Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZASI??ACİLL YARDIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
66.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARACIM SEAT CORDOBA 1.4 16 V 75 BG OTO VİTES, 140.000 KM DE.
    1. PROBLEM :
    SABAHLEYİN MOTOR SOĞUKKEN ARAÇ D KONUMUNDA KALKIYOR.HEMEN ARDINDAN BİRAZ GAZ VERİLİNCE VİTES BOŞA ÇIKMIŞ GİBİ BAĞIRIYOR.EĞER GAZA BASMAYA DEVAM EDERSEM 3000-3500 DEVİRDE VURULTU İLE ÜST VİTESE GEÇİYOR.ANCAK GAZDAN AYAĞIMI ÇEKTİĞİMDE DEVİR 1500 LERE İNDİĞİNDE TEKRAR GAZ VERİYORUM ARAÇ YÜRÜYOR.SABAHLARI BU ŞEKİLDE İDARE EDİYORUM.BU HAREKETİ ARAÇ 2-3 SAAT STOPTA KALDIĞI SÜRECE YAPIYOR.

    2.PROBLEM : ARAÇ 2. VİTESTEN 3. VİTESE GEÇERKEN VİTES DEĞİŞTİRDİĞİNDE GAZ VERİYOR.MESELA 3000 DEVİRDE VİTES DEĞİŞTİRDİ.ARDINDAN DEVİR 3500 OLUYOR.3.VİTESTEN 4. VİTESE GEÇİŞTE GENELDE BU HARAKETİ YAPMIYOR.

    3.PROBLEM : ARAÇ DEVİR DÜŞÜKLÜĞÜ.DÜŞÜK VİTESTE KALIYOR OLARAK DÜŞÜNÜYORUM..TAM GAZ VERİLSE BİLE GİTMİYOR.

    ORJİNAL SERVİS ARIZA TEŞHİSİNİ ŞANZIMAN GİRİŞİNDEKİ YAĞ BASINÇ TRİBÜNÜ OLARAK BİLDİRDİ.MALİYETİ YAKLAŞIK 2.000 TL. OLARAK SÖYLEDİLER.

    ÜNLÜ BİR OTOMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ ÖNCE YAĞI DEĞİŞTİRELİM FİLTREYİ KONTROL EDELİM DEDİ.ARACIN ŞANZIMAN YAĞI YAKLAŞIK 1 LT FAZLA ÇIKTI.YAĞ SERVİS BAKIMLARINDA 100.000 KM DE DEĞİŞTİ GÖRÜLÜYORDU.ANCAK 140 BİN KM DE OLAN ARACIN FİLTRESİNİN DAHA ÖNCE HİÇ DEĞİŞTİRİLMEDİĞİ GÖRÜLDÜ.FİLRE TEMİZ ÇIKTI.TEMİZLENDİ.ARAÇ BU ŞEKİLDE KULLANILDI.GAZ YEMEME SORUNU KISMAN GİTTİ.ANCAK 1. VE 2. PROBLEMLER DEVAM EDİYOR.TEŞHİS OLARAK YAĞ BASINÇ SELENOİDLERİNDE PROBLEM VAR DENİLİYOR Kİ ARACIN ŞANZIMANI AÇILACAKSA KM Sİ YÜKSEK OLDUĞUNDAN ŞANZIMANI RELTEFİYE EDELİM DİYOLAR.

    GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM.ANKARA DA OTOMATİK ŞANZIMAN TAMİRİ YAPTIRAN ARKADAŞLAR FİYATLAR KONUSUNDA BİLGİ VEREBİLİRSE SEVİNİRİM.







