Şimdi Ara

OTOMATİK VİTES ARIZALARI VE ÇÖZÜMLERİ (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.597
Cevap
244
Favori
1.190.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Nissan 2006 otomatik 4x4 navara aracımda 1 den 2 ye geç geçiyor. Ve geçme esnasında arkadan biri çarpmış gibi oluyor. Diğer viteslerde bir sıkıntı yok. Arıza kayıtlarında fluid temp sensör 2 arızası veriyor -50 derecw okuyor. Yağı yeni değişti. Lütfen yardımcı olun. Kolay gelsin herkeze.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi playmoon -- 18 Ocak 2017; 16:12:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar bende 2012 model rance sport var ancak bugün araçla yolda giderken birden gaz yemedi ekranda motor ikaz ışığı yandı çekişteen düştü ve sonradan istop ettim çalıştırdım normale döndü ancak bir süre sonra devam ettim bidaha çekişden düşdü vites kutusu arıza yazdı ekranda neden kaynaklandığını bilmiyorum fakat eve kadar geldim can sıkıcı bir durum neden olabileceğini bilen arkadaş var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhabalar;

    Aracımı daha yeni aldım. 800 km falan yaptım. Araç 2011 model 64000 km'de DS3 1.6 VTI BVA. 4 ileri tam otomatik ALL4 şanzıman kullanılıyor.

    Benim sorunum araç ısındıktan sonra (çok çok nadir soğukken de) 1. vitesten 2. vitese geçerken aracın geç ve birden bire vuruntulu geçmesi. Tam anlatabildim mi bilmiyorum fakat araç sanki 2. vitese geçecekken bir şey onu tutuyormuş da o şey vites değişimine izin verince fırlayarak geçiyormuş gibi. Bunu genellikle sıkışık dur/kalk trafikte daha çok ve daha vuruntulu yapıyor. Bazen de aynı şey R'ye aldığımda oluyor.

    Şanzıman yağı hiç değişmemiş. Çoğu yerde şanzıman yağı değiştirin ve selenoidleri yeni tiplerle değiştirin yazıyor. Benim gözümü korkutan şey ise bazı arkadaşlar yağ değiştirince bu problemi daha çok hissetmeye başlamışlar. Ayrıca selenoidler değişirse aracın yazılımının da değişmesi gerekiyormuş ve bu her özel serviste yokmuş.

    Kısacası ne yapacağımı, problemin tam olarak ne olduğunu ve nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Peugeot-Citroen grubundan ALL4 BVA 4 ileri tam otomatik vites araç kullanıp bu sorunu daha önce yaşayan ve çözüm bulan var mı acaba?

    Şimdiden herkese teşekkürler.




  • Merhaba Arkadaşlar

    Aracım 2016 Kia Cerato 7 ileri Dct şanzıman var.

    Problemmi değilmi tam bilmiyorum. Gaz vermeden 1. viteste kalkışta hafif bir ses geliyor metal sürtme sesi gibi.Araç ısınınca bu problem ortadan kalkıyor. 2.3.4.5.6.7 viteste hiç bir ses ve problem yok.
  • Merhaba arkadaslar,

    Ikinci el 93 hyundai excel 1.5 karburatorlu otm bir arac aldim.

    Sorunum, arac bazen gereksiz vites degistiriyor. 3. Vitesle giderken birden 1. Vitese aliyor. Motor sanziman yere inecek gibi oluyor, sonra tekrar 3 e geciyor. Oldugu zaman 1, 2, 3 vites arasinda oluyor. 4. Viteste hic olmadi buhune kadar. Bazende hic sorunsuz calisiyor. Isininca yada sogukken pek fark gozlemlemedim. Sebebi ve cozumu konusunda yardimci olabiliceklere simdiden tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik Şansuman konularında yardım edecek cevap yazacak bir forumdaş da mı yok..!
  • Hakikaten burası sor ama cevap yok yeri olmuş. Buraya sorun arkadaşlar. Mutlaka cevabı gelir.

    http://reisoto.com/iletisim.php
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul1981

    Merhabalar arkadaşlar bende Renault 2001 Scenic 1.6RXT LPG li alma aşamasındayım bu arada İzmirdeyim .Araba 200000 km de Boya değişen kaza yok exper motorun %85 olduğunu söyledive Exper şanzumanda yağ kaçakları var dedi vuruntu var dedi aynı gün 80 KM yol yaptık araba ile vuruntu hiç duymadım vites geçişleri normal sessizdi şanzumancıya gösterin dedi 3. sanayii de REİS OTO ya götürdük . Yağ keçeleri contaları değişecek dedi ve Basınç arızası var dedi toplamda masraf 3500 TL civarında çıkar dedi tavsiye edeceğiniz başka usta var mıdır . Tutar bu civarlarda olması normal mi ? Yetkili servise götürsem mi acaba diye düşünmedim değil yardımcı olursanız sevinirim.
    Soran olur diye söylüyorum Aracın fiyatı 25000 idi 23500 e pazarlık yaptık şanzumancı arkadaş 3500 deyince 20000 e anlaştık



    İzmirin en iyi yerine gitmişsiniz zaten.




