Şimdi Ara

Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.205
Cevap
272
Favori
617.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim kızım doğduğunda ana kucağını kemerle bağlayarak ilk 6 ayı geçirdik, sonra Maxi - Cosi Priori XP aldım ve arabaya kemerle bağlayarak sabitledim.

    Kemeri doğru takarsanız isofix kadar givenli olduğunu düşünüyorum, çünkü isofixi herkes doğru takamaz, benim kızı bazen dedeler veya büyük anneler alıp bir yere götürürken koltuğu da alıyorlar, onlar takamazsa daha kötü olur diye düşünüp ben kemerli almıştım.

    Kız 5 yaşına gelince Römer Kid'e geçtik. O da kemerli, çünkü isofixe ilaveten kemer de takmak gerekiyor. Artık 7 yaşında ve sırtlığını söküp günlük kullanıyoruz. Uzun yola çıkarken sırtlığı da takıyoruz.

    Şimdi oğlan doğdu, gerçi küçük daha ve ana kucağı ile devam. Ama kızın 2 ve 3. koltuklarını kullanacak, yani koltuklar gayet sağlam.

    3 tavsiyem var,
    1-Bir kez bile taviz vermeyin, hep kapısı çocuk kilitli, kendisi koltukta ve bağlı olsun.
    2-Römer veya Maxi Cosi'den şaşmayın.
    3-İnternetten fiyat bakıp Haşim İşcan geçidinden sıkı bir pazarlıkla satın alın, %20-50 arası fiyat farkediyor.

    Konu dışı ama, puset konusunda da Mac Laren'den şaşmayın. En az 5 tane eskittik, Mac Laren kadar kullanışlı, hafif ve dayanıklısı çıkmadı.




  • Be safe izicomfort x1 isofix adlı koltuğun ödemesini yaptım, teslimatı beklyorum.Çocuk koltuğu kullanan arkadaşlara sormak istediğim, isofix modellerde bu bağlantının yanında kemerle de sabitlemek gerekiyor mu?
  • Konuda yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler. Özellikle de internet araştırmalarımda, iyi değerler elde ettiğini öğrendiğim için tercih ettiğim Hts Besafe İzicomfort X1 isofix koltuk dün elime geçti. Arabaya kolayca monte edebildim. Dün ve bugün kısa da olsa baba oğul yolculuklar yaptık. Beklediğimin aksine çok memnun kaldı. Koltuk yüksek olduğu için cam hizasından dışarıya bakabiliyor. Ağlamamasında sanırım doğduğundan beri ana kucağında gitmesinin etkisi büyük.
    Daha önce ana kucağını emniyet kemeriyle bağlıyordum fakat bu isofix olayını görünce gerçekten hayretler ettim. Koltuk resmen otomabilin koltuğuna yapıştı, kaya gibi, hiç kıpırdamıyor.Kesinlikle bağlantı açısından çok güvenli.
    Ana kucağı alacak arkadaşlar için de tavsiyem kesinlikle isofixli modeller. Bildiğim kadarıyla sadece Maxi Cosi nin böyle modelleri var şimdi ana kucağı alacak olsam 200-300 fazla verip kesinlikle onu tercih ederdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 18 Ocak 2009; 15:51:03 >




