Şimdi Ara

Otomobil satışlarındaki kan kaybı sürüyor: Satışlar Mayıs ayında %55 azaldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
1
Favori
6.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otv yi arttirirsan, kredi faizleri yukselirse, kredi de sinirlamalar getirirsen ki fiyatlar zaten kurdan dolayi 2 kat olmusken bu satis adetleri bile cok cok iyi.

    Parasi olan zaten aliyor ama kredi ile alan orta segment halk almiyor artik. Kendine 1 araba alirken, devlete 1 bir de bankaya 1 adet araba almak istememis halk. Bu kadsr basit.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşAllah daha da düşer satışlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İnşallah inşallah

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çoğunluk ötvden dert yanmış (haklı olarak) ama yükselen kurlar yüzünden araçların ötvsiz fiyatları bile hayli yükseldi. Sektörün canlanması için ötvnin kalkması/azalması yetmez, faizlerin de düşmesi lazım ki, insanlar kredi çekip araba alabilsin. Aksi takdirde bizim gibi kişi başı gelirin 9 bin dolar olduğu, likidite kıtlığı yaşanan bir ülkede, bu faizler ile ne ev ne de araba satılır.
  • Allah Allah. Neden acaba?...

  • araba almayacaksın, varsa kullanmayacaksın, benzini satamayınca, arabalar ellerinde kalınca ne halt edecekler bakalım. ama bakkala bile arabayla gideriz biz dayanamayız

  • Yurt dışı ile kıyaslayınca arada fark uçuk. Adamlarda sıfır clio'yu 10 bin euro'ya alıyorlar.

    Yaklaşık 3 maaşları ile alırken bizde ömrümüzün ciddi bir bölümündeki tüm kazancı istiyorlar.

    İlk aşamada 30-40 maaşımıza alabildiğimiz arabalar 20 maaşa düşse yine bir iyileşme diyeceğiz.
  • elcas kullanıcısına yanıt
    Bu cari açık Paramızın değer kaybınında en büyük nedeni değil mi?

    Ülkece alabileceğimiz hızlı ve yavaş aksiyonlar var.
    Hızlı olarak gördüğüm israfı önleme(lüks makam aracından inme gibi)
    İhaleleri temiz yolla yapma(kimilerine trilyonları kaptırmama gibi)
    Buradan gelenlerle Arge vs. yapıp, yaptırıp, dışarıya satmamız gibi...
  • Bana kalırsa şuan ki satışlar bile çok fazla.
    Bir arabaya ki oda c segmenti olmasına rağmen dünyanın hiçbir yerinde binilmeyen 5 para etmez arabalara bu paraları veripte hala nasıl alıyorlar çok ilginç doğrusu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • az daha bekleyin dolar şahlanacak hepiniz dahada keriz olacaksınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rtsbora

    Çoğunluk ötvden dert yanmış (haklı olarak) ama yükselen kurlar yüzünden araçların ötvsiz fiyatları bile hayli yükseldi. Sektörün canlanması için ötvnin kalkması/azalması yetmez, faizlerin de düşmesi lazım ki, insanlar kredi çekip araba alabilsin. Aksi takdirde bizim gibi kişi başı gelirin 9 bin dolar olduğu, likidite kıtlığı yaşanan bir ülkede, bu faizler ile ne ev ne de araba satılır.
    Etrafinda bir baksana, 100 kiside kac kisi 9000 usd (50.000tl) aliyor? Bunlari kim ayarliyirsa milleti aptal saniyirlar?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akp biraz uzun kaldı baştaki daha eskiyi hatırlayanlar azalmış, çok görmemek lazım. Kabul edin parti ayrımı yapmaya gerek yok, çok uzun zamandır baştaki yöneticilerin durumu aynı, ya biz düzgününü bulup seçemedik, yada zaten düzgünü yoktu ki onu seçelim.

