Şimdi Ara

Otomatik ne güzelmiş arkadaş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
2
Favori
10.726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İnsanlar artık yavaş yavaş doğru yolu görüyorlar. Manuel diye inat eden bir şahinci bir de vututucu hondacı tayfa kaldı. İnsanlar otomatik vitesin ne kadar rahat olduğunu, -hele şehir içinde- görüyor artık.
  • hocam araciniz hyunda elantrami

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeytinkoy


    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec

    Manuel vites kullanipta bunu "ben manuel seviyom aga" diye savunanlarınki fakir tesellisinden başka bir şey değildir.. Otomatik vites varken manuel kullanmayı tercih edeni nörölojik açıdan incelemek gerekir..

    En başta kendini nörolojik açıdan inceletebilirsin.

    Herkes Passat'ı otomatik alırken sen gidip manuelini almamış mıydın ?

    Ben manuel sevdiğim için almadımki.. O zaman nakit param okadardı kredi çekmek istemedim arada 15 bin tl fark vardı manuel almıştım. Sonra başımı taşlara vurdum 15 lira kartdan çektirseydimde otomatik olsaydı diye.. Manuel araba hamallıktir okadar. Soyledigimin arkasindayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Otomatik vites gerçekten çok rahat çok güzel ama ruhu yok..
  • demek manuel kullananlar ya fakir ya deli


    bence ikisi de utanılacak bir şey değil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son iki yıldır otomatik kullanıyorum. Açıkçası sıkılmaya başladım.. Yaşım 34 ve istediğim devirde araç sürememekten sıkıldım. Üstelik manuel mod var ama sanki o tadı alamıyorum. Vites geçerken manuel modda çok sarsiyor. Bakalım tekrar Düz e geçecek miyim.. Aracı yeni aldım daha bir iki yil devam edeceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ben de otomatik almak istiyorum ama param yetmiyor
  • KIBARFEVZO kullanıcısına yanıt
    Evet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2003 den beri otomatik araç kullanıyorum, mecbur kalmadıkça manuel araç almam.
  • Otomatik vites candır buradaki etc, dsg şanzuman tipleri muhabbetlerinide anlamıyorum. 1991 model 200E vardı otomatik vites araba yağ gibi akıyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 senedir manuel sürüyorum ilk 1 sene kesinlikle zevk alarak sürdüm 2. Sene gene şikayetçi değildim ama arabayı sakin kullanmaya başladım fakat son 2 senede.... Ya şu son 2 sene neler çektiğimi bi bilseniz eve gelince sol ayakta titreme sağ kolumda ağrı.. Hamallık yorgunluk ne ararsanız var bu manuel viteste



    Özetle 2 senede manuelden bıktım. En güzelinden tam otomatik tiptronik vitesli bi şanzıman diliyorum kendime (tiptronik vites demek yarı otomatik demek değildir tam otomatik bir şanzımanda tiptronic olabilir. Detay isterseniz pm ile ulaşın )

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğri oturup dogru konusalim.



    DSG'nin piyasaya etkisiyle hem cift kavramalar hem de tam otomatiklerde cok ciddi inovasyonlar getirdi.

    Son 10 sene de 4- 5 ileri ya da 6 ileri yayginken, bugun 9 ileri tam otomatikleri ve edc dct gibi sanzimanlari konusuyorsak bunun nedeni DSG nin hizi konforu ama hatalarininda olmasidir.


    300.000km manuel arac surdum.

    bunun80% i istanbul icinde.

    Yok rev match mis yok keyifmis hepsi istanbulda yalan saatte 15-30km ortalama hiz ile nereye revmatch yapiyorsunuz.

    Istanbul disinda orman yollari gibi virajli yollarda zevk alirsiniz i baska ama f1 paddle shift ile kurtariyor.


    Not vw sevmem ama sahibiyim diger sahip oldugum araclar tam otomatik ve manuel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 23 Haziran 2017; 23:56:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yüzden tidiay dsg
  • Aracımı bakıma götürdüğüm yerde Mazda mx5'e oturma fırsatı buldum. Arabada baktığım ilk şey vites geçişleri oldu ve böyle muhteşem bir ayar olamaz, kolun tam el altında yapısı, kısacık short shift geçişler, geçişin tokluğu ve kalitesi, debriyajın ayarı hepsi harika. 200tl verin alın yarım saat dolaşın deseler düşünmeden çıkarır verirdim fakat araç otomatik olsa teste dahi çıkmazdım.

    Bende otomatik araç kullanıyorum, yıllarca kullandığım çoğu araç da otomatikti ki devir modern otomatiklerin devri ona şüphe yok. İstanbul trafiğinde de düz vitesin anlamı yok ilk 2-3 vitesi kullanıyorsun zaten sadece, diğeri gece gazlamaya çıkarsan anca. Hatta Psa grubunun eski modellerinin çamur laçka düz vitesi yerine en antika 4 ileri otomatiği bile tercih ederim ama iyi bir düz vitese, hele Mx5'in gibi mükemmel bişeye Zf'nin Pdk'nın kralını değişmem keyif olarak. Gerçek bir manuel şanzıman nasıl olur görmek isteyenlere Mx5e bakmalarını öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anthony Hopkins

    Çok şükür otomatik araç alacak durumumuzda vardı,daha fazla masrafa girmek istemedik sadece.Araba kullanmayı A noktasından B noktasına ulaşmak olarak gören düz vites kullanmasın zaten.Nöronmuş zekaymış siz çok biliyorsanız söyleyin firmalara iptal etsinler manuel üretimini

    Oyle zaten premium markalar manuel neredeyse uretmiyor ztn artik sadece özel sipariş.. vırt zırt uyduruk alt sınıf markalar manuele devam ediyor.. Düşünsene bmw 7 serisi yada mecedes s class manuel.. Ne kadar barzo olur..vitesi takiyosun geçmiyo filan tam debriyaja basmayinca yada aragaz filan yapiyosun..yokuşlarda da yarim debriyaj yapan s class




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FinalVerdict93 -- 24 Haziran 2017; 0:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Günaydın kardaşş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi hala otomatik manuelden iyi veya kötü diye muhabbet mi yapılıyor ya? Yıl 2017 oldu, ne debriyajı ne vitesi yahu?

    Hele 1.5 dizel arabada sürüş keyfinden bahsediyorlar. Gülsek mi ağlasak mı arkadaş. Otomatiğine param yetmiyorsa da bi alt segmentini alırım, otomatiğini alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbul trafiğinde 1.3 multijet linea'yla (o da şirket arabası) manuelden zevk alanlar gelmiş gene. Bunlardaki kafayı görse Freud mezardan zıplar yeminle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bir otomobil tutkunu olarak her zaman manuelci olmuştum.Tabi bunda eski tip hantal ve performanstan yoksun çok yaktıran otomatik viteslerin de etkisi vardı. Ancak İstanbul da yaşıyorum ve manuel araç resmen inşaat işçisiymişsin ve kum taşıyormuşsun gibi hissettiriyor. Bu sebeple otomatik aldım bende.

    Ayrıca artık günümüz otomatikleri de çok gelişti ve eskilerin dezavantajları da kalmadı.Manuel almak için bence bir sebep yok tabi maddiyatı ayrı tutuyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ex_silver -- 29 Haziran 2017; 9:8:45 >
  • Otomatik rahatta rew match yapmayı çok seviyorum ben ya hem 2008 model arabam bi ariza verse naneyi yedirir bana buda teselli şeklim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.