Şimdi Ara

Otomobil Fiyatları Balondur !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
3.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomobil Fiyatları Balondur !
    Otomobil Fiyatları Balondur !
    Otomobil Fiyatları Balondur !
    Otomobil Fiyatları Balondur !
    Otomobil Fiyatları Balondur !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yalan hepsi..algı operasyonu..dış mihraklar dövizi arttırıyor..üstümüze oyun oynuyorlar aldanmayın...devletin de onlarca uçağı mercedes i var..devlet yakıt fiyatı arttı diye sizin gibi ağlıyor mu? ÖTV de gayet makul ..pahalı araçlara vergi elbette %80 olacak..Otomobil distribütörleri/üreticileri ısrarla 85.000 TL çıplak fiyatın altında araç ithal etmiyor/üretmiyor..Öyle yapsalar %45 ÖTV ye gireceğiz..sabotaj bu yaptıkları resmen..Şahsım görüyor siz de görün artık şu büyük resmi..lütfen diyorum uyarıyorum buradan

  • alma ozaman.sanki zorla satıyorlar

  • Makarnayı çok kaçırmamın sonucu bunlar...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çakallık var ayri mesele fakat ötv değişimini atlamışsın
  • Arkadaşın 2020 de fiyatların fahiş şekilde arttığını göstermesi neden zorunuza gidiyor! Yalan bir şey var mı burada!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında hepsini vergisiz fiyattan göstermek daha mantıklı bir karşılaştırma olur. Gerçekten de bir köpük var fiyatlarda.
  • Otomobil fiyatlarının önüne gecilmedi, peşin sıra konut, market, pazar , giyim vs herşeyin fiyatları güncelleniyor, dışarı çıkmak yasak olduğu için insanlar para kazanamıyor, zenginler peki onlar aç değil mi, zenginlerede maskeyi vurdular duyguları karmakarışık evlerinden çıkarmıyorlar işte bunlarda varlıkta yasayamayanlar :( 65 üstü yasindakileri evlere kapatarak onların bağışıklık sistemini zayıflatarak ölüme daha yatkın hale getirilmektedir, bunu önlem olarak gördük ve aslında nasıl arka plan zihin tarafından kullanıldığımıxı anlamadık :(

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redferrari

    Otomobil fiyatlarının önüne gecilmedi, peşin sıra konut, market, pazar , giyim vs herşeyin fiyatları güncelleniyor, dışarı çıkmak yasak olduğu için insanlar para kazanamıyor, zenginler peki onlar aç değil mi, zenginlerede maskeyi vurdular duyguları karmakarışık evlerinden çıkarmıyorlar işte bunlarda varlıkta yasayamayanlar :( 65 üstü yasindakileri evlere kapatarak onların bağışıklık sistemini zayıflatarak ölüme daha yatkın hale getirilmektedir, bunu önlem olarak gördük ve aslında nasıl arka plan zihin tarafından kullanıldığımıxı anlamadık :(

    Zenginlerin çıkamadığı evle bizim çıkamadığımız ev bir mi? Adam evde 10 tur atsa 5 km yürümüş gibi oluyor.

  • Qq ya bak sen 1 yılda 3x yapmis nerdeyse o kasayla. Octavia da şımarmış. Neyse ben bi keyf çayı içeyim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilinçli tüketim 0 olunca 5kat 10kat çok görürüz
  • Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Aynen bence de bu cehapelileri anlayamıyorum
  • Altin dolar felan hikaye demek mi asıl yatırım arabaymis
  • Ülkede her şey aynı düzenle gidiyor değişen yok ki. Bildiğim konu olan bilgisayar sektöründen örnek vereceğim. Geçen yıl Rtx 3080 ekran kartı, dolar kuru 8 iken 9000₺'ye satıldı. Şimdi dolar 7.3₺, fiyatlar yeni yılın da girmesiyle 15000₺'ye kadar yükseldi. Bizde yeni yıla girince üretimdeki firmalarda sanki yangın, sel, deprem gibi doğal afet oluyor fiyat ekliyorlar. Ekstra vergi olsa tamam diyeceğim. Satış fiyatı 699$ olan bir ekran kartı nasıl oluyor da 15000₺'ye satılıyor. Geçen yıl 1200$'a satılan 2080Ti ekran kartı 12000₺'ye satılıyor. Arada 500$ fark var (en az 3500₺). Arabada da aynı konu bizim insanlarımızla alakalı. Şimdi ikinci el piyasası düştü diyorlar sırf satış yapmak için. Giriyorsun bakıyorsun hâlâ Renault Broadway'a 30000₺ isteniyor. Neresi dültü anlamadım da. Aslında insanı olmasa güzel ülke. Biz birbirimizi yiyoruz resmen. Zaten bunca yıldır anlamadığım bir memleket. Niye var niye yok bilmiyorum.




  • Ben artık bu forumdaki yükselmesi için dua edenleride gördükçe pes ettim. İnşallah daha beter olur en ucuz araba 1 milyon olur. Bisiklet dahi alamayacak duruma gelirler ne diyeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğiniz sektör ama en büyük nedeninin piyasada ekran kartı olmamasından olduğunu yazmıyorsunuz. 5600x fiyatı neden düştü o zaman? Çıkış günü insanlar 3500 liraya aldılar geçen günlerde 2700'e satılıyordu.
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    Peki ilk çıktığında da piyasada ekran kartı olmadığı bilinmiyor muydu? Neden 9000₺ civarında sattılar. O zaman ilk çıktığında da 15000₺'ye satsalardı. 31 Aralıkta 10500₺ olan ekran kartı, 01 Ocakta 15000₺. Olması gereken fiyatın 2 katı olmasını mı savunacağız şimdi? Vallahi bu forumun suyunda var herhalde. Tamam piyasada yoktur, bir yerden bulmuş gelmiş satıyordur. İki katına da satılmaz be bilader. Zaten herkes ilk satıldığında 9000₺'ye alırken fiyatın olması gerekenden fazla olduğunu biliyordu. (Vergilerle yaklaşık 6.750₺) Bunda da sonuç arabaya yakın. Aynı bu arabaların fiyatının geçen seneye göre 2 katı artması gibi. İnsan faktörü merkezde ve çok önemli. O zaman ülke yönetimini de ekleyelim. Bence en büyük nedeni bu.
  • Dolarla passat fiyati hesaplayan masum koylu. Ruble ile hesaplayin biraz daha yukselmis olur :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biliyorsunuz elde ne kadar az ürün varsa o kadar yüksek fiyat yazılır ki kar getirsin. 15k fiyata siz alınmaz olarak görseniz de adamda iki tane kart varsa bu kartın über zengin iki kişi tarafından alınacağının farkındadır ve kaymağını almak için fırsat olarak görüyordur. Bir tek bizim ülkede değil çoğu yerde durum böyle.
    Ekran kartı dışında başka bir örnek vereyim size.
    Xbox one s controller almadan önce daha ucuz diye xbox 360 orijinal sıfır kollara bakıyordum. Gençler elektronik 200 liraya satıyordu çok geldiği için almamıştım. N11 soru cevaplara bakarken ürüne girip baktım hala satışta fiyat ise dolarda bir fark olmamasına rağmen 335 lira gibi bir fiyata çıkmış ayrıca yazan şu (son iki adet!) devamını yazmama gerek yok durum ortada.
  • Verdiğin listede en mantıklısı Toyota Corolla, dolar bazında fiyatı hep sabit kalmış. Diğerlerinde hep bir zam var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.