Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (177. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
3.597
Cevap
244
Favori
1.187.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kastamonulu3733 K kullanıcısına yanıt
    Nasıl bir zorlanma hocam tarif eder misin?
  • Merhaba. 2012 model otomatik Opel corsam var. Bazen gaza basma rağmen hızlanması yavaş gibi. Bu sabah ışıklardan kalkarken de gecikmeli tepki veriyor gibi oldu. Ayağımı gazdan tamamen çekip tekrar bastigimda da hissediyorum. Sebebi ne olabilir acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evrenguler

    İstanbul anadolu yakasındaysan yönlendirebilirim işininin uzmanıma?
    Olabilir, ismi nedir ustanın, yeri nerdedir ?
    Peki sorunun çözümü nedir, Bilginiz varmı ?
  • evrenguler E kullanıcısına yanıt
    selamun aleyküm kısa kesicem hocam opel vectra b 2.0 1997 model otamatik vites aravım var ve aracım geri vitese geçmiyor ne yapmalıyım D ye taktığımda sorunsuz geçiyor ve gidişatı çok iyi birden bire R boşa çıktı bunun sebebi nedir acaba balatadan dediler lakin 5 lira masraf çıkarıyorlar sorunum için bana yardımcı olurmusunuz Allah razı olsun şimdiden hayırlı günler
  • Selamun aleyküm hayırlı günler. 2006 golf 5 otomatik araç sahibiyim, vites geçişlerinde vuruntu, titreme, geri kaçırma vs gibi hiç şikayetim yok. Sadece araç yüke bindiğinde rampa da veya uzun süreli süratli kullanımda vites takılı kalıyo. (3 veya 4 viteste) vitesleri Manuel geçiriyorum Bi 5 dk mola verince normale dönüyo.cihazda şanzıman yağı aşırı ısınma olarak gözüktü, kimi şanzımancı yağ soğutucu değişmesi gerek dedi kimisi komple yağı değişmek gerek diyo. Böyle sıkıntıyla karşılaşan oldu mu bursada bu işi hakkıyla yapacak usta tavsiye edebilecek varmı arkadaşlar.
  • S.a arkadaşlar, yaklaşık 3 yıldır babamın kullandığı ford ranger aracımız var ( 2009 4 x 2 XLT ) . Genellikle hep memlekette; köyden bağ evine, arada bir ile ve ilçeye çıkmak için kullanıyoruz. Araçta şuan şöyle bir sıkıntı var. Vites kutusunda D N 1 - 2 - 3 yazar ya hani, vites geçişlerinde d ye n ye yakın bir konumda geçiyor, ve o sıralama ile devam ediyor. Bu problemin nedeni ne olabilir ? Çekişte herhangi bir sorun yok gibi görünüyor, aracı servise çıkartmadan önce bir ön araştırma yapmak istedim. Ne olur ne olmaz küçük bir hata yüzünden komple şanzımanı elimize vermesinler.
  • Merhaba , 2006 polo 1.4 benzinli tam otomatik (4 ileri) aracım var . D modunda giderken devir artıyor ama hız artmıyor. 1-2-3 viteslerin attığını biliyorum ama 3 den 4 e geçmiyor. Triptonik 3 modunda kullanınca sıkınytı yok. Bir kaç usta ile görüştüm şanzımanı açmak lazım dediler.Aracım daha 115.000 km de.

    Bu arada şanzıman yağında sıkıntı olmadığı söylendi.
  • sa arkadaşlar
    aracım Focus III - 1.5 TDCI Powershift
    Şanzıman Kararsızlık hatası (p170e) diye bir hata veriyor .
    1 hafta önce Ankara'dan Antalya'ya seyahat esnasında bazı viteslerde ( 3 ve 5 olduğunu tespit ettim) gaza az miktarda dokunuşlarda araç hızlanma dan devir ani olarak 4000-5000 seviyesine geliyor hemen ayağımı gazdan çekiyorum.

    Aracı S modunda manuel olarak kullandım yokuşlarda 4 düz yollarda 6'ya alınca herhangi bir sıkıntı olmuyor arada kontrol için etmek için manuel olarak 5 alıyorum. Gaza az bir miktar bile bassam devir bandı ani olarak 4000-5000 e gelip araç vites geçmiyor.

    Hani hafif eğimli yollarda devri 2000'de tutmak için tatlı bir şekilde gaza basılır ya onda bile sıkıntı çıkarıyor devir ani yükseltiyor ben de ayağımı gazdan çekmek zorunda kalıyorum.
    Bilgisayarda şanzıman kararsızlık hatası alıyoruz.
    Sizce sorun nedir kaça malolur. Şimdiden teşekkürle
  • Chevrolet captiva arabam geri vitese attığımda biraz geç algılıyor vitesi p ye doğru ileri hafiften ittiğimde hemen geri vvitesi algılıyor sebebi nedir hocam daha çnce şanzıman tamie görmüştü ama geri vitesle ilgili değil acaba suan sorun neyden kaynaklı olabilir
  • Merhabalar aracım 94 Toyota corona araç d de kendini korumaya almış ve kalkarken 1/2/3 yapmıyor L alınca yani 1 e geçiyor 2 ye alıyorum okumadan 3 e geçiyorve D ye aldığımda 4 e geçiyor bu şekilde kullanır isem sıkıntı olur mu araba D de hep 3 te kalkıyor yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim . Saygılarımla
  • Merhabalar aracım 94 Toyota corona araç d de kendini korumaya almış ve kalkarken 1/2/3 yapmıyor L alınca yani 1 e geçiyor 2 ye alıyorum okumadan 3 e geçiyorve D ye aldığımda 4 e geçiyor bu şekilde kullanır isem sıkıntı olur mu araba D de hep 3 te kalkıyor yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim . Saygılarımla
  • Kayseri’den yardımcı olacak veya tavsiye edeceğiniz bir usta var ise çok memnun olurum . Çok teşekkür ederim .
  • merhaba, 2013 model 1.6 black edition nissan qashqai aracım var. aracımın turuncu motor arıza gösterge lambası yandı. servis bunun kendilerinin çözebileceği bir şey olmadığını, lpg kaynaklı olduğunu söyledi. lpg servisi de kendileri ile ilgili olmadığını söyledi. arıza kodunda şu yazıyor: p0846 santral. 01 transmisyon sıvısı basıncı ''B'' sensörü performansı. ne yapabilirim. ne tavsiye edersiniz?
  • S a kamil ustam ben Ankaradayım 4 gün önce 96 model 1.8 otomatik elentra aracimin sanzumanini söküp revize ettik, şanzıman ustam audi wv eski yeni bütün şanzımanlari çok iyi bilen bir ustadır lakin takıldık kaldık. Araç öncesinde R ye arada bir geçiyordu ve 1, 4 hiç yokdu 2 ve 3 le gidiyor 10 dakika sonra korumaya geçip sürekli 3 de takılı kalıyordu. Şimdi ise R ya gayet güzel geçiyor ama D de sürekli 4 de takılı kalıyor yapmadığımız kalmadı Bi türlü duzeltmedik sebebi ne olabilir neye bakalım, kimsenin cihazı baglanmadi araca en sonunda mecbur servise götürdüm bağlattim.
    Çıkan arızalar surelikli veriyor silinmiyor.
    83 scsv A afizasi
    84 scsv B arızası
    41 scsv A açık devre
    43 scsv B açık devre
    Ustam neye bakalım ne yapalım.
    Tesisatı kontrol ettik kopuk yok, hidrolik beyinde söküldü komple tekrar baktı sorun gözükmüyor, selenoidler de çalışıyor dusardan elektrik verdik ses geliyor.
  • Arkadaslar merhaba benim sorunum sanziman mi bilmiyorum ama sikintim şöyle. 2002 civic 1.6 otomatik sahibiyim. Normalde bu bucuk vites diye tabir edilen durum sonrasi devirler asagidaki gibi yani 80 de 2000 devir. 100 de 2500 devir. 120 de 3000 devir olmalı. Ama bende bu devirler sürekli böyle değil. Çoğunlukla 80 de 2300 devir. 100 de 2800 devir. 120 de 3300 devir civarinda. Bazen hersey yolunda sorunsuz sekilde bazende dedigim durumda. Suana kadar ki izlenimlerim. Sabah yaklasik 30 km ise gittigim yolda hiçbir zaman bucuk vites devreye girmiyor. Ama havanin ya da motorun sicakligiyla rolantide fan acma seviyesine kadar vs beklerse bazen girebiliyor. Sanzimanda genel anlamda bir sorunum yok. Vites gecislerim oldukca sarsintisiz ve puruzsuz. Sizce bu sorunun sebebi nedir?

