Şimdi Ara

Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
10.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri



    Fiat markasının kompakt sınıftaki global oyuncusu ve son 6 yıldır 'Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobili' Fiat Egea, 2022 yılına yeniliklerle başladı. Yeni nesil hibrit motor seçeneğine sahip, otomatik vitesli Fiat Egea'lar nisandan itibaren Türkiye'de ve dünya pazarlarında Fiat bayilerindeki yerlerini alacak.



    Fiat Egea Hibrit, özellikleriyle neler sunuyor?



    Fiat Egea Hibrit, yüksek performansını yeni nesil 130 HP güç ve 240 NM torka sahip, 1,5 litrelik 4 silindirli turbo benzinli FireFly motor ile 48-Volt bataryaya sahip 15 kw'lık elektrik motorun sinerjisinden alıyor. Egea Hybrid'de BSG (Belt Start Generator) ve 15KW'lık elektrikli motor 130 beygirlik içten yanmalı motoru destekliyor. Gelişmiş hibrit teknolojisi, yüzde 100 elektrikli sessiz çalıştırma, park etme ve tamamen elektrikli sürüşe imkan sunuyor. Böylece verimlilik artarken, sürüş performansı da üst seviyeye çıkıyor.



    Ayrıca Bkz.Çin'in makyajlı 2022 Ford Focus'u da ortaya çıktı



    Egea Hibrit, elektrik motoru sayesinde içten yanmalı motorun ısınma fazında oluşan yakıt tüketimi ve emisyonun düşürülmesi sağlanıyor. Egea'daki hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, yüzde 100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor. Egea Hybrid, sadece elektrik motorun gücü ile yoğun ve sıkışık trafikte kısa mesafelerde gaz pedalına basmadan ilerleyebiliyor (e-queueing).



    Egea Hibrit tamamen elektrik modunda park edilebiliyor (e-park). Hem frenleme hem de yavaşlama esnasında enerji geri kazanımı ile bataryasını şarj edecek şekilde geliştirilen Hibrit Egea, performanstan ödün vermediği gibi elektrikli ve benzinli motorları arasındaki geçişleri kullanıcısına hissettirmeden maksimum sürüş konforu sağlıyor.



    Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri



    7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ilk defa satışa sunuluyor



    Egea Hibrit ile birlikte 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman da Fiat markasında ilk defa satışa sunuluyor. 7 ileri otomatik vitesli Egea Hibrit, 0-100 kilometre hızlanmasını 9 saniyede tamamlarken, yakıt tüketiminde de önemli bir avantaj sağlıyor ve şehir içi kullanımda 100 kilometrede 4,7 litrelik (WLTP) tüketim değerine ulaşıyor.



    Egea'daki hibrit teknolojisi, yine Fiat modellerinde bir ilk olarak, sürüş sırasında benzinli motoru tamamen kapatarak WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) çevriminin yüzde 47'sinin benzinli motor çalıştırılmadan tamamlanabilemesini sağlıyor. Bu oran şehir içi çevrimde yüzde 62'ye kadar çıkabiliyor. Sonuç olarak, yeni 48-Volt hibrit benzinli motor, şehir içi kullanımda hem benzinli hem de dizel motorlara oranla daha düşük yakıt sarfiyatı sağlıyor.



    Gelişmiş sürüş asistan teknolojileri



    Hibrit motor seçeneği ile daha çevreci olan Fiat Egea, ileri sürüş teknolojisini de tüm kullanıcıları için ulaşılabilir kılmaya devam ediyor. İleri sürüş destek sistemleri (ADAS) ile donatılan hibrit motorlu Egea, ailenin tüm üyelerinde olduğu gibi, 'Trafik İşareti Tanıma Sistemi', 'Akıllı Hız Asistanı', 'Şerit Takip Sistemi', 'Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi', 'Akıllı Uzun Far' ve 'Kör Nokta Uyarı Sistemi' gibi güvenlik donanımlarını Urban (orta) donanım seviyesinden itibaren seçilebilir hale getiriyor.



    Hayatı kolaylaştıran, 'anahtarsız giriş ve çalıştırma', 'kablosuz akıllı telefon şarjı', 'kablosuz multimedya bağlantısı' ve (Sedan gövde tipinde) 'otomatik bagaj açma sensörü' gibi özellikleri ise yine Lounge versiyonunda sunulmaya devam ediliyor.



    Egea Hibrit; Türkiye'de Sedan, Hatchback, Cross ve Cross Wagon gövde tiplerinde, 3 donanım seviyesi-Easy (Sedan)/Street (Hatchback ve Cross'ta), Urban ve Lounge otomatik şanzıman ile nisan ayında satışa sunulacak.



    Egea ailesinin 1.6 Multijet II 130hp Dizel DCT otomatik şanzımanlı versiyonları da yine tüm gövde tiplerinde aynı anda ve mart ayının ikinci yarısında Fiat showroomlarındaki yerini alacak.