  • İyi geceler Eskişehirde önerebileceğiniz otomatik şanzıman ustası var mı Bir de şanzıman yağının sağlıklı değişimi makina ile yapılan şekliylemidir Araç 1991 golf 2 cl 1.6 benzin otomatik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar...
    Ford Fusion Tam Otomatik 2007 model 1.6 Benzin/LPG aracım 100.000 km. de..
    Soğuk havalarda (0 derece veya eksi sıcaklıklarda) motor sıcaklığı 60 derece olan (resimdeki gibi) ortalarına yani 30-35 dereceye gelmeden 3. ve 4. viteslere geçmiyor.
    Kilometre 70-80 lere de gelse Devir 3.000 lere de gelse vites değişmiyor.
    Normalde 60 km. hızda 3. vites, 80 km. hız da 4. vitese geçmesi gerekmekte iken,
    Ne zaman ki sıcaklık 30-35 derecelere geliyor hız 60 üzeri veya 80 ler de ise anında 3. ve 4. viteslere hemen geçip normale dönüyor, diğer zamanlarda herhangi bir sorun söz konusu değil..
    Nedeni ve çözümü konusunda yardım lütfen..





  • Merhabalar



    2000 model 1.8 otomatik vites passatim var. Geçenlerde şanzıman yağı kaçağından dolayı radyatör değişimi yapıldı.



    Değişim yapıldıktan sonra vites geçişlerinde problem yaşanmaya başlandı. Motor ilk çalıştırıldığında 3. Vitesle hareket ediyor. Haliyle kalkış çok ağır oluyor. 8-9 km motor bagirmasina ragmen 3 vitesle gidiyor. Sonra kendi kendine 4. Vitese geçiyor. Bazen hiç geçmiyor stop Edip tekrar calistirinca duzeliyor. Duzeldiken sonra 4. Vitesle giderken birden kendini 3. Vitese çekiyor ve kastirmaya başlıyor.



    Sizce problem ne olabilir?



    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Bostancı'da sanzımancı celal ustanın açık adresini bilen ve yazabilecek olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar 1990 model otomatik şanzıman suzuki alto D de iken 1 e geçmiyor direk 3 e geçmeye çalışıyor L de kalkıp biraz gidip D ye atınca problem kalmıyor sizce problem nedir ? Tamiri pahalımıdır. Malum otomatik şanzıman 5 bin liralık araç için ocağıma incir ağacı dikildi mi ? Bilgisi olan cevaplarsa memnun olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proton 418 var şanzımanı yeni yapılmış ısınınca geçişlerde vuruntu yapıyor bazen özellikle çok şıkışık trafikte veya şıkıştırınca D konumunda kalıp boşa atmış gibi oluyor 2'ye takınca sorun yok vitesden atmıyor. Yağı tam ve yeni
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faya

    Merhaba arkadaşlar bende bir tecrübemi paylaşmak istiyorum.

    benimde ikinci el mazda 3 var arabayı aldıktan yaklaşık iki ay sonra AT ışığı yandı (otomatik şanzıman). bende tavsiye üzerine şaşmazda vizyon oto şanzıman tamircisine gittim. adam şansıman beyni arızalı dedi 1300 e komple değiştirdi beyni. sonra bir kaç hafta kullandım aynı hata gine verdi. tekrar gittim bu seferde türübünler felan bişeyler dedi 3 bine yakın masraf çıkar dedi. bende hertere mazdaya gittim herterdeki usta selenoidlerde sıkıntı var dedi banada eski şanzımanı getir üstündeki selenoidleri kullanalım dedi. bende vizyon oto şanzımanı aradım adam bana ne desin senin şanzımanı hurdaya attık dedi. yani aynı işi tekrar hertere yaptırdım 1400 lirada oraya bayıldım ayrıca herterdeki usta arabanın elektrik aksamındana sıkıntılar vardı önceki götürdüğün yer kablolara zarar vermiş dedi.

    yani işin özeti bilmediğiniz tanımadığınız işinin ustası birisi yoksa servise götürün aracınızı özellikle otomatik şanzıman olayında yoksa benim gibi aynı iş için iki defa para ödersiniz.

    Şaşmazdaki vizyon oto şanzıman tamircisine gitmeyin adamın adı gökhan tam bir sahtekar 1300 liram haram olsun aklıma geldikçe yazacağım buraya. belkide kapatmıştır dükkanı.




  • .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar bundan sonra sizin tüm sorunlarıniza cevap vereceğim her gün akşam sizlere 1 saat ayiracagim iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çözüm kamil usta





    ustam kartınızda reno amblemi yok
    renolar şanzıman arızası vermiyor mu yoksa ?

    şaka bir yana, edc şanzıman ikinci el bir araç aldım km 90 binde sizce buna yapılması gereken rutin bir bakım işlemi var mıdır?
    şu an her hangi bir şikayetim yok




  • quote:

    Orijinalden alıntı: çözüm kamil usta

    Merhaba iyi akşamlar arkadaşlar bundan sonra sizin tüm sorunlarıniza cevap vereceğim her gün akşam sizlere 1 saat ayiracagim iyi geceler

    Merhaba



    Nissan 2006 otomatik 4x4 navara aracımda 1 den 2 ye geç geçiyor. Ve geçme esnasında arkadan biri çarpmış gibi oluyor. Diğer viteslerde bir sıkıntı yok. Arıza kayıtlarında fluid temp sensör 2 arızası veriyor -50 derecw okuyor. Yağı yeni değişti. Lütfen yardımcı olun. Kolay gelsin herkeze.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.