Şimdi Ara

Otomobil Severler Sohbet Konusu. (326. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.012
Cevap
49
Favori
127.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    O yolda ceza yemeyen tek araç olmaz. Lara'da var mı ?

    Alıntıları Göster
    Başka bilmiyorum. Yıl sonuna kadar maksimum dikkat etmek lazım.
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Her yıl sonuna yaklaşırken azıtıyorlar!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Oha! İyice cıvıtmışlar?





    Kesede akçe kalmadı ağabey o yüzden.Gidişat kötü böyle giderse memur maaşları nın ödenemiyeceği günler yakın dır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 26 Kasım 2018; 10:52:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Her yıl sonuna yaklaşırken azıtıyorlar!
    Aslında ben her türlü denetimi destekliyorum ama tabi böyle tuzak kurarak veya bugün var yarın yok şeklinde değil, sürekli olmalı.
    Ülkede ana kural kuralsızlık olmuş durumda, bu durumun acilen hayatın her alanında bertaraf edilmesi gerekiyor. Çünkü hukuksuzluğun meşruluğu hayatın heralanında yerleşmeye başladı.
    Birisi futbolcu, ünlü, siyasetçi diye her türlü kuralsızlığı yapacak hakkı kendinde görüyor ve işin kötüsü sistemde buna izin veriyor,ondan sonra sen köprünün üstüne gizlenip hata yapan vatandaş avlayacaksın olacak iş değil.
    Ha tabi bu denetimlerin asıl amacının/derdinin benim yukarıda bahsettiğim şey olmadığını da zaten herkes biliyor o yüzden dediğin gibi aralık sonuna kadar böyle gider yeni yılla beraber ülke seçim ortamına girer yine ne kural ne bir şey herşey mübah yeter ki oy kaybedilmesin.




  • redbul_540 kullanıcısına yanıt
    Hakedişlere maaş dersek son 3 aydır ödenmiyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Hocam denetim hatalı sollama, kırmızı ışık ihlali gibi konularda yapılmalı. Ha zaten olayın farkındasınız tabi.



    Burada tam tuzak. O yol hızlı aksın diye battı çıktı dolu. Hız limiti 50 km şehir içi diye.



    Oysa yaya trafiği yok. Üst geçit kullanıyorlar mecburen. O saate geçtiysen cezayı yersin demek bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Hakedişlere maaş dersek son 3 aydır ödenmiyor zaten.
    Bunlar daha hiç bir şey değil diyesim geldi
  • Alıntı

    arabamda çekiş düşüklüğü yaşadığım için sanayide her zaman bakımını yaptırdığım ustama götürdüm. motoru inceledikten sonra subap ayarı yapılması gerektiğini, o gün elinde yetişmesi gerektiği işler nedeniyle aracımı sabah getirmemi söyledi.

    ertesi sabah mesaiye gideceğimi (çalıştığım yer 20 km uzaklıktaki kapıkule gümrük kapısı) arabayı ancak iş çıkışı 8 de getirebileceğimi söyleyince, usta bana "bırak o zaman araç bu akşam dükkanda kalsın, yarın iş çıkışı gelene kadar hazır olur öyle alırsın" dedi. aracı o akşamüstü sanayiye bıraktım.

    ertesi gün öğleden sonra ustayı arayıp arabanın durumunu sorduğumda ufak bir kaza olduğunu, mesai bitimine kalmadan gelmem gerektiğini söyledi. işten erken çıkıp sanayiye gittiğimde benim aracın ön kısmının ağır hasarlı olduğunu gördüm.

    ustanın yanında çalışan 16 yaşındaki oğlu gece içip saat 3'te benim arabayı alıp trafiğe çıkıyor ve kırmızı ışıkta beklemekte olan bir araca arkadan sağlam vuruyor. vurduğu aracın sahibi de uzaktan tanıdığım biri.

    ustaya sordum ne olacak şimdi diye. dedi ki "büyük oğlanı 1 ay sonra evlendiriyorum, masrafım çok, senin arabanı yavaş yavaş yaptırırım, maddi durumum iyi olsaydı hemen yaptırırdım ama bana bir kaç ay zaman ver." diğer araç ne olacak diye sorduğumda "onu da kazayı yapan benim piç düşünsün" dedi.

    diğer aracın sahibine gittiğimde onun da aracının arka tarafının koltuklara kadar gömülü olduğunu gördüm. beni görünce sevindi "ben de seni arıyordum" dedi. kendisine vuran aracın bana ait olduğunu kazadan sonra anladığını, beni beklediğini, o yüzden avukatına dava açtırmadığını, tek derdinin bir an önce zararının karşılanarak arabasının tamir edilmesini istediğini söyledi. kaza tutanağını tutan polislere göre de benim araçla vuran çocuk 8 de 8 suçluymuş ve alkollüymüş.

    bu konuşmayı ustaya telefon edip anlattığımda, oğlunu evlatlıktan reddettiğini, dükkandan kovduğunu, sadece benim arabanın tamiri konusunda yardımcı olabileceğini, hurdacılardan benim parçaları araştırıp çıkma olarak takabileceğini söyledi.

