![]() Otomotivde 'jeneratörlü' araç akimi Geçtigimiz günlerde kapilarini açan §angay Otomobil Fuari, sektörde degismeye baglayan trendleri gözler önüne serdi. Bugüne kadar gelistirdikleri yüzde 100 elektrikli modeller ile kendinden söz ettiren markalar, Sangay'da ise yeni nesil hibrit teknolojileri ile dikkatleri üzerine gekti. Çinli ve Batili birgok marka basta dünyanin en büyük otomobil pazarinad ev sahipligi yapan Çin pazari igin geligtirdikleri menzil artirici hibrit (E-REV) otomobillerini dünyaya tanitti. Bataryalarn menzilini uzatmak igin jeneratör görevi gören benzinli motorlardan olugan bu sistem gimdilik 'premium' modellerde kendine yer buluyor. Fakat, Çin pazarinda sayıları gittikçe artan E-REV otomobillerin, ileride dünyanin diger pazarlarinda da yayginlagma ihtimali bulunuyor. Zeekr 9Xin elektrik menzili, birgok tamamen elektrikli aracin menziline eş deger olmasi ile dikkat çekerken, ABD, Avrupa ve diger pazarlardaki plug- in hibritlere göre gok daha uzun bir menzile sahip olmasi ile de öne çıkıyor. Chery nin premium segmentte konumlandirdigi markalarindan Jetour, G900 isimli bir prototip sergiledi. E-REV menzil artirici sisteme sahip bu SUv model, arka tamponun altinda kogelere monte edilmis itici sistemleri sayesinde su yüzeyinde de ilerleyebiliyor. Denge sensörleri, yuvarlanma ve egimi dengelemek için kullanilacak bu itici güg ünitesi araci su üstündeyken de yönlendirmeye imkan taniyacak. Jetour, G900 haricinde bir de F700 isimli bir pick-up konsepti fuarda sergiledi. Chery tarafindan gelistirilen Gaia E-REV platformunda üretilen bu aragta 2.0 litrelik igten yanmali bir motor bataryalar igin jeneratör olarak kullaniliyor. BYD'nin lüks SUV modeli Yangwang U8 in uzunlugu artirilmis L' modeli de Sangay' da sergilenen bir diger E-REV otomobil oldu. Güç aktarma organi henüz dogrulanmamis olsa da, U8L nin 2.0 litrelik turbolu benzinli motoru, 49.05 kWh LFP Blade bataryayl şarj etmek igin jeneratör görevi görecek. Bu modelin de standart U8 gibi acil su üstü kaldirma, lastik patlasa olle dengeli sürüş ve 360 derece donus gibi özellikleri bulunuyor. ![]() ![]() < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler