği için cebi. Bu olay yaşanana kadar rahat rahat anahtar bırakmalı otoparkada veriyordum valeyede bu olaydan sonra hiç vermedim diyalog genelde şöyle oluyor onlar aracı bırakın biz halledeceğiz diyor ben anahtar bırakmayacağım gösterin ben çekeyim diyorum o zaman alamam diyorlar eyvallah kolay gelsin diyorum çıkıyorum ya anahtar almayan otopark arıyorum ya yer arıyorum. Yıllardır belki gideceğim yere daha fazla yürüyorum ama kafam rahat oluyor. Ayrıca bir defa arkadaşımla bir mekana gittik arkadaşım aracı valeye verdi ve biz aracın valeleri diğer araçları almak üzere park edilmiş uzak noktalara götürmek için servis aracı olarak kullanıldığını gördük 2-3 defa görüp ne olduğunu anlamaya çalıştık sonra olayı farkedince müdahale ettik adamlar özür bile dilemeyip arabayı sadece park ettiler. Böyle garip olaylara tanık olduktan sonra vermeye hiç razı olamadım bir olayda ben yaşamak istemedim istemiyorum. Bunlar bildiklerimiz bilmediğimiz kim bilir neler oluyor. Valeye verince en azından mekanda oluyorsun otoparka bırakıp gidince ne olduğu yada olacağı hiç belli değil çalınsa ne olacak araçtan eşyam alınacak mı o mu olacak bu mu olacak ben bunları düşünmek zorunda kalmak istemiyorum. Anahtar vermediğim otoparkta sorun yaşamıyor muyum tabiki yaşıyorum kapı vurmalarından oluşan göçükler yılda 1-2 defa başıma geliyor daha geçen ay tamponun köşesini biri resmen tıraşlayıp gitmiş. Anahtar verdiğim otopark bu masrafı karşılayacak mı sanki bana göre hayır. Benim tam tersim düşünenler olabilir herkesin kendi düşüncesidir belki 40 yıldır arabasını verip hiç problem yaşamamış olanlar olabilir ben böylesini tercih ediyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 25 Ocak 2025; 18:11:8 >
https://forum.donanimhaber.com/arabanizi-bir-baskasina-emanet-eder-misiniz--160593363
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H4- -- 31 Ocak 2025; 11:26:8 >
Sadece 1 kere anahtarı verdim ama 1 saat boyunca aklım hep arabadaydı geziyi kısa kesip hemen arabamın yanına döndüm. Ondan sonra hiç vermedim vermemde. Benim arabamın koltuğuna ben ve 1. Derece akrabalarım harici oturamaz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar

Büyük konuşmayayım da anahtarı vermem herhalde kimseye, büyük risk. Alsa götürseler kazaya karışsalar kasko karşılar mı? Otopark sahibi sorumluluk alır mı, çalışan almıştır bizi bağlamaz diyip ortada bırakır mı?
|
Tabii ki bırakır. |
otopark resmi bi yerse sorumluluk alır da mahalle arası ne olduğu belirsiz ise sallar haliyle. ben de kimseye vermem kendim uzağa bırakırım gerekirse. yetkili serviste bakımda bile uzun kalmasını istemem. |
Benzer içerikler
- egea"nın en dolu paketi hangisi
- volkswagen golf en çok tutulan modeli
- motor kompresyon testi fiyatı
- motor yağ çubuğu seviyesi nerede olmalı
- kendi aracımla kargo işi yapılır mı
- renault symbioz
- mercedes cla elektrikli 2025
- togg kampanyaları
- sıfır doblo fiyatları
- bmw x1 xdrive25e
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X