    oradan avukat olan enişteme giderek olayları anlattım. bana ruhsat sahibi olduğum için birinci derece suçlunun ben olduğumu, karşı tarafın avukatının davayı kazandıktan sonra zararının tazmini için ister benden, ister kaza yapan çocuktan talep etme hakkı olduğunu, görünen duruma göre kaza yapan çocuğun mal varlığı ve düzenli bir geliri olmaması nedeniyle zararın benim tarafımdan ödenmesinin isteneceğini, ben bütün ödemeyi yaptıktan sonra kaza yapan çocuğa rücu davası açacağımı, eğer bir gün malı mülkü yada düzenli bir geliri olursa ödediğim parayı ondan talep edeceğimi söyledi.

    sonuçta karşı taraf dava açtı ve mahkemeye ben de davalı olarak çıktım. durumu aynen anlattım. hakim bana aracı kazadan önce bıraktığıma dair belge olup olmadığını sordu. ben de yok dedim. sonraki duruşmaya dükkan sahibini çağırdı. ona aracı akşamüstü sen mi teslim aldın dedi. usta teslim almadığını, kaza günü aracı hiç görmediğini, benim barda oğluyla içtiğimi, bar çıkışı oğluna aracın anahtarlarını vererek "al arabayı sabah dükkana götür baban tamir etsin" diyerek kendim verdiğimi falan söyledi. o gün ilk defa duruşmaya gelen oğlu da aynı şeyleri söyledi. hakim bana aracı dediğim gibi akşamüstü dükkana bıraktığıma dair dükkanın yakınındaki işyerlerinden şahit bulursam dinletmek için sonraki duruşmaya getirebileceğimi söyleyip davayı ileri tarihe erteledi.

    aracı teslim ettiğim gün bize çay getiren çaycıdan tut, yan dükkanlardaki tanıdık o kadar esnafın şahitlik yapmaları teklifime bir tanesinin bile olumlu yanıt vermemesi beni çok üzdü. sonuçta davayı kaybettim.

    dava sürecinde arabamı dörtte bir fiyatına kaportacıya sattım. aldığım parayı da karşı tarafın masrafları için ödedim. yani kısacası arada benim araba kaynadı gitti.

    avukatım olan eniştem "dua et bir insana vurup öldürmemiş, eğer ailesine çalışarak bakmakta olan birine çarparak öldürseydi o zaman çok daha ağır bedeller öderdin" dedi.

    başka bir olayda da tanıdığım biri, en yakın arkadaşına gelin arabası olarak kullanılması için aracını vermişti. düğün alayı giderken aracın önüne bir çocuk atlıyor, amacı içine para konan zarf almak ve kaza oluyor. çocuğu hemen hastaneye yetiştiriyorlar ama ertesi gün çocuk ölüyor. bu aracın sahibi de yargılandı. ayrıca ölen çocuğun ailesi batmanlı olduğu için bazı aracılık yapan kişiler şikayetin geri alınması için kan parası talep ettiler ve biraz da tehdit ettiler. kazayı yapan sürücünün maddi imkanları yeterli olmadığı için kan parasını da araç sahibi olan tanıdığım ödemek durumunda kaldı.




  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    Her açıdan ülkenin özeti.



    Yargı yok

    Usta dolandırıcı ve yalancı

    Gençlik berbat durumda

    İyi niyetli olan kaybediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne yazık ki bu tür örnekler saymakla bitmeyecek kadar fazla.

    Şimdi bu adamın yerin de olsanız ne yaparsınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, Cumartesi günü akü yüzünden yolda kaldım. Akü takviye kablosu alacağım ama sanırım aküyü de yenilemem lazım. Kaç yıllık olduğunu da bilmiyorum. Aracım 2012 Fiesta, akü için model tavsiyeniz var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: steven_stiffler

    Merhaba, Cumartesi günü akü yüzünden yolda kaldım. Akü takviye kablosu alacağım ama sanırım aküyü de yenilemem lazım. Kaç yıllık olduğunu da bilmiyorum. Aracım 2012 Fiesta, akü için model tavsiyeniz var mı ?
    Hiç takviye kablosu vesaire ile uğraşmayın (onada boşuna para vermeyin diye yazıyorum) önümüz kış akü olur olmaz yerde su koyverir sıkıntılı durumlar ortaya çıkabilir.

    Aküde marka vesaire bence çok önemli değil bilindik markalardan hangisinin ödeme koşulları daha uygunsa alın geçin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris Hybrid hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Kız kardeşim yeğenlerle beraber 15-18 ay gibi bir süre için Atina'ya yerleşti(Bu gün İstanbul'dan yolcu edip Antalya'ya döndüm). Daha sonra da dönemsel gidip gelecek ve çocuklar dolayısı ile araca acil ihtiyaç var, alınan araç sürekli orada duracak sonrasında satılması pek düşünülmüyor. 16-18.000 Euro bandında araç bakıyoruz, genelde o bölgede kullanımda olan ve çoğunluk olarak tercih edilen Yaris/Auris ve CivicHb mevcutmuş. Yaris küçük gelmiş ama Hybrid Auris 19.000 küsürlük bir fiyatı bizim yükselebileceğimiz bir rakam ve yıllık vergisi yok, seçenek olarak bunun üzerinde duruyoruz. Bayilerden(zaten bizdeki gibi bir sürü değil, 2-3 bayi ve 3-5 showroom aracı hariç görsel bulmak pek mümkün değilmiş, sipariş geçip gelmesi bekleniyor.) katalog alıp bana yollayacak ne donanım mevcutmuş bir bakacağız?

