Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.597
Cevap
244
Favori
1.187.210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilorda_52

    merhaba ustam..arabam audi a4 2001 1.8 turbo 140000 km de. benim arabada şöyle bi problem var araba 1. vitesten 2 ye normal geçiyor 2den 3 e normal geçiyor ama 3 ten 4 e geçerken 3 ten sonra hemn 4 e geçiyor ve araba da bi tekleme oluyor neden olabilir acaba ve çözümü!!!!!!!!!!!!!!

    dediğim gibi bazen geriye geçerken vuruntu yapıyor ama bugün bi şey daha buldum...

    arabayla bi yarım saat falan gezdikten sonra viteslerde vuruntu olmuyor yani sorun ortadan kalkıyo... ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...


    selam arkadaşim sizin hidroluk beyinde sorun olabilir hidroluk beyınnıze bakılması lazım ( selenigleri ) değişmesi lazımm iyi günlerii



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çözüm kamil usta -- 7 Şubat 2012; 17:26:38 >



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çözüm kamil usta -- 7 Şubat 2012; 17:25:28 >
  • arkadaşlar sizleri biraz bilgilendırdısem ne mutlu bana iyi günler
  • black bird arkadaşım muhtemelen dediğin dir .
    kamil ustam benim sorunuma bilgi verebilirmisin
    şimdiden teşekkürler...
  • selam arkadaşim araçınız getirın bir bakalımm her halde ankaradasınız ben telefonum yazıyor iyi günler
  • ustam ben kazakistanda yaşıyorum burada havalar -30 civarında dolaşıyor... bundan dolayı olması mümkün mü arabayla 15 dakika falan gezdikten sonra sorun ortadan kalkıyo hiç bi problem geçiş sorunu olmuyo.... bu yüzden arabayı satmayı düşünüyorum... maliyeti pahalı olur mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilorda_52

    ustam ben kazakistanda yaşıyorum burada havalar -30 civarında dolaşıyor... bundan dolayı olması mümkün mü arabayla 15 dakika falan gezdikten sonra sorun ortadan kalkıyo hiç bi problem geçiş sorunu olmuyo.... bu yüzden arabayı satmayı düşünüyorum... maliyeti pahalı olur mu?

    selam siz önce bir şanzıman yağın değiştırın br deneyelim arkadaşim iyi günler
  • merhabalar öncelikle burada bilgi ve deneyimlerinizi bizlere aktardıgınız için tessekkürler buradan etkilenerek ve babamın yaslanmasında dolayı otomatik sanzımanlı bir arac aldık 2000 model vectra 1.8 at166.000 km de aracı yakalasık 10000 km den beri sorunsuz kullanırken ilk olarak yol bilgisayarında automatic gear box uyarısı vererek kendini 3 vitese te tutmaya basladı (stop edip calsıtırımca birsey kalmıyor)fakat bu araızayı cok sıkısık trafikte kaldımız zaman vermeye baslıyor motor sogukken ve kısa süreli durmalarda yasanmıyor ama sıcakken stop edip tekrar binildiğinde sıksık trafiğe veya konvoya denk gelrisek veriyor 2.sorunum ise arac ile yavaslamak istediğimde arac kendini nötr konuma almıyor ve cok sarsıntı gösteriyor stop edecek kadar oluyor ben korkumdan n ye alıyorum sonrasında vites değişimlerini devirsiz yapıyor yine diğer sorun gibi bu sorunda ısınınca meydana geliyor sanzıman yağını değiştiririsem sorunlar düzelrimi sanzıman yağına baktığımda aracta herhangi koku siyahlasma tortu yok birde dexron 2 ile mi değiştirmeliyim dexron 3 ile mi şimdiden tesekkürler sağlıkla esenlikle kalın ii çalısmalar
  • halil35

    2000 model aracın şanzıman yağı değişimi için çok geç kalınmış.. o yüzden öncelikle yağ boşaltılacak daha sonra solenoidlerin olduğu gövde sökülecek ve güzelce temizlenecek.. 11 sene aracın içinde kalan yağ ne yazık ki artık çamur kıvamındadır bu yüzden de solenoidleri tıkamış ve bu yüzden de çalışamayan solenoid arıza kodu vermiştir.. temizlik ve yeni yağ konması sonrasında bence sorun kalmaz.
    dexron3 yeterlidir..
  • tessekkür ederim bildiğiniz üzere kimse kolay kolay sanzıman yağına oto.sanzımana dokunmak istemiyor bende yeni sayılırım bu işlerde benim de bilgim fazla yok sanzıman yağını tek bir seferde değiştirmem mümkün değil herhalde herhangi bir aparatı felan varmı yarısı ttürbünün içinde kalır diyorlar ekleme yaparak eski ile yeni karıstırılarak yeniliyorlar birde sanzıman yağına baktığımda renk olarak kırmızı kokusuz geliyor bu temiz olduğuınu göstermemz mi
  • Selamlar Mete Usta..

    ve 1 sene oldu görüşmeyeli tekrardan hepinize iyi seneler diliyor ve sorunuma başlıyorum..