  • Stellantis Tofaş la anlaşmayı keserse kendi ayağına sıkar. ARGE, mühendis, kalifiye eleman, üretim ve f/p konusunda çok başarılı bir firma. Egea diye millet aşağılamaya çalışıyor ama yaptığı iş çok başarılı. Senelerdir Tr nin en çok satan modeli.


    Türkiye gibi fakir bir ulkede, hele hele otomobil fakiri bir ülkede egea büyük bir nimet. Tofaş ın stellantis e hiçbir eksisi yokken bir dünya artısı var. Kafası çalışan firma Tofaş ile bağlarını koparmaz.

    Günaydın. Yüzünüze bir su çalın kendinize gelip asagiyi tekrar okuyun.

    Ülkedeki sorun bu kimse okumuyor ama herkesin fikri var.

    Egea'daki hibrit teknolojisi; aracın sessiz, akıcı, yakıt harcamadan, yüzde 100 elektrikli modda kalkış yapabilmesine (e-launch) ve düşük devirde tamamen elektrikli modda ilerlemesine (e-creep) imkan sağlıyor.

    Egea'daki hibrit teknolojisi, yine Fiat modellerinde bir ilk olarak, sürüş sırasında benzinli motoru tamamen kapatarak WLTP (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) çevriminin yüzde 47'sinin benzinli motor çalıştırılmadan tamamlanabilemesini sağlıyor
  • Geç oldu ama iyi geliyor gibi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • off hayallerimin otomobili keşke 550 bin TL ye 55 yil vadeli alabilsek hazır akaryakita indirim de geliyorken...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 15 Şubat 2022; 22:36:51 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bahsedilen özellikler harika.

    Ama fiyat 500'e doğru yelken açar gibi.

    Ne derece tercih edilir tartışılır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cross wagonu bekliyorum…bi delilik yapıp mevcut jazzı bununla değiştirebilirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vites islak kavrama getrag.
    Keske logo uyumunda ve ekranda latin amerika versiyonlarini baz alsalar. Bunun disinda arac cok iyi. Bu firefly motoru ilk duydum, 1.3luk olani bekliyordum. Beygir neden dusuk ola ki?
    Elektronik park freni ve ufak vites koluyla gelmesi dilegiyle.

    Edit: motor haberini buldum;
    https://www-newsauto-it.translate.goog/notizie/nuovo-motore-fiat-firefly-1-5-ibrido-caratteristiche-tecniche-2021-325140/amp/?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Schtroumpf Grognon -- 15 Şubat 2022; 23:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • toyotanın 3 silindirli 140nm atmosferik hybrid in den iyi bu.

  • Gelse tadından yenmez dediğimiz araç geliyor ama bilin bakalım ne eksik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyatı 500 üstü olur kesin. Alabilecek için iyi seçenek ama. Keşke 1.3 firefly ile otomatik şanzıman da gelseydi dizel alınmaz artık bu saatten sonra.

  • 1.5 turbosunu satmadı ki daha üstüne hibrit olmasada olur


    1.4 atmosferik satıyor hala Fiat yıl 2022


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik park freni de gelirse olur bu iş 🤝

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.5, 130 HP, DCT 7 İleri Otomatik, Hybrid


    Oyuncu Corolla Hybrid elendi (Squid Game efekti)


    Egea zaten ağır bir araçtı, Hybrid motorla daha da ağırlaşmıştır derken Hybrid modelin 9 saniyede 0-100 yaptığını gördüm. Çok başarılı bir değer...

  • TMRT kullanıcısına yanıt
    Kibritlerde hızlanma esnasında iki motor birden çalışıyor o yüzden kısalması gerekmez mi zaten ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Donanım çok iyi ama fiyatı da yüksek olur. Bizim millet fiat arabaya o kadar para vermez. Ucuz olduğu için çok satan bir marka.

  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    1.0 cross wagon alıyorum bende fabrikaya gitti sipariş. Benim aldığım güvenlik paketle 442’ye geldi. Bunların üst donanımlısı 500'den aşağı olmaz gibi. o kadar farkı vermeye gerek yok. Zaten otoyollarda hız koridoru, radardı bilmem neler var basamadıktan sonra napayım beygirleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 16 Şubat 2022; 13:11:36 >
  • TMRT kullanıcısına yanıt

    Sedanı 1200 kg, hb donanıma göre 1250-1270 hocam. Cüssesine göre ağır sayılmaz bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kredi formlarini doldurduk bekliyoruz

  • Fiyat = 1 milyon TL

  • ssbrutality S kullanıcısına yanıt

    Sabah sabah güldürdün hocam Otomatik vitesli Fiat Egea Hibrit geliyor! İşte özellikleri 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    2018 1.6 e-torq hb var bende, teknik dökümanda "aracın yürür kütlesi 1440 kg" yazıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.