    1-2 yaşında araçlar sıfırdan 500-1000 Euro farkla satıldığı için 2. el araç bakmıyoruz. Bunlar bizim gibi zırt pırt araç değiştiren bir millet değil, arabayı alan 10 yıl biniyor. Diğer seçenek Almanya/Fransa/İtalya dan Üst marka/donanım araç getirmek ama bununla da uğraşacak orada kimse yok(Bu seçenek 1 yıl kadar sonra gündeme gelebilir).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Auris Hybrid hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Kız kardeşim yeğenlerle beraber 15-18 ay gibi bir süre için Atina'ya yerleşti(Bu gün İstanbul'dan yolcu edip Antalya'ya döndüm). Daha sonra da dönemsel gidip gelecek ve çocuklar dolayısı ile araca acil ihtiyaç var, alınan araç sürekli orada duracak sonrasında satılması pek düşünülmüyor. 16-18.000 Euro bandında araç bakıyoruz, genelde o bölgede kullanımda olan ve çoğunluk olarak tercih edilen Yaris/Auris ve CivicHb mevcutmuş. Yaris küçük gelmiş ama Hybrid Auris 19.000 küsürlük bir fiyatı bizim yükselebileceğimiz bir rakam ve yıllık vergisi yok, seçenek olarak bunun üzerinde duruyoruz. Bayilerden(zaten bizdeki gibi bir sürü değil, 2-3 bayi ve 3-5 showroom aracı hariç görsel bulmak pek mümkün değilmiş, sipariş geçip gelmesi bekleniyor.) katalog alıp bana yollayacak ne donanım mevcutmuş bir bakacağız?

    1-2 yaşında araçlar sıfırdan 500-1000 Euro farkla satıldığı için 2. el araç bakmıyoruz. Bunlar bizim gibi zırt pırt araç değiştiren bir millet değil, arabayı alan 10 yıl biniyor. Diğer seçenek Almanya/Fransa/İtalya dan Üst marka/donanım araç getirmek ama bununla da uğraşacak orada kimse yok(Bu seçenek 1 yıl kadar sonra gündeme gelebilir).
    Alternatifleri neler yani o paraya başka neler alınabiliyor orada? Auris hybrid ne kullandım nede kullanan bir tanıdığım var. Ama auris kasa olarak çok geniş ferah bir araç değil, alınıp çok uzın yıllar satılmayacaksa 2 çocukla daha geniş ferah bir model sanki daha iyi olur gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 4 Aralık 2018; 7:23:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çocuklar küçük mü abi ?
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    Alternatif fazla yok, orada tercih edilen marka/araçlara bakmaya çalışılıyor. Tam neler var bende net bilmiyorum, daha yeni bakılmaya başladı bilgiler de bana kısa ve parça parça geliyor. Ben donanımda şu da var mı? diye hep soruyorum ve net cevap gelmiyor. Araçlardan oek anlayan da yok orada? Aslında ben gitsem iyiymiş...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RevivaL

    Çocuklar küçük mü abi ?
    Küçük; biri 2.5 yaş, diğeri 3 aylık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Alternatif fazla yok, orada tercih edilen marka/araçlara bakmaya çalışılıyor. Tam neler var bende net bilmiyorum, daha yeni bakılmaya başladı bilgiler de bana kısa ve parça parça geliyor. Ben donanımda şu da var mı? diye hep soruyorum ve net cevap gelmiyor. Araçlardan oek anlayan da yok orada? Aslında ben gitsem iyiymiş...
    Git bence hem değişik bir tecrübe olur, hem oranın araç piyasasını etüd etmiş olursun hem de gezmiş olursun.
    Bizim gibi insanlar için araç almak, araştırmak keyif olduğu için diyorum.
    Auris hatta yaris bile şartlar zorlanırsa yeterli gelir (biz aynı yaşta 2 çocukla 2 yıl çorsa c kullandık ve tüm türkiyeyi çocuklarla/bebeklerle gezdik)ama eğer bütçe dahilinde daha geniş otomobiller varsa kesinlikle geniş olanını tercih etsinler.
    Çünkü yeri gelecek anne arkada 2 çocukla birlikte kalacak işte bu noktada genişlik rahat hareket edebilmek adına çok önemli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Panthér

    Küçük; biri 2.5 yaş, diğeri 3 aylık.

    Alıntıları Göster
    Allah bağışlasın. Donanımlara ve genişliğe göre hareket edersin artık abi
  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt
    10-15 günden önce gidemem, bu arada da araç en kısa zamanda lazım. Artık buradan elimizden geldiğince...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 324325326327328
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.