  • arkadaşlar,
    yaklaşık 1 aydır 9-18 kg kategorisindeki bebek çocuk oto koltuklarını araştırıyoruz eşimle.gerek internet ortamından değişik sitelerden bilgi karşılaştırması yapıyoruz.ama en sonunda gidip görerek doğruyu bulacağımızı düşündük.ve 28 şubatta cnr expo anne bebek fuarına gittik.
    arkadaşlar,maxi cosi almayı düşünürken tobi için konuşuyorum ,
    aslında o kadar kaliteli olmadığını gördük.içinde bildiğimiz tv kutularının beyaz köpüğü vardı.ve satış müdürü bunun darbe emici olduğunu iddia ediyordu.üstelik burnundan kıl aldırmıyordu.maxi cosi nin kumaşına gelirsek;
    arka baş dayama yerini bildiğimiz polar kumaşla yapmışlar ki bunu kızımın kullandığını düşünemiyorum.başı ve ensesi her arabaya biniş ve inişimizde su içinde kalır herhalde.yazlık kılıf diye bişey çıkarmışlar ,iyi de kışın da arabalar klimalı zaten 20-21 derecede gidiyoruz.sadece yazın terlemiyor ki.polar başlık ancak kar altındaysanız anlamlı olur.
    isofixli modeli de tek ayak uzantısıyla paspas yerine iniyor .biz bunun çok da yeterli olmadığını dengeli olmayacağını düşündük.çarpışma testlerinde zaten birinci olamamış.
    maxi cosi o cici desenleriyle ,malesef gidip yakından gördüğümüzde kafamızda bitti....
    britax römer düşünüyorduk zaten karar verememiştik
    onu da inceledik;
    bi kere isofix olmayan bir bebek çocuk koltuğu almayın.hiçbir garantisi yok,çocuğunuzun yanına biri oturduğunda eskaza kemeri açtığını düşünün ,olay bitti.ve çözülen bir kemer ki bunun farkına bile varmazsınız,hiçbir koruyuculuğu kalmadan seyahat edersiniz.
    o yüzden isofix şart bence,direkt bebek koltuğunu, arabanıza japon yapıştırıcı gibi yapıştırıyor,takla da atsanız milim kımıldamıyor.

    britax römer duo isofix e baktık,siyah köpükle baş kısmı kaplanmış.güzel bir darbe emici özelliği var.var ama diğer yan kısımlar plastik.evet sadece basit bir kaplama maddesiyle yapılmış.satıcıya sorduğumuzda bunun önemli olmadığını söyledi ama biz anne baba olarak cebimizden çıkacak parayı düşünerek hepsinin değmesi gerektiğini söyledik.üstelik isofixli modelinde paspasa gelen dirsek kısmının da motorsport 2008 şubat dergisinde çarpışma testinde kırıldığını gördük.yani römer mi asla ...

    sonunda be safe standına geldiğimizde ,
    aslında pek de tanımadığımız bu markanın çok da iddalı olduğunu öğrendik.bi kere üst kılıfı komple çıkarttık ve 4 cm kalınlığında tamamen darbe emici özellikte siyah köpükle tüm oto koltuğunun kaplandığını gördük.arkadaşlar bence siyah köpük çok önemli.uçak koltuklarında kullanıyorlar bu malzemeyi
    üst kılıf terletmeme garantisi verdi,ve en çok hoşuma giden şey de bebeğin içinde yatabiliyor olması.başı yana öne düşmeden,üstelik ayak dayama yerinin olması ,ayrıca da paspasa inen dirseğin çift taraflı olması ve motorsport 2008 çarpışma testinden bütün markaları geçerek 1. olması da beni cezbetti.
    be safe isofix i çok beğenerek aldık,ve kızımızda kullandık,kızım hem yüksekte oturuyor hiç canı sıkılmadı,hiç boyunu,saçı terlemedi,en önemlisi de bence çok rahat uyudu,alttaki kolu çeviriyorsunuz bebek uyuma pozisyonuna geliyor süper rahat bişey.
    anlayacağınız be safe isofix aldık ve çok memnun kaldık şimdiden.iyi ki maxi cosi veya römer almamışız.Siz iyice bir karşılaştırın bence.

    1.isofix alın mutlaka
    2.siyah köpük mü değil mi ona bakın
    3.bebek gerçekten rahat edebiliyor mu, yolculukta dikilitaş gibi mi kalacak yoksa uyuyabilicek mi onu bi düşünün .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi butterfly78 -- 2 Mart 2009; 18:24:50 >




  • Fotoğraf biraz aceleye gelmişti ama işte aldığım koltuk ve benim yaramaz
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)
  • benim kızım 2,5 yaşına kadar sürekli kullandı. zaten mecbur kullanıyorsunuz. arabada her zaman 2 kişi olmuyor. çocuğu tek başınıza bir yere götürmeniz gerektiği zaman çocuk koltuğundan başka alternatifiniz yok zaten. aksi takdirde arabada 2 kişi olsanız bile, 2. kişi devamlı kucağında çocuk taşımak zorunda kalacağı için (hele uzun yolda ızdırap veriyor sürekli kucağında çacukla) çocuk koltuğu gereklidir. ben chicco kullandım (daha doğrusu kızım kullandı). şimdi aynı hâlâ koltuğu baldız kullanıyor. yeri ise arka sağ koltuk. sebebine gelince; araba kullanırken en rahat şekilde çocuğu her an rahatça görmeniz açısından en uygun yer sağ arkadır. allah korusun çocuğa bir şey olursa sürekli kontrol altında tutmak gerekiyor. dikiz aynasının yanına takılan küçük aynalar da biraz iş görüyor bu konuda.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: butterfly78

