Şimdi Ara

Otomobil Lastiği Sıcak Fırsatlar (338. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bailey , bailey Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil1 iOS
5 sn
6.761
Cevap
483
Favori
721.563
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İlk çıktığında Michelin cross climate2 almıştım.
    Önceleri iyiydi zaman geçtikçe tutunma kötüleşti. İki kış iki yaz kulandım. Fazla km yapmadım. Dişleri de gayet iyiydi. İkinci yaz resmen buz üstünde gider gibi oldu. Frene basmaya korkuyordum. O lastikte dört mevsim benzeriydi. Bir daha dört mevsim takmadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Var gel biraz da sen oyalan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCe

Selamlar. 245/40/19 dört mevsim bir takım lastik alacağım. Lokasyon İstanbul-Ankara, sürekli git gel yapıyorum, uzun yol kullanıyorum yani. Falken as220 düşünüyordum fiyattan dolayı ama farklı bir önerisi olan varsa sormak istedim. Falken ile daha önce ıslak zeminde bir talihsizlik yaşamıştım, frene basınca buz pateninde gibi kayıp öndeki araca çarpmıştım o sebeple biraz daha araştırmak istedim açıkçası.

-Michelin crossclimate 3 (Bulunabiliyorsa)

-Pirelli Cinturato Allseason(İncelemelerde ömrünün bir tık daha az olduğu söyleniyor ama testlerde genelde üst sıralarda)

-Continental AllSeasoncontact 2

Ben bu 3'ü dışında 4 mevsimde riske girmezdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.J. Pacino -- 11 Ekim 2025; 18:12:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Otomobil Lastiği Sıcak Fırsatlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Otomobil: 2020 Peugeot 3008 1.5 BlueHDi EAT6 Allure Selection | 2020 Renault Megane 1.5 DCi EDC Touch | Bebek Koltuğu: Britax Römer Advansafix IV R
  • Selam arkadaslar, Baya baya yagıslı bır bolgede yasıyorum. Kısın sıcaklıklar eksi 5 dereceye kadar dusuyor ve genelde 7 derece altında geziyor. Aracım arka cekisli cok performanslı arac kullanan birisi degilim aile aracım icin hem kıslık hem yazlık lastik arıyorum.

tyrerevıewdekı testleri inceledim ama birinde bir lastik digerinde baska bir lastik daha iyi performans vermis. Butce cok onemlı degıl 245/45/18 boyutunda arayısım var. Ne önerirsiniz ?

İşlemci: Intel i7 11700K | Anakart: MSI Z590-A Pro | İşlemci Soğutucu: Corsair H100i v2 Extreme Performance | Ekran Kartı: Asus TUF RTX 3070 OC | SSD: PNY CS3040 1 Tb | Ram: Crucial 2x8 Gb 3000 Mhz CL15 DDR4 1.35v | Monitör: LG 27GL850-B Nano IPS 27" 144 Hz 1 ms QHD | Kasa: Corsair Carbide 400C + Evga Supernova 850W G2 Full Modular PSU | Klavye: Corsair K55 RGB | Mouse: Logitech G502 | Ses Sistemi: Logitech S220 2.1 | Kulaklık: Corsair H1500 7.1/Platronics Gamecom 780 7.1 | İşletim Sistemi: Windows 10 Pro 64 Bit |
  • GeCCe kullanıcısına yanıt

Bolu ve çevresini düşününce 4 mevsim biraz riskli gibi geldi bana. Kışlık lastikle bile riskli bir mevkii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tgezer -- 18 Ekim 2025; 6:46:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ecylnc kullanıcısına yanıt
    Bu boyutlarda falken ziex ze320 serisi fiyat performans ürünü . Lastik etiket değerleri çok iyi. Kurı ıslak zemin performansları övülüyor. Tek sıkıntı kullanım ömrü biraz daha az.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba hocalarım. Aracın üzerinde sıfır gelen continental eco contact 6 yaz lastikleri en ufak yağışta kayma yaptığından 4 mevsim bir lastik arayışına girdim. 4 mevsim birşey bakıyorum. Bulunduğum yer çok yağış alıyor ama kar az oluyor. 205 55 17 lastik ölçülerim. Şöyle kaymayacak. Yaz kış idare edecek bir öneriniz olursa çok teşekkür ederim şimdiden.

Kars’ta 4 mevsim aman aman yapmayın. Conti wintercontact denebilir ama o bile yeterli kalmayabilir belki daha bir kar lastiği araştırması yapmanız gerekebilir yada çevredeki araçların lastiklerini inceleyin

• Guest-D20AC7FAD G kullanıcısına yanıt

Bazı serilerde sıkıntı vardı, demek hala devam ediyor. Virajlarda düşük hızda kayma yapıyorsa bir Continental bayiye durumdan bahsedin, belki sizin seride de sorun vardır.

Ben ücretsiz değişim yaptırdım, premium contact 7 sersinden vermişlerdi sanırım.

Michelin CrossClimate en iyisi bence. Kendim daha uygun diye yeni çıkan Continental 4 mevsim aldım, memnunum ama Michelin biraz daha iyiydi. Aşırı sıcak olmayan, aşırı soğuk olmayan iklim yapısı için 4 mevsim lastik iyidir. Arada ön-arka değişimleri ihmal etmeyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arandur -- 5 Kasım 2025; 8:50:29 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Elbette var. Ön tekerlekler çekişi taşıyorlarsa, yönü de sürekli değiştirilme durumunda olduklarından daha fazla aşınırlar. Ön arka 6 ayda bir değişim yapılırsa denk aşınma sağlanır. Yönlü lastik olmasa sol ön - sağ arka ve sağ ön - sol arka şeklinde değiştirilmesi en ideali olur, böylece iç veya dış aşınma farklarının da önüne geçilir.

O testlere kendi lastik ölçünüzü baz alarak bakmanızı öneririm. Her lastik her ölçüde aynı başarımı sunamıyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.