  • konuyu bir de vw bölümüne açarsanız daha çok katılım olur
    sonuçta seat ve vw aynı otomatik şanzımanı kullanıyor (en azından ibiza-cordoba-polodaki aynı)
  • arkadaşlar aracı yaptırdım.yaklaşık 2250 ytl tuttu.
    usta bulmak zor,internetten şu usta çok iyidir fiyatı uygundur diye bişey yok yani oto vites arızası tam bir kafa yorgunluğu.
    birkaç yere götürdüm,hepside arızaya yönelik değilde komple revizyon yapma taraftarı.nedeni fazla para kazanmak mı yoksa aracın şanzımanı açılmışken nevar ne yok değiştirelim mi meselesi hala karar veremedim çünkü benim aracımın arızasında şanzıman açıldığında balatanın bitmiş olduğu ve basınç selenoid valfının arızalı olduğu söylendi ancak komple revize edildi.yani masrafım yaklaşık 800 tl tutabilirdi.aracın km sinide göze alarak komple revizyon yapalım dediler ve öyle yaptılar.
    otomatik şanzıman işçilik ücretleri yaklaşık aynı
    şanzıman indirme-bindirme 250-300 tl
    şanzıman tamiri işcilik ücreti 450 tl
    eğerki şanzıman inmeden selonoid valf değişecekse 100 tl
    balata 100 tl
    basınç selenoidi 185 tl
    diğer selenoid takımı 550 tl
    o ring v.b takım 125 tl
    şanzıman yağı 160 tl verdiğim fiyatlar yaklaşık fiyatlardır.ustanın dediğine göre aracım en uygun şekliyle 2000 tl tutmuş,bana oto şanzımanın içinde bikaç malzeme söyledi onlar falan arızalı olsaymıç 3000 i geçermiş.
    he bu arada yaptırdığınız servis sizden parça bakımından da eminim para kazanıyordur.ama parçaları sizde alabilirsiniz seçeneği sunuyolar.ancak 1 sene garanti verilir mi bilmiyorum.
    aracım da şu an yukarıda yazılı olan sorunlar yok ,ama psikolojimi bozdu,her an oto viteste bi durum olacakmıi diye kuruntu yapıyorum.yaptırdığım servis 1 sene garanti verdi ama şartları falan yok,yani verilen garanti onların elinde siz yine kuzusunuz.adamlar içinde değiştirebilecekleri malzemeleri değiştiriyolar ve buna yönelik olarak bir garanti veriyorlar.

    arızalı oto viteslerini yaptıracak arkadaşlar aracı yaptırmadan usta yada firma ile sıkıca konuşun ,derdinizi iyi anlatın usta araca binip 1 km gidince daha sorunu söylemeden revizyon yapalım diyor,arızayı bile söyleyemiyorsunuz,arıza işarlarını bence bi kağıda yazıp verin.araç yapıldıktan sonra yine kağıttan kontrolünüzü yapın ki 2000 tl veripte sonradan zor bir durumla karşılaşmayın.
    benim anlamadığım diğer bir konu 1996 madel bir arcın oto viteside,2004 model bir aracın oto viteside,2009 model bir aracın oto vites işcilik ücretininde birbirine çok yakın olması.yani aracınız 50000tl olson,şanzıman arızanızda cebinizden çıkacak para yine aynı,aracınız 15000 tl olsun arıza ücreti yine aynı.
    çıkardığım sonuçlar bunlar ve umarım bir yararı olur.herkese saygılar.




  • Bu konu yaklaşık 1 sene önceymiş ama; benimde şimdi otomatik şanzıman sorunum var ve bende bir ustaya götürmek istiyorum ankarada işin ehli bir usta bir türlü bulamadım.Bu konudaki önerin nedir?
  • ustam araç 2004 model hundai admira 128000 km dir .sorun sabahlarıolmaya başladı .kalkışta N ye alıyorum sanki araç boştaymış gibi hareket etmiyor .sonra kesik kesik hareketlenmeye başlıyor.bugün sabah kalkışta vitesi L pozisyonuna getirdiğimde pek problem yaşamadım.aslında 3 gün önce yağınıda deyiştirdim. yalnız kafama takılan bi şey var .3 LT yağ boşaltıldı. tork konvörterdeki yağ boşaltılmadı .çıkan yağ çok kirliydi .bu yağ deyişimi uygunmudur .çünkü konvörterdeki kirli yağ temiz yağı bozuyor.yağın tamamı boşalmadığına göre acaba şanzımanda kaç LT yağ vardır.acaba aracın bu durumu yağdanmı kaynaklanıyor.şunuda belirteyim normal havada ve motor sıcakken böyle bir sorunla karşılaşmıyorum.USTAM vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür edrim.
  • Dostum benim bildiğim N nötr dür araç n konumunda zaten hareket etmez ama hundai de farklımı bilmiyorum.
  • Otomatik vites aracin tek derdi bu iste

    Ariza verdimi tamiri zor ve asiri pahali

    1.4 duz motor polo var hanimda 2007 model cok sukur bir ariza olmadi araci alir almaz sanziman suzgecini ve yagini degistirdim

    Araba bildigin rahatladi sizede tavsiyem danziman yagini 5 bakim yada 75.000 km bir degistirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustam merhaba benım audi 100 1986 model aracımda otomatik vites kullanıyorum. Araç bundan 1 hafta önce park halınde dururken çalıştırdım ve D moduna aldım. Fakat araç D moduna aldıgımız zaman hareket vermıyor. Ne kadar gaza yüklensemde kalkmıyor araç. Ancak R moduna yanı geri moda aldığımız zaman gayet problemsız kendı bağılını buluyor. Sanayide ustalar görmeden bısey yapamayız diyorlar.Benım aracı sadece merkeze goturmem 200 300 lıra arıza parası hariç. Yapabilceğiniz ve önerebilceğiniz bırsey varmı iyi Aksamlar.
  • whatever_ nıcklı arkadasım selamlar ben senın tabırınle pişkin vural usta!!! Madem bu kadar bırıktı ıcınde soylıyceklerın her aracını yaptırmaya geldıgınde gelıp yuzume neden soylemedın bunları da korkundan mı sanal bı ortamda bana saydırdın!!! Sen bana pişkin demısssın ama asıl ben senın gıbı pişkin musterı gormedım hem yalvar yakar olup arac yaptır sonra gel burda yalvar yakar oldugun gunlerı unutup adam kotule !!!YAKIŞMADI

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevgili whatever_nickli arkadasım selamlar ben senın pişkin adam olarak tabır ettıgın vural usta !!!! Madem bu kadar doluydun bana da aracını getırdıgın zaman nıye soyleyemedın yuzume bunları da boyle sanal bı ortamda adamlık mı yapmıs oldun sımdı !!! Asıl pişkin dıye aracını sureklı getırıp yalvar yakar yaptırıp sonra da burda bole klavye basında zamanında yalvar yakar oldugu adama sallayana derler!!! Sen once benım emegımın karsılıgını ver sonra da gel bu soyledıklerını yuzume soyle !!!!

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • MERHABALAR.
    WV CARAVELLE 2001 MODEL ARACIM VAR. ARACIM 80 KM SÜRATTE BAĞIRIYOR VE VİTES ATMIYORDU.SONRADA VURUNTULU VİTES ATIŞLARI VARDI.60 KMDE GİDİNCE SIKINTI YARATMIYORDU.ANKARANIN BİLİNDİK OTOMATİK SERVİSCİLERİNDEN BİRİ SAĞOLSUN BİR ARIZA TESPİTİ YAPTI Kİ AKILLARA ZİYA.BENİM ŞANZIMANADA BEYİNEDE GEÇMİŞ OLSUN.ŞANZIMANI YAKMIŞIZ .USTANIN İSTEDİĞİ TAMİR FİYATINI İSE SÖYLEMEYE DİLİM VARMIYOR.NEYSEKİ ONLARI DAHA ÖNCEDEN TANIYORDUMDA TESPİTLERİNE İTİBAR ETMEDİM VE İNTERNETTEN VURAL USTAYI BULDUM.USTAMA TELEFONDA ARACIMDAKİ DURUMU SÖYLEDİM SAĞOLSUN ANKARA ŞAŞMAZ OTOMATİK ŞANZIMAN TAMİRCİSİ VURAL USTADA GETİR BİR BAKALIM DEDİ.SONUÇTA VURAL USTA BİZİM MİNÜBÜSTE HIZ SENSÖRÜ ARIZASI TESPİT ETTİ VE ........150 TL ( YÜZELLİ TÜRK LİRASI ) ......... FİYATLA TAMİRATI BAŞARILI BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRDİ ,ARABAMDA BİR SIKINTI KALMADI.
    İNSANI GERÇEKTEN ÜZENSE BİR USTA ELİNDEN GELENİ YAPARDA OLMAZ .GERÇEKTEN ÖNEMLİ DEĞİL.AMA KANDIRILMAYA ÇALIŞMAK VAR YA İNSANI ÜZEN O.VURAL USTA BENİM ARACI YAPAMASA BİLE SONUÇTA YAPMADAN ÖNCE BU ARIZANIN 100 TL CİVARLARINDA OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ.
    ARIZAYI YAPSIN VEYA YAPAMASIN DİĞERİ GİBİ UZAYDA UÇMADI.
    VURAL USTA SANA SANATINDAN VE DÜRÜSTLÜĞÜNDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM....




  • ARKADAŞLAR OTOMATİK ŞANZIMAN TAMİRİNDE ŞAŞMAZ OTO VURAL USTA'YA GÖSTERMEDEN BENCE BAŞKA YERLERE YAPTIRMAMAKLAZIM.BU GÜN ARABAMI TEST ETTİM HAKİKATEN GÜZEL OLMUŞ.
  • Vural otomotiv şanzımancıya 2. Viteste vuruntu silkeleme sebebiyle servisin 3.000.-tl fiyat verdiği şanzıman için 2.000 tl ye komple revizyon için el sıkıştık 2 gün sonra aracımı teslim aldım ama 10 gün sonra aynı şikayet için yanına gittiğimde parçaların alışması gerektiğini söyledi 10 gün arayla 5 sefer yanına gittim en son gittiğimdede üzerime yürüdü pisliğin önde gideni sorunum hala devam ediyor sakın sakın bu adama hiçbirşey yaptırmayın şimdi serviste aracım komple revizyon için açıldı aldığı 2.000 lira karşılığında sadece yağını ve selloidi değiştirmiş takmış olduğu anlaşıldı hiçbirşey yapmamış yani 500 tl lik bir işlem yapmış (böyle yalancı sahtekar esnaflara paranızı kaptırmayın)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgya

    Vural otomotiv şanzımancıya 2. Viteste vuruntu silkeleme sebebiyle servisin 3.000.-tl fiyat verdiği şanzıman için 2.000 tl ye komple revizyon için el sıkıştık 2 gün sonra aracımı teslim aldım ama 10 gün sonra aynı şikayet için yanına gittiğimde parçaların alışması gerektiğini söyledi 10 gün arayla 5 sefer yanına gittim en son gittiğimdede üzerime yürüdü pisliğin önde gideni sorunum hala devam ediyor sakın sakın bu adama hiçbirşey yaptırmayın şimdi serviste aracım komple revizyon için açıldı aldığı 2.000 lira karşılığında sadece yağını ve selloidi değiştirmiş takmış olduğu anlaşıldı hiçbirşey yapmamış yani 500 tl lik bir işlem yapmış (böyle yalancı sahtekar esnaflara paranızı kaptırmayın)

    aynı şekilde banada terbiyesizlik yaptı arkadaşlar kesinlikle gitmeyin vural oto şanzımana komple şanzıman yaptırdım 2000 liramı aldı ama 10 gün gitti meyerse sadece arabanın balata kısmına somun kaynatmış ve benden komple şanzıman parası aldı şimdi tekrardan 3000 lira verip abc peugeot da tekrar yapıldı o yüzden 1000 lira fazla verin yetkili servisende yaptırun veya sanayi köşelerinde eline 14 15 i alan ustalarla yaktıgınız gaz ve vaktıniz yanınıza kar kalsın
    en kötü tarıda adam hatasını bir türlü kabullenmiyo ve parçalar yeni alışır diyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgya

    Vural otomotiv şanzımancıya 2. Viteste vuruntu silkeleme sebebiyle servisin 3.000.-tl fiyat verdiği şanzıman için 2.000 tl ye komple revizyon için el sıkıştık 2 gün sonra aracımı teslim aldım ama 10 gün sonra aynı şikayet için yanına gittiğimde parçaların alışması gerektiğini söyledi 10 gün arayla 5 sefer yanına gittim en son gittiğimdede üzerime yürüdü pisliğin önde gideni sorunum hala devam ediyor sakın sakın bu adama hiçbirşey yaptırmayın şimdi serviste aracım komple revizyon için açıldı aldığı 2.000 lira karşılığında sadece yağını ve selloidi değiştirmiş takmış olduğu anlaşıldı hiçbirşey yapmamış yani 500 tl lik bir işlem yapmış (böyle yalancı sahtekar esnaflara paranızı kaptırmayın)

    5 kuruş etmez vural oto şanzımanın ustalıgı aynı sorunu banada yapıtı 5 defada ben gittim geldim ustam malzemeler yeni alışıyor dedi ustam araçdan koku geliyor diyorum bi şekilde başından atıyor en son yetkili servisteki arkadaşla gittigimde nerdeyse kavga edecektik adam bir türlü hatasını kabul etmedi en son araç dik bir yokuşta kaldı lanet olsun dedim yetkili servise götürdüm 3000 lira verdim şuan gayet güzel kafamda rahat
    2000 liramı aldı yaptıgı tek şey balataları deyiştirmek yerine somun kaynatmış 6 ay gezdım o şekilde tekrardan şanzıman bozuldu en güzeli yetkili serviste yaptırın kafanız rahat olur
    HAKKIMI HELAL ETMİYORUM ZEHİR ZIKKIM OLSUN 2000 LİRAM VURAL EFENDİ




  • sanayi ustalarını yeni mi tanıyorsunuz?hepsi art niyetli...

    zehir zıkkım olsun diyene kadar gidin elinize bir sonuç geçmese de savcılığa suç duyurusunda bulunun ki bir daha böyle bir şey yapmasın.

    yetkili servis 3000tl ye yapar fakat maliyeti bence 1000tl leri geçmez

    çünkü ustanın eline düştüğün zaman parçayı gidin kendiniz alın işçiliğini ustaya yaptırın.

    ve sanayide de esnaflara sorun...en iyi otomatik şanzımancı kim diye? ve güvenmeyin...sadece işçiliği ona yaptırın.
  • haklısın turbo linea ancak mahkemelik olmamak için adam kurnaz elimize hiç bir belge vermediki

    yaşlı başlı adam bende inandım güvendim verdim ne varsa tutar bir dal buluyum hiç düşünmeden ertesi günü veririm mahkemeye inşallah görüşecez onunla Vural Otomatik Şanzımancı seni
  • SELAMIN ALEYKÜM ARKADAŞLAR VURAL OTO ŞANZIMAN NEREDEDİR ADRES VE KONUM BELİRTİN Kİ BİZDE AYNI HATAYA DÜŞMEYELİM ŞİMDİDEN PARASINI KAPTIRAN ARKADAŞLARA DA SABIR DİLİYORUM YARADAN BİLE DİYOR Kİ HER NE İLE GELİRSENİZ GELİN ANCAK KUL HAKKIYLA GELMEYİN ONUNLA AHİRETTE HESAPLAŞIRSINIZ HAYIRLI GÜNLER
  • OĞUZLAR OTAMATİK ŞANZIMAN SERVİSİ
    OTO SANAYİ SİTESİ 2540.CAD 2530 SOK (ESKİ 8.SOK) NO 53
    0312 278 2012
    0532 307 4089
    GARANTİLİ ŞANZIMAN REVİZYONU YAPILIR
  • s.a abi bizim de 307sw dpo şanzımanlı abi aracımız vardı ve bi arkadaşımız aracılığı ile Gencay ustayla tanıştık ve sağolsun iki güne aracımızın sorunu çözdü gördüğüm kadarıyla da burada iletişim biligileri var ben memnunum arabamdan çok sağol usta..sırf bu konuda yorum yapabilmek için üyelik yaptım...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.