    arkadaşlar,
    be safe isofix i çok beğenerek aldık,ve kızımızda kullandık,kızım hem yüksekte oturuyor hiç canı sıkılmadı,hiç boyunu,saçı terlemedi,en önemlisi de bence çok rahat uyudu,alttaki kolu çeviriyorsunuz bebek uyuma pozisyonuna geliyor süper rahat bişey.
    anlayacağınız be safe isofix aldık ve çok memnun kaldık şimdiden.iyi ki maxi cosi veya römer almamışız.Siz iyice bir karşılaştırın bence.

    1.isofix alın mutlaka
    2.siyah köpük mü değil mi ona bakın
    3.bebek gerçekten rahat edebiliyor mu, yolculukta dikilitaş gibi mi kalacak yoksa uyuyabilicek mi onu bi düşünün .

    Daha bir kaç ay önce bu Be safe modeli ile bilgi almaya çalışırken, benim gibi bir tane daha kullanıcı olmasına sevindim. Kumaşının terletmemesi, çocuğun çok rahat yolculuk etmesi konusunda sonuna kadar haklısınız. En son 1,5 saatlik bir yolculukta anne ve ben önde bebekse arkada yalnız gidebildik ki bu 14 aylık bir çocukla mucize gibi bir şey. Bunu da be safe e borçluyuz.




  • bu konuda Alman kalitesini sevenler için RÖMER markalı ürünleri tavsiye ederim. KING römer kullnadım gerçekten mükemmel işçilik ve güven sunuyor.karşılaştırma için sağ kısımdaki yere tıklayarak diğer modeller ile farklarını görün.

    http://www.britax-roemer.com/car-seats/king/

    ben bazı dezavantajlarından da bahsedeyim.

    birincisi çok ağır araçtan indirip bindirmeniz gerektiğinde külçe gibi sağlam malzemeden yapılmış .Sağlamlık kısmı iyi ama ağırlık nereden kaynaklanıyor çözemedim .Plasitk içinde çelik aksam mı gizli araştırmak lazım

    ikincisi çocuğu uzun yolculuklarda çok terletiyor bu nedenle aksesuar olarak havlu kılıflardan almak zorunda kaldık. Kirlendiğinde kolay temizlensindiye değişik bir malzemeden kılıf yapmışlar yazın çocuk bunalıyor , sımsıkı güvenlik kayışlarını sardınızmı çocuk 1 saat sonra debelenmeye başlıyor mecburen kucağa alıp susturmak gerekebiliyor. Ama uyurken çok güzel bir şekilde güvenli bir yolculuk sunuyor.

    isofix konusuna arkadaşlar değinmişler bu konu önemliş bir güvenlik artışı getirmekte bunun da geliştirilmiş ek elemanlar ile bazı ek güvenlik önlemleriş mevcut salınımları azaltan Pivot link aparatını kullnmak lazım. Konu ile ilgilenenler demoyu çalıştırsınlar.

    http://www.britax-roemer.com/safety-center/what-is-isofix/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 4 Mart 2009; 8:47:15 >




  • Herkese selamlar,

    9-18 kg, yani yanilmiyorsam 1+ grubunda geriye donuk cocuk kotugu ariyorum. Hepsiburadada koala ve renolux markalarda koltuklar geriye donuyor galiba ama bu ozellik disinda, bu markalar bana cok cekici gelmedi, bunlar hakkinda bilgisi olan, kullanan varmi ?

    Asagidaki linkte bilgi var.

    http://www.kitubi.com/2008/09/08/GeriyeD%C3%B6n%C3%BCk%C3%87ocukArabaKoltu%C4%9FuBritax.aspx

    Burada bahsedilen volvo koltugu britax yapmis galiba. Fiyat yuksek olmali diye tahmin ediyorum.

