Şimdi Ara

Engelli vergi muafiyet sınırı düşürülecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır araç satışında %90 üzeri engellilere vergi muafiyetinde sınır %40’a mı düşürülüyor? Böyle bir duyum aldım ancak doğru olup olmadığı hakkında fikir edinmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 3 Nisan 2026; 18:1:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yüzde 90 altında engelli olanlar, belli koşullarda ÖTV'siz araç alabilir. Burada önemli olan engellilik oranı değil, sağlık raporunda "hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" ibaresinin yer almasıdır. Böylece engellilik oranı ister yüzde 40, ister yüzde 80 olsun ÖTV'siz araç alabilir.

Düzenleme Meclis'ten geçti: 5 yılı dolduran engelli aracını cezasız satabilir!

ENGELLİ ARAÇ ALIMI KAPSAMI NE KADAR GENİŞLETİLDİ?

TBMM'de yapılan son değişiklikle, ortopedik engeli nedeniyle sürücü belgesi alamayan ve engel oranı yüzde 40 ve üzerinde olan bireyler de koşulları sağlamaları halinde ÖTV'siz araç alım hakkından yararlanabilecek.”

Alıntıdır. Kaynak:
    sabah
    Düzenleme Meclis'ten geçti: 5 yılı dolduran engelli aracını cezasız satabilir!
    https://m.sabah.com.tr/trend/galeri/ekonomi/duzenleme-meclisten-gecti-5-yili-dolduran-engelli-aracini-cezasiz-satabilir/14

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bu düzenleme ikinci el araç fiyatlarında nominal olarak olmasa da reel olarak kayda değer bir düşüşe yol açar mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TZX7 -- 13 Nisan 2026; 14:59:48 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.