Şimdi Ara

Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
5
Favori
2.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlgili konu başlığını, forumun Otomotiv bölümüne açıp, arabada uyumak konusunda tecrübeleri istemiştim. Sağolsunlar çok yardımcı olanlar çıktı.
    Lakin konu biraz Gezi ve Turizm bölümüne kaymış gibi gözüktüğünden, buraya taşımak istedim.

    Kafası esip arabasıyla binlerce kilometre yapıp gezmek isteyenler için, tecrübe edindiğimi düşünüyorum.

    Konuyu olduğu gibi aktarıyorum. Saygılar :)

    ############################################################

    Arkadaşlar Merhaba,
    Uzun bir karayolu seyahat planlarım var, en kısası 10bin km'den başlıyor ve konaklamayı araçta yapmayı planlıyorum. Duş ve uzun dinlenme için 2-3 günde bir pansiyonlarda ya da Avrupa'daki lüks akaryakıt istasyonlarını kullanacağım ama bu durumu es geçebiliriz. Tamamı arabada geçecek denilebilir. Daha önce tecrübesi olan oldu mu ? Van'dan yola çıkıp, Moskova'ya oradan Paris'e ve tekrar Van'a geldiğinizi düşünün. (şehirler farazidir), yaklaşık 10 bin km.

    Bu yol güzergahını atlatabilmek için, hangi koşullarda araç kullanılmalı, kaç saatte bir mola verilmeli, uyku düzeni nasıl oturtulmalı, araçta uyumak için konfor sağlayan materyaller var mıdır? Ne tür giysiler giyilmeli? gibi.

    Önerilerinizi, uyarılarınızı beklemekteyim. Özellikle ciddi uzun yol tecrübesi olanlardan.

    (anlaşılmayan hususları sorarsanız daha çok ayrıntıya girebilirim)

    Teşekkürler.

    ------------------------------------------------ Güncelleme : 19.02.2015 --------------------------------------------------------
    Arkadaşlar, arabada konaklayarak ilk seyahatimi gerçekleştirdim yaklaşık 6000 km.

    Kasım 2014 - Güney - Batı Avrupa Seyahati

    İstanbul'dan uçakla, İspanya'nın Bilbao kentine gittim. Goldcar firmasından, havalimanında 2013 model Peugoet Partner Tepee 1.6 HDI kiraladım. Hem geniş hem de dizel olması sebebiyle bu aracı tercih ettim, konforlu bir araç değil fakat benim işimi fazlasıyla gördü, en ufak bir sıkıntı çıkarmadı, yakıtı gayet ekonomikti ve elbette ic hacmi uyumam ve diğer aktiviteler için gayet yeterliydi .

    Seyahatim sırasında, Bilbao, Burgos, Madrid, Valencia, Barcelona, Montpellier, Marsilya, Nice, Monte Carlo, Cuneo, Torino, Lyon, Paris ve Bordo şehirleri bilindik olmak üzere yaklaşık 40 şehiri gezdim, Lyon - Paris ve Paris - Bordo haricinde hep kasaba yollarını tercih ettim. Örnek vermek gerekirse Ankara - İstanbul arasını otobanda 4,5 saate gitmek yerine Ayaş - Beypazar üzerinden 7 saatte gittim. Mükemmel kasabalardan, köylerden, dağların taşların arasından geçtim. Özellikle Alp Dağları manzarasına şahit olduğum için çok mutluyum, İsviçre'ye gitme planım da vardı ama hava koşulları çok kötüydü, yolda kalmak istemediğim için direkt Lyon'a geçtim.

    Masraflar konusunda hatırladığım kadarıyla şöyle söyleyebilirim,

    - Uçak biletini kredi kartı kampanyalarından aldım, yaklaşık 110 TL puanla - İstanbul - Bilbao gidiş dönüş bileti aldım. Adios, parafly, wings gibi kredi kartlarını araştırabilirsiniz.
    - rentalcars üzerinden araç kiralama bakabilirsiniz, seçtiğiniz segment ve gün sayısına göre farklılık gösterir. Ortalama böyle bir seyahat için 1000 TL.
    - toplam yakıt 800-900 TL arası.
    - yeme içme ve günlük diğer ihtiyaçlar : toplamda 700 - 800 TL tuttu.
    - yeşil pasaportum yok, vize ücreti verdim : 250 TL
    - otoban ücretlerine çok para vermedim çünkü otoban kullanmadım, kullandıklarıma ise 100-150 TL anca verdim.
    - görülmeyen masraflar için 300-400 TL anca verdim.

    zaten toplamda 3500 TL'i geçmedi, 2 arkadaş olarak ortalama adam başı 2000 TL'i geçmez diye hesap etmiştik ve öyle de oldu.

     Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Biraz da fotoğraf :

     Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak
     Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak
     Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak
     Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Fotoğraf Albümleri :
    İspanya - Bilbao, Burgos, Madrid, Valencia, Barcelona :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155652151315355.1073741838.625620354&type=3
    Fransa - Marsilya, Nice, Lyon, Paris, Bordo : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654317840355.1073741841.625620354&type=3
    Monako - Monte Carlo :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654168795355.1073741839.625620354&type=3
    İtalya - Torino :https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10155654277940355.1073741840.625620354&type=3

    Peşinden İsrail - Tel-aviv ve Kudüs seyahati de geldi. O da diğer albümlerden görülebilir.

    Konuyu açmamdaki sebebe gelince, artık sonucu kendi gözümle gördüğüm için cevaplayabilirim sanırım. Bu tarz araba ile yolculuk yapmak isteyenler ve aklında soru işareti olanlar bir an önce yola çıksa iyi olur. Gerçekten çok keyifli Şu maddelere dikkat edilse yeterli :

    - Gece üşüyebilirsiniz, termal içlik ve termal uyku tulumu alın. decathlon mağazalarında mevcut, internetten de sipariş edebilirsiniz.
    - Kiralayacağınız veya kullanacağınız aracın arka koltuklarınn yatıyor olmasına dikkat etin, bacakları uzatmak gerekiyor. Rahat uyku için bu bana şart gibi gözüktü.
    - Konaklarken, benzinlikleri veya otobanlardaki dinlenme tesislerini tercih edin, daha güvenli olur.
    - Gezilecek ülkelerdeki fiyatları gitmeden önce araştırın. Mesela çok sigara içiyorsanız, havalimanındaki freeshoptan tanesi 5 TL'den alın, sonra ispanyada 16 TL verince kuyruk acısı büyük olur.
    - Büyük mağazalardan, kuru gıda alışverişi yapın, zira yol üzerinde alışveriş yapılan veya yemek yenen yerler çok pahalı.
    - Büyük şehirlerde otopark sorunu var, sorun olmayan otoparklar ise çok pahalı, ücretsiz otopark bulup sonra toplu taşıma ile gezmek çok daha iyi.
    - En büyük sorunlardan biri duş. Bu konu çok kafama takılıyordu ama yollarda duş alınacak yerler mevcut, ayrıca sadece duş imkanı sunan hosteller var. yaklaşık 5-10 TL kadar verip duş alabilirsiniz. 2 günde bir kez alsanız gene yeter, çok da hijyeniklik düşünmüyorsanız zaten.

    Merak edilen başka husus varsa, sorabilirsiniz bildiğim tecrübe ettiğim kadarıyla cevap verebilirim.







  • öncelikle harika konu olmuş, uzun zamandan beri bu veya benzeri bir tur aklımdaydı. konu içerisinde yanlış hatırlamıyorsam kaç gün sürdüğünü belirtmemişisinz merak ettim açıkcası
  • Cuma akşamı çıktım, Öteki hafta Pazartesi sabahı sonlandırdım.
    9 gün, 10 gece oluyor sanırım.

    Eğer niyetiniz varsa, bir an önce başlama hazırlığı yapın. Çok keyif alacağınıza eminim.
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    daha önce lizbondan araba kiralayıp madride geçmiştik 2-3 günlüğüne tek tecrübem o. araba kiralarken supercover gibi bişey vardı sanırım adını tam hatırlamıyorum fiyatı ikiye katlıyodu nerdeyse ondan yaptırdınızmı? birde biz ülke değiştirceğimizi firmaya söyleyince gün sayısına göre değilde sadece bir kez için 60 euro gibi bir ücret almışlardı tam anlam verememiştik, sizdende kesildimi o ücret?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrTrojen

    daha önce lizbondan araba kiralayıp madride geçmiştik 2-3 günlüğüne tek tecrübem o. araba kiralarken supercover gibi bişey vardı sanırım adını tam hatırlamıyorum fiyatı ikiye katlıyodu nerdeyse ondan yaptırdınızmı? birde biz ülke değiştirceğimizi firmaya söyleyince gün sayısına göre değilde sadece bir kez için 60 euro gibi bir ücret almışlardı tam anlam verememiştik, sizdende kesildimi o ücret?