    Aslinda sehirde gezerken, yavas hizda ileri bakan, cocugun uyudugu uzun hizli yollardada geriye donebilen, hem isofixli hem kemerli bir koltuk olsa iyi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 4 Mart 2009; 17:02:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: cengizumur

    Herkese selamlar,

    9-18 kg, yani yanilmiyorsam 1+ grubunda geriye donuk cocuk kotugu ariyorum. Hepsiburadada koala ve renolux markalarda koltuklar geriye donuyor galiba ama bu ozellik disinda, bu markalar bana cok cekici gelmedi, bunlar hakkinda bilgisi olan, kullanan varmi ?

    Asagidaki linkte bilgi var.

    http://www.kitubi.com/2008/09/08/GeriyeD%C3%B6n%C3%BCk%C3%87ocukArabaKoltu%C4%9FuBritax.aspx

    Burada bahsedilen volvo koltugu britax yapmis galiba. Fiyat yuksek olmali diye tahmin ediyorum.

    Aslinda sehirde gezerken, yavas hizda ileri bakan, cocugun uyudugu uzun hizli yollardada geriye donebilen, hem isofixli hem kemerli bir koltuk olsa iyi olurdu.

    Valla yanlış hatırlamıyorsam, geriye dönük koltukların en kötüsü bile öne bakanlardan iyidir diye bir şey okumuştum. Hatta bunun videoları da nette olması lazım.




  • ar kadaşlar bu koltuğu kullanan var mı.işe yarar mı?

    http://www.irembebe.com/productDetail.aspx?lngProductID=475
  • Çocuk koltuğu hem güvenlik, hem de özgürlük. İşte daha 17 aylık oğlumla güzel bir Cumartesi sabahından görüntüler.
    Baba oğul, kırlara gittik, salıncakta sallandık,yürüyüş yaptık,karıncalarla oynayıp kertenkele kovaladık, kuş fotoğrafları çektik ve annemiz için papatya toplayıp eve döndük Size de keyifli ve güzel bir haftasonu dilerim.
    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)




  • Merhaba çocuğunun güvenliğine önem veren arkadaşlar,bu sayfayı geç görmüşüm :)
    Bende oğluma ana kucağından sonra uzun araştımalardan sonra koala ferrari teko modelini aldım.Ana kucağına alışık olması ve benim koltuğum diyerek sahiplenmesi sayesinde oturma sıkıntısı yaşamadım.Açıkçası markada tereddüt etmiştim ama britax römerin üreticisi olan firmanın üretimi olması ve kaliteli görünmesi beni ikna etti İsofix olmasını isterdim ama benim aracımda malesef isofix yok:(
    4 aydır kullanıyorum gayet memnunum.
  • çok gerekli bir donanım bence.
  • ben bile unutmusum bu topic i :) bu arada benim oglan da dort yasina geldi
    zor oluyor oturtmak artik ama hala onemli

    bu arada ikinci si yolda yani bir tane daha lazim yakinda :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: polotje

    ben bile unutmusum bu topic i :) bu arada benim oglan da dort yasina geldi
    zor oluyor oturtmak artik ama hala onemli

    bu arada ikinci si yolda yani bir tane daha lazim yakinda :)

    Hayırlı olsun hocam. Ben hem bilinçlendirmeye hem de fotoğraflarla falan özendirmeye çalışıyorum bu konuda.
    Daha 1 saat önce çok ciddi bir kaza atlattık. Öküzün biri bölünmüş yolda karşıdan bizim taraftaki benzinliğe geçiş yaptı ama sinyalsiz ve 10-20 metre önümüzden, hızım yaklaşık 90 km/h. Nasıl fark ettim de freni kökledim bilemiyorum. Hala sinirlerim bozuk, adam intihar etti resmen. Biz o frenle, emniyet kemerine rağmen konsolu öpecek duruma geldik, çocuk eğer koltuğunda bağlı olmasaydı kesin arkadan ön cama kadar uçardı.
    Belki 1 saniyelik bir dikkatsizlik olsa şu an hastanedeydik, neyse ama Abs de sağolsun, kaymak asfalt olmamasına rağmen o şekilde manevra dahi yapabildim.
    Arkadaşlar, bu koltuk işini ciddiye alın, gördüğünüz gibi kaza olmasa dahi bazı durumlarda çocuğunuz yaralanabilir ki Allah kimseye böyle bir şey yaşatmasın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilker67