  • Millete dank etti sonunda. Biz Türkler (bazıları) anlıyor ama geç anlıyor. Yahu elinizin altında internet var, girin bakın markaların yabancı web adreslerine. Diğer ülkelerde sıfır araçlar 20-30bin para birimi bandında giderken bizde neden 150bin bandında gidiyor diye bir sorun kendinize. Cevap veremiyorsanız buraya yazın biz size açıklayalım.
  • bizimcity B kullanıcısına yanıt
    işte onları devlet yapacak ki biz de yapalım. çuvaldızı kendine iğneyi başkasına batırmalılar. ama imkansız.
  • şaşırdık mı tabii ki hayır
  • 01myavuz 0 kullanıcısına yanıt
    Daha düzgünü yok hocam. Kim gelirse gelsin daha iyi yönetmeyecek. Ancak ne olursa olursa olsun bir parti üstüste seçim kazanmayacak. Şımarıyor, kuduruyor, umursamaz oluyor, kendine çalışıyor bir süre sonra. Her seçimde farklı parti kazansa bu kadar kötü olmaz, daha sıkı çalışırlar bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    Avrupa'da asgari ücretle çalışanların oranı yüzde 10 falan. Onlarda yeni işe giren ve garsonluk v.b gibi ek gelir alanlar.

    Hemen her ülkede bir sene sonra sendikalı olur asgari ücretten çok daha fazlasını alırsın.

    Yani asgari ücret hikaye.

    Alıntıları Göster
    Ama bu verilen bilginin yanlış olması durumunu değiştirmiyor.Lütfen birdahaki sefere bilgilerinizi doğrulamadan paylaşmayın.
    Ayrıca avrupadaki yetişmiş insan maaşlarından haberim var , işin zorluğuna göre yıllık 150000 euro ya kadar iş ilanları bile var glassdoor da.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zeki KAYNAK

    Daha beter olsun İNŞALLAH... Ben otomobil üreticilerinin yerinde olsam Türkiye'ye tek bir araç satmam.. Ben senelerce arge yapacağım, milyar dolarlık tesis yatırımları yapacağım, binlerce kalifiye işçi çalıştıracağım vs vs saymakla bitmeyecek paralar harcayacağım sonuçta çıkardığım arabayı 100 bin liraya piyasaya süreceğim Türkiye benim arabamı 100'e alıp 300'e satacak bir gram emek veya harcama yapmadan benim 2 katımdan daha fazla kazanacak.. Ne ala memleket.
    Hiç kimse farkında değil ama bu sadece arabada değil her şeyde böyle.
    İnsanlar 3500 lira maaşla işe girdiklerinde 3500 liraydı zaten maaşım diye paralarını alıp mutlu oluyorlar. Halbuki 3500 lira olan maaşı normalde 6000 lira ama devlet kaşıkla maaştan almış, hiç bir iş yapmadan.
    Şirketi olan adam, bağkur ödüyor, damga vergisi ödüyor, stopaj ödüyor, kdv ödüyor, gelir vergisi ödüyor yani abartısız kazandığının yarısını direk devlete ödüyor.
    Maaşın-kazancın yarısını devlete ödeyen halk araba almaya kalktığında bir arabada yine devlete almak zorunda kalıyor. Yani yatıyor kalkıyor herkes devlete çalışıyor.

    Bu ülkede maaşlı çalışanların verdiği vergi hep örtülü vergi. Maaşlı çalışanlara 3500 lira yerine 6000 lirayı verin. Gidin deyin 800 lirasını bağkura 1500 lirasını gelir vergisine, 50 lirasını damga vergisine zırta pırta yatırın diye söyleyin, o para elinden alınsın, devletin ne kadar vergi aldığının farkına varsınlar bakın noluyor. Böyle olunca hiç kimse ne ödediğini bilmiyor.




  • Desenize "2.elde araba fiyatları uçtu" muhabbeti farklı boyutlara taşınacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheStarBox kullanıcısına yanıt
    Hocam diğer mesajı atan ben değilim bir ekleme yaptım sadece karıştırdınız sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.