    Laguna II 1,8L 16V Privileg 2002 Model

    geçen sene araba yaklasik 47.000 deyken Otomatik Şanzuman bir kereye mahsuz gidiş halindeyken bir tekleme yaptı ve Otomatik Şanzuman Arızalandı diye bir bildiriyle beni uyarmıştı sonrasında yağını değiştirdim ve aradan tam bir sene geçti şimdi aynı hatayı yani arabayı çalıştırıp hareket ettikten sonra yaklaşık 2km sonra KÜT !!! diye bir ses geliyor ve Vitesi kendiliğinden 3e atıyor ve ardından da hem yazılı ve hemde sözlü olarak (Otomatik Şanzuman Arızalandı hemen ilk Tamirhaneye gidin ) diye uyarıyor fakat arabayı ıstop edip ve tekrar yeniden çalıştırdığımda ise sorun gitmiş olup sorunsuz bir şekilde yola devam edebiliyorum....bu nedir anlıyamadım??
    daha henüz Renaulta gidip Şanzumanı okutturamadım ama araştırmalarım Şanzumandaki Yağ Basınç Valvelerinin yada Modülasyon Valve lerinin arızalı olabileceğini söylüyor..

    sizin tecrübeniz nasıl bu konuda Şanzumanda bir mekanik sorunmu söz konusu yoksa yağ sorunumu??

    şimdiden teşekkür ediyorum kendinize iyi bakın...

    Sedat
  • evet arkadaşlar konu yavaş yavaş hareketleniyor meteg beyinde yorumunu görünce gerçekten çok sevindim çünkü bu insanlara ihtiyacımız var bu bir gerçek yukarıda da belirtiğim gibi tamir için ustalara bilinçli gidersek kazancımız büyük olur ne demişler bana doktor değil damdan düşeni getirin halimden ancak o anlar onun için bizi değerli yorumlarından mahrum bırakmayan insanlara saygı duyalım!!!
  • Ustalar bir sorum olcak virajı dönmek için yavaşladığımda ve döndükten sonra gaza bastığımda araç bazen biranda hızlıca öne atılıyor bunun sebebi ne olabilir.??Yani döndükten sonra gaza basıyorum hafif bekliyor ve ani şekilde öne fırlıyor vuruntu yaparak.Çok sık olmuyor bu olay ve şanzuman yağı yeni değiştirildi.Arabam hyundai elantra 2004
  • Otomatik şanzuman ile ilgili bir sorunum yok. Sadece Meteg ve Kamil Ustaya insanların sorunları ile ilgilendikleri, cevap verdikleri ve yardımcı oldukları için ve otomatik şanzuman konusunda doğru bilgiyi paylaştıkları için kendilerine teşekkür etmek için bu mesajı yazmak istedim. Yardımcı olan, topiği canlı tutan herkese teşekkürler.
  • Nerdesiniz ustalar cevaplayacak yokmu üstteki sorumu
  • öncelikle herkese iyi günler. emeğinize sağlık. benim sorunum şu: 98 model golf 3 üm var ve şanzumanda bazı sıkıntılar yaşamaktayım. aracım 125000 de ve 110000 de şanzuman yağını ben değiştirdim ama benden önce değişip değişmediğini bilmiyorum. ufak tefek vuruntular yapmasının yanında asıl sorun 3 ten 4 e atarken önce boşa düşüyor gibi oluyor ve gaz verdiğim için devir 4000 4500 lere çıkıyor sonra vitesi 4 e atıyor. ama boşa atınca ayağımı gazdan çekersem hemen 4 e atıyor. ve ben aracı 3 e düşürüp tekrar 4 e falan 7-8 kere yapınca daha yapmıyor. sanırım şanzuman iyice ısınınca kesiyor ve normal geçiş sağlanıyor. ben erzincanda yaşıyorum. buralarda baktıracağım kimseler yok. acaba sorun nedir. nerede nasıl yapılır ve masrafı kabaca ne olur. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. saygılarımla. timuçin 05436673690
  • Selamlar,

    2000 model 4.6 RR araca sahibim.. Daha önceki bakımları hakkında bilgim yok, daha doğrusu ayrıntı istemedim düzenli servis bakımlı bir araç olduğunu biliyorum.

    Bugün şöyle bir sorun yaşadım, araç dururken P - R arası geçişler önceki günlere göre biraz daha sert gelmeye başladı. Aslında uzun vadede sorun yaşamamak için yağ ve keçeleri komple değiştirip tüm parçaları temizletmek / gerekenleri değiştirmek istiyorum.. Bu işi Ankara'da en güvenilir neresi yapar ve bana yaklaşık maliyeti ne olur?
  • Merhaba'
    IS yerinde 1.4 benzin gazli otomatik 2010 era var. Bazen vites gecislerini sert yapiyor. Bunun nedeni nedir? Nasil giderilir? Tesekkur ederim.
  • Bu sorunu genelde arac sogukken yapiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.