    Arkadaşım, öncelikle hayırlı olsun.Bak ben de doğuma 2.5 - 3 ay kala yazmışım.Oğlan şimdi kocaman oldu ve son 1 senenin nasıl geçtiğini anlayamadım bile, harika günlerimiz oldu neyse anlatılmaz yaşanır.
    Ana kucağının markası Chicco kullanım zorluğu yaşamadım, zaten ana kucaklarının hepsi aynı mantıkla bağlanıyor fakat güvenlik konusunda nasıldır bilemiyorum.Gerçekten cahilce davranarak ve hiç araştırma yapmadan mağaza gezerken alıvermiştik.Zaten o yüzden şimdi arkadaşlara sorup duruyorum,testleri okumaya çalışıyorum.
    Şu anda senin yerinde olsaydım kesinlikle Maxi Cosi'nin isofix bazalı ana kucağını alırdım. İsofix olayı çok önemli çünkü kemerle bağlarken acele edebilirsin ve gevşek kalabilir ya da yanlış bağlayabilirsin.Bu isofixli baza daha pahalı ama mutlaka onu seç. Hem çocuğu bağladıktan sonra kemerle de koltuğu araca sabitlerken çocuğun üstüne kapanmamış olursun.Hava soğuk olduğunda ya da biraz acelen varsa ana kucağını kemerle bağlamak işkenceye dönüşebiliyor.
    Şimdi gelelim işin ayrıntılarına.Ben de yukarıdaki bir arkadaş gibi 1 haftalıkken çocuğu ana kucağına bağladım.Burada en büyük sorunu aslında anne çıkarıyor. Daha 3-4 kg bir bebeğin oraya konup da bağlanmasına razı gelmiyor.Çocuksa genelde uyuyor ama 1-2 saatlik aralarla ya da yarım saatte de olabiliyor ya sıkılıyor ya da acıkıyor ve bağırmaya başlıyor.İşte bu noktada arabayı park etmek, çocuğu sabırla sökmek,annesini emmesini ya da keyfinin gelmesini beklemek ve tekrar bağlayarak yolculuğa devam etmek gerekiyor. Bu iş yarım saatte bir olunca 2 saatlik yol 3-4 saate uzuyor ama başka çare de yok. Bu esnada anne ve otomobilde başka birisi varsa 'yapma, yine ağlayacak, geciktik' vs. gibi şeyler duyabiliyorsun.Sabır çok önemli çünkü bu yazdıklarım olurken arka fonda genelde ağlama sesi duyacaksın.
    Yine yukarıda bir arkadaş çok güzel yazmış, eğer bebeğin altına yastık falan koyarsan emniyet kemeri doğru noktalardan tutmayabilir.Zaten altında bez olduğu için çocuk aslında oldukça yumuşak bir zeminde oturuyor.Bir de ana kucaklarının eğimli olması insana sanki rahat değilmiş izlenimi veriyor ama kesinlikle öyle değil.Gayet rahat oluyorlar.Bunları kullanırken en büyük sıkıntılardan biri yıkanabilir kumaştan yaptıkları için bebeğin kafa kısmının çok terlemesi, bu durumda bebeği bağladıktan sonra başının altına temiz bir kumaş parçası koyabilirsin. Bir kaç tane de cama yapışan gölgelik al ve arka cama yapıştır ki yolda giderken çocuğun gözüne güneş gelmesin.Ayrıca bir de ana kucağının tutacağına asabileceğin bir şıngırdak,oyuncak almalısın böylece çocuk onunla oyalanabilir.Benimki her yolculukta başka bir şey istyor artık.Bu bazen bir kaset,ciklet kutusu,su şişesi olabiliyor ve onu baya bir süre oyalıyor.
    Tüm bu uğraşların sonunda ilk başta ne kadar ağlarsa ağlasın emin ol oraya oturmaya alışacak ve bunun faydasını da sen göreceksin. Bu sayede çocuğunla beraber anne olmasa da kısa yolculuklar yapabileceksin. Örneğin biz bu şekilde istediğimiz gibi geziyoruz, bazen anneyi işten almaya gidip süpriz bile yapıyoruz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: otomobilci_x

    2.5 ay sonra inşallah bende baba oluyorum.
    bende ana kucağı ve araba şeklide set olanlardan almak istiyorum ilker senin aldığının markası neydi ve memnunmuydun.