    Ben ödememi türkiye'den yapıp gitmiştim, gittiğimde super cover dediğiniz tam kapsamlı kasko seçeneğinden ekstra para vererek ödedim (cdw). Ülke değiştireceğimi söylemiştim ve ekstra ücret kestiler, günlük 7€ daha eklediler.

    Bu tür sigortaları mutlaka yaptırmak gerekir, ülke değiştirmeyeceğim deyip sigrota almazsınız ama bir başınıza iş gelse ocağımızı söndürürler. riske atmamak lazım.

    Bu arada benim de Porto veya Lizbon kalkışlı bir seyahat planım var yakın zamanda; şu şekilde düşünüyorum.

    ilk seyahatimde kuzey ve orta ispanyayı gezmiştim, şimdi güney ispanya ve fas.

    Porto > Madrid > Murcia > Malaga > Kasaplanka > Marakeş > Sevilla > Lizbon ve Porto.

     Otomobille Uzun Yola Çıkmak ve Araçta Uyumak

    Real Madrid maçına denk getirim Estadio Bernabeu'da bir maç da izlenebilir:))




  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    bizde geçen seneki real madrid galatasaray maçı için gitmiştik
    bu arada o bahsettiğiniz güzergahın lizbon-fas kısmını bizde düşünmüştük ayrı bir tur olarak ancak kullanmamız gereken güzergahta feribot var ve fiyatları çok fazla gelmişti bize (yanlış bakmışta olabiliriz derin bir araştırma yapmamştım çnkü)
    ayrıca europcardan biriyle konuşmuştum arabanın sigortasının avrupa içi geçerli olduğu gibi bişey söylemişti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oldukça teşvik edici bir yazı olmuş, beni çok aydınlattı teşekkürler. meslek gereği benim çok vaktim olmuyor, bu yüzden birkaç günlük bir balkan turu düşünüyorum kendi aracımla. sorum da şu; kendi aracımla gümrüklerde ne gibi zorluklar yaşarım? maliyet vs. ne gibi yükümlülükler olur gümrüklerde?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OneManBand

    oldukça teşvik edici bir yazı olmuş, beni çok aydınlattı teşekkürler. meslek gereği benim çok vaktim olmuyor, bu yüzden birkaç günlük bir balkan turu düşünüyorum kendi aracımla. sorum da şu; kendi aracımla gümrüklerde ne gibi zorluklar yaşarım? maliyet vs. ne gibi yükümlülükler olur gümrüklerde?

    Aracınızın resmi problemleri yoksa hiç bir sorun ve masraf yaşamazsınız.
    Yunanistan girişlerinde uluslararası ehliyet soruyorlar diye söylenti var aslı var mı bilmiyorum, balkan turu için Bulgaristan'dan çıkmanızı tavsiye ederim bu sebepten ötürü. Uluslararası ehliyet pahalı bir zerzevat.
  • panthera52 kullanıcısına yanıt
    zaten kısa vadede düşündüğüm bulgaristandan çıkıp kosova-bosna hersek'e kadar 1400 km civarı bir mesafe. tabi planlama boyutuna gittiğinde farklı ülkeler eklenir mi bilemem. teşekkür ederim.
  • Yapmak istedigm ve zevk aldiğim seyahat turu. Calisan ve fazla vakti olmayan kisiler icin bu sekilde bir seyahat ciddi zaman tasarrfu sagliyor. Tebrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim karavan ile yapmak istediğimi araba ile yapmışsınız. Harika gezi planı... umarım bende karavan ile yapabilecek zaman bulurum ilerleyen zamanlarda.
  • Harika bir konu, okumakla bile gezmiş gibi oldum.
  • Avrupa'daki bazı gezilerde arabada 4 kişi uyurduk. Üşüdükçe kaloriferi açar sıcaktan ilk kim uyanırsa kapatırdı. Hey gidi günler.
  • fiyat makul, ürün güzel, fikir orijinal.

    evli adama göre olmayan bir aktivite daha. hadi bakalım :)
  • yeni çip li ehliyetler uluslar arası geçerliliğinde oluyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.