Şimdi Ara

Otomatik Saat Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.Otomatik saat almayı düşünüyorum ama bütçem fazla değil.giriş seviyesi seiko 5 mi tavsiye edersiniz yoksa vostok mu?dayanıklılık zaman tutması vs hangisi daha iyi olur?

    amazonda seiko snk809 109 dolar civarı vostok ise 500 tl civarı.




  • O seiko5'in çapı oldukça küçük haberin olsun. Zaman tutmada da duyduğum kadarıyla bu seiko 5 de pek hassas değil. İkisi de eşit olabilir o konuda. Sürekli takmazsan zaten her taktığında ayarlayacaksın. Sürekli kullanırsan da en azından 4-5 gün giderler heralde ayar yaptırmadan. Biraz da şans işi o.

    Seiko5ler çok ucuzdu. Son yıllarda hem dolar olarak fiyatları arttı, hem de bizim tl'nin durumu malum. Pek tavsiye edesim gelmiyor.

    Bu modelleri değil de daha spor olan snzh, skx gibi modelleri çok güzel ama fiyat olarak 2000 lirayı geçtiler, bence mantıklı değiller artık.

    Aslında bizim ülkemiz için artık herhangi bir saat pek mantıklı gelmemeye başladı. "Çocuğa alayım da sevinsin" amacıyla üretilen saatler bile bizim için bildiğin para oldu yani.

    Vostoğun modelini yazmamışsın ama eğer görüntüsü hoşuna gittiyse benim oyum vostoğa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asderty -- 4 Ocak 2021; 9:14:8 >




  • cevap için teşekkürler.vostok komandirskie 350751 modelini aldım.dediğiniz gibi seiko hem küçük hem de türkiye şartları için pahalı

  • Çok güzel görünüyor, güle güle kullan.
  • İyi günlerde kullanın.


    Seiko iyi modeller çıkarınca Seiko 5'lerin de fiyatları yükseldi. O fiyatlara Tissot, Rado vs de alternatif oluyor artık.


    Aslında tek saat kullanmayı seviyorum ama Raketa mekanizmalı iki Sovyet saatim iki de Seiko 5'im var. Sovyet saatleri çok iyi zaman tuttukları için zamanla Seiko'ları kullanmayı unuttum. Raketa 2609 HA, günde 2~10 sn arası hata yapıyor ve havalar 20 C civarı giderse haftayı 5 sn farkla kapatıyor. Birisini kendim servis ettim, çok kolay ayar tuttu. Neredeyse kronograf standardında. Seiko 5, uğraşılsa kalibre ediliebilir gibi ama şimdilik ancak hayal. İyi olan 7S26 B, haftaya günde +25'le başlayıp +7 civarına düşüyor. En iyi +2 ~ +4, ama nadiren. 7S26 A ise +35 civarı...


    Tabii Raketa manuel, kurma rejimi daha düzenli, bunun avantajı var. Seiko ise otomatik ve elle kurulamıyor.


    Anladığıma Sovyet saatlerinde pandül zembereği (hairspring) çok iyi. Saatlik vuruş düşük olsa da (beat rate) çok iyi zaman tutuyorlar. Luch ve Poljot gibi Vostok da Sovyet'lerin iyi markalarından. Seiko kadran ve kasada bence daha iyi ama kaba görünse de mekanizmada kendi tecrübem, Sovyet saatleri çok iyi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karbon 12 -- 6 Ocak 2021; 17:13:44 >




  • Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Kardeşim selam. Raketa saati nerden aldın? Satan internet sitesi varmı ?
  • 7714714 7 kullanıcısına yanıt
    Vostok saati nerden aldın dostum sipariş verebileceğimiz bi site var mı
  • mehmetmert52 M kullanıcısına yanıt

    e-bay, üç dört sene oluyor.

  • merhaba arkadaşlar.saati aldığım site https://komandirskie.com/ markanın kendi sitesi ama kalite kontrol konusunda eksiklikleri var.meranom son kontrol açısından baya önde ama fiyatı da ona göre biraz daha yüksek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.