    Biz de nedense herşeyi araştırdığımız halde bebek arabasını (anakucağı ile birlikte) chicco travel system görünce hiç düşünmeden almıştık. CT 0.2 olandan bizdeki.

    BUNDAN SONRA YAZACAKLARIMA DİKKAT:

    Biz de anakucağını arabaya bağlarken zorluk çektik, şöyle ki kemer boyu yetersiz kalıyordu bizim arabamızda, başka araçlarda denedim oldu, nedense bizimkinde olmadı. Sonradan bir taktik bulup başardık gerçi. Ayrıca kemerin arkadan geçme yeri çok dar, çok zor geçiyordu.

    Ve ben internette deli gibi bu sorunu araştırdım, bir şekilde bu durumdan kurtulmalıydık, bebek arabasını set olarak satıp yeni almayı bile düşündüm.

    Veeee ebay.com'da şunu gördüm AMERİKA'DA CT0.2 MODELİNİN ANAKUCAĞININ YANİ GRUP 0+ ARABA KOLTUĞUNUN BAZASI VAR! HEM DE ISOFIXLI. FAKAT TÜRKİYE'YE GÖNDEREN SATICI BULAMADIM, SÜREKLİ TAKİP ETTİM VE BİRKAÇ HAFTA İÇİNDE BİR SATICI BULDUM. İŞTE ÜRÜNÜN AÇIK ARTIRMA SÜRESİNİN BİTİMİYDİ, KARGONUN TÜRKİYE'YE ULAŞMASIYDI VE BİZİM ELİMİZE GEÇMESİYDİ FALAN 1 AYI BULDU.

    Oğlum 3-4 aylıkken biz bazamıza kavuştuk. 60 dolar ürün (yeni kutuda) ve 60 dolar da kargosu, 50-60 lira kadar da gümrük bedeli tuttu sanırım, 100 doları geçtiğinden bir de araba yedek parçası sanmışlar.

    Anakucağının altında Amerika'daki modelde olmayan bir parça var, onu bir şekilde dikkatlice çıkardık, o parça varken bazasına olmuyordu. Şimdi taş gibi seyahat ediyor oğlum arabada. Bazası da harika, üstünde su terazisi var, güvenle monte ediliyor. Aracımızdaki isofix sistemine de bağladık. Baza ve anakucağımızın son kullanma tarihi 2014, yani üretimden itibaren 6 yıl anakucakları, bazanın üstünde zaten yazıyor (Amerika standartları malum). İkinci çocuğumuzda bile kullanmayı düşünüyoruz.

    Eğer sizde ya da çevrenizde chicco ct 0.2 bebek arabası seti olan ve baza isteyen varsa ebay.com'dan baksın. Türkiye'ye gönderen 1 kişi bile olsa bulabilir.

    Ben bebek arabasını Chicco ct 0.2 haziran 2008'de 420 liraya almıştım (saturn) camgöbeği rengi. 190 lira da bazası tuttu ve 50-60 lira da gümrük, toplam 660 lira falan etti ki bu Türkiye'deki bazalı (ki bazası buradakilerden çok daha kaliteli) bebek arabası setlerine göre çok daha ucuza geldi.

    Umarım bu yazdıklarım birilerinin işine yarar.

    1. fotoğraf anakucağının arabaya bazasız bağlanışı

    2. fotoğrafta bazayı anakucağının altında görebilirsiniz fakat çok acele monte etmiştik, hemen foto çekmiştim. Fark ettiyseniz anakucağı geriye doğru biraz eğik, aslında daha yatar olması gerek. Bazanın boşluk dolduran bölümünü çok az çıkarmışız, sonradan düzelttik tabi, bir ara foto çekersem buraya eklerim. Zaten bazanın su terazisinden düzgün monte edilip edilmediği anlaşılıyor.

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)


    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ırmakyagmur -- 2 Temmuz 2009; 2:18:36 >




  • Bir de şu yenidoğan pedinin yastık kısmını oturma pedinden ayırdım, kestim yani. Amerika'da ayrı ayrı çünkü, onlardan kopya çektim, arkasında cırt cırt varmış, cırt cırtlar bir üst kemer geçiş yerinden geçirilip yastığın sabitlenmesi sağlanıyormuş. Ben de cırt cırt alıp arkasına diktim. Yoksa oğlumun yastıksız başı düşüyordu. Yenidoğan pedinin de 5 kilodan sonra çıkartılması gerekiyormuş.