     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
     OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • Salemlar

    2002 model clio sahibiyim ve aracım şuan gitmiyor şanzumanda hiç bir sorunum yoktu bir anda arıza ışığı yaktı boşta gibi devir yükseltti sağa çekip stop edip çalıştırdım ışık söndü d ye alıp ilerlemek istediğimde vuruntulu kalkış yaptı biraz gidince tekrar arıza ışığı yandı arıza kodlarını bilemiyorum ama şanzıman giriş hız sensörü,yağ basıncı regülasyonu,yük potansiyometre devresi,eski yağ olarak 4 adet arıza çıktı elektronik bir problem diye düşünüyorduk sonrasında araç hiç hareket etmez oldu hangi vitese takarsam takayım boşta gibi gaz yiyordu şanzımancılar revizyon olacak 6-7 bin TL civarı masrafı var dedi iki gündür araç yatıyordu bugün bugün tekrar çalıştırdık aracı ileri geri gitmeye başladı bi süre sonra ileri gitmeyi kesti sadece geri gidebilir durumda kaldı bu arada vites koluna bağlı olan halat yerinden çıkmıştı cırt kelepçeyle tutturulmuş daha önceden tekrar yerine taktım düzgün bir arıza tespiti yapıp ona göre bir yol izleyelim istiyorum ama herkes sadece para kazanma derdinde yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • Recepozer R kullanıcısına yanıt
    Hangi ildesin
    Öncelikle araci bursa ist izmir vs buyuk sehire goturmeni tavsiye ederm kucuk illerde sikinti yasarsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aerdogan85

    quote:

    Orijinalden alıntı: aerdogan85

    Merhaba ustalarım 2002 model otomatik 1.3 accent imle yaklasik 1 km gittikten sonra isikta durdum ve tekrar gaza bastigimda arac hareket etmedi ne geri ne ileri arac calisiyor fakat boş ta gibi. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.


    Yaklaşık bir sene önce başıma gelen bahsi geçen arıza bundan 3 ay felan önce yine nüksetti. İlkinde kayseri ye çekici ile çekicinin tavsiyesi üzerine tamircinin birisine gitti. araçla birlikte gidememiştim. gittiğimde de arıza yapılmıştı. bi arızadan bahsettiler yağı felan değişmişler arızayı onarmışlar 700 lira tuttuğunu söylediler biraz pazarlıkla 600 lira ödedim. Tabiki duyumlara göre bu fiyat otomatik için düşük olduğundan dolayı fazlada üstüne gitmedim bu fiyatı nimet bilip arabayı aldım ve döndüm. Dediğim gibi 2.5-3 ay önce yine aynı şey başıma geldi. Bu kez araçla birlikte daha önceki gittiğim yere gittim. işleri yoğundu biraz . daha önce yine oraya geldiğimizi ve arızanın nüksettiğini söyledik. aracın sıkıntısını sordu. söylediğimde ise akis milinin çıkmış olabileceğini söyledi ve hemen ustalara bakmalarını söyledi ki gerçektende akis mili çıkmış. Dedik ilkinde de aynısı olma ihtimali yokmu diye ? oda öyle düşündü. meğer o zaman yanında çalıştırdığı ustalara güvenip dükkanı onlara emanet yurtdışında imiş. zaten o zaman kendisini görmemiştik ve muhatap olduğumuz kişiyide geldiğimizde göremedik çünkü onları kovmuş (ne kadar doğru ne kadar yanlış günahı kendine) o ustalar arkasından iş çevirmişler kısacası. Tabi bizde o sahtekarların yüzünden 600 lira zarara uğradık. Diyeceğim o ki vicdanlı insanlara denk gelirseniz ne âlâ . ama sahtekarlara düşerse işiniz vay halinize. BU YAZIYI YAZMAMIN ASIL SEBEBİ DE AYNI ŞEKİLDE ARIZA ALAN Bİ ARKADAŞ OLURSA AKLINDA BULUNSUN ve AKİS MİLİNE BAKTIRSIN . SAYGILARIMLA

    Alıntıları Göster
    Hocam merhabalar özelden size mesaj attımda
  • Merhaba. Bmw 3.18 aracım kararsız vites yükseltip düşürüyor. Bazen olması gereken devirde değiştiriryor bazen gazı köklemediğim halde 6bin devire çıkmadan vites atmıyor. Bazende vites atma devrinde atmayınca hafiften 2.3defa ufak ufak gaz verince atıyor. Vites düşürmedede venzer kararsızlık olabiliyor.
    Neyden kaynaklanır?
  •  OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ
  • 
Sayfa: önceki 175176177178179
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.