    Kemerlerin de parmakla cimciklenmeyecek (Türkçe'de başka ne şekilde anlatılır bilmiyorum) kadar gergin olması gerekiyor.

    Kemerin omuz hizasının biraz altında olması gerekiyor ki kemerler aşağıdan omuzlara doğru çıksın, boynunu acıtmasın, zaten omuz pedlerinin de omuzlarda durması gerekiyor.
    Bu bilgiler de burada satılanın kullanım kılavuzunda değil de nette bulduğum Amerika'da satılan ürünün kılavuzunda yazıyor.

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ırmakyagmur -- 2 Temmuz 2009; 2:05:46 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ırmakyagmur

    Bir de şu yenidoğan pedinin yastık kısmını oturma pedinden ayırdım, kestim yani. Amerika'da ayrı ayrı çünkü, onlardan kopya çektim, arkasında cırt cırt varmış, cırt cırtlar bir üst kemer geçiş yerinden geçirilip yastığın sabitlenmesi sağlanıyormuş. Ben de cırt cırt alıp arkasına diktim. Yoksa oğlumun yastıksız başı düşüyordu. Yenidoğan pedinin de 5 kilodan sonra çıkartılması gerekiyormuş.

    Kemerlerin de parmakla cimciklenmeyecek (Türkçe'de başka ne şekilde anlatılır bilmiyorum) kadar gergin olması gerekiyor.

    Kemerin omuz hizasının biraz altında olması gerekiyor ki kemerler aşağıdan omuzlara doğru çıksın, boynunu acıtmasın, zaten omuz pedlerinin de omuzlarda durması gerekiyor.
    Bu bilgiler de burada satılanın kullanım kılavuzunda değil de nette bulduğum Amerika'da satılan ürünün kılavuzunda yazıyor.

    Otomobil Bebek/Çocuk Koltukları [İlk Sayfa Güncel] (13.03.2017)


    Merhaba, yazdıklarınızla konuya yeni ve güzel bilgiler eklemiş oldunuz. Eminim bu konularda araştırma yapan bir çok kişi google vasıtasıyla bu yazılara ulaşıyor. Çocuk koltukları konusunda çok fazla Türkçe kaynak da yok ..
    Oğlum bir yaşına gelene kadar ben de sizinle aynı ana kucağını kullandım. (turuncu*lacivert renkli olanı) Şu anda da yakın bir arkadaşıma gönderdim o kullanıyor. O bir sene boyunca takıp çıkarma konusunda profesyonel oldum diyebilirim Bir kaç hafta önce de 2. bebeğimizin haberini aldık, Şubat gibi doğacak. Bu tarihlerde sizin bazayla işiniz bitmiş olur, eğer satmak isterseniz ben talibim. Mail adresim akalinli@gmail.com




  • Evet gerçekten Türkçe kaynak çok yetersiz. Ki düşünün bebek ve anakucağının kılavuzunda bile çok fazla eksik bilgi var. Herkes çok güzel bilgiler paylaşmış, ben de paylaşmak istedim. Böyle karşılıklı bilgi paylaşımı çok güzel oluyor.

    İkinci bebeğiniz için tebrik ederim, hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin.

    Şimdi şöyle bir durum var, abimler de bu ara bebek düşünüyorlar. O yüzden onlara vermeyi düşünüyorum, bir de ikinci bebeğimizde de kullanmak istiyoruz. Ama size yardımcı olabilirim. Türkiye'ye gönderim yapan bir satıcı bulursam size mail atarım, olur mu? Sizin için internetten ürünü sık sık takip ederim. Hem bunlar plastik olduğundan son kullanma tarihi olan ürünler, aldığınız bazanın yeni tarihli olması daha iyi olur.

    Bu bazayı alınca önceden ne kadar zorluk çektiğinizi daha iyi anlayacaksınız, ayı sıkıntıyı biz de çektik ama en azından birkaç ay çektik. Bazadan sonra bin kere şükrettim ki baza çok daha güvenli.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.